הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון נפח בלבד לחודש זה רעיון טוב?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
המטרה היא חודש לעשות AB עם נפח בלבד משמע 6-12 חזרות למטרת היפרטרופיה מקסימלית, הבעיה היא שאני חושש שאחרי חודש כזה לא אצליח לחזור למשקלים שעשיתי באימוני כוח (נניח כיום 3x5 עם 110 קילו בנץ׳), החשש שלי מוצדק ?

אם אם מגדיר טווח של 8-10 , בסט הראשון מצליח 10, בשני מצליח 8 וגם בשלישי מצליח 8 עם אותו משקל זה בסדר?, אני לא מגיע לכשל אבל החזרה האחרונה שאני עושה היא בהחלט האחרונה ולא יכול עוד חזרה.

שאלה נוספת היא למה זה בעייתי אם בסט השלישי אני אוריד משקל בכדיי להישאר בטווח 8-10 חזרות ?, כמובן שבתרגילי עצימות של 5 חזרות לעולם לא אעשה את זה.
יש הרבה שיטות אימון שונות, אני חושב ששיטת האקרוס (אותו משקל כל הסטים) היא שיטה מצויינת, כי היא מאוד פשוטה והיא עושה את העבודה. בשיטה שאתה ציינת קל מאוד להתקע, כי אתה תמיד על גבול הכשל, והעצימות לרוב לא תתאים את האימון, וגם שלבי ההתקדמות בה הם לא ברורים

• פותח/ת השרשור
יש הרבה שיטות אימון שונות, אני חושב ששיטת האקרוס (אותו משקל כל הסטים) היא שיטה מצויינת, כי היא מאוד פשוטה והיא עושה את העבודה. בשיטה שאתה ציינת קל מאוד להתקע, כי אתה תמיד על גבול הכשל, והעצימות לרוב לא תתאים את האימון, וגם שלבי ההתקדמות בה הם לא ברורים

יש משהו בדבריך, טווח של 8-10 הוא גמיש ואין אינדיקציה מתי להעלות משקל בניגוד להגדרה של 8 חזרות (הצלחתי או לא), אם אקח לדוגמא את האימון שלי היום סביר להניח שהייתי מצליח 3X8 עם 35 קילו דאמבלים בשיפוע אבל עשיתי סט ראשון 10 חזרות , סט שני 8 חזרות והרגשתי שסט שלישי אני אוכל גג 6 חזרות אז הורדתי ל 32.5 ועשיתי 8 חזרות, אם הייתי נשאר ב 8 חזרות אז סט ראשון היה לי יחסית קליל, סט שני יותר כבד וסט אחרון הייתי מצליח עם מנוחה טובה גם 8 חזרות ואז באימון הבא הייתי אמור לעלות ל 37.5 ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית