הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
חוץ מהעובדה שכולם יודעים שפלטה יכולה ליפול על הרגל ומה שנכתב במקור שלי הוא תופעה לא ידועה בכלל, המחלוקת הסופית הייתה על היקף נזק שלה (אם בכלל).
ועם לוגיקה כזאת אני חושד שאתה סטודנט לאומנות, לא Coldfire שנתן רושם של בחור מאד פיקח, בלי קשר למה שהוא לומד.

מי הסכים איתך שיש קשר בין המקור שלך למציאות?

מי הסכים איתך שיש קשר בין המקור שלך למציאות?

מצד אחד אתה טוען שהמקור שלי רק מציין סבירות לדבר שיתרחש "כמו להגיד שפלטה יכולה ליפול על הרגל" ואז אתה טוען שאין קשר בין המקור שלי למציאות.

תתאפס על עצמך ותפסיק לעשות מעצמך צחוק, לא היית חלק פעיל מהדיון, ניכר גם שאתה לא מבין על מה מדובר בו.
אני מגיב לטרולים בסבלנות, אבל לטרולים חסרי תחכום לא, אז זו ההודעה האחרונה שלי אליך.

נערך לאחרונה:
מצד אחד אתה טוען שהמקור שלי רק מציין סבירות לדבר שיתרחש "כמו להגיד שפלטה יכולה ליפול על הרגל" ואז אתה טוען שאין קשר בין המקור שלי למציאות.

תתאפס על עצמך ותפסיק לעשות מעצמך צחוק, לא היית חלק פעיל מהדיון, ניכר גם שאתה לא מבין על מה מדובר בו.
אני מגיב לטרולים בסבלנות, אבל לטרולים חסרי תחכום לא, אז זו ההודעה האחרונה שלי אליך.

לא, שאלתי מי הסכים איתך שיש קשר בין המקור שלך למציאות.
הסיבה ששאלתי את זה כי פתאום כתבת שהדיון הוא על "היקף הנזק".

ובבקשה אל תכעס עליי, אני רגיש ועלול לקחת זאת ברצינות.

המחלוקת היא לא על היקף הנזק. המחלוקת היא על קשר בין התופעה להרמת משקולות. אני טוען שהאדפטציה שנובעת מהרמת משקולות אינה זהה לפתולוגיה שמוצגת בלינק.

ויכוח סמנטי.
היקף התופעה הוא זה שקושר אותה ליפטינג או שלא.
כי אנחנו יודעים שהלב מגיב בהיפטרופיה קונצנטרית ללחץ דם, ואנחנו יודעים שבליפטינג לחץ הדם עולה -

עכשיו, בגלל הנתונים הנ"ל אני טעיתי להניח שהתופעה מתרחשת באופן פטולוגי שעלול להוביל לאי ספיקת לב של מילוי.
לפי כל מני מחקרים שהוצגו כאן, התברר שההיפטרופיה הקונצטנרית בליפטינג היא זניחה, ויחד עם האקצנטרית נעלמת עם הפסקת האימונים.

עכשיו אתה טוען שאדפטציה שנובעת מהרמת משקולות אינה זהה לאחת פתולוגית - וזה בגלל שההיקף שלה זניח תחת תנאי לחץ הדם של ליפטינג ומנגד בלחץ דם כרוני הוא מספיק משמעותי כדי להקטין את חלל הventricle עד למצב פתולוגי.
לא, שאלתי מי הסכים איתך שיש קשר בין המקור שלך למציאות.
הסיבה ששאלתי את זה כי פתאום כתבת שהדיון הוא על "היקף הנזק".

ובבקשה אל תכעס עליי, אני רגיש ועלול לקחת זאת ברצינות.

זה בסדר, ידוע שיש תופעה בה אנשים נוטים לאמץ פרסונה הפוכה משל עצמם מאחורי מסך ומקלדת כחלק מאיזה סקרנות/חקר עצמי, ככה שאני יכול להעריך שבמציאות אתה סך הכל בחור חביב - אז אני ממש לא כועס.

ותקרא את התגובה שלי מעל

ויכוח סמנטי.
כי אנחנו יודעים שהלב מגיב בהיפטרופיה קונצנטרית ללחץ דם, ואנחנו יודעים שבליפטינג לחץ הדם עולה -

עכשיו, בגלל הנתונים הנ"ל אני טעיתי להניח שהתופעה מתרחשת באופן פטולוגי שעלול להוביל לאי ספיקת לב של מילוי.
לפי כל מני מחקרים שהוצגו כאן, התברר שההיפטרופיה הקונצטנרית בליפטינג היא זניחה, ויחד עם האקצנטרית נעלמת עם הפסקת האימונים.

עכשיו אתה טוען שאדפטציה שנובעת מהרמת משקולות אינה זהה לאחת פתולוגית - וזה בגלל שההיקף שלה זניח תחת תנאי לחץ הדם של ליפטינג ומנגד בלחץ דם כרוני הוא מספיק משמעותי כדי להקטין את חלל הventricle עד למצב פתולוגי.

זה בסדר, ידוע שיש תופעה בה אנשים נוטים לאמץ פרסונה הפוכה משל עצמם מאחורי מסך ומקלדת כחלק מאיזה סקרנות/חקר עצמי, ככה שאני יכול להעריך שבמציאות אתה סך הכל בחור חביב - אז אני ממש לא כועס.

ותקרא את התגובה שלי מעל

תודה על הפסיכואנליזה, בזכותך גיליתי את האור.

קראתי חצי והתעייפתי.

כמה מאמרים מדעיים ופסבדו-מדעיים בנאדם צריך בשביל לתרץ לעצמו שיש פה סכנה מוחשית?

אד קואן - ב"ה חי.
קירק קארווסקי - ב"ה חי.
ביל קאזמייר - ב"ה חי.
אנדי בולטון - ב"ה חי.
ד"ר סקוואט - ב"ה חי.

אפשר להמשיך עד מחר, סקוט מנדלסון אמר שאם הוא ימות עכשיו, הוא לא מתחרט על שום דבר שהוא עשה בחיים וזה כנראה הדבר שצריך להעסיק את כולנו פה, בהקשר של הרמת משקולות ובחיים בכלל; אם העיסוק שלנו מספק אותנו עד כדי כך שגם אם יביא עלינו את המוות - הוא יהיה שווה את זה, כנראה שאנחנו חיים נכון.

אני חש שהדיון פה הוא יותר פילוסופי מאשר מדעי, אבל אתה עוטף אותו במדעיות בגלל חוסר רצון / יכולת להתמודד איתו בשדה הזה, שהוא השדה שצריך להתמודד איתו מלכתחילה.
מאמרים ומחקרים כבודם במקומם מונח, אך הם לא אלו שמכוונים את החיים אלא הרצון הפרטי של כל אחד ואחד מאיתנו, אין עדיפות למחקר על פני עמדה רוחנית יציבה וקוהרנטית. יצחק אמנם הטריל בחלק מהזמן אבל לא הצלחת לקרוא בין השורות, מתחת למעטה של האירוניה - הוא מסביר לך שהעמדה הרוחנית שלו חזקה יותר, יותר מהאזהרות של הרופאים, יותר מהכאבים שלו, יותר ממה שהוא צריך להקריב בשביל להיות במקום שהוא נמצא בו. והרי זו תמצית האנושות כולה, מה שכולנו שואפים אליו אבל פוחדים בגלל "מחקרים מדעיים" - להתאחד עם התשוקות שלנו, אותן תשוקות שמרוממות את הנפש והופכות אותנו לאנשים אחרים, וכן, גם להיות מוכן למות בשבילן. זה משחק סכום 100, כי אם הצלחת להתאחד עם התשוקה וחיית עד שיבה טובה, ניצחת. ואם לא הצלחת - גם ניצחת כי חייך לא היו חיים בלי אותה תשוקה. לחיות בשטח האפור בלי יכולת לעשות את מה שאתה אוהב זה לחלוטין עינוי, מסכים לגמרי.

כל האנשים שהזכרתי, עשו דברים גדולים בספורט הזה כי הם לא ראו בעיניים, הם עשו הכל בשביל להיות הטובים ביותר. אד קואן היום בן 54, אני משוכנע שאם תתן לו את הברירה לאבד את כל העבר שלו ולחיות עד גיל 90 או למות עכשיו ולהשאיר אחריו מורשת מכובדת - הוא יקח את האפשרות השניה בלי למצמץ. כנ"ל כל השאר.

יש סכנות בכל דבר שאתה בוחר לעשות בחיים, ועל כל דרך שתבחר ללכת יש אינספור מאמרים שיכולים להניא אותך מלצעוד בה. איפה אתה בכל הסיפור הזה?

קראתי חצי והתעייפתי.

כמה מאמרים מדעיים ופסבדו-מדעיים בנאדם צריך בשביל לתרץ לעצמו שיש פה סכנה מוחשית?

אד קואן - ב"ה חי.
קירק קארווסקי - ב"ה חי.
ביל קאזמייר - ב"ה חי.
אנדי בולטון - ב"ה חי.
ד"ר סקוואט - ב"ה חי.

אפשר להמשיך עד מחר, סקוט מנדלסון אמר שאם הוא ימות עכשיו, הוא לא מתחרט על שום דבר שהוא עשה בחיים וזה כנראה הדבר שצריך להעסיק את כולנו פה, בהקשר של הרמת משקולות ובחיים בכלל; אם העיסוק שלנו מספק אותנו עד כדי כך שגם אם יביא עלינו את המוות - הוא יהיה שווה את זה, כנראה שאנחנו חיים נכון.

אני חש שהדיון פה הוא יותר פילוסופי מאשר מדעי, אבל אתה עוטף אותו במדעיות בגלל חוסר רצון / יכולת להתמודד איתו בשדה הזה, שהוא השדה שצריך להתמודד איתו מלכתחילה.
מאמרים ומחקרים כבודם במקומם מונח, אך הם לא אלו שמכוונים את החיים אלא הרצון הפרטי של כל אחד ואחד מאיתנו, אין עדיפות למחקר על פני עמדה רוחנית יציבה וקוהרנטית. יצחק אמנם הטריל בחלק מהזמן אבל לא הצלחת לקרוא בין השורות, מתחת למעטה של האירוניה - הוא מסביר לך שהעמדה הרוחנית שלו חזקה יותר, יותר מהאזהרות של הרופאים, יותר מהכאבים שלו, יותר ממה שהוא צריך להקריב בשביל להיות במקום שהוא נמצא בו. והרי זו תמצית האנושות כולה, מה שכולנו שואפים אליו אבל פוחדים בגלל "מחקרים מדעיים" - להתאחד עם התשוקות שלנו, אותן תשוקות שמרוממות את הנפש והופכות אותנו לאנשים אחרים, וכן, גם להיות מוכן למות בשבילן. זה משחק סכום 100, כי אם הצלחת להתאחד עם התשוקה וחיית עד שיבה טובה, ניצחת. ואם לא הצלחת - גם ניצחת כי חייך לא היו חיים בלי אותה תשוקה. לחיות בשטח האפור בלי יכולת לעשות את מה שאתה אוהב זה לחלוטין עינוי, מסכים לגמרי.

כל האנשים שהזכרתי, עשו דברים גדולים בספורט הזה כי הם לא ראו בעיניים, הם עשו הכל בשביל להיות הטובים ביותר. אד קואן היום בן 54, אני משוכנע שאם תתן לו את הברירה לאבד את כל העבר שלו ולחיות עד גיל 90 או למות עכשיו ולהשאיר אחריו מורשת מכובדת - הוא יקח את האפשרות השניה בלי למצמץ. כנ"ל כל השאר.

יש סכנות בכל דבר שאתה בוחר לעשות בחיים, ועל כל דרך שתבחר ללכת יש אינספור מאמרים שיכולים להניא אותך מלצעוד בה. איפה אתה בכל הסיפור הזה?

תודה כל הפילוסופיה העמוקה, אבל אתה לא מועיל.

בולטון - ב"ה חי.
ד"ר סקוואט - ב"ה חי.

כל האשכול הזה די מופתי בעיני

ויכוח סמנטי.

זה ממש לא ויכוח סמנטי, זה הבדל חשוב. ההיפרטרופיה מליפטינג היא אדפטציה הכרחית, והיא משאירה את החדר באותו גודל או מגדילה אותו קצת.

חשוב להבחין בין אדפטציות לאימונים לבין בעיות עם סממנים דומים. למשל אם תמדוד CPK גבוה לאחר אימון, לא תניח שאתה סובל מניוון שרירים.

זה ממש לא ויכוח סמנטי, זה הבדל חשוב. ההיפרטרופיה מליפטינג היא אדפטציה הכרחית, והיא משאירה את החדר באותו גודל או מגדילה אותו קצת.

חשוב להבחין בין אדפטציות לאימונים לבין בעיות עם סממנים דומים. למשל אם תמדוד CPK גבוה לאחר אימון, לא תניח שאתה סובל מניוון שרירים.

1 ההכרחיות אינה רלוונטית, גם בלחץ דם כרוני הCONCENTRIC HYPERTROPHY הוא דבר הכרחי מבחינת הגוף, הלב צריך עוד כח לדפוק מול הלחץ הדם העולה. (רק שבסופו של דבר הוא גורם לעצמו לבעיות נלוות בגלל שחלל הVENTRICLE ניהיה קטן נורא)
2 איזה היפרטרופיה? יש 2 סוגים, ואם לאחרי היפטרופיה החדר נישאר זהה או באותו גודל זה סימן שאכן מתרחש שם Concentric היפטרופי יחד עם הEccentric, אקצטנרי מגדיל את נפח החדר (הקירות גדלות באופן פורפורציונאלי), קונצנטרי מעבה רק את הקירות.
3 היא אכן משאירה את החדר באותו גודל כי היקף ההיפטראופיה הקונצנטרית הוא זניח, בזמן שהיפטרופיה הקצנטרית גם מתרחשת והיא יותר דומיננטית בגלל הדופק הגבוה
4 אין צורך להגיד שחשוב להבין בין אדפטציות לאימונים כי כל התגובה שלי למעלה עוסקת בידיוק בזה, הינה מה שכתבתי:

"...אדפטציה שנובעת מהרמת משקולות אינה זהה לאחת פתולוגית - וזה בגלל שההיקף שלה זניח תחת תנאי לחץ הדם של ליפטינג ומנגד בלחץ דם כרוני הוא מספיק משמעותי כדי להקטין את חלל הventricle עד למצב פתולוגי."

אפשר גם להוסיף הסבר שאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה אינם ספורטאים, הדופק שלהם לא עולה על בסיס גבוה אז הם גם לא חוובים היפרטרופיה אקצנטרית.

The Athlete’s Heart

"Adaptation of the heart to strength training with a slight increase in left ventricular internal diameter and a large increase in left ventricular wall thickness can be explained on the basis of blood pressure response and cardiac output during weight lifting"

במחקר הזה הם הניחו הנחות יסוד שבלב של ליפטר יהיה רק CONCENTRIC ובלב של מתאמן סיבולת יהיה בעיקר ECCENTRIC

ובסופו של דבר הם גילו שהECCENTRIC היה דומיננטי אצל כולם ואצל הליפטרים התעבות החומה (CONCENTRIC) הייתה קיימת אך זניחה עד מצב רגיל, אם אין ספק שקיימת, ולמה זה לא פטולוגי? כי ההיקף זניח.
ולגבי הCPK, שיעזור לי האל, מה זה שייך?

הטיעון לגבי הCPK רלוונטי רק כדי לדבר על הקשר (heksher) של תופעה: היא קיימת, איך מתי ואיפה יקבע את האופי שלה.
Concentric hypertrophy הוא דבר שקורה, ההיקף שלו יקבע את האופי שלו, אם הוא קורה באופן משמעותי בלחץ דם כרוני עד כדי הקטנה מסוכנת של חלל החדר או אם הוא קורה בהיקף זניח בהרמת משקולות וחדר החדר אפילו גדל בגלל ECCENTRIC HYPERTROPHY

אני מתחיל לחשוד שאתה לא מבין על מה מדובר פה

לא ברור לי איך לא הבנת את האנלוגיה שלו, שהייתה מצוינת.

הרי ידוע שאם תמדוד ערכי CPK אחרי אימון ותראה לרופא הממוצע הוא יפנה אותך למיון (אולי באמבולנס).
האם זה מצביע על פתולוגיה? אז למה כשהעלייה בלחץ הדם היא זמנית וגם קשר בינה לבין הפתולוגיה שאתה מתאר לא הוכחה זה שונה מהCPK?

אז מה אם יש בתיאוריה יש טיעון פיזיולוגי שאולי תומך, בתיאוריה יש גם טיעון פיזיולוגי שטוען שאכילה של הרבה חלבון פוגעת בכליות וגם זה הוכח כשטות.

לא ברור לי איך לא הבנת את האנלוגיה שלו, שהייתה מצוינת.

הרי ידוע שאם תמדוד ערכי CPK אחרי אימון ותראה לרופא הממוצע הוא יפנה אותך למיון (אולי באמבולנס).
האם זה מצביע על פתולוגיה? אז למה כשהעלייה בלחץ הדם היא זמנית וגם קשר בינה לבין הפתולוגיה שאתה מתאר לא הוכחה זה שונה מהCPK?

אז מה אם יש בתיאוריה יש טיעון פיזיולוגי שאולי תומך, בתיאוריה יש גם טיעון פיזיולוגי שטוען שאכילה של הרבה חלבון פוגעת בכליות וגם זה הוכח כשטות.

לא ברור לי איך לא הבנת את ההסבר שלי לגבי האנלוגיה הלא קשורה הזו

"הCPK רלוונטי רק כדי לדבר על הקשר (heksher) של תופעה: היא קיימת אבל האיך המתי והאיפה יקבעו את האופי שלה.
Concentric hypertrophy הוא דבר שקורה, ההיקף שלו יקבע את האופי שלו, אם הוא קורה באופן משמעותי בלחץ דם כרוני עד כדי הקטנה מסוכנת של חלל החדר או אם הוא קורה בהיקף זניח בהרמת משקולות וחדר החדר אפילו גדל בגלל ECCENTRIC HYPERTROPHY"

האנלוגיה של הCPK הייתה יכולה לעבוד אם הCPK היה מאד גבוה במצב פטולוגי ובאותו זמן מאד מאד נמוך (אך קיים) אחרי אימון.
אבל הCPK בבדיקת מעבדה הוא גבוה במצב פטולוגי ואצל אדם מתאמן, אז מה שיקבע אם זה פטולוגי או לא הוא ההקשר (אדם מתאמן, או אדם לא מתאמן) [ואני מאמין שעוד בדיקות רלוונטיות שאני לא מכיר]

אבל בCONCENTRIC HYPERTROPHY ההיקף הוא נורא גבוה אצל אדם חולה וזניח עד לא קיים אצל אדם מתאמן בריא, אז מה שקובע הוא ההיקף

זה אבוד. אבל שמח שהסכמנו שזו לא תופעה קיימת.

התרגלת יותר מדי זמן כנראה לזרוק דברים לא מדויקים כמו עם הCPK ושאף אחד לא תופס אותך, אתה יכול לרשום "זה אבוד" , לא מפריע לי, אל תתמודד.

וההסכמה המרכזית שלנו היא שהמחקר שהבאתי לא מבסס את התאוריה שלי בעמוד הראשון, זוהי תרומתך, ההוכחה שהתאוריה שלי הייתה שגויה בעמוד הראשון הגיע מכאן (למי שמעוניין לחסוך מעצמו את כל 8 העמודים):

http://circ.ahajournals.org/content/101/3/336.full שהביא המשתמש "ברק"

התרגלת יותר מדי זמן כנראה לזרוק דברים לא מדויקים כמו עם הCPK ושאף אחד לא תופס אותך, אתה יכול לרשום "זה אבוד" , לא מפריע לי, אל תתמודד.

וההסכמה המרכזית שלנו היא שהמחקר שהבאתי לא מבסס את התאוריה שלי בעמוד הראשון, זוהי תרומתך, ההוכחה שהתאוריה שלי הייתה שגויה בעמוד הראשון הגיע מכאן (למי שמעוניין לחסוך מעצמו את כל 8 העמודים):

http://circ.ahajournals.org/content/101/3/336.full שהביא המשתמש "ברק"

לא, התרגלתי שאין שום ערך בלדון עם סטודנטים לרפואה. יש לכם פערים קשים בכל מה שקשור לחשיבה לוגית. כנראה מחסור בלימודי מתמטיקה כחלק מהתואר. זה תמיד נגמר באותה צורה.
החלק החשוב בדיון הוא שאחרים רואים את הנתונים, לא אתה.

לא ברור לי איך לא הבנת את ההסבר שלי לגבי האנלוגיה הלא קשורה הזו

"הCPK רלוונטי רק כדי לדבר על הקשר (heksher) של תופעה: היא קיימת אבל האיך המתי והאיפה יקבעו את האופי שלה.
Concentric hypertrophy הוא דבר שקורה, ההיקף שלו יקבע את האופי שלו, אם הוא קורה באופן משמעותי בלחץ דם כרוני עד כדי הקטנה מסוכנת של חלל החדר או אם הוא קורה בהיקף זניח בהרמת משקולות וחדר החדר אפילו גדל בגלל ECCENTRIC HYPERTROPHY"

האנלוגיה של הCPK הייתה יכולה לעבוד אם הCPK היה מאד גבוה במצב פטולוגי ובאותו זמן מאד מאד נמוך (אך קיים) אחרי אימון.
אבל הCPK בבדיקת מעבדה הוא גבוה במצב פטולוגי ואצל אדם מתאמן, אז מה שיקבע אם זה פטולוגי או לא הוא ההקשר (אדם מתאמן, או אדם לא מתאמן) [ואני מאמין שעוד בדיקות רלוונטיות שאני לא מכיר]

אבל בCONCENTRIC HYPERTROPHY ההיקף הוא נורא גבוה אצל אדם חולה וזניח עד לא קיים אצל אדם מתאמן בריא, אז מה שקובע הוא ההיקף
חשבתי שהגענו להסכמה שהיפרטרופיה קונצנטרית היא דבר שקורה אצל מתאמנים ולא מתאמנים, כאשר אצל מתאמנים התופעה היא זמנית ו/או לא קיימת אך אצל אנשים שלא מתאמנים היא פתולוגיה.
עכשיו תחליף את המושג "היפרטרופיה קונצנטרית" ב"ערכי CPK גבוהים" ותקבל אנלוגיה מושלמת וגם רלוונטית.

אני לא מדבר על אנלוגיה ברמה הפיזית, של ירידה בנפח, אלא על אנלוגיה ברמה התפקודית.
הרי שCPK גבוה מצביע על פתולוגיה שחייב לטפל בה אצל בן אדם נורמטיבי אחרת הכליות שלו יקרסו, אבל אצל אנשים שמתאמנים נהוג לראות ערכים פי כמה וכמה מהנורמה ולקבוע שהכל בסדר.

לא, התרגלתי שאין שום ערך בלדון עם סטודנטים לרפואה. יש לכם פערים קשים בכל מה שקשור לחשיבה לוגית. כנראה מחסור בלימודי מתמטיקה כחלק מהתואר. זה תמיד נגמר באותה צורה.
עכשיו הבנתי מה תרם לי הקורס אלגברה ליניארית 😄😄😄

נערך לאחרונה:

בחיי, אני תופס אותך על לוגיקה רעה שבאה לידי ביטוי באנלוגיה דפוקה, מסביר לך למה הלוגיקה הייתה דפוקה, ומה אתה עושה?

כרגיל, לא מתמודד ופשוט תוקף אותי לגופו של אדם + מכליל את כל הסטודנטים לרפואה ומאשים אותי בהעדר לוגיקה

אתה פשוט גמל - עם המון מרמור לא מוסבל כלפי סטודנטים לרפואה (ניסית להתקבל ולא הצלחת?) - שלא רואה את הדבשת שלו

בכל מקרה, אני סיימתי להגיב בפוסט הזה, אלא אם כן יהיו פה עוד נקודות ענייניות ועוד דיונים לגופו של עיניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית