הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פליאו

• פותח/ת השרשור Mike96
  • פורסם בתאריך

Mike96

משתמש קבוע
1,251
163
נק' מוניטין:
4,678
1,251
163
שלוחה של אס"א ת"א בבת ים
היי,
לכל מי שחיי פה על תזונת פליאו אשמח לדעת חוות דעת על התזונה. תחושה כללית של היום יום אני מאוד מעוניין לנסות אך פוחד שזה יפגע לי באימונים.
ועד כמה זה נורא אם אני לא אוכל אורגני ובשר שהאכילו אותו עשב ביצי חופש וכו'?
וגבינות שמנות איזור נורא אפור אשמח לשמוע דעה מוצקה ומבוססת 😃.

בגדול בגלל שאין לי זמן לאכול בבוקר דברים שהם פליאו( אני אוהב לישון) אני אשקול לעבור ל 2 ארוחות ממש גדולות וכמה פירות ואגוזים בין לבין.
אשמח לשמוע דעות וניסיון אישי

חוות דעת על התזונה. תחושה כללית של היום יום אני מאוד מעוניין לנסות אך פוחד שזה יפגע לי באימונים.

אני אוכל פליאו פחות או יותר כבר כמעט שנה. (מידי פעם אוכל קוטג' שזה לא פליאו.😲)
תחושה כללית? כרגיל בגדול,תרגיש קצת יותר קליל ופחות נפוח בבטן.
יפגע באימונים? זה בטוח לא. להפך! מנסיון...😉 (המסה הכי מוצלחת שלי הייתה כשעברתי לפליאו.)
אני אומנם אוכל פליאו אבל כן מתייחס למסה/חיטוב. (כרגיל, מסה? מעל הניטרלי. חיטוב? פחות מהניטרלי.)

עד כמה זה נורא אם אני לא אוכל אורגני ובשר שהאכילו אותו עשב ביצי חופש וכו'?

לא נורא, גם אני לא. אבל כן תשתדל לאכול בשר אמיתי מאטליז ולא הקפואים בסופר. (יש הרבה בשר טחון נניח בקפואים בסופר ואם תעבור על הערכים והרכיבים תראה שאפילו שזה אמור להיות בשר טחון רגיל לחלוטין דוחפים לשם דברים וזה עם 15 חלבון ל100 גרם במקום 30.)

בגדול בגלל שאין לי זמן לאכול בבוקר דברים שהם פליאו( אני אוהב לישון) אני אשקול לעבור ל 2 ארוחות ממש גדולות וכמה פירות ואגוזים בין לבין.
אשמח לשמוע דעות וניסיון אישי

בבוקר לא באמת קשה לאכול. במקרה הכי רע תכין חביתה מ4-6 ביצים ושים בקופסא קח איתך לעבודה/בית ספר. (זה מה שאני עשיתי כל יב.)

חוות דעת? אם אתה שואל אותי אני ממליץ.
למה? כי זה עזר לי לשמור על א.ש של בנאדם במסה ועדיין להתקדם בדיוק לפי התכנון ואפילו מעבר. (עשיתי לפני עוד 2 מסות רגילות, השמנתי יותר.)
מעבר לזה טוענים שזה בריא, את זה תבדוק אתה ותחליט מה דעתך בנושא. 📚🤓
והכי חשוב.... זה טעים. 😋🍴
בהצלחה! 😃

• פותח/ת השרשור
@StrongLift
תודה על התשובה המפורטת!
בוקר אני חושב בכל זאת שאנסה בהתחלה לוותר רק בשביל לחסוך את המאמץ חח.
בגדול אני קם בשש בבוקר ויוצא כבר ב 6 וחצי לבסיס.
לגבי בשר אנחנו קונים בבית הכל טרי. כולל דגים.
בכל מקרה קניתי מצרכים לעשות meal prep בסופש:
מקור חלבון: טונה במים ,ביצים ,בשר טחון להכין קבבים ,פרגיות במרדינה( כשרה פליאו) וסלמון.
מקור לפחמימה: אני עושה אנטי פסטי כזה עם בטטה חציל כרובית שיני שום וגמבה.( אמור ללכת בארוחת צהריים לפני אימון) , תפוחי אדמה ופירות. את הפחמימות ארסן את עצמי לגג שבגג 150.
מקור לשומן: שמן זית, טחינה ( מכין לבד), אגוזי מלך ושקדים במידה, חמאה וגבינה צהובה של טרה 100% רכיבים טבעיים 28 אחוז שומן.

וירקות כמובן אשתדל לאכול בשפע לחתוך טרי כל יום. הירקות שיש לי בבית בדרך כלל זה גמבה, מלפפון, עגבניה, כרוב אדום וירוק, גזר שעועית ירוקה וסלרי.
איך נשמע?
מה לגבי תוספי תזונה כמו ויטמנים וקריאטין להמשיך?

נשמע טוב!
אני אישית לא צורך, אבל עד כמה שידוע לי קשה להגיע לכמות גבוהה מידי של ויטמינים אז זה לא יזיק אם תיקח. (מצד שני, סתם בזבוז כסף לדעתי.)
לגבי הקריאטין תמשיך עד שיגמר לך לדעתי. כשאתה אוכל הרבה בשר זה יגיע ככה או ככה. (אולי לא בדיוק כמו לקחת את זה קבוע, כי צריך קילו בשר ביום בשביל שזה יהיה אותו דבר. שיקול שלך.)

בהתחלה יהיה לך קצת קשה פתאום להימנע מלחם וגלוטן בכללי. זה דברים שממלאים את הבטן ונותנים הרגשה טובה.
ועכשיו פתאום בסוף הארוחה תהיה שבע אבל זה לא כמו לדפוק כיכר לחם שאתה מפוצץ כזה.
אתה תתרגל... תשתדל לא להתפתות, אחרי קצת זמן זה כבר מרגיש לך רגיל. (אל תהרוג את עצמך... תתפנק מידי פעם באיזה מגש פיצה.)
אתה יכול גם לאכול אורז כפחמימה, אני במסה כן אוכל את זה. יש וויכוח אם זה פליאו או לא אבל בכל זאת זו פחמימה טובה יחסית.
ואתה לא חייב להגביל את עצמך ל150 פחמימה, בפליאו אין חוקים לגבי כמות פחמימה. (אתה יכול לעשות את זה כדי למתן את העליה בשומן נניח.)
שמחתי לעזור! בהצלחה!🍻
אם יש עוד שאלות בכיף... עד כמה שאני אדע לענות עליהן.☝️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית