הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ FBW או AB שלוש פעמים בשבוע?

• פותח/ת השרשור oris79
  • פורסם בתאריך

oris79

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אהלן.
אני מתאמן מזה שבעה חודשים. שלוש פעמים בשבוע קבוע ועוד יומיים בהם רק אימון בטן של 40 דקות. עד היום עשיתי רק FBW והתוכנית שלי מורכבת משני תרגילי חזה, שני תרגילי גב, שני תרגילי רגליים, שני תרגילי כתפיים, תרגיל יד קדמית ותרגיל יד אחורית. סה"כ זמן האימון שעה. לאחרונה אני מרגיש שדי מיציתי וחשבתי לעבור לתכנית AB שלוש פעמים בשבוע (זה הזמן שעומד לרשותי...). לא מתכוון להיות Body Builder אבל מכיוון שכבר ירדתי 10 ק"ג והתחטבתי, קיבלתי תיאבון להתחטב יותר...
חשבתי על תכנית Push\Pull קלאסית. כלומר: WXWXWXXW. רציתי לשמוע מה דעת המומחים כאן לפני שאחליט... מה עדיף?
ואם כבר כותב, אז מילה למנהלי האתר: המידע באתר ואופן הגשתו לא פחות ממדהימים. שאפו!

אהלן.
אני מתאמן מזה שבעה חודשים. שלוש פעמים בשבוע קבוע ועוד יומיים בהם רק אימון בטן של 40 דקות. עד היום עשיתי רק FBW והתוכנית שלי מורכבת משני תרגילי חזה, שני תרגילי גב, שני תרגילי רגליים, שני תרגילי כתפיים, תרגיל יד קדמית ותרגיל יד אחורית. סה"כ זמן האימון שעה. לאחרונה אני מרגיש שדי מיציתי וחשבתי לעבור לתכנית AB שלוש פעמים בשבוע (זה הזמן שעומד לרשותי...). לא מתכוון להיות Body Builder אבל מכיוון שכבר ירדתי 10 ק"ג והתחטבתי, קיבלתי תיאבון להתחטב יותר...
חשבתי על תכנית Push\Pull קלאסית. כלומר: WXWXWXXW. רציתי לשמוע מה דעת המומחים כאן לפני שאחליט... מה עדיף?
ואם כבר כותב, אז מילה למנהלי האתר: המידע באתר ואופן הגשתו לא פחות ממדהימים. שאפו!
אין תשובה חד משמעית, זה תלוי את מי אתה שואל.
אם אתה עושה עשרה תרגילים תוך שעה, זה אומר שאתה עובד בעצימות נמוכה (כלומר משקלים נמוכים), ולכן נח מעט בין הסטים.
אז הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה להתחיל לעבוד בעצימות גבוהה יותר, שתאפשר פחות תרגילים אבל תתן לך הרבה יותר.
אם אתה רוצה רעיון לתוכנית, יש לא מעט בפורטל, ואני יכול להראות לך תוכנית לדוגמא שכתבתי למישהו פה תוכנית - העלאת מסה כללית ובעיקר בידיים ובכתפיים.
מה שחשוב זה להעלות משקלי עבודה בצורה פרוגרסיבית, לא לעצור במקום ולגרום לשרירים להסתגל באופן שוטף.
לגבי תזונה - תקרא בפורטל את המדריך לחיטוב או למסה, תלוי מה אתה מעוניין לעשות עכשיו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית