שיטות לקבלת מכתב פיטורים ..עזרה .

NATURALBB

משתמש מתחיל
79
11
נק' מוניטין:
8
79
11
כרגע עובד במסעדה באזור השנתיים . רוצה לעבור לתחום אחר אך חבל על הכסף של הפיצויים . בגדול אני עובד חרוץ שעושה את העבודה כמו צריך אבל הם לא מסתכלים על חצי הכוס המלאה ותמיד מוצאים משהו קטן שלא עשית .. לא ניקית וכולי ... וזאת הסיבה שאני רוצה לעזוב את התחום הזה .
האם יש כאן מישהו שהיה בסיטואציה ויכול לתת טיפים איך לעצבן את הבוס ?

אם תתפטר בגלל סיבה רפואית יראו זאת כפיטורין לעניין הפיצויים (תהיה חייב הוכחה אבל)

איחורים / חיסורים ללא הודעה מוקדמת
תפקוד לא תקין בעבודה (מה שהם מוצאים, שיהפוך לכמה שהם מוצאים)
ריחוף ואדישות

אלה יעשו אחלה עבודה בלהרגיז את הבוס
אם תעשה את זה טוב ותתמיד, תוך שבוע אתה בחוץ עם מכתב

• פותח/ת השרשור
עצה ממני,
תעבור הלאה, זה לא כסף שמגיע לך.
אל תלכלך את השם שלך בשביל כמה אלפי שקלים.
אתה אף פעם לא יודע מתי תצטרך המלצה ומי מכיר את מי.

מצד אחד אתם צודקים ב100 אחוז . אבל מצד שני אני בן אדם שמשקיע בעבודה מנקה ומסדר את כל המקום וכמובן שאף אחד לא מעריך ולא מתייחס ברצינות אבל כאשר יש בעיה כלשהי כמובן שאתה תקבל בראש חזק .
כל הקטע שמקומות עבודה כאלה לא מתייחסים לעובדי בר/ מטבח ברצינות ומבחינתם אתה עוד "טמבל" שיכין את הקפה אן הקינוח שלהם ואם לא מתאים לך יביאו "טמבל" אחר במקומך .
אני כן מתכוון לעזוב את העבודה הזאת בחודשים הקרובים אך חשבתי שאם כבר אז אולי אפשר להרוויח משהו ..

אין קשר בין הדברים.
אתה משקיע ותמורת זה מקבל משכורת שהסכמת לה.
אני לגמרי תומך שתקבל את כל הזכויות שלך כעובד, דמי הבראה, חופשה, פנסיה וכד׳

פיצויים לא מגיעים לך לפי חוק. לכן לבצע פעולות כדי שיפטרו אותך, נשמע לי כמעשה לא הגון ולכן אני ממליץ לא לעשות את זה.

אני מציע לך את הדבר הבא:
תיגש לבעל הבית שלך, תסביר לו שאתה בחודשים הקרובים רוצה לעזוב ואתה חושב שמגיעים לך דמי הפיצויים שלך בגלל הסיבות שנתת פה, תגיד לו שאתה רוצה להיפרד כידידים ואין לך בעיה להכשיר את העובד הבא שיבוא במקומך בזמן שאתה עדיין עובד. תראה מה הוא אומר. אצלנו כל מי שמתפטר מקבל את הפיצויים שלו אבל זה גם בגלל שאף אחד לא עושה מה שאתה רוצה לעשות

• פותח/ת השרשור
מה שאני מנסה להגיד הוא
אני מציע לך את הדבר הבא:
תיגש לבעל הבית שלך, תסביר לו שאתה בחודשים הקרובים רוצה לעזוב ואתה חושב שמגיעים לך דמי הפיצויים שלך בגלל הסיבות שנתת פה, תגיד לו שאתה רוצה להיפרד כידידים ואין לך בעיה להכשיר את העובד הבא שיבוא במקומך בזמן שאתה עדיין עובד. תראה מה הוא אומר. אצלנו כל מי שמתפטר מקבל את הפיצויים שלו אבל זה גם בגלל שאף אחד לא עושה מה שאתה רוצה לעשות

אתם כנראה צודקים זהמ ה שאעשה

אין קשר בין הדברים.
אתה משקיע ותמורת זה מקבל משכורת שהסכמת לה.
אני לגמרי תומך שתקבל את כל הזכויות שלך כעובד, דמי הבראה, חופשה, פנסיה וכד׳

פיצויים לא מגיעים לך לפי חוק. לכן לבצע פעולות כדי שיפטרו אותך, נשמע לי כמעשה לא הגון ולכן אני ממליץ לא לעשות את זה.

לא רק שזה לא הגון זה לא חוקי

כמו שאמרו לך כבר פה, בהרבה מקומות עבודה נותנים לך את הפיצויים בין אם התפטרת ובין אם פוטרת.
דבר עם המנהל.

תעשה שביתה איטלקית.
זה שאתה בא ועובד, אבל נותן את השירות הכי מעפן, גרוע, וחסר מאמץ שאתה יכול לתת.

זה תמיד עובד.
וגם לא יכולים להגיד שבגלל שלא הגעת לעבודה לא מגיעים לך פיצויים.

תעשה שביתה איטלקית.
זה שאתה בא ועובד, אבל נותן את השירות הכי מעפן, גרוע, וחסר מאמץ שאתה יכול לתת.

זה תמיד עובד.
וגם לא יכולים להגיד שבגלל שלא הגעת לעבודה לא מגיעים לך פיצויים.

אם המעסיק יוכיח בבית דין לענייני עבודה שהתנהגת בצורה שתביא לפיטוריך בכוונה תחילה, הוא לא יהיה חייב לך כלום.

שמח שעזרתי

זהו, שאי אפשר להוכיח שביתה איטלקית..

אתה משפטן?

וסתם לידע הכללי שלך, שביתה איטלקית מאופיינת בעבודה איטית והקפדה יתרה על בירוקרטיה, אתה עובד בדיוק אותו הדבר אבל לאט.
קצת שונה ממה שהמלצת לבחור לעשות.

שוב, הדרך הכי טובה היא לזייף איזו פציעה ולהביא אישור חתום מרופא על כך שאתה לא יכול לעבוד במקצוע שאתה עובד בו עכשיו ולכן אתה נאלץ להתפטר ולבקש פיצויים.

קח בחשבון שאם תדבר עם המעביד שלך על פיצויים והוא לא יסכים ואח"כ תעשה פעולה שתגרום לפיטורים שלך יהיה לך קשה להוכיח בביהמ"ש את נכונות הדברים.

עצה ממני,
תעבור הלאה, זה לא כסף שמגיע לך.
אל תלכלך את השם שלך בשביל כמה אלפי שקלים.
אתה אף פעם לא יודע מתי תצטרך המלצה ומי מכיר את מי.

מחזק,
אין לדעת מי יכיר אותך מהעבודה הזאת בעתיד, תצא עם ראש מורם.

איך זה עובד בכלל מבחינת המעסיק? הוא משלם לו פיצויים מהכיס שלו או שהוא צריך להפריש כל חודש קצת כסף לפיצויים במקרה שהעובד יפוטר?

צריך להפריש, אנחנו מפרישים לכן לא מפסידים שקל אם העובד רוצה את הפיצויים אז בשמחה נותנים. מי שלא מפריש ולוקח לכיס קצת קשה לו לשחרר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית