הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מציאת ערכים תזונתיים של בשר לפי נתח

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
היי... מישהו מכיר איזה מקור אמין לערכים של בקר לפי נתח (בעיקר בקר מעניין אותי) פשוט ראיתי בכמה מקומות תוצאות שונות לחלוטין. נניח צלעות בקר במקור אחד אני רואה 16.5 גרם חלבון ו26 גרם שומן, מקור אחר 18 גרם חלבון, 8 גרם שומן (חתיכת שינוי בשומן), באחר 23 גרם חלבון, 12.5 גרם שומן... יש למישהו מושג?

היי... מישהו מכיר איזה מקור אמין לערכים של בקר לפי נתח (בעיקר בקר מעניין אותי) פשוט ראיתי בכמה מקומות תוצאות שונות לחלוטין. נניח צלעות בקר במקור אחד אני רואה 16.5 גרם חלבון ו26 גרם שומן, מקור אחר 18 גרם חלבון, 8 גרם שומן (חתיכת שינוי בשומן), באחר 23 גרם חלבון, 12.5 גרם שומן... יש למישהו מושג?
פודסדיקטשיונרי

קיבלת פה הפניות לשני אתרים טובים אבל זה לא ממש יעזור לך בנתחים בסגנון צלעות.
אתה הרי מבין שמחשב כלשהו לא יכול לדעת אם קנית נתח עם יותר או פחות שומן.

• פותח/ת השרשור
פודסדיקטשיונרי
אני בד"כ משתמש בו, אבל זה למשל האחד שנתן לי את ה26 גרם שומן...
אני לא מצליח להבין כלום באתר הראשון הוא ממש לא מסודר.
בכל מקרה אין איזה פרסום של משרד הבריאות האמריקאני או משהו לערך תזונתי ממוצע לחלקים שונים של הפרה? ויש הבדל בין כמות השומן בנתח לבין שיהיה הבדל של 50% בכמות החלבון

בכל מקרה אין איזה פרסום של משרד הבריאות האמריקאני או משהו לערך תזונתי ממוצע לחלקים שונים של הפרה? ויש הבדל בין כמות השומן בנתח לבין שיהיה הבדל של 50% בכמות החלבון

האתר הראשון הכי טוב (לטעמי) אם כי לוקח קצת זמן להבין איך לתפעל אותו.
ואם הבנתי את המשפט האחרון שרשמת, התשובה לזה היא שאם מדובר בערכים ל 100 גרם (או מידה אחרת) כמובן שצלע שמנה
יותר תכיל יותר שומן ופחות חלבון. ואם מדובר בערכים ל "נתח", ברור שלא כל נתח שוקל אותו הדבר..

* תגיד לי איזה נתח ספציפי (מה אתה רושם באנגלית) אתה מחפש ואנסה לבדוק שם.
(שים לב שרק עבור prime rib לדוגמא יש שם 18 תוצאות, בדיוק כי יש סוגי נתחים וכו')

• פותח/ת השרשור
האתר הראשון הכי טוב (לטעמי) אם כי לוקח קצת זמן להבין איך לתפעל אותו.
ואם הבנתי את המשפט האחרון שרשמת, התשובה לזה היא שאם מדובר בערכים ל 100 גרם (או מידה אחרת) כמובן שצלע שמנה
יותר תכיל יותר שומן ופחות חלבון. ואם מדובר בערכים ל "נתח", ברור שלא כל נתח שוקל אותו הדבר..

* תגיד לי איזה נתח ספציפי (מה אתה רושם באנגלית) אתה מחפש ואנסה לבדוק שם.
נמשיך עם הדוגמא באשכול, נתח 2, צלעות. לפני בישול. יש שם איזה מליון אפשרויות לBEEF RIBS

מה שהקלדת זה שם כללי להמון אפשרויות של נתחים וצורת חיתוך וכו'. בדיוק כפי שהסברתי לך בתגובה הראשונה.

תמיד צריך לקחת בחשבון אפשרות לסטיות - גם מוצרים עם ערכים שכתובים על האריזה, תיתכן בהם סטייה של אם אני זוכר נכון עד 10% או אפילו 20% מהמספר הנקוב. בנוגע לנתח שעליו הוא מדבר (שבאנגלית קוראים לו chuck או blade ולא ריבס), מדובר בנתח שבאופן טבעי הוא שמן.

FoodsDictionary מסתמך בנתוניו על NutritionData
ככה שהכי עדיף לקחת ממנו נתונים - וזה בעברית

• פותח/ת השרשור
תמיד צריך לקחת בחשבון אפשרות לסטיות - גם מוצרים עם ערכים שכתובים על האריזה, תיתכן בהם סטייה של אם אני זוכר נכון עד 10% או אפילו 20% מהמספר הנקוב. בנוגע לנתח שעליו הוא מדבר (שבאנגלית קוראים לו chuck או blade ולא ריבס), מדובר בנתח שבאופן טבעי הוא שמן.
זה ברור לי, פשוט אני רואה שאני מקבל תוצאות שונות אחת מהשניה תחת אותה ההגדרה כמו שהצגתי פה בתחילת הפוסט לצורך העניין ולכן חשבתי האם יש איזה איגוד זיבי כלשהו שאחרי בדיקות מעבדה או משהו בסגנון נתן טבלה לערכים ממוצעים פר נתח או משהו בסגנון..
Nutrition Facts and Analysis for Beef, chuck, blade roast, separable lean and fat, trimmed to 1/8" fat, select, raw [Top Blade Steak, URMIS #1064]

המוצר שבלינק הזה סביר שדי קרוב למה שאתה מחפש.
תוודא שמסומן שם משמאל "100 גרם" .
אחלה תודה אחי 😃
FoodsDictionary מסתמך בנתוניו על NutritionData
ככה שהכי עדיף לקחת ממנו נתונים - וזה בעברית
כמו שאמרתי, אני בד"כ משתמש בו אבל במקרה הספציפי הזה קיבלתי כמה תוצאות מאד סוטרות ושונות לחלוטין אחת מהשנייה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית