הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רצית 10 ק"מ אחרי משמרת לילה

• פותח/ת השרשור Shany
  • פורסם בתאריך

Shany

משתמש מתחיל
106
18
נק' מוניטין:
115
106
18
היי מקווה שניווטתי את השאלה לפורום הנכון.

אני רוצה להשתתף במירוץ 10 ק"מ (ריצה), אני רגילה לרוץ פעמים בשבוע לפחות בסביבות ה 14 ק"מ (למרות שבתקופה האחרונה בגלל מזג האוויר הקר 🙁 לא יוצא לי לצאת לרוץ בחוץ אבל כן עושה אירובי בבית או בחדר כושר במקום למשך 45-60 דקות בימים שאני לא מבצעת אימון משקולות וכוח).

בהתראה קצרה גליתי שיש מרוץ ביישוב שבו אני גרה של 10 ק"מ ואני מעוניינת להשתתף בו הבעיה היא שאני עובדת משמרות ודווקא לפני המירוץ יוצא לי לעבוד משמרת לילה ואיני יכולה לקחת חופש יום לפני בגלל שזה בהתראה קצרה. לכן רציתי להתייעץ איך אני מכינה את עצמי לריצה כזאת ושורדת אותה ללא פציעות או אפיסת כוחות.
בעיקרון אני מתחילה משמרת לילה שלי מתחילה בשעה 23:30 ונגמרת בשעה 8:10 👎 הריצה מתוכננת לשעה 8:20 לכן באותו יום אני אצא מוקדם יותר מהעבודה.
לפני ריצה רגילה אני לא משנה שום הרגל ומעדיפה אפילו לעשות אותה על בטן ריקה אולי כוס קפה לפני וכמובן שאחרי שישנתי טוב בלילה.
הבעיה מתחילה שלפני הריצה הזאת אני לא אשן בלילה ובד"כ אני ישנה לפני משמרת לילה משעה 10:00 עד 17:00 גג לא מצליחה יותר מזה.

ויש לי כמה שאלות למביני עניין:
1. האם שעות השינה שלי מספיקות?
2. איך להתנהל לפני ריצה כזאת ? האם לאכול משו לפני חוץ מקפה? או לאכול משו במהלך המשמרת? אני נמנעת מלאכול במהלך משמרת לילה כי זה ממש מכביד עלי לכן אני משתדלת לאכול כמה שיותר מסודר לפני המשמרת ובסופה בבוקר לפני השינה לאכול ארוחת בוקר קלילה, גם כדי להמשיך כמה שיותר להיצמד לתפריט ואורך החיים שפיתחתי.
3. אולי בכל זאת לוותר ולא להשתתף במירוץ ? 🫤 בכל זאת אני לא רוצה לגרום לעצמי איזה שהוא נזק שיגרום לי להפסיק להתאמן לאחריו.

תודה רבה לעוזרים.

את יכולה לאכול משהו קל כמו פרוסה עם דבש או בננה בסביבות 6-7 ולרוץ
לא צריכה להיות בעיה לרוץ בהנחה שאת לא ׳מתה׳ מעייפות אחרי המשמרת

חנן בהחלט מבין ממני בריצות, מה שיהיה קריטי לעשות זה לשנות קצת את השעון... כלומר שהיקיצה תיהיה סמוך למשמרת שלך, בעקבות כך תוכלי להגיע לריצה רעננה יותר 😃

אם יש קצת זמן עד המירוץ, תוכלי לתת ניסיון באחד מהבקרים לאחר משמרת הלילה.

• פותח/ת השרשור
היי תודה רבה על התגובות.
אני מקווה באמת שהשבוע יהיה מזג אוויר נעים ובאמת אני אצא לרוץ בוקר אחד כדי לדעת איך זה.

שאלה נוספת. במירוץ ביום שישי בבוקר לדעדכם עדיף בחמישי לקחת יום מנוחה ולא להתאמן כלל?

בשבוע של מרוץ.
שישי - מרוץ
חמישי - ריצה קלה 15 עד 20 דקות
רביעי - מנוחה
שלישי - אימון קל
ראשון/שני כרגיל

• פותח/ת השרשור
תודה רבה חנן על ההמלצות,
בשל אילוצים (תקופת אירועים צריך ללבוש שמלה לא טייץ וחולצה מנדפת זיעה 🤩) אני אחליף בין יום שלישי לרביעי. ובשלישי ביום של האירוע אני לא אתאמן ורביעי אימון קל 😵‍💫🥊

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית