הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה הנושא שיבולת שועל

אושרי פרש

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
כמה פעמים אתם ממליצים לאכול ביום למטרת מסה אני שוקל 90 קילו שאיפה לעלות ל100

א. אין קשר בין הכותרת לנושא
ב. אין מספר פעמים מומלץ, יש כמה קלוריות הכנסת לגוף שלך בסוף כל יום זה לא משנה אם תאכל 4-5 או 17 ארוחות מה שמשנה זה כמה הכנסת בכללי
ג. ממליץ לך בחום להיכנס ולקרוא קצת בפורטל "קילוגרם" יש שם את כל תשובות שאתה מחפש.

בהצלחה

למה דווקא 5-6 ארוחות? אם אני אוכל 3 לא אעלה?
רוב האנשים מתקשים לאכול את כל הקלוריות הדרושות ב-3 ארוחות בלבד
גם 5-6 ארוחות ישאירו לך יותר זמן עם אינסולין, הורמון הבניה, בגוף ופחות זמן עם קורטיזול, הורמון הפירוק

גם 5-6 ארוחות ישאירו לך יותר זמן עם אינסולין, הורמון הבניה, בגוף ופחות זמן עם קורטיזול, הורמון הפירוק
יש לך הוכחה כלשהי שזה באמת משפיע באופן לא זניח על בניית מסת שריר?

יש לך הוכחה כלשהי שזה באמת משפיע באופן לא זניח על בניית מסת שריר?
יש את התאוריה מאחורי זה שאמורה להסביר את זה, ויש את מבחן התוצאה
חיפשתי אם מישהו עשה ניסויים קליניים בנושא בהקשר של בניית שריר ולא רק הורדה במשקל, ולרוע המזל לא מצאתי
כן מצאתי דברים בסיגנון הזה אבל:
Increased protein intake and meal frequency reduces abdominal fat during energy balance and energy deficit. - PubMed - NCBI

יש את התאוריה מאחורי זה שאמורה להסביר את זה, ויש את מבחן התוצאה
חיפשתי אם מישהו עשה ניסויים קליניים בנושא בהקשר של בניית שריר ולא רק הורדה במשקל, ולרוע המזל לא מצאתי
כן מצאתי דברים בסיגנון הזה אבל:
Increased protein intake and meal frequency reduces abdominal fat during energy balance and energy deficit. - PubMed - NCBI

אז בקצרה. לא מצאת אפילו מחקר אחד בנושא אבל החלטת לתת המלצות בפרהסיה.

והמחקר שנתת לא רלוונטי, השוו בין צריכת חלבון גבוהה שמפוזרת על5-6 ארוחות לעומת ההמלצות הרגילות לתזונה, שזה אומר כמות חלבון נמוכה.

זה שצריך יותר חלבון מהמינימום זה לא חדש וגם הגיוני.

להבא אל תתן המלצות ככה בלי שום סימוכין. הרבה אנשים קוראים את הפוסטים מעבר לפותח האשכול.

אז בקצרה. לא מצאת אפילו מחקר אחד בנושא אבל החלטת לתת המלצות בפרהסיה.

והמחקר שנתת לא רלוונטי, השוו בין צריכת חלבון גבוהה שמפוזרת על5-6 ארוחות לעומת ההמלצות הרגילות לתזונה, שזה אומר כמות חלבון נמוכה.

זה שצריך יותר חלבון מהמינימום זה לא חדש וגם הגיוני.

להבא אל תתן המלצות ככה בלי שום סימוכין. הרבה אנשים קוראים את הפוסטים מעבר לפותח האשכול.
אם תקרא טוב תראה גם שמשווים שם גם בין 6 ל-3 ארוחות ביום
ונכון, לחלק השני באמת לא מצאתי הוכחות ואני מודה שיש סיכוי שאני טועה פה, אבל אתה סתם רץ להאשים בלי להביא הוכחות נגד לטיעון, אז פעם הבאה שאתה ממהר לשלול כמו תמיד, תביא טיעון והוכחות נגד, ואז אני אודה שזו טעות
אני בכל מקרה עומד מאחורי הטענה של 5-6 ארוחות כי פשוט ממש קשה לאכול את כל הקלוריות האלה ב-3 ארוחות בלבד

אם תקרא טוב תראה גם שמשווים שם גם בין 6 ל-3 ארוחות ביום
זה שקול לעשות ניסוי כזה:
קבוצה א' 6 ארוחות ביום עם חלבון פחמימה ושומן כמו שצריך
קבוצה ב' 3 ארוחות של אסבסט טהור

איזה קטע קבוצה ב' חטפה סרטן.

מסקנה, לאכול 3 ארוחות ביום מסרטן.

יאיי מגיע לי דוקטורט?

ונכון, לחלק השני באמת לא מצאתי הוכחות ואני מודה שיש סיכוי שאני טועה פה
אז אל תרוץ ותפזר המלצות בביטחון. אל תיהיה וואינט

אבל אתה סתם רץ להאשים בלי להביא הוכחות נגד לטיעון, אז פעם הבאה שאתה ממהר לשלול כמו תמיד, תביא טיעון והוכחות נגד, ואז אני אודה שזו טעות
יש הסכמה כוללת על דברים שכבר הוכחו ונידונו עשרות פעמים. כשאתה טוען משהו אחר חובת ההוכחה עליך. אין בעיה וזה מבורך לבוא ולשנות דעה אבל עם מחקרים אמיתיים ולא בולשיט לא הגיוני על עכברים

אני בכל מקרה עומד מאחורי הטענה של 5-6 ארוחות כי פשוט ממש קשה לאכול את כל הקלוריות האלה ב-3 ארוחות בלב
זה אינדיבידואלי ולא המלצה גורפת. פעם הבאה שאתה נותן המלצה תגיד לדעתי עדיף ככה כי לי נוח ככה.
או שפשוט אל תמליץ

דווקא אני חושב שטוב כמה שיותר ארוחות מפוצלות בגלל שכמו שנאמר במסה יכול להיות קשה לחלק מהאנשים לדחוף הכל ב3 ארוחות
וגם הקטע של רעב, 6 ארוחות לפחות בשבילי אני יותר נהנה בארוחת, זה יותר נוח ומסדר את היום , יותר משביע וגם ככה אני אוכל יותר ירקות כי יש יותר ארוחות ואני משתדל להוסיף כמה ירקות לכל ארוחה

אולי מבחינת תוצאות זה מזרז את חילוף החומרים וטוב לפצל כמה שיותר את בחלבון ועוד משהו ששמעתי על רמות אינסולין לכל היום? @yogevnn שואל לא אומר

דווקא אני חושב שטוב כמה שיותר ארוחות מפוצלות בגלל שכמו שנאמר במסה יכול להיות קשה לחלק מהאנשים לדחוף הכל ב3 ארוחות
וגם הקטע של רעב, 6 ארוחות לפחות בשבילי אני יותר נהנה בארוחת, זה יותר נוח ומסדר את היום , יותר משביע וגם ככה אני אוכל יותר ירקות כי יש יותר ארוחות ואני משתדל להוסיף כמה ירקות לכל ארוחה
שוב, כמו שיוגב אמר לקוצר, אם זה נוח לך זה טוב ויפה אבל לא אומר שזה יותר טוב או יותר יעיל או משהו דומה. הבחור שאל כמה פעמים ממליצים לאכול, אני יכול רק להגיד לו שיאכל את הערכים היומיים שהוא הציב לעצמו וזהו. נוח לו לאכול את זה ב 3 ארוחות גדולות? אחלה. נוח לו לאכול את זה ב 17 ארוחות קטנות? גם אחלה.
עכשיו קראתי שוב את הכותרת והשאלה, יש מצב פותח האשכול שואל כמה פעמים ממליצים לאכול שיבולת שועל ביום
אם זו השאלה אז לא משנה, כמה שאתה רוצה בשביל להגיע לערכים היומיים (במקרה של שיבולת שועל זה פחמימה)

שוב, כמו שיוגב אמר לקוצר, אם זה נוח לך זה טוב ויפה אבל לא אומר שזה יותר טוב או יותר יעיל או משהו דומה. הבחור שאל כמה פעמים ממליצים לאכול, אני יכול רק להגיד לו שיאכל את הערכים היומיים שהוא הציב לעצמו וזהו. נוח לו לאכול את זה ב 3 ארוחות גדולות? אחלה. נוח לו לאכול את זה ב 17 ארוחות קטנות? גם אחלה.
לא אמרתי זה יותר יעיל או פחות

אוקיי פשוט אמרת

שאפשר להבין שאתה נותן המלצה גורפת, במקום זה היית יכול להגיד "יותר נוח לי לאכול כמה שיותר ארוחות מפוצלות כי..."

שום המלצה גורפת אולי לא באמת לא הייתי מובן

Back
למעלה תחתית