הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גודל מזרק

whichsize

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום לכולם השאלה שלי היא כזאת מה ההבדל בין מחט 23G 32Mm כחולה
לבין מחט כחולה 23G 30Mm
מבחינת ההזרקה ומבחינת הכאב

אורך המחט מצויין במילימטרים (mm)
ה-32mm היא למעשה 1.25 אינטש.
זוהי המחט הנפוצה והסטנדרטית להזרקה לישבן או לרגל.

מבחינת כאב מחט 23g באורך 1 אינטש הרבה יותר נוחה להזרקה ברגל
זה לא מדוייק.

אורך המחט הוא לא הגורם היחידי, ואף לא העיקרי, שמשפיע על מידת הכאב. מה שישפיע יותר הוא קוטר המחט (העובי שלה) וכמובן טכניקה.

עם זאת, חשוב לציין כי החדירה הראשונית לרקמה חיה היא הכואבת/מורגשת יותר. הלאה, באם המחט ארוכה פחות או יותר, זה פחות משפיע.

למשל, שמתי לב שבהזרקה לכתף, אין הבדל בהרגשה בין מחט 1 אינטש ל-1.25, זאת בניגוד לעובדה שבעת הזרקה עם מחט 21g לבין מחט 23g לישבן, הראשונה מעעט כואבת/מורגשת יותר (וגם זה בהחלט זניח - הטכניקה נקייה ולכן אין הבדל ממשי).

שלא תטעה, האורך כן ישפיע, והרי שמחט באורך ממש ארוך (לא שמשתמשים בה) עלולה לפגוע בעצם או עצבים עדינים הנמצאים ממד בעומק הרקמה. אך כפי שציינתי, במחטים הרלוונטיות שהן 23g באורך 1 אינטש או 1.25 אינטש, השוני בכאב זניח ולא מורגש.

אולי מדובר בפסיכולוגיה שכן אני מעדיף להזריק לרגל כאופציה אחרונה, אבל יש לי ניסיון בהזרקה לירך ואם אין לי מחט באורך 1" אני מעדיף להימנע מלהזריק בגלל רמת הכאב.
אתה עושה משהו לא נכון
אני מזריק עם 1.25 ואפילו ניסיתי עם מחט 1.5 (עדיין מסוג 23g) ואין הבדל בהרגשה

פעם הבאה שהמחט תהיה בתוך הרגל אצלם ואעלה לפה לקבל ממך חוות דעת.
אשמח לקבל פידבק
אם זה אפשרי מבחינתך, יהיה עדיף סרטון במקום תמונה.
תוכל לשלוח לי בה"פ אם תרצה (או שתשתף כאן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית