הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אירובי פעמיים בשבוע מומלץ או לא?

• פותח/ת השרשור djb
  • פורסם בתאריך

djb

משתמש מתחיל
65
4
נק' מוניטין:
4
65
4
שבוע טוב חברים,

התחלתי להתאמן לפני חודשיים בערך.

אני עושה אימון AB ומתאמן 3 פעמים בשבוע שזה אומר:

1. גב, כתפיים, יד אחורית

2. חזה, יד קדמית רגליים

כרגע אני עומד על 68 קילו (גובה 1.80) ו 18-19% שומן בערך (לאחר שבשמונה החודשים האחרונים ירדתי משהו כמו 10 קילו ו 8% שומן).

השאלה שלי - אירובי פעמיים בשבוע מומלץ? חוץ מ 3 האימוני כח שאני עושה בשבוע מה שציינתי למעלה, זאת אומרת שאם אני ארוץ חצי שעה על ההליכון אני לא אמשיך לרזות? אני לא רוצה שזה יפגע לי בשריר שאני מנסה לפגוע ובמאסה שאני מנסה לעלות. אבל כן רוצה להסיר עודפי שומן פה ושם שעוד נשארו (בעיקר באיזור החזה)

תודה רבה!

😃

אתה לא באמת חייב את האירובי כדי להמשיך לרדת באחוזי שומן, סך הכל הכל תלוי בגרעון הקלורי, האירובי פשוט מאפשר לך לאכול יותר באותו יום וגם כלי יעיל לשיפור הסיבולת, כמובן שלאירובי יש יתרונות נוספים אבל לא בהכרח כאלה שקשורים לירידה במשקל. (בחיטוב האחרון שלי לא עשיתי אירובי, נטו אימוני כוח והגעתי עד ל12% שומן בערך)

• פותח/ת השרשור
אני באמת לא יודע ואפילו אפשר לומר אובד עצות לגבי מה אני צריך, מאסה או חיטוב.

איך אני נפתר מהשומן העודף למשל שנשאר בחזה?

עובד כמה שיותר על החזה ואז השומן נהפך לשריר וזה מסתדר או צריך להמשיך ולשרוף?

תמשיך בחיטוב, אתה על אחוז שומן עדיין יחסית גבוה, תגיע ל12-14% תראה אם אתה מרוצה מהתוצאות - אם כן תעבור למאסה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה.

חיטוב דהיינו להמשיך בגרעון קלורי שלילי - נכון?

איזה טיפים תוכל לתת על מנת לרדת באחוזי שומן ולאו דווקא במשקל עצמו?

ואם אני אמשיך בחיטוב האימונים נשארים אותו דבר?

כן, המשכה בגרעון שלילי - אם אתה רואה שאתה נתקע/יורד פחות ממה שהגדרת לעצמך, תגדיל את הגרעון.

אין יותר מדי טיפים, תשמור על כמות חלבון גבוהה, שומן איכותי ואימוני כוח חזקים, כמובן גם תקפיד על העמסות - זה חשוב, התוצאות יגיעו.

וכן, לרוב אתה ממשיך עם התוכנית אימונים שלך גם בחיטוב.

השומן נהפך לשריר
שומן לא נהפך לשריר, תוציא את זה מהראש. בערך כמו שברזל לא נהפך לפלסטיק.
כרגע אני עומד על 68 קילו (גובה 1.80) ו 18-19% שומן בערך
אני ממליץ בחום להעלות תמונה, לפי המשקל והגובה אני יכול לנחש שעדיף לך להתחיל לעלות מסה עכשיו ולא להמשיך בחיטוב.

לגבי השאלה על אירובי, יש לזה יתרונות כמו שיפור סיבולת לב ריאה למשל, אבל גם חסרונות כמו פגיעה בהתאוששות מהאימונים (במיוחד הרגליים אם מדובר על ריצה/אופניים/אליפטי). בעיקרון כמו שאמר דנבר אפשר לחטב גם בלי אירובי.

• פותח/ת השרשור
בוקר טוב חברים,

בהמלצתכם העלתי כאן תמונה.

אשמח להתייחסות.

תודה 😃

קבצים מצורפים

• 20160221_081322.jpg
    20160221_081322.jpg
    KB 63.1 · צפיות: 216
  • 20160221_081303.jpg
    20160221_081303.jpg
    KB 57.5 · צפיות: 204
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה!

מאחר ומתקרב הקיץ אעדיף שלא לעלות במסה כרגע, אלא לאחר הקיץ...

כרגע הדברים שיותר מפריעים לי זה העודפי שומן שנשארו בחזה.. מה אפשר לעשות עם זה? ריצות? זה ייעלם?

אני ממליץ לשקול שוב את העניין כי אתה פשוט תיראה כמו שלד אם תחטב, ואם תעלה מסה זה ייראה טוב יותר. בכל מקרה החלטה שלך. אם החלטת על חיטוב תקרא את זה:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
כמה מילים: אי אפשר לבחור מאיפה להוריד שומן, אפשר להיות בגירעון קלורי ולהוריד שומן מכל הגוף, מאיפה יותר ומאיפה פחות תךוי בגנטיקה שלך.
שאר המידע במאמר.

Back
למעלה תחתית