הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרס 40 קילו טכניקה

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
שני זוויות שונות ,
אני מנסה להקפיץ כזה כמו שריפטו עושה אבל לא ממש הולך לי וטיפה כאב לי בגב תחתון בגלל זה
- ועוד שאלה , שמכווצים תשרירי ברכיים והבטן אז כאילו משאירים אותם מכווצים מההתחלה ועד הסוף או שנגיד מורידים למטה מפסיק תכיווץ ואז לפני שמעלים שוב מכווצים שוב ?

אני מנסה להקפיץ כזה כמו שריפטו

וטיפה כאב לי בגב תחתון בגלל זה
"להקפיץ כזה" - זה נקרא hip thrust.
ומה שבפועל אתה עושה, זה "להקפיץ כזה" עם הברכיים, ולא פרס כמו שצריך. תנעל את הברכיים!
ScreenHunter_881 Feb. 21 11.46.jpg

גם שים לב שהמרפקים שלך נמצא מאחורי המוט, אפילו לא מאונכים לקרקע.
ScreenHunter_880 Feb. 21 11.46.jpg

שמכווצים תשרירי ברכיים
אתה מתכוון לנעול ברכיים.
אתה לא יכול לכווץ את הברכיים, זה לא שריר 😕
וכן, הם נעולים והבטן מכווצת במשך כל הסט.

כמה דברים שבלטו לעיניי הבלתי מיומנות (אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני מטעה)
1. אתה לא 'נועל' את הפרס עד הסוף. שים לב שבחלק העליון של התנועה המוט נמצא כמה סנטימטרים טובים מקדימה לרגל. בtop position המוט צריך להיות מאחורי הראש (אחרי ש'דחפת' את הראש קדימה), והוא אמור להיות בדיוק מעל אמצע כף הרגל.
2. זה נראה שוויתרת על עניין הפרס עם התנועה מהאגן, וזה בסדר, אבל אתה חייב להיות הרבה יותר מכווץ. תתרגל בלי מוט - קח המון אוויר, תכווץ את הבטן והישבן. אחר כך נסה עם המוט. אתה צריך לשמור על קשיחות בכל חזרה וחזרה. בנוסף המוט רוקד בהמון מקומות - בעליה, בירידה, במנוחה בין החזרות. הקשיחות תעזור לך לייצב אותו.
3. נראה שאתה אוחז את המוט בצורה ש"שוברת" את פרק כף ידך. ריפ מדגים פה פרס עם דרייב מהאגן, אבל מסביר גם על האחיזה. נסה ללמוד מזה.

• פותח/ת השרשור
כמה דברים שבלטו לעיניי הבלתי מיומנות (אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני מטעה)
1. אתה לא 'נועל' את הפרס עד הסוף. שים לב שבחלק העליון של התנועה המוט נמצא כמה סנטימטרים טובים מקדימה לרגל. בtop position המוט צריך להיות מאחורי הראש (אחרי ש'דחפת' את הראש קדימה), והוא אמור להיות בדיוק מעל אמצע כף הרגל.
2. זה נראה שוויתרת על עניין הפרס עם התנועה מהאגן, וזה בסדר, אבל אתה חייב להיות הרבה יותר מכווץ. תתרגל בלי מוט - קח המון אוויר, תכווץ את הבטן והישבן. אחר כך נסה עם המוט. אתה צריך לשמור על קשיחות בכל חזרה וחזרה. בנוסף המוט רוקד בהמון מקומות - בעליה, בירידה, במנוחה בין החזרות. הקשיחות תעזור לך לייצב אותו.
3. נראה שאתה אוחז את המוט בצורה ש"שוברת" את פרק כף ידך. ריפ מדגים פה פרס עם דרייב מהאגן, אבל מסביר גם על האחיזה. נסה ללמוד מזה.

1. פיזית האזור הזה שלי אמור להיות מספיק גמיש כדאי לנעול עד הסוף ? כאילו זה משהו שכל אחד יכול או שצריך לבנות גמישות באזור הזה?
2. צודק לא עשה לי טוב לגב במיוחד שאחרי זה יש לי תרגיל של גב..
3. אממ כן תמיד צריך לעבוד על הקטע הזה.. קל לאבד תאחיזה בפרס

1. פיזית האזור הזה שלי אמור להיות מספיק גמיש כדאי לנעול עד הסוף ? כאילו זה משהו שכל אחד יכול או שצריך לבנות גמישות באזור הזה?
2. צודק לא עשה לי טוב לגב במיוחד שאחרי זה יש לי תרגיל של גב..
3. אממ כן תמיד צריך לעבוד על הקטע הזה.. קל לאבד תאחיזה בפרס
1. לא יודע להגיד לך. תנסה להרים ידיים לפוזיציה דומה לפרס בלי מוט. אם אתה מצליח להגיע לשם בלי תנועה בגב התחתון כנראה שאתה בסדר. בכל מקרה תעבוד הרבה עם גומייה, גם בימי מנוחה ובעיקר בחימום לסט. סיבובי ידיים, band pull apart, shoulder dislocates. בעיקרון הפרס בטוח אם אתה מדגיש את ה shrug בטרפזים כשהמוט למעלה. אני מוצא שהתרגילים והחימומים עוזרים לי בהקשר הזה.
2. לא טוב לך אז באמת אל תעשה
3. זה לא אמור להיות קשה מדי אם אתה תופס את הטכניקה של זה כמו שצריך. שים לב שוב איך ריפ מדריך. עבוד על זה.

לפני שאתה מנסה להקפיץ אגן כמו ב V2 של הפרס של ריפטו תפתור את המרפקים שלך אתה לא מרים בקו ישר,לא צמוד לגוף ובגלל שאתה עם
מרפקים מתחת למוט ולא לפני המוט אתה בורח קדימה ולא מצליח להכנס מתחת למוט כמו שצריך.

שמע זה לא נראה משהו... ענו לך בגדול, לדעתי הנקודות הקריטיות:
א. אתה דוחף מהברכיים, זה לא פוש פרז זה פרס - הפוש שאתה רוצה לתת זה מהאגן.
ב. שים לב למסלול של המוט הוא לא ישר ולא שואף לזה אפילו
ג. תקפיד על המרפקים שיהיו לפני המוט, תדחוף את הירכיים קדימה בתחילת התנועה ותוציע את החזה החוצה כאילו אתה מראה אותו לתקרה.

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית