הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילים מתקדמים והגב

fabian

משתמש פעיל
527
0
נק' מוניטין:
322
527
0
רציתי לשאול משהו שמטריד אותי כבר די הרבה זמן.
אני לא יודע מה אתכם אבל כשאני התקדמתי לתרגילים קצת יותר מתקדמים כמו סקוואט, דדליפט וחתירה עם מוט התחלתי נורא לחשוש לגב, סה"כ עמוד השדרה זה דבר די רגיש ועובדים בתרגילים האלה עם משקלים מטורפים שכל טעות קטנה בטכניקה יכולה אח"כ לגרום להרבה נזק בחלקו בלתי הפיך.

יש איזה משהו אולי שאתם יודעים שיכול לשמור על הגב ישר בזמן שעושים את התרגילים האלה? מה אתם עושים עם זה?

ולכל החכמולוגים והמתחילים, ברור שלעשות רק מכונות לא בא בחשבון, החסרון בתרגילים במכונות (מלבד ההצהרה על נטיות מיניות מסוימות) הוא שכשאין חופש מפסידים חצי מהעבודה כי השרירים המייצבים לא צריכים לעבוד.

וגם אל תגידו לי שהחגורה הזאת כי גם היא נראה לי שווה לתחת.

תודה 🙌

התוכניות שאתה רואה ברשת משמשות רק כנקודת התחלה. אחרי שהן מפסיקות לעבוד, אתה אמור להחליט לבד מה להוסיף, להוריד או להחליף. המודל של ביל סטאר מבוסס על ימים כבדים, קלים ובינוניים. תעיין ב Practical Programming.
אלכס אתה יכול להתייחס לעניין הגוד מורנינג? אני אחדד את השאלה, מה התפקיד שלו ספציפית בתכנית אימונים מעבר ללשמור על הגב, האם הוא תרגיל עזר כזה שישפר תנועה אחרת ?

• פותח/ת השרשור
ממה שאני הבנתי מהמאמר, מאמר מעניין מאד דרך אגב, זה שזה התרגיל הכי טוב שיש לגב התחתון ושגב תחתון חשוב לכל מי שרוצה כוח.
הוא פשוט תרגיל טוב לגב התחתון ולהארמסטרינג ולדעתו הוא נחשב לטוב יותר מדדליפט
הוא גם מציע שם לעשות היפראקסטנשנס לפני דדליפט

• פותח/ת השרשור
ודרך אגב, לגבי מה שנאמר קודם, להשתמש בחגורה זה לא "הורס" קצת? כאילו חגורה זה משהו שאמור כביכול לקבע את הגב ואז פחות עובדים בעצם על הגב התחתון לא ?

ודרך אגב, לגבי מה שנאמר קודם, להשתמש בחגורה זה לא "הורס" קצת? כאילו חגורה זה משהו שאמור כביכול לקבע את הגב ואז פחות עובדים בעצם על הגב התחתון לא ?

החגורה יוצרת לחץ תוך בטני, לא מקבעת את הגב.

אלכס אתה יכול להתייחס לעניין הגוד מורנינג? אני אחדד את השאלה, מה התפקיד שלו ספציפית בתכנית אימונים מעבר ללשמור על הגב, האם הוא תרגיל עזר כזה שישפר תנועה אחרת ?

תשאל את לואי סימונס. הוא המומחה לגוד מורנינגס, ובכלל לכל הנושא של תנועות עזר. אני עדיין מתאמן בגישה של לעבוד על התנועה שאותה אתה רוצה לשפר.

תשאל את לואי סימונס. הוא המומחה לגוד מורנינגס, ובכלל לכל הנושא של תנועות עזר. אני עדיין מתאמן בגישה של לעבוד על התנועה שאותה אתה רוצה לשפר.
ניסיתי, הוא תפוס כבר איזה שעה ואני צריך את התשובה דחוףףףףף

עודד , דבר ראשון כדאי שתלמד לעשות סקוואט ודדליפט לפני שאתה משלב תנועות אחרות כדי לחזק אותן .
דבר שני יש הבדל בין הGM שביל סטאר ממליץ (תקרא איך הוא מסביר לבצע אותו ועם איזה עומסים ) לעומת מה שלואי מאמן ושנועד בעיקר לשפר את הסקוואט עם ציוד עקב סגנון התנועה .
אם זה מעניין אותך יש מליון מאמרים של WS ברשת רק תחפש בגוגל .

עודד , דבר ראשון כדאי שתלמד לעשות סקוואט ודדליפט לפני שאתה משלב תנועות אחרות כדי לחזק אותן .
דבר שני יש הבדל בין הGM שביל סטאר ממליץ (תקרא איך הוא מסביר לבצע אותו ועם איזה עומסים ) לעומת מה שלואי מאמן ושנועד בעיקר לשפר את הסקוואט עם ציוד עקב סגנון התנועה .
אם זה מעניין אותך יש מליון מאמרים של WS ברשת רק תחפש בגוגל .
משב של רוח רעננה כהרגלך, תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית