הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון מי גבינה

~ZiBeNbErG~

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
🆘
בימים האחרונים אני נמצא בדילמה קשה מאוד ואני לא יודע מה לעשות. בכל מקום שאני מסתכל כל הזמן מהללים את החלבון מי הגבינה וטוענים שהוא טבעי לחלוטין וכל מי שבחדר כושר יכול רק להרוויח משימוש בו. אני אדם ספקן מטבעי ואני לא קולט שלתוסף תזונה זה יש רק יתרונות. לדעתי חלבון מי גבינה זה לא טבעי ועצם זה שהוא עובר עיבוד תעשיתי מעורר בי חשד: חברות החלבון לא מספרות לנו את החסרונות שלו(דיי ברור למה). מצד אחד אני יודע שדבר כזה יכול מאוד לשפר לי את התוצאות(שום חלבון אחר לא נספג בזמן ומספק חלבון לשריריםבמסגרת הזמן של "חלון ההזדמנויות") ומצד שני זה הוא דבר שמרתיע אותי מעצם היותו משהו תעשיתי

אני יודע (בלי לפגוע באף אחד פה בפורום) שרובכם כנראה תהיו בעדו וכנראה שרובכם משתמשים בו. הייתי מאוד שמח אם תוכלו למסור לי מידע אובייקטיבי על החלבון - יתרונות וחסרונות(בעיקר מחסרונות אפשריים)-מאמרים מקצועיים יעזרו מאוד!(ולא רק מאמארים של בודיבילדרים)

נ.ב. היה לי ויכוח על זה עם חבר והוא טען שלחלבון זה לא יודע להבחין בין שרירים ולכן יכול לגרום נזק ללב(במקום להשיג מטרה של ניפוח שרירים "רגילים" בלבד וינפח את הלב ויכול לגרום לסכנה) האם יש ולו שמץ של אמת בדבר(בבקשה דעות אובייקטיביות!!)

תודה לעוזרים

אבקת חלבון היא עניין של שיקולים אישיים ונוחות בלבד.

אתה תגדל בדיוק באותה צורה אם תצרוך עוד 100 גרם טונה, או חזה עוף (סתם דוגמא) במקום סקופ חלבון. למעשה אפילו עדיף.

הרבה אנשים יכולים בכיף להגיע לחלבון שהם צריכים מאוכל בלבד, אני אישית משתמש באבקת חלבון לא רק בשביל להגיע לחלבון שצריך (כמו שאמרתי.. יכול להגיע לזה גם בלי), אלא פשוט מענייני נוחות וטעם... אני מעדיף לפתוח את הבוקר עם דגנים/ש"ש וסקופ חלבון בכל מיני צורות מאשר קופסאות קוטג' או יוגורטים או מה שלא יהיה.

זה הכל.......

אוקי, אני אסביר לך את זה בפשטות בתור כימאי.
החלבון הוא לא חלבון סינטטי, אין שום חשש לאי נקיונות מפחידים מה שעושים זה דבר מאד פשוט
לוקחים אני מאמין חלב ומנקים אותו בשני שלבים שלב ראשון צנטריפוגה ואח"כ מפריד יונים. וזהו
כשאתה מבזבז כסף וקונה חלבון איזולאט אז הוא עובר עוד שלב נקיון אחד ומאז כמובן שמנדפים את המים כדי לקבל אבקה.
חלבון הוא חלבון וחלבון מי גבינה הוא טבעי חלוטין זה חלבון שקיים בחלב ושוב זה לא חלבון סינתטי אז אין לך מה לפחד. מה זאת אומרת יש רק יתרונות? בסדר הוא נספג יותר מהר והוא זול יחסית.
איזה חסרון אתה רוצה שיהיה בחלבון? לגבי "חלון ההזדמנויות" זה יש ויכוח בפורום על עד כמה זה אמיתי. בכל מקרה אם בזרע לא היה גם הרבה שומן הייתי אומר לך שזה כמו לאכול 25 גרם זרע אבל זה בעייתי 😃 (אלא אם אתה תומך רציני בדיאטת דלת פחמימות)

הא ועוד משהו, תקרא טוב לפני שאתה מדבר על דברים כמו ניפוח שרירים. זה חלבון כמו כל חלבון שמגיע מהאוכל פרט לאיכות הגדולה שבו שהוא נספג. מי גבינה לא מנפחים שום שריר, אני מציע לך לקרוא והרבה כי אתה הולך לקבל עכשיו מטר של תגובות נלעגות 😃

בקיצור יש לך מאמרים על גבי מאמרים על אבקות חלבון ב-kilogram.co.il, לך תקרא.

ובלי קשר, אני לא רואה מה "תעשייתי" ולא טבעי בחלב מיובש בטעם כזה או אחר שמערבבים אותו שוב עם...חלב.

🆘
בימים האחרונים אני נמצא בדילמה קשה מאוד ואני לא יודע מה לעשות. בכל מקום שאני מסתכל כל הזמן מהללים את החלבון מי הגבינה וטוענים שהוא טבעי לחלוטין וכל מי שבחדר כושר יכול רק להרוויח משימוש בו. אני אדם ספקן מטבעי ואני לא קולט שלתוסף תזונה זה יש רק יתרונות. לדעתי חלבון מי גבינה זה לא טבעי ועצם זה שהוא עובר עיבוד תעשיתי מעורר בי חשד: חברות החלבון לא מספרות לנו את החסרונות שלו(דיי ברור למה). מצד אחד אני יודע שדבר כזה יכול מאוד לשפר לי את התוצאות(שום חלבון אחר לא נספג בזמן ומספק חלבון לשריריםבמסגרת הזמן של "חלון ההזדמנויות") ומצד שני זה הוא דבר שמרתיע אותי מעצם היותו משהו תעשיתי

אני יודע (בלי לפגוע באף אחד פה בפורום) שרובכם כנראה תהיו בעדו וכנראה שרובכם משתמשים בו. הייתי מאוד שמח אם תוכלו למסור לי מידע אובייקטיבי על החלבון - יתרונות וחסרונות(בעיקר מחסרונות אפשריים)-מאמרים מקצועיים יעזרו מאוד!(ולא רק מאמארים של בודיבילדרים)

נ.ב. היה לי ויכוח על זה עם חבר והוא טען שלחלבון זה לא יודע להבחין בין שרירים ולכן יכול לגרום נזק ללב(במקום להשיג מטרה של ניפוח שרירים "רגילים" בלבד וינפח את הלב ויכול לגרום לסכנה) האם יש ולו שמץ של אמת בדבר(בבקשה דעות אובייקטיביות!!)

תודה לעוזרים
חבר שלך סובל מהפרעה פסיכיאטרית כלשהי? הלב הוא שריר, וכמו השרירים האחרים הוא גודל רק לאחר עומסים שהוא מאוד מתקשה להתמודד איתם, אם ואיך הוא יגדל תלוי רק בסוג ודרגת העומס שתפעיל עליו, גם אם תאכל טונה, ביצים, אבקת חלבון מי גבינה או זרע של חזיר בר, זה לא קשור. חלבון מי גבינה מבודדים מהחלב, תאמין לי שהוא לא יותר תעשייתי מהשניצל שאתה קונה בסופר. אבקת חלבון מי גבינה לא תנפח אותך, היא יכולה לעזור לך ע"י סיפוק חלבון איכותי לגוף, הרבה יותר חשוב לדאוג לאימונים ולתזונה ורק אחר כך להיעזר באבקת חלבון או כל תוסף אחר, בגלל זה קוראים להם תוספים, ברגע ששאר הדברים שלך מסודרים זה נחמד שיש משהו טעים לשתות אחרי האימון או לאכול עם הקורנפלקס בבוקר שגם תורם לתהליכים בגוף.

• פותח/ת השרשור
ומה עם הסכנה לכליות שיוצר כזאת כמות של חלבונים?
ועוד שאלה...

כרגע אני נמצא בתקופת חיטוב, האם כדאי לי בכל זאת להתחיל להשתמש בחלבון?(הרי אני לא אמור לעלות במסת שריר...)
ולא הבנתי מה הקטע ש"חלבון לא ינפח אותך" ברור שהוא לא ינפח אותי אלא האימונים שאני עושה הוא פשוט תורם לא?

מז"א "כזאת כמות של חלבונים"? אומרים לך שסקופ אחד (מנת הגשה) מכילה את אותה כמות חלבון כמו בפחית טונה.

ומה המשמעות של כדאי? לך וחשב לעצמך כמה חלבון אתה צריך ביום. את כמות החלבון הזאת אתה יכול להשיג גם עם אוכל רגיל. אם אין לך כוח להשקיע באוכל רגיל אתה יכול להשיג חלבון גם עם שייק אבקת חלבון טעים. זה כל העניין פה.

שוב, תקרא מאמרים על אבקות חלבון ב-kilogram ותפסיק לשאול פה שאלות שמקבלות התייחסות ספציפית במאמרים שם.

🆘

תודה לעוזרים

גם קוטג', טונה, בשר או כל דבר עובר עיבוד תעשייתי
סה"כ זה אוכל בצורה של אבקה, בד"כ עם ערכים טובים יותר כי הוסיפו לזה חומצות אמינו בנוסף למה שכבר היה בחלבון

הוא תורם בדיוק איך שטונה או קוטג' תורמים,זה סה''כ חלבון ולא אבקת קסמים כלשהי שאחרי שתצרוך אותה חודש ההיקפים שלך יקפצו פי 2.

• פותח/ת השרשור
מז"א "כזאת כמות של חלבונים"? אומרים לך שסקופ אחד (מנת הגשה) מכילה את אותה כמות חלבון כמו בפחית טונה.

ומה המשמעות של כדאי? לך וחשב לעצמך כמה חלבון אתה צריך ביום. את כמות החלבון הזאת אתה יכול להשיג גם עם אוכל רגיל. אם אין לך כוח להשקיע באוכל רגיל אתה יכול להשיג חלבון גם עם שייק אבקת חלבון טעים. זה כל העניין פה.

שוב, תקרא מאמרים על אבקות חלבון ב-kilogram ותפסיק לשאול פה שאלות שמקבלות התייחסות ספציפית במאמרים שם.

לידיעתך אני קראתי מאמר אחד שם על חלבונים וכמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי אם הייתי מועיל בטובך לקרוא שאני מודע למה שכותבים על חלבון פשוט אני ספקן בנוגע לזה היות ובטח מי שכתב את המאמר בקילוגרם פשוט לא מדבר על חסרונות(אוקיי אולי עכשיו אני מבין יותר טוב אחרי התגובות)

אוקי בצורה הכי פשוטה שיש אני אענה לך.
אין יתרונות ממשיים מלבד ספיגה מהירה אולי המחיר הזול יחסית לכמות חלבון
ואין שום חסרון חוץ מזה שזה כמעט "נטו" חלבון.
לגבי הכליות תשתה הרבה מים והכל יהיה בסדר!!
הבעיה עם הכליות היא לא אם אתה אוכל הרבה חלבון כמו שאם אתה שותה מספיק מים כדי להשתין את כל מה שלא מנוצל ע"י הגוף

אוקי בצורה הכי פשוטה שיש אני אענה לך.
אין יתרונות ממשיים מלבד ספיגה מהירה אולי המחיר הזול יחסית לכמות חלבון
ואין שום חסרון חוץ מזה שזה כמעט "נטו" חלבון.
לגבי הכליות תשתה הרבה מים והכל יהיה בסדר!!
הבעיה עם הכליות היא לא אם אתה אוכל הרבה חלבון כמו שאם אתה שותה מספיק מים כדי להשתין את כל מה שלא מנוצל ע"י הגוף

זה לא כלכך נכון
היתרון של חלבון מי גבינה זה בזמן העיכול המהיר שלו (1), כמות חומצות האמינו הרבה שיש בו מנגד למוצרים אחרים שמכילים חלבון בכמות גבוה אבל לא כוללים את כל חומצות האמינו (2), והיתרון שזהוא חלבון בלבד ללא פחמימות ושומנים (גרם או שנייהם לא נחשיב נכון ?) (3)
בקשר לכליות גם אין קשר אם היו לו בעיות תורשתיות ובעיות קיימות בכליות אין כמעט חשש לבעיה כלשהיא עם צריכה "ממוצעת" של שתי גרם חלבון פר קילו לאדם שמתאמן (ואני לא מאמין שאני אוכל יותר מזה), והעודפים לא יורדים בשתן, אלה מנוצלים ע"י הגוף לצרכים אחרים כגון: שומן, פחמימות, אנרגיה.

אם כבר נכנסנו לדיון הזה והזכרנו את נושא הספיגה אז אנצל את ההזדמנות כדי לשאול שאלה בנושא (שלא יהיה לנו פה עוד דיון שעוסק רק בניפוץ דעות קדומות, כי כאלו יש מספיק).

האם לדעתכם עניין הספיגה של אבקת חלבון מי גבינה באמת משמעותי ? זה פאקטור בכלל ? יהיה לזה באמת יתרון בשטח מול אבקה שמורכבת מחלבונים נוספים כגון Optimum Pro Complex או Gaspari MyoFusion ?

אני נוטה להאמין שזה לא קריטי כיוון שגם ככה אנו מסכימים ששימוש באבקות הוא שווה ערך לשימוש בטונה \ חזה עוף לדוגמה (שבמקרה כזה יש לגוף יותר עבודה בפירוק הראשוני של המזון) או אפילו קוטג' שמכיל הרי חלבון קזאין אשר בעל זמן ספיגה גבוה ביחס לחלבונים אחרים.

זה לא כלכך נכון
היתרון של חלבון מי גבינה זה בזמן העיכול המהיר שלו (1), כמות חומצות האמינו הרבה שיש בו מנגד למוצרים אחרים שמכילים חלבון בכמות גבוה אבל לא כוללים את כל חומצות האמינו (2), והיתרון שזהוא חלבון בלבד ללא פחמימות ושומנים (גרם או שנייהם לא נחשיב נכון ?) (3)
בקשר לכליות גם אין קשר אם היו לו בעיות תורשתיות ובעיות קיימות בכליות אין כמעט חשש לבעיה כלשהיא עם צריכה "ממוצעת" של שתי גרם חלבון פר קילו לאדם שמתאמן (ואני לא מאמין שאני אוכל יותר מזה), והעודפים לא יורדים בשתן, אלה מנוצלים ע"י הגוף לצרכים אחרים כגון: שומן, פחמימות, אנרגיה.

אתה צודק, שכחתי לציין שהספיגה המהירה שלו נובעת בין היתר מזה שזה חלבון מלא, שיש לו את כל חומצות האמינו ומהבחינה הזאת הוא כמו סויה, ביצה, בשר וחלב. כ-מ-ו-ב-ן שהוא יותר איכותי מהם מבחינת ההרכב או יותר נכון יותר מה שהגוף צריך ולכן הוא נספג מהר יותר.

לגבי העודפים, תשמע, כמות החלבון תכל'ס שאתה משתין היא זניחה אני לא מדבר על זה אני מדבר על זה שכשאתה משתמש בחלבון לצרכים אחרים כמו להפוך אותו לאנרגיה או להפוך אותו לפחמימה אתה יוצר UREA שזה אחד הכימיקלים שיש בשתן. ויש טווח ריכוזים מסוים שבו אתה יכול לאגור ולהשתין את זה. כמובן שאם תשתה הרבה אז ריכוז האוראה יקטן אבל זה לא בריא להשתין ריכוזים גבוהים שלו או יותר נכון לא בריא שייאגר יותר מדי כי זה יכול לפגוע בפעילות הביולוגית של כל מני דברים ובסופו של דבר נראה לי שגם לאבנים בכליות (בדיוק כמו כל דבר שקורה כשלא שותים מספיק מים)

כמו שאמרתי אחת הסיבות לפחות שאני מעדיף מי גבינה זה כי זה חלבון מאד איכותי וגם זול יחסית (גם אני סטודנט אומנם פחות עני אבל עדיין סטודנט 😃 )
אני לא חושב לגוף יש באמת כזה צורך מטורף ודחוף בחלבון. חלבון של עוף יקח לו יותר זמן להתפרק אבל אם תאכל מספיק ממנו אחרי אימון אז זה לא יהיה פחות טוב. (זה לא שאתה באמת צריך 25 גרם חלבון אחרי אימון 😃 )

יש הרבה ויכוחים על אם קיים בכלל החלון הזדמנויות הזה וגם אם הוא קיים מה זה משנה ? אתה רוצה קח לך חלבון לאחרי אימון? לא רוצה קח לך טונה או חזה עוף בקופסה או חלב בבקבוק או השד יודע מה. לא יודע מה איתך אבל אם אני אחרי אימון לא מכניס משהו לפה אי אפשר לדבר איתי בכלל

• פותח/ת השרשור
חברה אתם מפספסים פה איזושהי נקודה מאוד מאוד חשובה. פאביאן, אתה שואל אותי מזה משנה אם יש או אין חלון הזדמנויות?! זה מאוד משנה כי אם הוא קיים אז אבקת חלבון היא הדרך היחדיה להכניס חלבון לגוף שיספג הזמן הזה. לטונה לוקח 2-3 שעות להתעכל בגוף ועד אז אתה מפספס (אם קיים בכלל) את חלון ההזדמנויות שהוא בן 45 דקות לאחר האימון, לקוטג שהוא החלבון שנספג הכי מהר בגוף(חוץ מאבקה) לוקח שעה שככה אתה גם מפספס.
אם חלון ההזדמנויות קיים(וממה שאני הבנתי ממאמרים באינטרנט ישיחות עם מדרכי כושר הוא קיים בהחלט) אז זה קריטי.
ן POST הייתי שמח אם היית מרחיב יותר את התשובה שלך במידה ואתה מדבר עם ידע...

מדרכי הכושר בחד"כ אמרו לי דבר כזה: אתה שוקל 70 קילו מכאן שאתה חייב לאכול 140 גר חלבון ביום.
אנוכי אוכל כ 110 גרם חלבון ביום שבוא אני מתאמן(כלומר אוכל סנדוויץ טונה אחרי אימון) ואוכל מאכלים עתירי חלבון כגון טחינה ובשר ופחות ביום שאני לא מתאמן. כדי לשמור על מאזן קלורי שלילי אני לא מוסגל לאכול יותר חלבון ממאכלים בבית ולכן שימוש באבקת חלבון הוא קריטי(הרבה חלבון עם קצת שומן)

אז יש פה 2 נקודות מרכזיות
1) חלון ההזדמנויות
2)להגיע למספר מסויים של גרם חלבון ביום ועדיין לשמור על מאזן קלורי שלילי(דבר שאפשרי רק עם אבקה)

מכאן שהאבקה היא קריטית...האם כל מה שאמרתי הוא נכון? אולי אני מפספס משהו? אשמח לקבל תגובות עם ביסוס.... ושוב סליחה שאני מציק פשוט הנושא הזה מאוד חשוב לי כי אני באמת לא יודע אם להתחיל להשתמש בחלבון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית