הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט ופרס

מצב
השרשור נעול

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
דדליפט :

ניסיתי הפעם עם אגן גבוה יותר מרגיל , ככה מישהו אמר לי לעשות , אם זה לא מספיק אני יעלה יותר אימון הבא.
אני חושב לעשות פרוטוקול פציעות , אני סובל מכאבי גב כל הזמן כמו לא יודע ( גב תחתון ) , אי אפשר להתכופף , קשה... אפילו רק לשבת או לקום מישיבה או לשכב.
ותחשבו בבית ספר שקמים ויושבים כל הזמן , זה כאבי טופת בכללי..
אני מפחד שהדלקת תחמיר , אני עושה 6 חזרות אבל אמרו לי שכדאי משקל קל הרבה חזרות בשביל הגב , מה לעשות לפי דעתכם?
אה והירידה אני יודע , אני יתקן אימון הבא , בסרטון השני הירידה יותר טובה

פרס :
אני יעלה אימון הבא , עכשיו הסתכלתי בסרטונים ושמתי לב , שהכל טוב חוץ מזה שאני עשיתי הפעם ( חד פעמי ) - התנועה של המוט לא ישר , כאילו לא יודע איך להסביר , אימון הבא

נערך לאחרונה:
אוקיי, כואב לך? אז למה אתה ממשיך לעשות דדליפט? תלך ותחקור עם מאמן טוב, ולא חסר כאלה, מה הבעיה בתנעות שלך. יכול להיות שזה נובע גם מסקוואט בעייתי. לי הייתה פציעת גב שהשביתה אותי חודשיים והיא נגרמה בעקבות סקוואט ובטן חלשה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, כואב לך? אז למה אתה ממשיך לעשות דדליפט? תלך ותחקור עם מאמן טוב, ולא חסר כאלה, מה הבעיה בתנעות שלך. יכול להיות שזה נובע גם מסקוואט בעייתי. לי הייתה פציעת גב שהשביתה אותי חודשיים והיא נגרמה בעקבות סקוואט ובטן חלשה.
הפסקתי לעשות סקוואט מלפני חודש גם בגלל הכאבים
היה לי גם פציעה , לפני חודש וחצי חזרתי ךלד"כ מפציעה של 3חודש בכתף ובגב ( הגב חשבתי עבר לי אבל אני מניח שלא... - הכתף לא עברה לי זה די בטוח ) , אבל באלי להתאמן כבר אז המשכתי אחרי שההקפאה של המנוי נגמר ( 3 חודשים )

ואני עושה כי :
דדליפט מחזק גב תחתון נכון? אם אני יחזק אותו הדלקת בטח תעבור לפי דעתי ( רוב הדלקות נובעות מגב תחתון חלש , אבל אין לי מושג אם כדאי לי... נפצעתי בחיים שלי מלא פעמים - חד"כ ולא באלי להידפק שוב - במיוחד מלפני שנה שהיה לי משקלים הרבה יותר גדולים... לא עשיתי דדליפט שנה לפני חודש

בלי לדבר על הדלקת והכל, יש לך 2 בעיות בדדליפט שמפעילות הרבה מאוד לחץ מיותר על הגב התחתון
1. תוריד את הראש יותר, שיהיה במנח נייטרלי לכל אורך התנועה
2. המוט נמצא יותר מדי לכיוון האגן, הוא צריך להיות מתחת לשכמות

כואב לך ברמה שאתה מתלונן על קשיים בישיבה ובקימה, אבל אתה ממשיך עם הדדליפט והפרס. נהדר.
חשבת לפנות אולי לאורטופד, שיאבחן אולי? שיבדוק אם פרצת דיסק או משהו?

דדליפט מחזק גב תחתון נכון? אם אני יחזק אותו הדלקת בטח תעבור לפי דעתי ( רוב הדלקות נובעות מגב תחתון חלש , אבל אין לי מושג אם כדאי לי... נפצעתי בחיים שלי מלא פעמים - חד"כ ולא באלי להידפק שוב - במיוחד מלפני שנה שהיה לי משקלים הרבה יותר גדולים... לא עשיתי דדליפט שנה לפני חודש
דדליפט לא יחזק לך גב פצוע. שים לב שפאוורליפטר פצוע יוריד לפני הכל את הדדליפט מהתכנית. אם כואב לך הגב תבצע סקוואט בפרוטוקול פציעות עם מוט נשים/מוט טכניקה. יש המון מידע באינטרנט על הפרוטוקול. לגבי הכתף תוריד נפח ותתחיל לעשות אימון פציעות לכתף עם מקל מטאטא.
בנוסף תתמקד בחתירות ומשיכות ופחות בלחיצות, אם בכלל.
יש מספר מאמרים מאוד טובים בנושא של @moo
http://www.rcts.co.il/
וכמובן תלך להיבדק על מנת לשלול פריצת דיסק או בעיות שלד כאלה ואחרות

• פותח/ת השרשור
דדליפט לא יחזק לך גב פצוע. שים לב שפאוורליפטר פצוע יוריד לפני הכל את הדדליפט מהתכנית. אם כואב לך הגב תבצע סקוואט בפרוטוקול פציעות עם מוט נשים/מוט טכניקה. יש המון מידע באינטרנט על הפרוטוקול. לגבי הכתף תוריד נפח ותתחיל לעשות אימון פציעות לכתף עם מקל מטאטא.
בנוסף תתמקד בחתירות ומשיכות ופחות בלחיצות, אם בכלל.
יש מספר מאמרים מאוד טובים בנושא של @moo
http://www.rcts.co.il/
וכמובן תלך להיבדק על מנת לשלול פריצת דיסק או בעיות שלד כאלה ואחרות

אבל אמרו לי שהדבר הכי גרוע לעשות מתי שנפצעים , להפסיק לעשות דדליפט וסקוואט זה הדבר הכי גרוע.
משיכות - עם משקל חופשי אי אפשר והבנתם בטח בגלל הגב.
מקל מטאטא - אני דווקא עושה לפני אימון SHOULDER DISLOCATION

ותשמעו , אני הפסקתי 3 חודשים ולא עבר לי , בקשר לדלקת בכתף אני דווקא פניתי לאורטופד ואמר שיש , הגב לא היה ( כמו אשמרתי ) , אני גם דווקא קבעתי תור לפני שבועיים , יהיה לי ב-6/3/2016

בקשר לסקוואט , אתם בטוחים? כי אני דווקא עשיתי אז במשך חודשיים וחצי גם בבנץ' פרוטקול פציעות לפי פיזיוטרפיסט , להתחיל עם 15חזרות מוט ריק , כל שבועיים להוסיף 5 חזרות
הגעתי למצב שאני מגיע ל-35 חזרות ולא טיפל לי...

גם סקוואט עשיתי לפני שנה תפרוטוקול של ביל סטאר , לא עזר לי... ( היה לי אז משהו אחר )

ואיך לדעתכם הטכניקה בדדליפט? יכלתי להיפצע מזה? כי ככה תמיד הייתה לי את הטכניקה , לא היה יותר גרוע מזה.
אם זה טוב אז איך יכול להיות שנפצעתי? אם אחרי שבועיים הכאבים עברו ואחרי זה נחתי חודשיים וחצי ( כמו שאמרתי שהפסקתי ל-3 חודשים )

הטכניקה סבירה, אין שם משהו שאפשר להצביע עליו ולומר זה המקור לכל הבעיות.
לא אמרתי להפסיק סקוואט ובנץ, אלא רק דדליפט.
חתירות תעשה במכונה. ממש לא עם מוט.
אם זה לא עובר זה בעיה אחרת.

@DarY יכול להיות שאתה מכיר את זה?

• פותח/ת השרשור
שמעו אני מפחד שפרקתי את הגב , עשיתי דדליפט
סט ראשון שני סבבה , היה לי גם כאבים בגב
סט שלישי חזרה רביעית שאני מעלה אותה , הרגשתי את הגב , לא יכלתי לזוז , שעליתי במדרגות מהחדר כושר ליציאה , כאב לי הגב ממש , עד עכשיו כואב לי , אני לא יכול לקום בלי עזרה שיעזרו לי , לא יכול להתכופף עכשיו ממש , אני חייב להיות ממש ישר עם הגוף , UPRIGHT כאילו , אי אפשר להתכופף,
למה התאמנתי... איזה טעות עשיתי... למה הרמתי פאקינג דדליפט ולא הקשבתי לכם!
אני חושב שאני יפסיק לכמה זמן את החדר כושר... אני מפחד שיהיה לי נזק תמידי בגב...
וגם מה שמוזר זה אני ממשיך להיפצע כל הזמן , למרות שבגב כמו שאמרתי אחרי שבועיים עבר ( שהיה אז דלקת וממש לא ככה ) , אני חושב שהכאבים האלו זה פציעה כבר...
מה לעשות לפי דעתכם?
יש לי 9 כדורים של דלקת ( 1 ביום ) , לקחת? זה יעזור לי בכלל?

שמעו אני מפחד שפרקתי את הגב , עשיתי דדליפט
סט ראשון שני סבבה , היה לי גם כאבים בגב
סט שלישי חזרה רביעית שאני מעלה אותה , הרגשתי את הגב , לא יכלתי לזוז , שעליתי במדרגות מהחדר כושר ליציאה , כאב לי הגב ממש , עד עכשיו כואב לי , אני לא יכול לקום בלי עזרה שיעזרו לי , לא יכול להתכופף עכשיו ממש , אני חייב להיות ממש ישר עם הגוף , UPRIGHT כאילו , אי אפשר להתכופף,
למה התאמנתי... איזה טעות עשיתי... למה הרמתי פאקינג דדליפט ולא הקשבתי לכם!
אני חושב שאני יפסיק לכמה זמן את החדר כושר... אני מפחד שיהיה לי נזק תמידי בגב...
וגם מה שמוזר זה אני ממשיך להיפצע כל הזמן , למרות שבגב כמו שאמרתי אחרי שבועיים עבר ( שהיה אז דלקת וממש לא ככה ) , אני חושב שהכאבים האלו זה פציעה כבר...
מה לעשות לפי דעתכם?
יש לי 9 כדורים של דלקת ( 1 ביום ) , לקחת? זה יעזור לי בכלל?
זה כבר השלב שבו הולכים למיון, לך עכשיו

• פותח/ת השרשור
זה כבר השלב שבו הולכים למיון, לך עכשיו

שמע ההורים שלי מתנגדים לזה שאני יילך לבית חולים , אבא שלי צעק עליי כבר בגלל המיון , הוא חושב שמתחתי את האזור פשוט
ההורים שלי אמרו לי להפסיק עם החד"כ גם , עכשיו אמא שלי כאילו דיברה איתי על זה שהיא אמרה לי...
למיון לא נראה לי שאני יכול ללכת , יש לי תור ב-6/3 לאורטופד אני ינסה להקדים לכמה שיותר מהר.
לקחת כדור לדלקת לפי דעתך?

שמע ההורים שלי מתנגדים לזה שאני יילך לבית חולים , אבא שלי צעק עליי כבר בגלל המיון , הוא חושב שמתחתי את האזור פשוט
ההורים שלי אמרו לי להפסיק עם החד"כ גם , עכשיו אמא שלי כאילו דיברה איתי על זה שהיא אמרה לי...
למיון לא נראה לי שאני יכול ללכת , יש לי תור ב-6/3 לאורטופד אני ינסה להקדים לכמה שיותר מהר.
לקחת כדור לדלקת לפי דעתך?
אז לך לרופא משפחה שיפנה אותך למיון
זה ממש יכול להיות גם פריצת דיסק

• פותח/ת השרשור
אז לך לרופא משפחה שיפנה אותך למיון
זה ממש יכול להיות גם פריצת דיסק
לא קשור , הם לא רוצים בכללי לרופאים , אין להם כוח לזה , אני אז לקחתי אורטופדים מספר פעמים ואין להם כבר כוח לזה.
האורטופד אי אפשר להקדים.
אני חושב אולי לפרוש מהחדר כושר בכללי... כבר מלא זמן שאני ממשיך להיפצע לא משנה מה אני עושה , טכניקה נכונה ואני נפצע , מה אני יכול לעשות עוד? אפילו בטח אני יעשה מוט ריק עם טכניקה נכונה אני ייפצע...
אני יעלה ליוטיוב עכשיו סרטון , ייקח איזה 20~10דקות ואני יערוך
תראו תסט שכאב לי הגב

לא קשור , הם לא רוצים בכללי לרופאים , אין להם כוח לזה , אני אז לקחתי אורטופדים מספר פעמים ואין להם כבר כוח לזה.
האורטופד אי אפשר להקדים.
אני חושב אולי לפרוש מהחדר כושר בכללי... כבר מלא זמן שאני ממשיך להיפצע לא משנה מה אני עושה , טכניקה נכונה ואני נפצע , מה אני יכול לעשות עוד? אפילו בטח אני יעשה מוט ריק עם טכניקה נכונה אני ייפצע...
אני יעלה ליוטיוב עכשיו סרטון , ייקח איזה 20~10דקות ואני יערוך
תראו תסט שכאב לי הגב
יש אנשים שיותר נוטים לפציעות, יכול להיות שבאימונים בעתיד תיקח את זה בחשבון
אבל כרגע מה שחשוב הוא לבדוק את פשר הפציעה, לפני שהיא מחמירה

• פותח/ת השרשור
יש אנשים שיותר נוטים לפציעות, יכול להיות שבאימונים בעתיד תיקח את זה בחשבון
אבל כרגע מה שחשוב הוא לבדוק את פשר הפציעה, לפני שהיא מחמירה
ב-6/3 יש לי אורטופד , אין לי משהו אחר... אני בנתיים ייקח כדורים של דלקת בתקווה שאולי זה יעזור ויפסיק עם האימונים...
בנתיים אם יש למישהו דלקת או פציעה דומה משלי מדדליפט ובגב התחתון ויגיד לי מה הוא עשה , זה יעזור לי , אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי 😃
סט 1 :

סט 2 :

סט 3 :

גם באמת חשבתי לעשות אולי מעכשיו 2 סטים , אבל כי שכחתי לפרק אז עשיתי עוד סט ( תמיד הייתי עושה 3X6 ,אב מעכשיו עשיתי 3X5 , אימון הבא רציתי 2X5 אבל עכשיו לא יהיה אימון הבא נראה לי... )
תראו בסט השלישי שאחרי 4 חזרות הפסקתי לגמרי

ועוד דבר , שמתי לב שתמיד חזרה ראשונה הכי כבדה לי... הכי קשה כאילו , למה זה קורה? גם תראו בסרטונים
בחזרה הרביעית נראלי שראיתי , הרמתי עם הגב התחתון את המשקל הזה , התחת עלה על ההתחלה נראה לי

נערך לאחרונה:
אמרתי לך לא לעשות את התרגילים האלה אם אתה סובל מכאבים כאלה - לא הקשבת.
אולי אני טועה ומתבלבל עם מישהו אחר אבל נדמה לי שאמרו לך כמה פעמים להוריד את הראש כשאתה עושה דדליפט - לא הקשבת.
אם אני אגיד עכשיו שתפסיק לאבחן את עצמך ושלא תיגע בכדורים נגד דלקת שהחלטת משום מה שיש לך ושתלך לרופא משפחה ותבקש ממנו הפניה לפיזיותרפיסט, תקשיב הפעם??

אני לא מבין..יש לך דלקת בגב התחתון, כואב לך לעמוד אבל אתה ממשיך לעשות דדליפט כבד? ואז ההיגיון ירה לעצמו בראש.

• פותח/ת השרשור
אמרו לי שדדליפט יכול לחזק גב תחתון ולרוב הדלקת בגב התחתון נוצרת בגלל שהגב חלש , הזוקפים כאילו.
ובקשר ל-STICH , המבט דווקא למטה , אתה בטוח שהוא למעלה?
ואני יודע , בקשר לכאבים עכשיו הבנתי , חשבתי בהתחלה זה יעבור לי , אבל מה אני יעשה..
בנתיים אני מפסיק עם הדדליפט ולהתאמן בכללי , עוד איזה שבוע שיפסיק הכאבים , או אפילו יותר משבוע , תלוי ונראה.
אני יעשה הייפר אקסטנשן והיפ אקסטנשן , זה דווקא יכול לעזור לא?

ומתי אמרתי שאני לא ייקח כדורים נגד דלקת? דווקא לקחתי היום , אחרי האימון ( אחרי שאכלתי )

ובקשר להפנייה לפיזיו , אי אפשר
כדי להגיע לפיזיוטרפיסט אצל בקופת חולים שלי , צריך ללכת דרך אורטופד שיש לי ב-6/3 ורק אחרי זה הוא יפנה אותי.

אני יעשה הייפר אקסטנשן והיפ אקסטנשן , זה דווקא יכול לעזור לא?

לא, ממש לא כדאי.
אל תעשה שום תרגיל שקשור לגב התחתון עד שתלך לבדיקה
מה הבעיה ללכת לרופא משפחה ולקבל הפנייה לפיזיותרפיה?

• פותח/ת השרשור
לא, ממש לא כדאי.
אל תעשה שום תרגיל שקשור לגב התחתון עד שתלך לבדיקה
מה הבעיה ללכת לרופא משפחה ולקבל הפנייה לפיזיותרפיה?
אי אפשר , זה הבעיה , צריך לעבור דרך אורטופד ורק ככה
או שלשלם בשביל שעה פיזיו ( פרטי )

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית