הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים (מחקר על פאוורליפטרים מתחרים שעוד לא התפרסם)The Norwegian for Frequency Project

• פותח/ת השרשור ברק
  • פורסם בתאריך

ברק

משתמש קבוע
1,771
695
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,804
1,771
695
המחקר השווה בין אימון פאוורליפטינג קלאסי של 3 פעמים בשבוע לבין כזה שבו אותה כמות הסטים חולקה ל6 (כנראה עם אותה הפריודיזציה במשקלים) ו6 האימונים לקחו בגדול.

הגעתי אליו מהפייס של בראד, תקראו את המאמר הזה או לפחות תסתכלו בגרפים:
The Norwegian Secret for Double the Muscle

מי שרוצה לקרוא את האבסטרקט עצמו יכול לבדוק את הראשון בעמוד 547 כאן (לא הצלחתי לערוך אותו כמו שצריך כשהדבקתי אותו כאן) הטענה היא שהחוקרים לא רצו שיתפרסם כדי לתת לנורווגים יתרון בתחרויות:
http://www.ed.ac.uk/polopoly_fs/1.94449!/fileManager/Book of Abstracts ECSS Bruges 2012.pdf

בעיקרון זה מעניין כי יש כמה מחקרים יפנים עם BFR ובלי שהראו עליה גדולה יותר במסת השריר עם אימון או כמה אימונים כל יום. בסיכום של Wernbom מ2007 הוזכר מחקר יפני שכזה בלי KAATSU למרות שלזכרוני הוא לא חקר פאוורליפטרים אלה כדורגלנים מקצועיים שחזרו מהפגרה. יש עוד שני מחקרים על אתלטיות ומרימי משקולות אולימפיים שנראה לי שגם הראו יתרון ליותר אימונים בשבוע.

זה גם רלוונטי מאוד לרוב הכותבים כי מדובר במתחרים נורווגים ברמה לאומית. מה שאומר שהם כנראה קרובים בכוח ובמסה לחלק גדול מהכותבים בפורום.

אותי זה מעניין כי לפני שנה\שנתיים כשניסיתי עם השותף הרגיל שלי לאימונים לחלק את הפריודיזציה הרגילה שאנחנו עובדים איתה ל6 אימונים זה לא כלכך עבד. מהצד השני ניסינו גם לעבוד עם המיו רפס באותה תקופה והתברר שהן שיטה גרועה מאוד לגדילה וכוח.

אולי אני אנסה שוב חלוקה ל6 לאיזה חודש אחרי החיטוב...

קבצים מצורפים

• ראשי השוואה.jpg
    ראשי השוואה.jpg
    KB 37.3 · צפיות: 235
נערך לאחרונה:
מצד שני כשאתה על חומרים הכללים משתנים , כשאתה מדבר על מתאמן טבעי לא בטוח שתתאושש מ6 אימונים בשבוע

עשיתי 6 בשבוע לתקופה, עבד טוב.

הולך לנסות 8 בקרוב, כל עוד הנפח והעצימות בהתאם אמור להיות בסדר גמור...

• פותח/ת השרשור
מצד שני כשאתה על חומרים הכללים משתנים , כשאתה מדבר על מתאמן טבעי לא בטוח שתתאושש מ6 אימונים בשבוע
כשאתה שומר על אותה כמות הסטים ואותם המשקלים? זה אפילו נראה קל יותר כי אותו העומס מתחלק על יותר ימים.

כשאתה שומר על אותה כמות הסטים ואותם המשקלים? זה אפילו נראה קל יותר כי אותו העומס מתחלק על יותר ימים.
פעם עשית אימון בנצ' יום אחרי אימון דדליפט, ויום אחריו אימוון סקואט , ויום אחריו שוב אימון בנצ'? וככה 6 ימים?
נשמע לי זוועה

• פותח/ת השרשור
עשיתי גם את הכל ביחד יום אחרי יום. פשוט עשיתי סט אחד או שניים מכל אחד כשהמשקלים השתנו בדיוק כמו שהם משתנים באימון בודד בתוכנית הרגילה שלי . אני לא חושב שזה הרבה יותר קשה מלעשות חלוקה רגילה...

מה שכן לא סבלתי את התוכנית הזו כי היא בזבזה לי יותר מידי זמן פנוי .

פעם עשית אימון בנצ' יום אחרי אימון דדליפט, ויום אחריו אימוון סקואט , ויום אחריו שוב אימון בנצ'? וככה 6 ימים?
נשמע לי זוועה

זה לא שאתה מתאמן 6 פעמים בשבוע באותה מתכונת
המאמר מדבר על קבוצה א' שעושה אימון בשבוע נגיד בשלישי לצורך העניין בנץ נגיד 100X6X5
וקבוצה ב' שעושה ביום ב' 100X3X5 וביום ו' 100X3X5
זה לא שקבוצה ב' עושה פעמיים בשבוע 100X6X5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית