הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית ליניארית בחיטוב

דודו ביטון

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
מה אתם אומרים על התכנית הליניארית בתקופת החיטוב?זה יתרום לי בעלייה במשקלי עבודה או רק תשמר את המשקלים?
אם היא מומלצת,יש שוני בין התכנית שעושים במסה לבין התכנית שעושים בחיטוב?

אבל אני לא חושב ש 4 תרגילים לכל קבוצת שריר זה דבר מועיל בחיטוב

אני לא יודע כמה זה יותר יעיל גם במסה מאשר נפח (כדוגמת 5x5) בתרגיל מורכב. מה שניסיתי להגיד של עבור לליניארית, או למתכונת של סט עצים אחד ישר בתחילת החיטוב, במקום לאט לאט להוריד נפח בתוכנית שלך הוא שגוי מבחינתי.

שלא תבין אותי לא נכון, הליניארית היא תוכנית מצויינת, אבל אם מישהו עובד עם משמעותית יותר נפח במסה, אולי הליניארית לא הכי מתאימה לו.

החיטוב האחרון שלי לדוגמה, היה אחרי תקופה ארוכה של מסה עם טקסס, ובחיטוב לאט לאט הורדתי את הנפח מימי הנפח (עד שהגעתי אפילו ל2x5), אבל לא עשיתי את זה במכה אחת.

אני לא יודע כמה זה יותר יעיל גם במסה מאשר נפח (כדוגמת 5x5) בתרגיל מורכב
זה כבר סיפור אחר.
כל אחד והמטרות שלו..

מה שניסיתי להגיד של עבור לליניארית, או למתכונת של סט עצים אחד ישר בתחילת החיטוב, במקום לאט לאט להוריד נפח בתוכנית שלך הוא שגוי מבחינתי.
בסדר גמור, מבחינתי לינארית עם תחילת החיטוב זה לא שגוי 😃

שלא תבין אותי לא נכון, הליניארית היא תוכנית מצויינת, אבל אם מישהו עובד עם משמעותית יותר נפח במסה, אולי הליניארית לא הכי מתאימה לו.
אני לא מסכים עם זה, זה בדיוק מה שקוסטה טוען ואני לא חושב שבחיטוב יש הבדל בין המתאמנים.. מלבד אילו שהתחילו להתאמן לא מזמן ויש להם פוטנציאל התקדמות עדיין.

החיטוב האחרון שלי לדוגמה, היה אחרי תקופה ארוכה של מסה עם טקסס, ובחיטוב לאט לאט הורדתי את הנפח מימי הנפח (עד שהגעתי אפילו ל2x5), אבל לא עשיתי את זה במכה אחת.
הנפח שיש בטקסס לא קרוב אפילו 16-18 סטים שבועיים, מה שאתה מקבל אצל חלק מתוכניות ה AB של המתאמנים למיניהם.
דווקא לגיטימי מבחינתי עם תחילת החיטוב לא להתחיל לקצץ, אלא בהדרגה.

מה יותר כבד מrm1?
RM1 מעמיס בצורה חריגה ויוצאת דופן על מערכת העצבים ובכלל כל הגוף, אז כשנמצאים בחיטוב זה לא מומלץ "בעליל", אלא אם אתה מתאמן מתקדם ומנוסה או שסתם בא לך להסתכן בפציעה.

ההתחכמות הזאת לא מועילה לדיון בכלום.

מה יהיה עם חיטובים של אנשים בזמן האחרון? אחד רוצה לעבוד עם 1RM, השני רוצה לעשות שלוש לחיצות רצופות.
החלטתם להמציא את הגלגל, ותוך כדי להיפצע קצת?

RM1 מעמיס בצורה חריגה ויוצאת דופן על מערכת העצבים ובכלל כל הגוף, אז כשנמצאים בחיטוב זה לא מומלץ "בעליל", אלא אם אתה מתאמן מתקדם ומנוסה או שסתם בא לך להסתכן בפציעה.

ההתחכמות הזאת לא מועילה לדיון בכלום.
התחכמות??
אני רק משתמש במה שאמרת
בוא נגיד תאורטית 2 אנשים זהים לגמרי
אחד ינסה לשמור על בנץ' 100*8*3
השני על בנץ' 110*5*5
אז לפי דבריךזה שעבד עם יותר נפח יאבד יותר שריר?

אחד ינסה לשמור על בנץ' 100*8*3
השני על בנץ' 110*5*5
אז לפי דבריךזה שעבד עם יותר נפח יאבד יותר שריר?
אתה מבין שסטית מהנושא לגמרי, כן?
כתבת לי שנפח זה לא דבר רע, ומי שרגיל לעבוד עם 4 תרגילים ויורד ל 1-2 תרגילים עלול לאבד מסת שריר.
אז הגבתי לך בהתאם, ופתאום אתה מדבר על דברים שונים.

תיסגר על עצמך.

נערך לאחרונה:
כתבת לי שנפח זה לא דבר רע, ומי שרגיל לעבוד עם 4 תרגילים ויורד ל 3 תרגילים עלול לאבד מסת שריר.

תיסגר על עצמך.
לא מדבר על דברים שונים
שואל רק מה רע בלעבוד בנפח שהתרגלת
כתבת לי שנפח זה לא דבר רע, ומי שרגיל לעבוד עם 4 תרגילים ויורד ל 1-2 תרגילים עלול לאבד מסת שריר.

תיסגר על עצמך.
איך בדיוק סטיתי מהנושא
הנושא זה בדיוק נפח vs עצימות
אני אמרתי שהשילוב בינהם צריך להיות הגיוני ומה שאתה אומר זה רק עצימות

ממש לא סטו מהנושא , כל הדיון פה הוא לגבי השאלה שלך, צריך (אז כמה ?) או לא צריך נפח (תרגילי עזר) בחיטוב

• פותח/ת השרשור
ממש לא סטו מהנושא , כל הדיון פה הוא לגבי השאלה שלך, צריך (אז כמה ?) או לא צריך נפח (תרגילי עזר) בחיטוב
אמת שזה לגבי השאלה אבל עדיין יש סטייה כי כל אחד נתן פה דעה מנוגדת,ולא קיבלתי תשובה חח

איך סותר?
ניתן להתחזק בחיטוב ללא בניית מסת שריר נוספת.
או שאתה טוען ההיפך?

התכוונתי סותר שאמרת לי שאין מה לבודד כי לא בונים מסת שריר וגם לא מתחזקים בחיטוב ואז אמרת לו שזה אחהל להוסיף פייס פולס

עם זה אני מסכים, אבל כשיש לך לחיצות ו משיכות..... למה בעצם לבודד את הידיים.
כשזה מגיע לשרירים כמו כתפיים אחוריות, זה סיפור אחר אצל רוב המתאמנים..
סתם כדוגמא.

אני אישית גם לא רואה תעולת לבודד את הידיים גם במסה זה לא העניין, ומסכים איתך שאת הכתף האחורית כן חשוב לבודד כדי לאזן קצת את כל עניין הלחיצות, אבל דיברנו באופן עקרוני בחיטוב ועיניתי באופן עקרוני, הוא ילד גדול שהוא יבחר מה הוא רוצה לבודד כמה ולמה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית