הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט (סרטון) - יש אישור להעלות משקל ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
רציתי לוודא אם הטכניקה טובה ואם העליות נקיות וטובות כדיי להבין אם אפשר להעלות משקל, אם יש לי ספק קל אני מעדיף לקבל חוות דעת נוספת.

תודה.

הסרטון לא מצולם טוב קשה לראות המון דברים... אבל ממה שכן רואים נראה בסדר - אם אתה יכול לרדת עוד בלי לשבור את הטכניקה אז תעשה את זה. ותרים את המרפקים יותר למעלה

• פותח/ת השרשור
הסרטון לא מצולם טוב קשה לראות המון דברים... אבל ממה שכן רואים נראה בסדר - אם אתה יכול לרדת עוד בלי לשבור את הטכניקה אז תעשה את זה. ותרים את המרפקים יותר למעלה
צילמתי רק בשביל לוודא שבירת מקביל, לגבי המרפקים אתה צודק, זאת בעיה ידועה אצלי שאני חייב לפתור

• פותח/ת השרשור
למה אתה רוצה לודוא שבירת מקביל? אתה מתכונן לתחרות?
לא, פשוט מאוד אני כזה באופי, אם אני עושה משהו אז אני שואף לעשות אותו בצורה מושלמת, אם נניח בחזרה אחת מתוך החמישייה לא תהיה שבירת מקביל אני לא אעלה משקל, אותו דבר בבנץ' אם נניח בחזרה האחרונה מישהו יעזור לי עם הזרת אפילו אני לא אעלה משקל, אם כבר אני עושה משהו אני רוצה לעשות אותו כמו שצריך בלי לעגל פינות.

עושה רושם שאתה לא מתרשם מעניין שבירת המקביל, אתה בסקוואט לא מקפיד על זה ?

לא, פשוט מאוד אני כזה באופי, אם אני עושה משהו אז אני שואף לעשות אותו בצורה מושלמת, אם נניח בחזרה אחת מתוך החמישייה לא תהיה שבירת מקביל אני לא אעלה משקל, אותו דבר בבנץ' אם נניח בחזרה האחרונה מישהו יעזור לי עם הזרת אפילו אני לא אעלה משקל, אם כבר אני עושה משהו אני רוצה לעשות אותו כמו שצריך בלי לעגל פינות.

עושה רושם שאתה לא מתרשם מעניין שבירת המקביל, אתה בסקוואט לא מקפיד על זה ?

לא הבנת אותי בכלל, מה הקשר לאופי שלך...

לדעתי אתה לא צריך לחפש שבירת מקביל... אתה צריך לחפש לרדת הכי נמוך שאפשר בלי לשבור את הטכניקה, לרדת מעבר ל90 מעלות זה בכלל לא צריך להיות פקטור כי זה ברור שתרד.

• פותח/ת השרשור
לא הבנת אותי בכלל, מה הקשר לאופי שלך...

לדעתי אתה לא צריך לחפש שבירת מקביל... אתה צריך לחפש לרדת הכי נמוך שאפשר בלי לשבור את הטכניקה, לרדת מעבר ל90 מעלות זה בכלל לא צריך להיות פקטור כי זה ברור שתרד.
עכשיו אני לא הבנתי אותך
לרדת מעבר ל 90 מעלות זה לא מספיק כי זה לאו דווקא שבירת מקביל, מבחינתי המטרה היא לשבור מקביל וכמובן לשמור על טכניקה נכונה.

לגבי האופי, חשבתי ששאלת למה אני שואף לשבור מקביל מתוך כוונה שאולי מבחינתך מספיק לרדת עד למקביל ואמרתי שמבחינתי אם אני עושה אז כמו שצריך ולא חצאי תנועה

עכשיו אני לא הבנתי אותך
לרדת מעבר ל 90 מעלות זה לא מספיק כי זה לאו דווקא שבירת מקביל, מבחינתי המטרה היא לשבור מקביל וכמובן לשמור על טכניקה נכונה.

לגבי האופי, חשבתי ששאלת למה אני שואף לשבור מקביל מתוך כוונה שאולי מבחינתך מספיק לרדת עד למקביל ואמרתי שמבחינתי אם אני עושה אז כמו שצריך ולא חצאי תנועה

וואי אני כנראה ממש לא ברור אנסה לפשט למה התכוונתי:

אני לא אוהב את המטרה של "לשבור מקביל" אני לא חושב שזה הסתכלות נכונה על התרגיל - זה הסתכלות בשביל תחרויות שהם רוצים לעשות את המינימום כדי להרים כמה שיותר. שאר האנשים לא צריכים לחשוב על לשבור מקביל אלא על לרדת כמה שהם יכולים בלי שהטכניקה תישבר (אם אתה מצליח עם התחת עד לרצפה אז מעולה) - כמובן שצריך להוריד משקל כדי לבצע את זה.

• פותח/ת השרשור
אני לא אוהב את המטרה של "לשבור מקביל" אני לא חושב שזה הסתכלות נכונה על התרגיל - זה הסתכלות בשביל תחרויות שהם רוצים לעשות את המינימום כדי להרים כמה שיותר. שאר האנשים לא צריכים לחשוב על לשבור מקביל אלא על לרדת כמה שהם יכולים בלי שהטכניקה תישבר (אם אתה מצליח עם התחת עד לרצפה אז מעולה) - כמובן שצריך להוריד משקל כדי לבצע את זה.
עכשיו הבנתי.

בעקרון אני לא מרגיש שיש לי עוד לרדת מבחינת טכניקה, יוצא בעצם ששבירת מקביל קטנטנה היא המקסימום שאני יכול להגיע אליו עם טכניקה טובה, אם אנסה לרדת עוד קצת הטכניקה כבר תיפגע.
בפרונט סקוואט אני מצליח לרדת יותר נמוך מזה אבל זאת לא חוכמה כי יש פחות משקל (3X8 עם 80 קילו).

עכשיו הבנתי.

בעקרון אני לא מרגיש שיש לי עוד לרדת מבחינת טכניקה, יוצא בעצם ששבירת מקביל קטנטנה היא המקסימום שאני יכול להגיע אליו עם טכניקה טובה, אם אנסה לרדת עוד קצת הטכניקה כבר תיפגע.
בפרונט סקוואט אני מצליח לרדת יותר נמוך מזה אבל זאת לא חוכמה כי יש פחות משקל (3X8 עם 80 קילו).

אם המשקל זה הפקטור אז תוריד משקל ותרד עוד ולאט לאט תעלה.

אבל אם גם עם משקל נמוך אתה לא מצליח לרדת עוד אז הגובה בסדר

לדעתי לא הייתה שבירת מקביל בשום חזרה (אולי זה בגלל הזווית צילום), כן הגעת למקביל אבל לא ירדת יותר ממנו

זווית קשה..
נראה שאתה צריך לפתוח ברכיים עוד החוצה כדי למנוע גלישה שלהם קדימה.

רק להוסיף לזה-יש קריסת קרסול וברכיים בגלל שהברכיים הולכות ישר קדימה ובכלל לא "החוצה"

רציתי לוודא אם הטכניקה טובה ואם העליות נקיות וטובות כדיי להבין אם אפשר להעלות משקל, אם יש לי ספק קל אני מעדיף לקבל חוות דעת נוספת.

תודה.

זווית צילום בעייתית, קשה לתת לך ביקורת טובה.
נראה שאתה מנסה לעשות HB סקוואט כשהמוט מונח ב-LB, תעלה סרטון יותר ברור.

וואי אני כנראה ממש לא ברור אנסה לפשט למה התכוונתי:

מה שאתה כותב לגמרי מבטל את יתרונות ה-LB סקוואט.
אחרי קו המקביל הברך נכפפת הרבה יותר ממה שהירך נכפפת, לכן ההמסטרינגס מתקצר,
הרי אחד היתרונות המשמעותיים עבור ה-LB הוא שההמסטרינגס מתארך, ולא מתקצר כמו בסקוואטים האחרים.
הטענה שלך שגויה מיסודה, המושג לשבור מקביל זה לא סתם בשביל פאוורליפטרים, יש לזה ערך מוסף.

זווית צילום בעייתית, קשה לתת לך ביקורת טובה.
נראה שאתה מנסה לעשות HB סקוואט כשהמוט מונח ב-LB, תעלה סרטון יותר ברור.

מה שאתה כותב לגמרי מבטל את יתרונות ה-LB סקוואט.
אחרי קו המקביל הברך נכפפת הרבה יותר ממה שהירך נכפפת, לכן ההמסטרינגס מתקצר,
הרי אחד היתרונות המשמעותיים עבור ה-LB הוא שההמסטרינגס מתארך, ולא מתקצר כמו בסקוואטים האחרים.
הטענה שלך שגויה מיסודה, המושג לשבור מקביל זה לא סתם בשביל פאוורליפטרים, יש לזה ערך מוסף.

מודה שאני לא מכיר את הטענה שלך ושיתפנה לי זמן אני אבדוק את העניין, ואם זאת - אולי ATG הגזמתי אבל ממש לא לחפש את השבירת 90 מעלות, אתה לא מתאמן לתחרות אתה מתאמן בשביל כוח כללי (ספציפית בסקוואט לצורך העניין) ויש פה טווח תנועה שאתה מפספס וזה כוח שאתה יכול לגייס שזאת בעצם המטרה בלי קשר להתקצרות של ההאמסטרינג ששוב אני לא מבין מה זה באמת משנה. (אבל עזוב את הנקודה הזאת עכשיו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית