הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת חלבון לאדם שלא מתאמן

מעבר לאי-ראיית תוצאות [הן בתפקוד (כוח) והן במסת שריר] של בנות 80 שמתאמנות אצל אנשים שלא יודעים לאמן, יש סיבה כלשהי לחשוב שהפיזיולוגיה האנושית לא חלה על בנות 80?
מדגיש - לא חלה. לא מדבר על קצב אטי שבהחלט יאפיין בת 80 עקב כל המכניזמים הידועים. מדבר על פיזיולוגיה אנושית ש*מפסיקה* להתקיים.

ואם אתה רוצה דוגמאות, אז ריפטו ממש לא מזמן העלה בת 93 עם תוצאות נהדרות. אבל זה לא מדידמבחינת מסת שריר, ככה שיהיה צריך למצוא מחקר על זה. כשיהיה לי זמן מבטיח לחפש משהו ששווה את הנייר עליו הוא כתוב, וזו משימה קשה עד בלתי אפשרית בכל מה שקשור לחוקרים קונבנציונלים בתחום הספורט.
מה שכן, הרעיון שמתחזקים רק על ידי הסתגלות עצבית קיים גם על מתאמנים מתחילים, לא רק על מבוגרים, וממש לא מזמן צירפתי כאן מחקר שבוצע ממש טוב ומראה כמה שזה בולשיט. כשאהיה במחשב אצרף לכאן.
אז בוא נניח שהפיזיולוגיה האנושית כן חלה עליהן, אבל כשהן מעלות כמות אפסית של מסה רזה לאורך שנים (שלא בהכרח מתעלה על הכמות שהן מאבדות) ניתן לומר שהן לא יכולות לעלות במסה רזה.

אשמח לקבל לינק להיא בת 93 אצל ריפטו (לא כי זה אינדיקציה, אלא כי זה מעניין).

לא חושב שהבנתי את החלק האחרון בהודעה שלך, אתה טוען שהתחזקות מסיבה עצבית בלבד היא בולשיט? זו היא הרי טענה מגוכחת.

אז בוא נניח שהפיזיולוגיה האנושית כן חלה עליהן, אבל כשהן מעלות כמות אפסית של מסה רזה לאורך שנים (שלא בהכרח מתעלה על הכמות שהן מאבדות) ניתן לומר שהן לא יכולות לעלות במסה רזה.
תסביר למה הן יכולות להתחזק ולא יכולות לבנות מסת שריר, כלומר לקיים תהליך פיזיולוגי אנושי.

אשמח לקבל לינק להיא בת 93 אצל ריפטו (לא כי זה אינדיקציה, אלא כי זה מעניין).
בת 91, נו, מילא.

לא חושב שהבנתי את החלק האחרון בהודעה שלך, אתה טוען שהתחזקות מסיבה עצבית בלבד היא בולשיט? זו היא הרי טענה מגוכחת.
אני לא אומר ששיפור עצבי הוא לא חלק מהתחזקות. אני רק אומר שההסתגלות של כוח מכילה אלמנטים נוספים חוץ ממנו, הוא לא היחיד, אלא אם אתה מתאמץ כדי להגביל את שאר האלמנטים - כמו למשל - לאכול במאזן קלורי ניטרלי/שלילי, ואז גם טוטאל ההתחזקות שלך ירד, כי הגבלת אלמנט חשוב בתהליך ההתחזקות - בניית מסת שריר. וזו הסיבה ששיאי עולם בקטגוריית משקל 58 נמוכים מאלה של קטגוריית המשקל 105, תמיד, וזה לא ישתנה.

הטענה המגוחכת הזו שמתאמנים מתחילים ב-8 שבועות (יש כאלה שאומרים גם 6, זה שרירותי לחלוטין - בערך כמו 30 גרם חלבון בארוחה, או חלון הזדמנויות של 40 דקות וכו') הראשונים מתחזקים אך ורק על ידי שיפור עצבי היא טענה קונבנציונלית קלאסית. הקונבנציונלים טוענים אותה לגביי כולם, לא ספציפית לגביי אף אחד. וכמו שכבר ציינתי, זה הוכח כשטות ברגע שמישהו למד איך לבצע מחקר בצורה שתתן משמעות כלשהי.

שאלת בונוס ל @Matty
גם @godlin23 ואפילו @Tank , או רחמנא לצלן אפילו @Savo מוזמנים לענות.
במחקר הם לקחו שתי קבוצות שאחת ביצעה 2X5 והשנייה 4X5, והקבוצה שביצעה 4X5 קיבלה פחות gainzZ, הקבוצה שביצעה 2X5 קיבלה יותר gainzzzZ. למרות שהם ביצעו פחות עבודה. פשוט התאוששו טוב יותר ולכן יכלו לעבוד עצים יותר.
אתם יכולים לחשוב אולי, במקרה, על איזושהי אופציה שתוכל לנצל את ההתאוששות הטובה יותר מהעבודה הקטנה יותר של ה2X5, אבל עם יותר עבודה ככה שתניב יותר גיינז? על איזשהו sweet spot בין 2X5 ל-4X5?
עולה לכם משהו לראש במקרה?

בתודה מראש,
הורס הפיארים הרשמי של מתי.

אשאל את המורה שלי למתמטיקה בהזדמנות אם קיים מספר בין 2 ל-4.

בגלל ש 4 סטים נתן תוצאות פחות טובות מ 2, אתה לא להסיק ש 3 יתן יותר או פחות מ 2, יכול להיות שאמת בהתחלה עדיף לעשות 2 סטים ולהתקדם משם ל 3 4 ואז 5.

עריכה, יכול להיות שגם ההבדל בין נשים ולגברים יבוא פה לידי ביטוי כמו אולי התאששות יותר מהירה

נערך לאחרונה:
בגלל ש 4 סטים נתן תוצאות פחות טובות מ 2, אתה לא להסיק ש 3 יתן יותר או פחות מ 2, יכול להיות שאמת בהתחלה עדיף לעשות 2 סטים ולהתקדם משם ל 3 4 ואז 5
אני רק אוסיף שבגלל שמדובר ב2 תרגילים אז יכול להיות שלהוסיף סט רק לאחד יכול להיות גם טוב יותר או רע יותר מלשניהם.

בכל מקרה כנראה ב5 חזרות זה קרוב לsweet spot מבחינת ההיפרטרופיה בהתחלה, למרות שאין לי גישה כרגע לסטטיסטיקה...

בגלל ש 4 סטים נתן תוצאות פחות טובות מ 2, אתה לא להסיק ש 3 יתן יותר או פחות מ 2, יכול להיות שאמת בהתחלה עדיף לעשות 2 סטים ולהתקדם משם ל 3 4 ואז 5.

עריכה, יכול להיות שגם ההבדל בין נשים ולגברים יבוא פה לידי ביטוי כמו אולי התאששות יותר מהירה
מה אתה מתחכם לי על שאלת בונוס.

לא טענתי בכלל שמתאמן בהתחלה לא יכול לעלות במסה ואני יודע שזו שטות.
מדבריך השתמע שהתחזקות כתוצאה מתהליך עצבי בלבד זה דבר שלא קיים והרי הדוגמה הכי פשוטה לזה היא אדם שיורד במשקל ומתחזק בכל מקרה.

שוב, אני לא אומר שהן לא יכולות לקיים תהליך פיזיולוגי, אני אומר שכמות המסה הרזה שהן יצברו תהיה אפסית עד כדי לא קיימת, בדיוק כמו שלבן 50 יש פוטנציאל נמוך יותר לעלות במסה רזה מאשר מישהו בן 25.

כל הגוף שלך בנוי מחלבונים.
גם במוח יש לך חלבון.
תנסה לאכול 0 חלבון במשך שבוע, תסמס לי מהקבר איך היה.

מדבריך השתמע שהתחזקות כתוצאה מתהליך עצבי בלבד זה דבר שלא קיים והרי הדוגמה הכי פשוטה לזה היא אדם שיורד במשקל ומתחזק בכל מקרה.
אפשרי בהחלט, רק שזה משהו שאתה צריך להתעקש כדי שיקרה, אם יש לך נוסחאת קסם אתה מוזמן לאמן ווייטליפטרים בקטגוריות משקל נמוכות ולעשות הרבה מדליות זהב יחסית בקלות.

שוב, אני לא אומר שהן לא יכולות לקיים תהליך פיזיולוגי, אני אומר שכמות המסה הרזה שהן יצברו תהיה אפסית עד כדי לא קיימת, בדיוק כמו שלבן 50 יש פוטנציאל נמוך יותר לעלות במסה רזה מאשר מישהו בן 25.
הן בהחלט יעלו פחות מסת שריר מזכר בן 25 בהנתן תנאים זהים. אבל זה לא אומר שהן שייכות לקטגורייה שמתעקשת לא להוסיף מסת שריר ולכן לא יעלו מסת שריר כלל.

לא התייחסת באמת לאף אחד מהטיעונים שלי.

מה זה משנה אם אני צריך להתעקש שזה יקרה? לגוף שלך יש שלושה מצבים אנרגטיים, מאזן חיובי, נייטרלי ושלישי, ובשניים מהם אתה לא תעלה מסת שריר אלא תתחזק רק כתוצאה מהתייעלות עצבית, אז התופעה הזאת קיימת ללא ספק וזו הייתה הנקודה שלי.

הנקודה שלי הייתה שגם אם יעלו מסה ברמה התיאורטית, בפועל הן יאבדו מסה בקצב כזה שיגרום להן בסופו של דבר לא לעלות מסת רזה.

לא התייחסת באמת לאף אחד מהטיעונים שלי.
אתה מפספס את כל העניין. אמרתי שגם בנות 80 יכולות לעלות במסת שריר, ואתה אמרת שלא, שהן יכולות להתחזק רק על ידי התייעלות עצבית. ואז כ"הוכחה" באת להוכיח לי שמשקולנים בקטגוריית משקל 58 מתחזקים במהלך הקריירה שלהם (עם סטרואידים, לרקורד), ולא בונים מסת שריר, שזו דוגמה לאנשים שעושים כל מה שאפשר כדי לא לעלות במסת שריר.
אני לא טוען שאי אפשר להתחזק רק מהתייעלות עצבית, כי אפשר. אבל זה שזה אפשרי לא אומר שזה המקרה של המבוגרות שמתחזקות.

הנקודה שלי הייתה שגם אם יעלו מסה ברמה התיאורטית, בפועל הן יאבדו מסה בקצב כזה שיגרום להן בסופו של דבר לא לעלות מסת רזה.
אז הגיע הזמן שתבין שזה בדיוק מה שאני אומר שלא נכון. ולא, אני לא מציע שהן יהיו תוך חודשיים עם מסה כמו של ג'איי קאטלר בזמן שהן אוכלות במאזן שלילי, למקרה שלא הייתי ברור.

אוקיי, אז עד שלא נמצא מקרה בו תועדה עלייה במסה רזה אצל אישה מבוגרת, זה ישאר בגדר הדעה שלך..

אוקיי, אז עד שלא נמצא מקרה בו תועדה עלייה במסה רזה אצל אישה מבוגרת, זה ישאר בגדר הדעה שלך..
אתה תולה תקוות גדולות מדי ממחקרים שמבוצעים על אנשים שלא מבינים חצי דבר בתחום שלהם.

אז אם לרגע נעזוב את התקוות האלה, יש עדויות למבוגרות שמתחזקות משמעותית, ואתה לא הצעת שום מכניזם שיגרום לכך שההתחזקות שלהן, בניגוד להתחזקות של כל שאר האנשים, לא תתרחש בין היתר מבניית מסת שריר.

כל האנשים = כל מי שלא מתאמץ מאוד כדי שלא לבנות מסת שריר תוך כדי שהוא מתחזק (מה שאו ר שהוא גם מתחזק בקצב אטי יותר ממה שהוא יכול).

בנוסף, מבוגרת ששוקלת 50 על 1.60 למשל - תתקדם מהר יותר בכוח אם תהיה בפלוס של 500 קלוריות מאשר בניטרלי / מינוס 500.
אם אתה מקבל את זה, ולא מקבל את זה שהיא יכולה לבנות מסת שריר, אתה צריך להסביר למה בפלוס 500 היא תתקדם מהר יותר בכוח מאשר בניטרלי / שלילי של 500.

אשמח להסבר, בנוסף למכניזם כלשהו שגורם לך להניח שהיא מחוץ לקטגורייה של שאר בני האנוש שמגיבים לעומס והיא מתחזקת רק על ידי שיפור מוטורי, ללא אפשרות בניית מסת שריר.

זה הכל ספקולציות ואני יכול לטעון על אותו משקל שעל כל שאר האנשים שלא באחוז שומן מאוד גבוהה אני גם אראה על הגוף שלהם את השינוי במסה הרזה אחרי התחזקות משמעותית, אז למה על האישה המבוגרת אני לא אראה? מה, הפיזיולוגיה שלה שונה משאר בני האדם?

לא יודע אם בפלוס 500 היא תתחזק יותר מנייטרלי, ואם זקנים יכולים להעלות מסה רזה ברמה לא זניחה אתה לא צריך להיות מאמן שמבין יותר מדי בשביל להביא אותם לזה, גם לעשות לחיצת רגליים צריך להביא תוצאות ואת זה גם חוקרים יכולים לעשות.

זה הכל ספקולציות ואני יכול לטעון על אותו משקל שעל כל שאר האנשים שלא באחוז שומן מאוד גבוהה אני גם אראה על הגוף שלהם את השינוי במסה הרזה אחרי התחזקות משמעותית, אז למה על האישה המבוגרת אני לא אראה? מה, הפיזיולוגיה שלה שונה משאר בני האדם?

לא יודע אם בפלוס 500 היא תתחזק יותר מנייטרלי, ואם זקנים יכולים להעלות מסה רזה ברמה לא זניחה אתה לא צריך להיות מאמן שמבין יותר מדי בשביל להביא אותם לזה, גם לעשות לחיצת רגליים צריך להביא תוצאות ואת זה גם חוקרים יכולים לעשות.
אתה לא תראה את השינוי הזה על מבוגרת כי אף פעם לא לקחת בת 70 שבקושי הולכת והבאת אותה לסקוואט מלא ולאחר מכן לסקוואט עם מוט. כשתעשה את זה, אתה תראה. מבטיח.

ולא, לחיצת רגליים לא תעשה את זה טוב כמו סקוואט, למרות שהיא הכנה מעולה, והחוקרים גם ככה מעדיפים פשיטות ברכיים. והעניין הוא התכנון וההעלאה הפרוגרסיבית - החוקרים נזהרים עליהם ולא מעלים משקל, אז כן, בשום תרגיל אי אפשר להתחזק ככה.

בסדר, אז כשאני לוקח זקנה ומעביר אותה תהליך של מ-לא להיות מסוגלת ללכת- עד ל-עושה סקוואט מלא עם מוט- אני אמור לראות את ההבדל בלפני ואחרי, בלי קשר לתקופת הזמן שלקח לעשות את זה (ואני לא רואה).

אם גבר צעיר יכול להעלות מסת שריר מלשחק בקקה בחדכ גם היא צריכה להיות מסוגלת, לא? אם אנחנו מסכימים על הנקודה שהפוטנציאל שלה לעלות במסה רזה קטן הרבה יותר, השאלה היא רק כמה קטן הוא.

לחיצת רגליים ברמה הפרקטית לא תעזור לה כמו סקוואט זה ברור, מבחינת עבודה על פלג הגוף התחתון היא תעשה עבודה מספיק טובה בשביל מחקר.
גם עומס אפשר להעלות בכמה דרכים, אבל את הצורה שבה עושים מחקרים אני לא יכול לשנות.

בסדר, אז כשאני לוקח זקנה ומעביר אותה תהליך של מ-לא להיות מסוגלת ללכת- עד ל-עושה סקוואט מלא עם מוט- אני אמור לראות את ההבדל בלפני ואחרי, בלי קשר לתקופת הזמן שלקח לעשות את זה (ואני לא רואה).

אם גבר צעיר יכול להעלות מסת שריר מלשחק בקקה בחדכ גם היא צריכה להיות מסוגלת, לא? אם אנחנו מסכימים על הנקודה שהפוטנציאל שלה לעלות במסה רזה קטן הרבה יותר, השאלה היא רק כמה קטן הוא.

לחיצת רגליים ברמה הפרקטית לא תעזור לה כמו סקוואט זה ברור, מבחינת עבודה על פלג הגוף התחתון היא תעשה עבודה מספיק טובה בשביל מחקר.
גם עומס אפשר להעלות בכמה דרכים, אבל את הצורה שבה עושים מחקרים אני לא יכול לשנות.
אני לא מבין מה פספסת. היא מתחזקת.פחות מבן 20, וגם בונה פחות מסת שריר מבן 20. אם היא הייתה משיגה סקוואט 130 ל3*5 תוך 3 חודשים, היית רואה את זה עליה. אבל היא לא. אני לא טוען שהפוטנציאל שלה הוא כמו של בן 20. אני רק טוען שהיא יכולה לקיים את אותם תהליכים, זה הכל. כשאתה מוסיף לצעיר 20 קילו לסקוואט אתה לא רואה עליו משהו בעין בלתי מזויינת. אבל כשאתה מוסיף לו 70, אתה כן. עליה אתה לא תוסיף 70 כנראה, אתה תוסיף יותר לכיוון ה10-20 במקרה טוב. זה פשוט לא משהו שאתה תראה בעין.

וזה לפני שאנחנו מדברים על ההבדלים בין נשים וגברים, שמסייעים לגברים להתחזק יותר ולבנות יותר מסת שריר, וההבדלים האלה בהחלט מתקיימים גם כשמשווים בין בת 70 לבן 20.

אתה טוען שהיא לא יכולה לבנות.מסת שריר - אז תסביר למה אם היא מוסיפה 20 קילו לסקוואט תוך כדי עליה במשקל הגוף מ48 ל63 היא עלתה רק בשומן.
זה שאין מחקרים טובים זו בטח שלא אשמתך, לא האשמתי אותך, רק ציינתי מה המצב.

Let's face it, the most efficient number of sets is most likely 2.718(e), just like how the ideal computer is in base 2.718. 3 is closer to 2.718 than 2 is, therefore 3 sets is probably ideal.

Science. Biatch.
@Beast and cheat

@incin
The EE guy will confirm.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית