הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת חלבון לאדם שלא מתאמן

לגוף יש צורך בפחמימות, זה שהוא מצליח להסתדר בלי פחמימות לא אומר שהוא יעבוד באקטיביות, עובדה שלדיאטה הקטוגנית יש המון חסרונות.

קח כל אחד בעולם, תן לו לבצע סדר מבחנים ספורטיבים או מחשבתיים, ואז תן לו להיות קטוגני ולבצע את אותם מבחנים שוב, ואני בטוח שהתוצאות יהיו נוראיות ביחס לפעם שעברה.

אם אתה מדבר על פזיולוגיה, אז הגוף עובד ביעילות הרבה יותר טובה, כמעט בכל מערכת בגוף, כשמאגרי הגליקוגן שלו מלאים.

זה לא אומר שבכל התפריט צריך להיות פחמימות ממש לא, כולנו מודעים לבעיות המטאבוליות שיכולות לקרות עקב אכילה מופרזת, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה ולא לחיות על 20 גרם ביום כי הגוף יכול להסתדר בלי זה.
להוכיח שאם גוף עובד, הוא אקטיבי וגם הוא אקטיבי הוא עובד ע"י יחס גרירה כפול? 😆

אתה עוד פעם מדבר על דעתך.
דעתך לא רלוונטית.

על סמך מה אתה טוען שבנוכחות גליקוגן הגוף מתפקד טוב יותר? ואם כבר אתה טוען כזה דבר, אולי כדי שתזכר בתופעה שאני די בטוח שאפילו הזכירו אותה בקורס שעשית - גלוקוניוג'נסיס? (לא יודע איך זה נקרא בעברית).

הצורך היחיד של הגוף בפחמימות הוא בסיבים תזונתיים ועל כן 20 גרם ביום זה מספר שאני מוכן לקבל, אבל לפחמימות כפחמימות אין לגוף שום צורך קיומי.

גלוקוניוג'נסיס? (לא יודע איך זה נקרא בעברית).
גלוקונאוגנזה...

אני לא יודע על מה הויכוח. לא צריך פחמימות בתזונה כדי לחיות, אפשר להסתגל לחיות לאורך זמן ללא פחמימות, היה בזמנו גם טיפול שכזה בחולי אפילפסיה . בכל אופן, אי אפשר לעסוק בפעילות אנארובית לאורך זמן בלי פחמימות כי הכבד לא מסוגל לייצר מספיק סוכר גם למוח וגם לפעילות אינטנסיבית. (בסוף מקיאים ומתעלפים)

לגבי איך שזה משפיע על התפקוד הקוגנטיבי, המחקרים שאני ראיתי בנושא הזה מוטים כי צריך לחכות בערך שבועיים עד שהמוח מייצר ברמה מספקת את האנזים שמאפשר לו לנצל קטונים ובשבועיים הללו כשהמוח לא יודע לנצל קטונים ברמה שהוא צריך היית מצפה שהיכולת הקוגנטיבית תרד.

רוב החוקרים שחוקרים את העניין אמורים לדעת זאת ולמרות זאת הם מעדיפים לעשות מחקרים אחרי יומיים שלושה פשוט כדי להראות שהם צודקים ושקטוזיס היא רעה חולה.צריך לראות מה קורה אחרי חודש. אם מישהו מכיר מידע אמין בנושא הייתי שמח לקרוא...

נערך לאחרונה:
גלוקונאוגנזה...

אני לא יודע על מה הויכוח. לא צריך פחמימות בתזונה כדי לחיות, אפשר להסתגל לחיות לאורך זמן ללא פחמימות, היה בזמנו גם טיפול שכזה בחולי אפילפסיה . בכל אופן, אי אפשר לעסוק בפעילות אנארובית לאורך זמן בלי פחמימות כי הכבד לא מסוגל לייצר מספיק סוכר גם למוח וגם לפעילות אינטנסיבית. (בסוף מקיאים ומתעלפים)

לגבי איך שזה משפיע על התפקוד הקוגנטיבי, המחקרים שאני ראיתי בנושא הזה מוטים כי צריך לחכות בערך שבועיים עד שהמוח מייצר ברמה מספקת את האנזים שמאפשר לו לנצל קטונים ובשבועיים הללו כשהמוח לא יודע לנצל קטונים ברמה שהוא צריך היית מצפה שהיכולת הקוגנטיבית תרד.

רוב החוקרים שחוקרים את העניין אמורים לדעת זאת ולמרות זאת הם מעדיפים לעשות מחקרים אחרי יומיים שלושה פשוט כדי להראות שהם צודקים ושקטוזיס היא רעה חולה.צריך לראות מה קורה אחרי חודש. אם מישהו מכיר מידע אמין בנושא הייתי שמח לקרוא...
למה? אפשר לייצר סוכר גם מחלבון..

תיאורטית אפשר, אבל הגוף לא יעיל לחלוטין בקטע הזה, זו פעולה די מוגבלת ביכולת שלה
והמוח יכול להסתדר על גופים קטונים, אבל יש להם מעט אפקט רעיל בטווח הארוך למיטב ידיעתי
ונכון, אנחנו לא חייבים פחמימות, אבל אנחנו בהחלט עובדים יותר טוב איתן, בהתחשב בעובדה שגלוקוז זה מקור האנרגיה העיקרי בגוף, וזה שיש לנו עוד הרבה מנגנוני אנרגיה נוספים זה פשוט תוצר של מיליארדי שנים של אבולוציה כדי שנוכל לשרוד בהרבה מצבים

מעולם לא שמעתי על רעילות של גופים קטונים, אבל בהנחה והגוף לא יעיל בתהליך המדובר, מה יקרה אם תאכל 5000 קלוריות שכולן מחלבון או שומן? הרי הגוף לא יזרוק את הקלוריות לזבל, הוא יאגור אותן בתור שומן שבתורו יתורגם לאנרגיה.

אפשר אבל זה תהליך יותר בזבזני מבחינת אנרגיה מאשר פירוק שומן כך שאצל רוב האנשים המערכת נמעת מלהתבסס עליו בצורה אינטנסיבית מידי בזמן גרעון קלורי רציני .

בכל מקרה התהליך מסתיים בגלוקונאוגנזה בכבד והגלוקנאוגנזה היא תהליך שמקובל כרגע שהקצב שלו הוא קבוע בד"כ, לפחות לא נראה לי סביר שהוא יכפיל או ישלש את עצמו.

אגב גם אם זה קורה(ויש אנקדוטות על אנשים שמסוגלים לצאת מקטוזיס כשהם אוכלים הרבה חלבון) ,צריך יהיה לאכול המון חלבון ביום בשביל שגם יספיק לבניית שרירים וגם יהפוך לסוכר. זה כבר לא פרקטי בעליל.

נערך לאחרונה:
מעולם לא שמעתי על רעילות של גופים קטונים, אבל בהנחה והגוף לא יעיל בתהליך המדובר, מה יקרה אם תאכל 5000 קלוריות שכולן מחלבון או שומן? הרי הגוף לא יזרוק את הקלוריות לזבל, הוא יאגור אותן בתור שומן שבתורו יתורגם לאנרגיה.
ברור שהוא יזרוק החוצה
אם תאכל כמויות גדולות של שומן מאוד יהיה לך שלשול כי פשוט לא תצליח לספוג את הכל
לגבי חלבון, זה יעבור בכליות ומשם החוצה
יש גבול ליכולות האחסון של הגוף

ברור שהוא יזרוק החוצה
אם תאכל כמויות גדולות של שומן מאוד יהיה לך שלשול כי פשוט לא תצליח לספוג את הכל
לגבי חלבון, זה יעבור בכליות ומשם החוצה
יש גבול ליכולות האחסון של הגוף
אני לא בטוח שאתה מבין את הדרך שבה הגוף עובד.
הגוף לא זורק אנרגיה החוצה גם אם הוא לא מקבל פחמימות, כי אז המין האנושי כנראה היה נכחד.

אני אוכל לדוגמה כמויות גדולות של שומן, ואני ממש לא מחרבן את הכל.

אני לא בטוח שאתה מבין את הדרך שבה הגוף עובד.
הגוף לא זורק אנרגיה החוצה גם אם הוא לא מקבל פחמימות, כי אז המין האנושי כנראה היה נכחד.

אני אוכל לדוגמה כמויות גדולות של שומן, ואני ממש לא מחרבן את הכל.
יש פה הרבה משתנים לגבי כמה כל אחד יכול לעכל ולאגור, אבל הגוף הוא ממש לא מיכל דלק אינסופי שכל מה שתכניס ישאר
נכון, הגוף שלנו די יעיל בשימור אנרגיה, אבל יש מגבלה מסויימת
קח למשל את הדוגמא שלך של 5000 קלוריות משומן או חלבון, אין לכל הקלוריות האלה לאן ללכת ברגע שכל המנגנונים המעורבים רווים, אז או שיהיה להם אפקט רעיל מהעמסת יתר, או שהגוף יפטר מהם כי פשוט אין לו כבר משהו אחר לעשות

יש פה הרבה משתנים לגבי כמה כל אחד יכול לעכל ולאגור, אבל הגוף הוא ממש לא מיכל דלק אינסופי שכל מה שתכניס ישאר
קח למשל את הדוגמא שלך של 5000 קלוריות משומן או חלבון, אין לכל הקלוריות האלה לאן ללכת ברגע שכל המנגנונים המעורבים רווים, אז או שיהיה להם אפקט רעיל מהעמסת יתר, או שהגוף יפטר מהם כי פשוט אין לו כבר משהו אחר לעשות

הגוף לא נפטר מחלבון ושומן דרך מערכת ההפרשה. אם יש לך חלבון/שומן בשתן/צואה זה מעיד על תפקוד לקוי שלרוב נובע ממחלה כלשהי.
ואין גבול לכמות השומן שאתה יכול לאגור אנשים מסוגלים להגיע למשקל של למעלה מחצי טון.

הגוף לא נפטר מחלבון ושומן דרך מערכת ההפרשה. אם יש לך חלבון/שומן בשתן/צואה זה מעיד על תפקוד לקוי שלרוב נובע ממחלה כלשהי.
ואין גבול לכמות השומן שאתה יכול לאגור אנשים מסוגלים להגיע למשקל של למעלה מחצי טון.
בשתן דווקא אתה יכול להפריש חלבון, למרות שזה קשה מאוד, אבל בעודפים גדולים הכליות פשוט לא מסתדרות עם זה יותר
דרך הצואה פשוט יהיו הפרעות בספיגה של כמויות גדולות מדי
ושומן אפשר לאגור הרבה, אבל זה כחלק מתהליך כרוני, אבל אנחנו מדברים על מה קורה לאותם עודפים בתוך יום ספציפי

5000 קלוריות זה ממש לא מספר שהגוף לא יכול להתמודד איתו (ואני מדבר גם מניסיון אישי).

להגיע למצב של רעילות לכליות כתוצאה מחלבון יצריך ממך לאכול חלבון בכמויות שלא סביר שבן אדם ממוצע בכלל יצליח להכניס.
לגוף כמו שנאמר אין בעיה לאגור כמות גדולה של שומן גם ברמה היומית, מכיוון שהוא אוגר אותו בצורת שומן, תהליך הישרדותי די בסיסי.

כמובן שאם בן אדם ממוצע ינסה לאכול קילו שומן הוא יקיא די מהר כי הוא פיזית לא יוכל להכניס יותר, אבל לפרוס 5000 קלוריות לאורך יום שלם זה לא משהו תלוש מהמציאות.

5000 קלוריות זה ממש לא מספר שהגוף לא יכול להתמודד איתו (ואני מדבר גם מניסיון אישי).

להגיע למצב של רעילות לכליות כתוצאה מחלבון יצריך ממך לאכול חלבון בכמויות שלא סביר שבן אדם ממוצע בכלל יצליח להכניס.
לגוף כמו שנאמר אין בעיה לאגור כמות גדולה של שומן גם ברמה היומית, מכיוון שהוא אוגר אותו בצורת שומן, תהליך הישרדותי די בסיסי.

כמובן שאם בן אדם ממוצע ינסה לאכול קילו שומן הוא יקיא די מהר כי הוא פיזית לא יוכל להכניס יותר, אבל לפרוס 5000 קלוריות לאורך יום שלם זה לא משהו תלוש מהמציאות.
דיברתי על 5000 קלוריות רק משומן או חלבון כי זה מה שאמרת (אלא אם הבנתי לא נכון)
אבל לדעתי גם לפרוס לאורך כל היום זה גם משהו מאוד מכביד על הגוף ברמה שהוא לא מצליח להתמודד, למרות שכמובן תלוי בבנאדם
וכן, הגוף יכול לאגור הרבה שומן לאורך היום, אבל לאדם הממוצע אין מנגנונים יעילים ברמה שכמות קלוריות כפולה בערך ממה שהוא צריך יאגרו לחלוטין

אם אני בהפסקה מאימונים(פציעה) כדאי לי להמשיך לצרוך פי2 חלבון על כל קג מ.ג ? @Beast and cheat
לא, מומלץ לצרוך יותר. ככל שאתה יותר גבר צעיר מזריק ומתאמן כבד עם גנטיקה טובה אתה תשיג את האפקט הרצוי מפחות חלבון.
ככל שאתה יותר אישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת אתה תצטרך יותר חלבון כדי להשיג את אותו אפקט.

עכשיו רק נותר לחכות שמישהו יבוא להתווכח על זה מבלי שהוא שם לב שהסאבטקסט של הטענה שלו היא שלאישה המבוגרת יותר קל לבנות מסת שריר מהגבר הצעיר. אני דיי בטוח שיהיה מי שירצה להתווכח על כך. אבל נחיה ונראה.

עכשיו רק נותר לחכות שמישהו יבוא להתווכח על זה מבלי שהוא שם לב שהסאבטקסט של הטענה שלו היא שלאישה המבוגרת יותר קל לבנות מסת שריר מהגבר הצעיר. אני דיי בטוח שיהיה מי שירצה להתווכח על כך. אבל נחיה ונראה.
חחחח מקדים תרופה למכה

חחחח מקדים תרופה למכה
אתה תראה שזה לא יעבוד ויבוא מישהו עם טיעון גאוני כמו "אבל אישה מבוגרת גם ככה יכולה לבנות פחות מסת שריר אז שתאכל פחות חלבון". שזו הצהרה שאותו כותב לא מבין לא את הטיעון שלי, וחמור מכך - את שלו.

היה ממש לא מזמן דיון כזה בדיוק בנוגע למאזנים קלוריים שונים למתאמנים ברמות שונות, שהתבסס ממש על אותם דברים.

לא, מומלץ לצרוך יותר. ככל שאתה יותר גבר צעיר מזריק ומתאמן כבד עם גנטיקה טובה אתה תשיג את האפקט הרצוי מפחות חלבון.
ככל שאתה יותר אישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת אתה תצטרך יותר חלבון כדי להשיג את אותו אפקט.

התגעגעת אלי? 🤭 אתה יכול פשוט לקרוא לי. תזכור, להבא: @stitch

אז מה, גבר צעיר בסייקל מהיום יאכל פחות חלבון וקלוריות מאישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת?
או שהאישה המבוגרת הזאת, אם תתחיל להתאמן, תוריד את צריכת החלבון והקלוריות שלה?
בוא נסכם שכוווולם יאכלו את המקסימום הקלורי האפשרי בלי להקיא - ואז יגבירו מיום ליום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית