הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חוו דעתכם..

NirMalka

משתמש מתחיל
70
4
נק' מוניטין:
4
70
4
היי לכולם,
עברתי על המאמרים באתר KILOGRAM, ובניהם המאמר: ההשפעה של התדירות, העצימות, הנפח וסוג האימון על שטח החתך של השריר ו
מושגים בסיסיים בתכנון אימונים.
חשבתי על פלטפורמת האימונים הבאה:

A:
מתח עם משקל 5*3
פרס 5*3
מסור 8*3
הנפות לצדדים 10*2
כפיפת מרפקים בעמידה מוט ישר 10*3

B:
סקוואט 5*3
בנץ 5*3
דדליפט קלאסי 5*1
מקבילים עם משקל 8*3
לאנג' בולגרי 10*2
לחיצה צמודה 10*3

קצת על עצמי: חייל,בן 20, "מגרד" פלוס קלורי של 500-600 לערך. ישן בין 5-6 שעות שינה בלילה. יציאות חמשושים ואפטר ביום שלישי, מתוכם עובד ומתאמן בימי שלישי וחמישי. התוכנית מתבצעת 4 פעמים בשבוע בימים ראשון-שלישי-חמישי-מוצ"ש. בחרתי לעבוד דווקא בימים הללו כיוון שהחדר כושר בבסיס על הפנים וללא ציוד בסיסי . מוסיף 2.5 ק"ג לטוטאל משקלי העבודה בשבוע. בשלב שאתקע אבצע דילואוד/ריסט או שאחלק את האימונים לכבד והתאוששות.
מטרת האימונים היא בעיקר לצרכים אסתטיים/"מסת שריר"/"היפרטרופיה".
אין באפשרותי לבצע SS בגלל הדרישות הטובעניות של התוכנית לתזונה ושינה מספקת.
חשוב לציין אני מתאמן מתחיל לפי הגדרת הפורום. עבדתי במספר מתכונות בילדינג טיפשיות במשך שנה לא באופן מתמיד, לא בשגרת האימונים ולא בתוכנית.
"שיאים": בנץ 80 לשישייה, דד 100 לחמישיה, סקוואט לא עשיתי (גלו רחמנות בביקורות), פרס בישיבה 50 לחמישיה, מתח(צין אפס) משקל גוף+17.5 ק"ג לחמישיה (כעת עובד PULL UP)
מה דעתכם על התוכנית הנ"ל?

הקפצה

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התייחסות!
2 שאלות:
לדעתך ומניסיונך, לצמצם לשני סטים בתרגילי ידיים? או יותר מכך, להוריד אותם לגמרי?
דבר נוסף, מרפרוף באינטרנט ובפורום נתקלתי בתכניות למתחיל של ג'וני קנדיטו, בהם יש אופציה לכוח/שליטה ואופציה נוספת לכוח/היפרטרופיה.
במידה ואתה מכיר את התכניות הללו, על אלו מהם היית ממליץ למטרותיי ואם עדיף לרוץ איתם במקום התכנית שכתבתי?(התכנית מצורפת כאן)

בגדול בסדר.
הייתי מוריד את האימון של מוצ"ש (או הופך אותו לאימון מהירות/התאוששות עם משקלים קלים).
מבחינת תרגילים -
אם אתה עושה סקוואט רק באימון אחד, עדיף להעביר את הדדליפט לאימון השני.
תחליף בין המקבילים לכפיפות מרפקים כדי לאזן לחיצות/משיכות.

• פותח/ת השרשור
בגדול בסדר.
הייתי מוריד את האימון של מוצ"ש (או הופך אותו לאימון מהירות/התאוששות עם משקלים קלים).
מבחינת תרגילים -
אם אתה עושה סקוואט רק באימון אחד, עדיף להעביר את הדדליפט לאימון השני.
תחליף בין המקבילים לכפיפות מרפקים כדי לאזן לחיצות/משיכות.

אם כך, דדליפט ומקבילים יעברו לאימון A, ובכך התכנית תהפוך ל FBW או שלא הבנתי אותך נכון?
דבר נוסף גם ב SS, דדליפט וסקוואט מתבצעים באותו אימון, על כן הדדליפט מתבצע לסט אחד, או שאני טועה?

אם כך, דדליפט ומקבילים יעברו לאימון A, ובכך התכנית תהפוך ל FBW או שלא הבנתי אותך נכון?
בהנחה שהורדת אימון אחד בשבוע, כן. זה עדיף.
תחשוב על משקלי העבודה שתוכל לעבוד בהם ביום הלחיצות אם לא יהיו שם מקבילים, ואיך המקבילים יעזרו לך ויעלו את משקלי העבודה אם הם יהיו באימון השני.

• פותח/ת השרשור
בהנחה שהורדת אימון אחד בשבוע, כן. זה עדיף.
תחשוב על משקלי העבודה שתוכל לעבוד בהם ביום הלחיצות אם לא יהיו שם מקבילים, ואיך המקבילים יעזרו לך ויעלו את משקלי העבודה אם הם יהיו באימון השני.

דבר אחד לא ברור לי. במאמר בפורטל "ההשפעה של תדירות על.." נאמר כי לא נמצא הבדל משמעותי בין אימון שריר פעמיים בשבוע לעומת שלוש.
מדוע אם כך, ההמלצה לעבוד במתכונת FBW שבה מאמנים שריר 3 פעמים בשבוע?
@SmokingSnake אשמח אם תוכל להביא דעתך בנושא 😃

קודם כל תודה על התייחסות!
2 שאלות:
לדעתך ומניסיונך, לצמצם לשני סטים בתרגילי ידיים? או יותר מכך, להוריד אותם לגמרי?
דבר נוסף, מרפרוף באינטרנט ובפורום נתקלתי בתכניות למתחיל של ג'וני קנדיטו, בהם יש אופציה לכוח/שליטה ואופציה נוספת לכוח/היפרטרופיה.
במידה ואתה מכיר את התכניות הללו, על אלו מהם היית ממליץ למטרותיי ואם עדיף לרוץ איתם במקום התכנית שכתבתי?(התכנית מצורפת כאן)
3 סטים לידיים זה בסדר, אין סיבה להוריד ל-2 סטים.

• פותח/ת השרשור
3 סטים לידיים זה בסדר, אין סיבה להוריד ל-2 סטים.
אני מבולבל. @stitch המליץ לעבוד במתכונת FBW שבה עובדים על כל שריר 3 פעמים בשבוע, על אף שבמאמר ההשפעה של התדירות, העצימות, הנפח וסוג האימון על שטח החתך של השריר נמצא כי אין הבדל משמעותי בחתך השריר בין אימון שריר 3 פעמים בשבוע לעומת 2.
נוסף על כן אני לא בטוח על חלוקת האימונים: תחתון/עליון, PUSH/PULL, רגליים-חזה-יד אחורית/גב-כתפיים-יד קדמית?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעשות לי סדר בדברים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית