הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לדדליפט סקוואט ובנצ' פרס

Vannostrun

משתמש פעיל
603
0
נק' מוניטין:
663
603
0
שלום לכולם, יש לי וויכוח קטן עם מאמן במכון הכושר שלי בנוגע למספר דברים שאני די בטוח שאני צודק לגביהם ואשמח למישהו שיכול לתקן אותי או להצדיק או, ואפילו יותר טוב אם יביא לי מאמרים רלוונטים או עמודים\קטעים רלוונטים בספר\סרטון של SS שיצדיק את החשיבה שלי.

אז ככה בבנצ פרס' ידוע לי שחובה להחזיק עם הבוהן ככה שלא תיווצר סכנה שהמוט יפול, האמה תהווה בסיס טוב יותר ללחיצה וכו', המדריך טוען שמתאמי נוחות אי אפשר ללחוץ שהבוהן סוגרת ולבד אני "אהיה חייב" בעתיד לוותר על זה, כמובן שהוא יצא ליצן אבל בכל זאת אשמח להצדקות נוספות למה כן לסגור את האחיזה..

בנוגע לסקוואט, הוא כמו WSB תומך בראש למעלה, אני מעדיף גם ע"פ ניסיון ראש למטה כמו חברינו ריפ', הנימוקים הם יכולת טובה יותר בהיפ דרייב, המוט נשאר יציב יותר, פחות נטייה עם הצוואר בהגזמה אחורה, לא משתמשים במראה כפרספקטיבה לתרגיל כיוון שהיא לא מעידה על עומק וכו', הוא אומר שמי שמזיז את הראש אחורה לא בהכרח ישנה את מנח המוט ושזה לא יפריע להיפ דרייב וכו' בכל מקרה אם יש עוד נימוקים.... תודה.

ודבר אחרון שהכי מפריע לי זה הדדליפט, הוא טוען שבדדליפט קלאסי הרגליים חייבות להיות בפנים, הכוונה לכפות הרגליים, ולי ידוע שאין שום משמעות לכך וזה לפני נוחות.. אפשר גם להוציא את כפות הרגליים החוצה 15-30-45 מעלות איך שמרגישים בנוח, במקרה שלי 30.
הוא טוען שאם נפתח את כפות הרגליים החוצה המרחק בין הירכיים יגדל [הוא צודק, בכמה מילימטרים] ולכן ניהיה חייבים להחזיק מעט רחב יותר ונאבד כוח, וגם טען משהו לגבי השפעה של VALGUS על השריר הארבע ראשי ושיותר נוח לו להתמודד עם עומס במצב ישר שוב חרטא מוחלט כמובן, אני חשבתי שהאובדן בכמה מילימטרים באחיזה מפוצה ע"י שימוש מעט גדול יותר של המקרבים, לא יודע אם צדקתי ואני מחפש הצדקה, הוא אמר שאני לא אמצא אף פאורליפטר שעושה דדליפט עם כפות רגליים החוצה [מצאתי בדקה 20 כאלה] ושרק בסומו דדליפט כפות הרגליים נוטות החוצה.
אני לא מצאתי באף מקום המלצה להכניס את כפות הרגליים פנימה וקראתי מספיק על הדדליפט אז אני לא יודע מאיפה הוא הוציא את זה, למרות שבעיקרון זה נשמע הגיוני נראה לי שמה שנוח עדיף, לא ככה?.

מצטער על החפירה קצת..

ודבר אחרון שהכי מפריע לי זה הדדליפט, הוא טוען שבדדליפט קלאסי הרגליים חייבות להיות בפנים, הכוונה לכפות הרגליים, ולי ידוע שאין שום משמעות לכך וזה לפני נוחות.. אפשר גם להוציא את כפות הרגליים החוצה 15-30-45 מעלות איך שמרגישים בנוח, במקרה שלי 30.
הוא טוען שאם נפתח את כפות הרגליים החוצה המרחק בין הירכיים יגדל [הוא צודק, בכמה מילימטרים] ולכן ניהיה חייבים להחזיק מעט רחב יותר ונאבד כוח, וגם טען משהו לגבי השפעה של VALGUS על השריר הארבע ראשי ושיותר נוח לו להתמודד עם עומס במצב ישר שוב חרטא מוחלט כמובן, אני חשבתי שהאובדן בכמה מילימטרים באחיזה מפוצה ע"י שימוש מעט גדול יותר של המקרבים, לא יודע אם צדקתי ואני מחפש הצדקה, הוא אמר שאני לא אמצא אף פאורליפטר שעושה דדליפט עם כפות רגליים החוצה [מצאתי בדקה 20 כאלה] ושרק בסומו דדליפט כפות הרגליים נוטות החוצה.
אני לא מצאתי באף מקום המלצה להכניס את כפות הרגליים פנימה וקראתי מספיק על הדדליפט אז אני לא יודע מאיפה הוא הוציא את זה, למרות שבעיקרון זה נשמע הגיוני נראה לי שמה שנוח עדיף, לא ככה?.

מצטער על החפירה קצת..

איך בדיוק הוצאה של כפות הרגליים טיפה החוצה מגדילה את המרחק מהירכיים? זה עושה בדיוק את ההפך, ומכניס קצת לפעולה את מקרבי הירך. הרבה מאוד פאוורליפטרים מושכים ככה, וזה עובד טוב כמעט על כולם.

• פותח/ת השרשור
איך בדיוק הוצאה של כפות הרגליים טיפה החוצה מגדילה את המרחק מהירכיים? זה עושה בדיוק את ההפך, ומכניס קצת לפעולה את מקרבי הירך. הרבה מאוד פאוורליפטרים מושכים ככה, וזה עובד טוב כמעט על כולם.
אז צדקתי, תודה.
אבל זה לא מגדיל את המרחק מהיריכיים, אני מתכוון המרחק בין הירכיים, יענו אתה עומד רחב יותר בלי כוונה שאתה מוציא כפות רגליים החוצה, ואז צריך להחזיק רחב יותר[באולי סנטימטר אחד] ובגלל זה הטווח תנועה אמור להיות ארוך יותר [ככל שמחזיקים רחב יותר הוא ארוך יותר,לא?]
ואם מישהו יכול להביא לי מאמרים שבהם כתוב על מנח כף הרגל בדדליפט או שאין לכך חשיבות וכו'

אתה מוציא את הברכיים טיפה, אבל מפצה על זה עם עמידה צרה יותר, ואז זה מסתדר עם קצת ניסוי וטעייה.

למה צריך מאמרים לכל דבר? ההיגיון הפשוט כבר לא תופס בימינו?

• פותח/ת השרשור
אתה מוציא את הברכיים טיפה, אבל מפצה על זה עם עמידה צרה יותר, ואז זה מסתדר עם קצת ניסוי וטעייה.

למה צריך מאמרים לכל דבר? ההיגיון הפשוט כבר לא תופס בימינו?
אני מתעסק עם אדם שאין לו הגיון פשוט.. אבל אתה צודק והבנתי, תודה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית