הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי העמסת פחמימות בחיטוב

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
1. כמה הכרחי לעשות העמסת פחמימות כל שבועיים ? ,בהנחה שהחיטוב הוא מינוס של 300-500 עם ~100 גרם פחמימה ביום , בחיטובים קודמים שהיו מוצלחים לא עשיתי העמסה, יכול להיות שאם הייתי עושה התוצאות היו טובות יותר או מהירות יותר ?

2. אם אני מחליט לעשות העמסה של יום אחד כל שבועיים זה משנה אם אני מתחיל אותה נניח בחמישי בערב ומסיים אותה בשישי בערב או שעדיף להתחיל בבוקר ולהיות בהעמסה יום שלם

3. הבנתי שביום של העמסה עדיף לצרוך כמה שפחות שומן ולהוריד את החלבון מ-2 ל-1.5 , זה עקרוני ?

4. אני בדר"כ נשקל בימי ראשון, אני מניח שאם אבצע העמסה ביום שישי אז ביום ראשון אהיה סביבות קילו יותר עקב ספיחת נוזלים, כמה ימים לוקח לנוזלים להיעלם כדיי שאוכל להישקל שוב (עושה אירובי אז אני מניח שייקח יותר מהר) ?

תודה.
שאלה מורכבת או שהעמסתי מדי על השאלה ?

@amir610 ידידי, יש לך שאלות טובות ומורכבות.
אני ממליץ לך שנית בחום על הייעוץ האישי שגם ייתן לך מענה לשאלות ברמה יומית אבל יותר חשוב מזה רואה את התמונה הכוללת.

1. כמה הכרחי לעשות העמסת פחמימות כל שבועיים ? ,בהנחה שהחיטוב הוא מינוס של 300-500 עם ~100 גרם פחמימה ביום , בחיטובים קודמים שהיו מוצלחים לא עשיתי העמסה, יכול להיות שאם הייתי עושה התוצאות היו טובות יותר או מהירות יותר ?

2. אם אני מחליט לעשות העמסה של יום אחד כל שבועיים זה משנה אם אני מתחיל אותה נניח בחמישי בערב ומסיים אותה בשישי בערב או שעדיף להתחיל בבוקר ולהיות בהעמסה יום שלם

3. הבנתי שביום של העמסה עדיף לצרוך כמה שפחות שומן ולהוריד את החלבון מ-2 ל-1.5 , זה עקרוני ?

4. אני בדר"כ נשקל בימי ראשון, אני מניח שאם אבצע העמסה ביום שישי אז ביום ראשון אהיה סביבות קילו יותר עקב ספיחת נוזלים, כמה ימים לוקח לנוזלים להיעלם כדיי שאוכל להישקל שוב (עושה אירובי אז אני מניח שייקח יותר מהר) ?

תודה.
1. דיי הכרחי, יש להעמסה מספר יתרונות במהלך החיטוב, אחת ל10-14 ימים זה בסדר גמור. בעבר כשהתחלתי לבצע העמסות בחיטוב לא נתקעתי במשקל ואף ירדתי יותר.

2. עדיף להתחיל אותה בערב אחרי האימון כוח עד למחרת. (או שיום לפני האימון, ככה אתה מנצל את מאגרי הגליקוגן באימון)

3. כן, ההתפלגות צריכה בעקרון להיות מינימום שומן, 1.5-2 גרם חלבון לכל ק"ג והשאר פחמימות. (בגדול - מוצרי פחמימות דלים בשומן, כמו אורז, פסטה, ש"ש וכו')

4. עדיף לא להישקל אחרי ההעמסה, תנסה לתזמן אותה אחרי השקילה השבועית שלך. בגדול לנוזלים לוקח כמה ימים לרדת, אם אתה עושה אירובי אז זה ירד מהר יותר. אין לך מה להתייחס לזה.

• פותח/ת השרשור
2. עדיף להתחיל אותה בערב אחרי האימון כוח עד למחרת. (או שיום לפני האימון, ככה אתה מנצל את מאגרי הגליקוגן באימון)
ביום חמישי בבוקר האימון האחרון שלי בשבוע, יהיה נכון להתחיל אותה בחמישי בערב עד שישי בערב ? ,ככה אוכל להנות מהאוכל של סוף השבוע

4. עדיף לא להישקל אחרי ההעמסה, תנסה לתזמן אותה אחרי השקילה השבועית שלך. בגדול לנוזלים לוקח כמה ימים לרדת, אם אתה עושה אירובי אז זה ירד מהר יותר. אין לך מה להתייחס לזה.

5 ימים אחרי ההעמסה זה בסדר להישקל ?, הנוזלים אמורים לרדת לגמרי ?

כן, אם האימון שלך בחמישי בבוקר זה בסדר להתחיל אותה עד שישי בערב.

וכן, הנוזלים אמורים לרדת במידה ואתה חוזר לתפריט הרגיל.

• פותח/ת השרשור
כן, אם האימון שלך בחמישי בבוקר זה בסדר להתחיל אותה עד שישי בערב.
אם אני מתחיל את ההעמסה בחמישי בערב (אספיק ארוחה אחת עם הרבה פחמימות) זה אומר שבמשך היום (חמישי) אני אהיה בתפריט חיטוב (חלבון פי 2 ממשקל הגוף ושומן לפי התפריט), רק ביום שישי אוריד מעט חלבון ואת השומן לטובת פחמימה, זה בסדר ?

תודה.

2.אני לא אוהב את זה, לא יודע אם התנסית עם העמסות אבל להגיד לעצמך מחר בשעה 21:00 אני מפסיק להעמיס זה דיי מבאס ולרוב יעבוד רק תיאורטית.
אני הייתי דווקא עושה אימון שישי בבוקר על בטן ריקה, אולי אמינו אם יש לך\חלבון וקפה ואז מתחיל העמסה.
3.יש כאלו שיגידו שגם רמת חלבון לא צריכה להיות 1.5-2 גרם לקילו ויגידו לך 0.8 לקילו (מאוד מינימלי, כן).
4. תתחיל לשנות את השקילות לפי ההעמסה. הייתי משנה את השקילות ליום חמישי כי אני יודע שבד"כ אעשה העמסות בשישי. אני הייתי נשקל על הבוקר על בטן ריקה, אחרי פיפי על אותו צג משקל באותו הלבוש (במידה וישנתי טוב באותו לילה).

• פותח/ת השרשור
אני לא מתאמן בדרך כלל בשישי ושבת מטעמי זמן.
דווקא אין לי בעיה להפסיק העמסה אחרי ארוחת שישי בערב, מה שמפריע לי זה להתחיל בחמישי בערב ואז חמישי (יום של אימון ואירובי ) הוא יום מעורב כזה של הרבה חלבון ושומן ומצד שני ארוחה אחרונה גדושה פחמימות.
אולי הכי טוב יהיה להעמיס בשישי מהבוקר ועד השינה , ההפסד פה הוא שאין אימון בשישי או יום אחריו ככה שלא אוכל לנצל מאגרים מלאים לאימון, מה דעתך ?

אני לא מתאמן בדרך כלל בשישי ושבת מטעמי זמן.
דווקא אין לי בעיה להפסיק העמסה אחרי ארוחת שישי בערב, מה שמפריע לי זה להתחיל בחמישי בערב ואז חמישי (יום של אימון ואירובי ) הוא יום מעורב כזה של הרבה חלבון ושומן ומצד שני ארוחה אחרונה גדושה פחמימות.
אולי הכי טוב יהיה להעמיס בשישי מהבוקר ועד השינה , ההפסד פה הוא שאין אימון בשישי או יום אחריו ככה שלא אוכל לנצל מאגרים מלאים לאימון, מה דעתך ?
יכול להיות אימון יום אחריו אני חושב.
היו לי תקופות חיטוב שהייתי מעמיס פעמיים בשבוע בימים של בנצ' כבד. לפי המלצת ליפטר. אתה יכול לנסות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית