הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חוות דעת על תוכנית אימונים

Ziv Aricha

משתמש מתחיל
140
23
נק' מוניטין:
398
140
23
היי,

אשמח לקבל חוות דעת שלכם לגבי התוכנית הבאה, עובד איתה בערך חודשיים (עם וריאציה קצת שונה)
התוכנית בנויה מתרגיל מורכב אחד או יותר בתחילת כל אימון לעצימות גבוהה, ואז תרגילים נוספים לכמות חזרות גבוהה יותר.
היא בנויה כך שאני מבצע את B רק פעם אחת בשבוע וA פעמיים (תמיד)
(האם זה מספיק לאמן בצורה כזו את הרגליים רק פעם בשבוע?)
ההתקדמות במשקלי העבודה היא איטית יותר, כל שבועיים שלושה מנסה להעלות, בדגש על המורכבים.

סימנתי בצבעים את כמות החזרות לכל סט ואת המשקל (שמשתנה בהתאם) בתרגילים המורכבים.
נתונים עליי:
69 קילו
1.75
24

מטרה: עלייה במסת השריר.
תפריט תזונה של בערך 2700 קלוריות
חלבון 33% שומן 22% ופחמימה 45%

exercise - 1st set reps amount, 2nd set reps, 3rd set reps, 1set weight, 2nd weight and so on

A
Barbell Bench press - 8 6 6 - 60,70,70 KG
pully narrow grip - 8 6 6 - 150,190,190 LBS
Dumbel bench press in 40 degree incline - 3X10 - 20 KG
Tbar - 8 6 6 - 35,45,45 KG
Standing shoulder press - 10 10 10 10 - 25KG
Triceps extentions - 4X12
Bicep curls 4X12
Toes to bar 4XMAX

B
Squat - 8 6 4 - 50,70,85 KG
Deadlift - 8 8 6 - 105KG all sets
Leg press - 10 10 8 - 120kg each set
Leg curls (machine) - 4 X 12
calfs (on the leg press machine) 4 X 15 with 80kg

@White Walker אשמח לעזרתך

תודה רבה 😃
מקפיץ
@yujinius
אשמח לעזרתך
מקפיץץץ

קודם כל יש כאן באלגן רציני.. לא היה קל להבין מה בכלל הולך בתוכנית.. (כל הצבעים והמספרים בלבלו אותי)
הבנצ' שלך גבוה באופן חריג אל מול הפרס.
האם התקדמת בחודשיים שאתה עם התוכנית?

אני חייב לציין שאני נגד נפח ותוכניות AB כאלה, כשהמשקלים אינם גבוהים כל כך.. התקדמות איטית ובעיקר בזבוז של זמן.

@stitch נו בבקשה תעזור, מקפייץץץץץץץץץ

טוב, נו...
לא טובה התוכנית שלך. אין שום הגיון לשים דדליפט מיד אחרי סקוואט, ומיד אחריהם לחיצת רגליים.
הלחיצות והמשיכות לסירוגין זה דבר טוב מאד, אבל שמת את הפרס - שהוא תרגיל מאד חשוב - בסוף, אחרי שתי לחיצות. לא שווה כלום. בגלל זה גם המשקלים בו מצחיקים יחסית לבנץ'.
גם טווחי החזרות נראים שרירותיים. צריך 8 אז שמת 8, ובסוף מתעייפים אז מורידים ל-6.
not good.

• פותח/ת השרשור
@stitch נו בבקשה תעזור, מקפייץץץץץץץץץ

טוב, נו...
לא טובה התוכנית שלך. אין שום הגיון לשים דדליפט מיד אחרי סקוואט, ומיד אחריהם לחיצת רגליים.
הלחיצות והמשיכות לסירוגין זה דבר טוב מאד, אבל שמת את הפרס - שהוא תרגיל מאד חשוב - בסוף, אחרי שתי לחיצות. לא שווה כלום. בגלל זה גם המשקלים בו מצחיקים יחסית לבנץ'.
גם טווחי החזרות נראים שרירותיים. צריך 8 אז שמת 8, ובסוף מתעייפים אז מורידים ל-6.
not good.
שמע כל יום של חוסר תגובות הוספתי עוד תיוג של מנהל לשירשור, אז אתה היית הבא בתור אם זה מנחם אותך 😛

בכל אופן, זו לא תוכנית שאני בניתי, ואכן אני מסכים איתכם שמסובכת גם לקריאה (ולכן ניסיתי לפשט עם הצבעים וכנראה לא הלך) וגם לביצוע. הקטע עם הטווח חזרות שונה בכל סט מחרפן אותי. אבל אני מניח שההיגיון פה היה לנסות לנצל את התרגילים המורכבים גם לעצימות וגם לנפח

בנוגע לפ שהוא ל6 חזרות.ער בין הפרס לבנץ', שים לב שפרס אני עושה 4 סטים ל10 חזרות, בניגוד לבנץ

בכל אופן,

איפה היית ממקם את הדדליפט ואת הפרס?

מעבר לכל הבעיות שציינתם, מה אתם אומרים על העניין של אימון רגליים פעם בשבוע? (עם איך שהתוכנית הזו בנוי ספציפית)

אשמח גם לטיפים נוספים מה הייתם משנים, כשהנחת העבודה היא שאני כן רוצה לשלב טווחי חזרות שונים בכל אימון (עצימות לתרגילים מורכבים ונפח לאלה שלא)

וכך תיוג לסיומת @stitch 🤩[/QUOTE]

איפה היית ממקם את הדדליפט ואת הפרס?

מעבר לכל הבעיות שציינתם, מה אתם אומרים על העניין של אימון רגליים פעם בשבוע? (עם איך שהתוכנית הזו בנוי ספציפית)

אשמח גם לטיפים נוספים מה הייתם משנים, כשהנחת העבודה היא שאני כן רוצה לשלב טווחי חזרות שונים בכל אימון (עצימות לתרגילים מורכבים ונפח לאלה שלא)
אני אגיד לך מה שאני אומר לכולם פה: ל-99.9 אחוז מהאנשים אין סיבה לפצל בשום צורה, וצריך ללכת על תבנית של סקוואט-לחיצה-משיכה-עזר.
את תרגילי הבסיס תעשה ל-5 חזרות, את העזר ל-8 עד 12.
תוכנית לדוגמא, כמו שהעליתי כבר הרבה פעמים פה:
תוכנית - העלאת מסה כללית ובעיקר בידיים ובכתפיים
אפשר לשחק עם זה, אפשר להחליף את המתח בחתירה למשל, אפשר לעשות קצת יותר עזר אם יש לך כוח וזמן, או קצת פחות אם לא, אבל הבסיס תמיד זהה, וזה נכון לכמעט כל מתאמן שתראה. אין סיבה לפצל, אין סיבה להכניס תחכום מיותר, והעיקרון המנחה הוא שתמיד צריך ללכת על התכנון הכי פשוט והנפח הכי נמוך שעדיין עובדים ועוזרים להתקדמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית