הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ TRT עם מרשם

• פותח/ת השרשור Mosho
  • פורסם בתאריך

Mosho

משתמש מתחיל
11
1
נק' מוניטין:
2
11
1
אני בן 28 ומטופל ב-TRT כ-3.5 שנים. התחלתי את הטיפול בקנדה שם גרתי כמה שנים, אחרי שבאתי לרופא עם רמה של 12. אחרי שהגעתי לארץ ונגמר לי המרשם שהוא הביא לי (בקנדה), חיפשתי ומצאתי את המרפאה של יניב כי לא רציתי להתעסק עם קופ"ח (לקח חצי שנה לקבל תור בקנדה, לא רציתי לחזור על החוויה). אחרי שהמרפאה הנ"ל נסגרה הפסקתי עם הטיפול וביקשתי לאחר חודשיים בדיקת דם, והרמה הייתה 7.4 (וההרגשה בהתאם).

האנדוקרינולוגית המליצה עם 250 מ"ג כל שלושה שבועות ו-MRI. ניסיתי להסביר שהמינון שקיבלתי עד כה בערך כפול מזה (אחרי שהתחלתי ממינון דומה לפני 3.5 שנים והעלתי עד שהגעתי לתוצאות הרצויות) אבל היא אמרה שעד שאני לא עובר MRI ועד שהיא לא רואה בדיקות אחרי כמה חודשים עם המינון של 250 מ"ג היא לא מוכנה לדבר על זה. אני בטוח שגם לאחר מכן אם הרמה שלי תהיה בטווח ה"תקין" אני אתקשה לגרום לרופאה להתחשב בזה שאני צריך מינון גבוה יותר כי אני מרגיש לא טוב מספיק עם המינון.

אני לא רוצה להתחנן מרופאים ולהסביר להם את המצב כאשר הם אינם מומחים או אפילו בקיאים בתחום (היא אמרה לי בעצמה), ולכן השאלה שלי היא האם מישהו יכול להמליץ על רופא (רצוי שעובד עם כללית) שכן כזה ואולי יכול לקצר לי את המסע הזה ולחסוך זמן וכאב ראש?

מתנצל מראש אם השאלה לא שייכת לפורום.

אני רואה שהמצב הזה חוזר יותר מדי פעמים..

לדעתי אם נתאחד ונדרוש טיפול רפואי כמו שאנחנו מבינים נוכל להשיג תוצאות טובות. לדוגמא, אם נפנה לאחת הקופות ונבהיר להם שכשלושים או יותר לקוחות יעזבו את הקופה שמסרבת לטפל בנו אני בטוח שהיחס יהיה אחר. טיפול רפואי הוא מוצר כמו אייפון וכמו קוט'ג.

העינין פשוט. תגיד לרופא ששבועיים ראשונים אתה מרגיש טוב ואז חלה ירידה ותבקש בדיקת דם אחרי שבועיים כשהם יראו שהתוצאה היא בערך 14 שזה קרוב למינימום הם יסיקו מסקנה.

מה המינון המקובל וראוי לטיפול ב TRT , אני גם עושה מינון TRT לא מרופא אלא מה UG , עם פרופ 150מג שבועי , אשמח לשמוע מה הטיפולים שעושים כמו מיל בשבועיים של אנטט והאם זה עוזר לכם 250מג בשבועיים ? אין ירידה בחשק המיני ?

מה המינון המקובל וראוי לטיפול ב TRT , אני גם עושה מינון TRT לא מרופא אלא מה UG , עם פרופ 150מג שבועי , אשמח לשמוע מה הטיפולים שעושים כמו מיל בשבועיים של אנטט והאם זה עוזר לכם 250מג בשבועיים ? אין ירידה בחשק המיני ?
פרופ זה ממש לא חכם בtrt. תעשה חצי מיל אנטט אחת לשבוע ותעשה בדיקות דם.

לא חכם
אם כבר 0.25ml כל 3.5 ימים
שטויות זה אנטט אפשר לקחת אחת לשבוע, טיארטי נותנים לך אחת לשבועיים או שלוש. אני אישית הייתי תקופה על מיל פעם ב10 יום. הרגשתי מעולה ללא עליות ירידות.

ואגב בדיקה הראתה שהטסט הרקיע שחקים, עלה מעל ה50 בטסט טוטאל. לקחתי יחד עם זה 1000 מג פרגניל אחת לשבוע, זה קשור?

שטויות זה אנטט אפשר לקחת אחת לשבוע, טיארטי נותנים לך אחת לשבועיים או שלוש. אני אישית הייתי תקופה על מיל פעם ב10 יום. הרגשתי מעולה ללא עליות ירידות.

ואגב בדיקה הראתה שהטסט הרקיע שחקים, עלה מעל ה50 בטסט טוטאל. לקחתי יחד עם זה 1000 מג פרגניל אחת לשבוע, זה קשור?
זה לא שטויות.
זה שאתה מקרה מסויים שהרגיש טוב - זו לא אינדיקציה לכלל.
יש היגיון מאחורי מינון וזמן מחצית חיים.
באם מישהו עושה TRT על דעת עצמו, הכי טוב יהיה להזריק כל 3-4 ימים.
בקשר למינון השבועי - זה נגזרת של כמה מרכיבים, ומשתנה מאדם לאדם.

בקשר לפרגניל - כמובן שזה הגיוני וקשור.
שימוש בפרגניל מעלה את רמות הטסט בעקיפין.
למשל בזמן סייקל לכל דבר ועניין, בהינתן אותם נתונים לשני אנשים שונים, האדם אשר ייקח פרגניל במהלך הסייקל יחווה רמות טסט גבוהות יותר

זה לא שטויות.
זה שאתה מקרה מסויים שהרגיש טוב - זו לא אינדיקציה לכלל.
יש היגיון מאחורי מינון וזמן מחצית חיים.
באם מישהו עושה TRT על דעת עצמו, הכי טוב יהיה להזריק כל 3-4 ימים.
בקשר למינון השבועי - זה נגזרת של כמה מרכיבים, ומשתנה מאדם לאדם.

בקשר לפרגניל - כמובן שזה הגיוני וקשור.
שימוש בפרגניל מעלה את רמות הטסט בעקיפין.
למשל בזמן סייקל לכל דבר ועניין, בהינתן אותם נתונים לשני אנשים שונים, האדם אשר ייקח פרגניל במהלך הסייקל יחווה רמות טסט גבוהות יותר
נכון, אבל עדיין לא מסתדר לי. איך אמפולה אחת ל10 יום וזריקת פרגניל (שרק שומרת על יצור טיבעי שהוא לא בשמיים) יוצרים ביחד מעל 50 ננומיל. יש הסבר?

ולגבי הtrt, לפי איך שאתה אומר הטירטי שמציע הרופא בקופה הוא קטסטרופה בעצם.

נכון, אבל עדיין לא מסתדר לי. איך אמפולה אחת ל10 יום וזריקת פרגניל (שרק שומרת על יצור טיבעי שהוא לא בשמיים) יוצרים ביחד מעל 50 ננומיל. יש הסבר?

ולגבי הtrt, לפי איך שאתה אומר הטירטי שמציע הרופא בקופה הוא קטסטרופה בעצם.
פרגניל עשוי להקפיץ את הטסט בכמה ננמולים מכובדים, לכן זו הסיבה שהתוצאה היא 50.
ומה שמציעים הרופאים זה לא קטסטרופה, זה תלוי מקרה. יש כאלה שזה יספיק להם ויש שלא. זה פשוט בירוקרטיה ופרוטוקולים קבועים מראש שהרפואה האנדוקרינית מבתבססת עליהם.

רמות טסט נמוכות יכולות לנבוע מסיבות שונות, המון רופאים לא מתמצאים בתחום (אפילו אנדוקרינולוגים) וממהרים לתת טסט ממקור חיצוני.

הציר ההורמנלי:

היפותלמוס >> GnRH >> היפופיזה >> LH+FSH >> אשכים >> ייצור זרע+ייצור טסט >> ארומטאז >> אסטרגונים >> אסטרגונים מדכאים את ההיפותלמוס וגם את ההיפופיזה.

צבע כחול = איבר מטרה (למעט ארומטאז שהוא אנזים שממיר טסט לאסטרוגן)
צבע אדום = הורמון.

הורמון ממקור חיצוני ידכא את כל השלבים שלפניו בציר ויעודד את כל השלבים שאחריו, אם האשכים תקינים טסט ממקור חיצוני עלול דווקא להחמיר את הבעיה, אמנם רמות הטסט יעלו אבל תתרחש אטרופיה של האשכים והפוריות עלולה להיפגע עד מצב של עקרות.

לאחרונה מתפרסמים יותר ויותר מחקרים ומאמרים שמראים שניתן להעלות את רמות הטסט באמצעים אחרים, לדוגמה:
כלומיד - Clomiphene citrate effects on testosterone/estrogen ratio in male hypogonadism. - PubMed - NCBI
פרגניל - Penile Growth in Response to Human Chorionic Gonadotropin (hCG) Treatment in Patients with Idiopathic Hypogonadotrophic Hypogonadism

ניקח לדוגמה תרחיש דיי נפוץ, אצל אדם עם אחוזי שומן גבוהים תתרחש יותר המרה לאסטרוגן, כתוצאה מכך ההיפותלמוס וההיפופיזה ישותקו מהר יותר מה שיגרום בסופו של דבר לייצור נמוך יותר של טסט, אפשר לראות שמדובר בכדור שלג, רמות טסט נמוכות יכולות להוביל ליותר השמנה ועם הזמן כנראה שגם תתפתח סוכרת, לאדם כזה לדוגמה עדיף לקחת כלומיד ולא טסט ממקור חיצוני. (כמובן שספורט ותזונה נכונה יועילו לא פחות ואפילו יותר אבל זה לפורומים אחרים)

הבעיה עם הפרוטוקולים הקיימים שהם ישנים ולא מעודכנים, לדוגמה טסטוירון (טסט אנטט) ניתן בטיפול TRT כל שבועיים עד חודש.

testosterone_enanthate_graph.png

-גרף של רמות טסט בדם אחרי זריקה אחת-

אפשר לראות אם כך שבטיפול TRT מרבית הזמן המטופל יסבול מרמות נמוכות של טסט והציר שלו ידוכא בכל מקרה, אז התועלת היא מזערית והנזק דיי גדול.

אפשר למצוא עוד הרבה מידע בנושא ברחבי האינטרנט, ואפילו לוגים של מיני-סייקל: כלומיד + פרגניל עם תוצאות לא רעות בכלל.

לסיכום, אנשים בעלי רמות טסט נמוכות צריכים לברר קודם מה מקור הבעיה ולנסות לטפל בה ישירות, שימוש בטסט חיצוני צריך להיעשות רק אם אפשרויות אחרות לא מועילות.

*הדברים שכתבתי מבטאים את החשיבה שלי בלבד ע"ס מידע שקראתי לא בטוח שהם מתאימים עבורכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית