הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות על SS

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
אני שוקל 61 בן 20 1.72, לאחר שאני תקוע במשקלי עבודה כבר תקופה בתוכנית FBW החלטתי לעבור לSS.

1. זה בסדר לאכול 500 קלוריות מעל המאזן? קראתי בכל מיני מקומות שצריך לאכול איזה 4K קלוריות זה נכון? אני פשוט לא מעוניין לאכול כלכך הרבה מעל המאזן כדי לא לעלות הכל שומן ומים.

2. האם גודלים בתוכנית משמעותית במסת שריר? הבנתי שרוב הגדילה בתוכנית הזאת שוב היא מים ושומן מהכמות אוכל שמכניסים..אמנם שמתחזקים גדלים אבל עד כמה היפותרפיה יש בתוכנית הזאת עצם היותה תוכנית כוח?

3. איזה ריסט אני צריך לעשות מהמשקלים שלי אם אני מתחיל את הSS?

4. כמה משקלים מעלים כל אימון בתוכנית בפרס\דדליפט\סקוואט?

אשמח לתשובות מאנשים שחוו ועשו את התוכנית הזאת.

כן כמו ששמתם לב, אני מעוניין לעלות במסת שריר ולא להשמין.

נערך לאחרונה:
1. זה בסדר לאכול 500 קלוריות מעל המאזן? קראתי בכל מיני מקומות שצריך לאכול איזה 4K קלוריות זה נכון? אני פשוט לא מעוניין לאכול כלכך הרבה מעל המאזן כדי לא לעלות הכל שומן ומים.
כן זה בסדר. בהמשך תראה, כשקצב העליה במשקל מאיט ואתה מתחיל להיתקע במשקלי עבודה אז תעלה קלוריות בהדרגה. לא צריך לאכול עשרות אלפי קלוריות בשביל להתקדם. אמנם עליה בשומן היא בלתי נמנעת (כמו בכל תקופת מסה) אבל עם תפריט נכון אפשר לצמצם אותה יחסית.
2. האם גודלים בתוכנית משמעותית במסת שריר? הבנתי שרוב הגדילה בתוכנית הזאת שוב היא מים ושומן מהכמות אוכל שמכניסים..אמנם שמתחזקים גדלים אבל עד כמה היפותרפיה יש בתוכנית הזאת עצם היותה תוכנית כוח?
בוא אני אשאל אותך: בוא נגיד אתה לוחץ היום 40 קילו בנץ' (סתם דוגמה). בזמן ה SS אתה מתקדם ומגיע ל 80. אתה חושב שלא יהיו לך חזה, כתפיים וידיים גדולים יותר?
3. איזה ריסט אני צריך לעשות מהמשקלים שלי אם אני מתחיל את הSS?
הייתי מתחיל מ 10% פחות מהמקסימום שאתה מרים ל5 חזרות בכל תרגיל.
4. כמה משקלים מעלים כל אימון בתוכנית בפרס\דדליפט\סקוואט?
תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
הכל על התכנית נמצא כאן.
כן כמו ששמתם לב, אני מעוניין לעלות במסת שריר ולא להשמין.
כמו שאמרתי למעלה, עליה באחוז שומן תקרה ברמה מסויימת, בכל תכנית.

• פותח/ת השרשור
כן זה בסדר. בהמשך תראה, כשקצב העליה במשקל מאיט ואתה מתחיל להיתקע במשקלי עבודה אז תעלה קלוריות בהדרגה. לא צריך לאכול עשרות אלפי קלוריות בשביל להתקדם. אמנם עליה בשומן היא בלתי נמנעת (כמו בכל תקופת מסה) אבל עם תפריט נכון אפשר לצמצם אותה יחסית.

בוא אני אשאל אותך: בוא נגיד אתה לוחץ היום 40 קילו בנץ' (סתם דוגמה). בזמן ה SS אתה מתקדם ומגיע ל 80. אתה חושב שלא יהיו לך חזה, כתפיים וידיים גדולים יותר?

הייתי מתחיל מ 10% פחות מהמקסימום שאתה מרים ל5 חזרות בכל תרגיל.

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
הכל על התכנית נמצא כאן.

כמו שאמרתי למעלה, עליה באחוז שומן תקרה ברמה מסויימת, בכל תכנית.

הבנתי שאפשר להוסיף תרגיל אחד ליד הקידמית ומקבילים לאימון האחרון זה נכון? אפשרי להוסיף מקבילים ותרגיל ליד קידמית?

בבנץ' מוסיפים 2.5 קילו בכל אימון בכל צד?

ואם תוכל להגיד לי כמה מוסיפים לדדליפט והסקוואט ופרס אני אשמח לא מצאתי תשובות במאמר.

הבנתי שאפשר להוסיף תרגיל אחד ליד הקידמית ומקבילים לאימון האחרון זה נכון? אפשרי להוסיף מקבילים ותרגיל ליד קידמית?

ואם תוכל להגיד לי כמה מוסיפים לדדליפט והסקוואט ופרס אני אשמח לא מצאתי תשובות במאמר.

דדליפט 10
סקוואט 5-7.5
בנץ ומיליטרי פרס - 2.5 (לא כול צד, כולל)
אחרי חודש בערך כשנתקעים חותכים התקדמות בחצי

יש את כל התשובות במאמר "שאלות ותשובות".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית