הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ AB שמבוססת על התרגילים המורכבים

• פותח/ת השרשור Gwinky
  • פורסם בתאריך

Gwinky

משתמש מתחיל
58
9
נק' מוניטין:
17
58
9
כשהתחלתי עם חדר כושר הייתי חודשיים FBW בעיקר מכונות, אחר כך עברתי לAB שכבר אפרט עליו שאני עושה אותו כבר 4 חודשים. הבעיה היא שאני לא מצליח לשלב דדליפט בתוכנית הזו אז באתי לכאן לבקש עזרה, הAB נראה ככה:

A: רגליים, חזה, יד אחורית.
B: גב, כתפיים, יד קדמית.

בA לרגליים יש לי סקוואט HB, לג פרס, ותרגיל מבודד לאמסטרינג ולתאומים. לחזה יש בנץ' פרס, מקבילים ופרפר, וליד אחורית מוט H.
בB לגב יש מתח וחתירה, לכתפיים לחיצת כתפיים בישיבה, עוד תרגיל עם כבלים לכתף קדמית ועוד תרגיל מבודד לכתף אחורית, וBiceps curls בעמידה ליד קדמית.
לגב אני עושה 12 סטים, לרגליים 13-14 סטים, לחזה 12 סטים, לכתפיים 10 סטים וליד אחורית וקדמית 4 סטים.

עכשיו נתקלתי בבעיה כשאני רוצה להוסיף דדליפט לתוכנית, אם אני מוסיף את זה לאימון A זה אחרי הסקוואט והלג פרס ואני אהיה ממש גמור. אם אני שם בB אז אין מנוחה לרגליים כי בשבת אני עושה B ואז יום אחרי בראשון אני עושה A.
חשבתי לעבור לסדר הזה:
A: רגליים, גב, יד קדמית.
B: חזה, כתפיים, יד אחורית.

ואז בA סקוואט ואז דדליפט ובB בנץ' פרס. פרס אני אולי אוסיף בהמשך כי אני בינתיים מסתפק בלחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים.

בסקוואט ובבנץ' פרס אני עובד בטווח של 6 חזרות ובתרגילים האחרים(תרגילי עזר אפשר לקרוא להם) אני עובד בטווח של 8-12 חזרות ככה שאפשר להגיד שאני משלב כוח ונפח.

אז השאלה שלי היא האם כדאי לשים את הדדליפט באימון A ישר אחרי הסקוואט? כי אני לא מוצא סידור אחר מתאים... גם כן, איזה AB עדיף?
תודה מראש לעוזרים.

החלוקה הראשונה, שבה כתפיים לא נמצאות עם החזה, נראית לי מאד.
הבעיה היא שהנפח שלך מטורף. בסביבות ה-30 סטים לאימון? זה מעל ומעבר.
תוריד לפחות שליש across the board, ותוסיף את הדד בסוף אימון A. יהיה קשה אבל אין מה לעשות.

החלוקה הראשונה, שבה כתפיים לא נמצאות עם החזה, נראית לי מאד
מצד שני כתפיים תמיד יהיו יום אחרי חזה משמע 24 שעות התאוששות.
האמת שגם אני עבדתי ככה AB וזה מה שפגע לי בהתקדמות של הפרס .

חלוקה טובה יותר לדעתי (ומניסיוני) זה חזה וכתפיים באותו אימון כאשר באימון A1 בנץ עצימות ופרס נפח ובאימון A2 פרס עצימות ובנץ׳ נפח, ככה מרוויחים משני הכיוונים ודואגים להתקדמות בסטים העצימים.

• פותח/ת השרשור
כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן?

4 פעמים בשבוע
החלוקה הראשונה, שבה כתפיים לא נמצאות עם החזה, נראית לי מאד.
הבעיה היא שהנפח שלך מטורף. בסביבות ה-30 סטים לאימון? זה מעל ומעבר.
תוריד לפחות שליש across the board, ותוסיף את הדד בסוף אימון A. יהיה קשה אבל אין מה לעשות.

אז פשוט להוריד מספר סטים בכל תרגיל? ולהישאר עם 6 חזרות למורכבים ו8-12 לתרגילי עזר? כמה סטים כדאי בערך לכל שריר באימון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית