הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

אבל גם להם יש שמירות, מטווחים, אחיזה בנשק, אבט"שים וכו'.
זה לא מתאים לכל אחד, ואני אישית לא הייתי רוצה שכל אזרח במדינה יקבל נשק לידיים.
אין שוויון בנטל, לא יכול להיות מצב כזה.

לכל אחד יש יכולת למשהו וכישרון למשהו, אז אחד יכול להיות טייס והשני לוחם והשלישי טבח והרביעי מאמן כושר.
יש לך בעיות ת"ש? בעיות נפשיות כלשהן? אין בעיה, תעשה יומיות.

אבל להגיד שאין צורך בכל החיילים הזוטרים שמבזבים את הזמן שלהם בנשקייה, במטבח או בכל עמדה אחרת, זו טעות.
כי צבא לא יכול להתנהל ככה.

ומה אם אני לא רוצה לתרום?

אז אל,
תחסוך כמה שקלים לכרטיס טיסה לגרמניה, ועוף לנו מהפרצוף.
בטח גם תמצא שם מילקי בזול.

גיוס חובה לכולם זאת סיסמא ריקה מתוכן. כי הצבא לא מעוניין בכולם ויש אוכלוסיות שהמדינה לא מעוניינת לגייס.
הדבר הנכון לטעמי היה לייצר יותר שוויון בדוגמת תמריצים למשרתים בהתאם לתפקידים ומנגד מניעת הטבות / סנקציות כלפי הלא משרתים במהלך 3 השנים בהם הם לא משרתים דוגמת מניעת דמי אבטלה, אחוזי מס גבוהים יותר וכד׳

לכל אחד יש יכולת למשהו וכישרון למשהו, אז אחד יכול להיות טייס והשני לוחם והשלישי טבח והרביעי מאמן כושר.

אבל להגיד שאין צורך בכל החיילים הזוטרים שמבזבים את הזמן שלהם בנשקייה, במטבח או בכל עמדה אחרת, זו טעות.

אז אל,
חייבים לשרת בצה"ל כדי להיות בה? טוב לדעת. אתה מממן כרטיסי טיסה לחרדים ולערבים?

גיוס חובה לכולם זאת סיסמא ריקה מתוכן. כי הצבא לא מעוניין בכולם ויש אוכלוסיות שהמדינה לא מעוניינת לגייס.
הדבר הנכון לטעמי היה לייצר יותר שוויון בדוגמת תמריצים למשרתים בהתאם לתפקידים ומנגד מניעת הטבות / סנקציות כלפי הלא משרתים במהלך 3 השנים בהם הם לא משרתים דוגמת מניעת דמי אבטלה, אחוזי מס גבוהים יותר וכד׳

זו גם אופציה, ולמרות שהעלו משמעותית את השכר החודשי מהתקופה שאני שירתתי, אני בעד שיעלו עוד קצת את השכר.

בתקופה שלי זה היה אם אני זוכר נכון 800 ש"ח בחודש...

אז אל,
אבל אני רוצה להישאר פה.
זו גם אופציה, ולמרות שהעלו משמעותית את השכר החודשי מהתקופה שאני שירתתי, אני בעד שיעלו עוד קצת את השכר.

בתקופה שלי זה היה אם אני זוכר נכון 800 ש"ח בחודש...
על חשבון מי?

אבל אני רוצה להישאר פה.

על חשבון מי?
על חשבונך . מפונק
אם כולם היו חושבים כמוך , מזמן לא הייתה לנו מדינה . מבאס לשמור על אנשים כמוך שהערכה שלהם ברצפה
דרך אגב חדרי כושר בברלין זולים יותר..תחשוב שוב

נ.ב
מסכים שלא כולם מתאימים לצבא , אבל לפני שישר הולכיים לקבן לבכות . תנסו
יומיות / שבוע שבוע . משהו כדי לתרום .
יש חיילים שצריכים את הצבא הרבה יותר מאשר הצבא צריך אותם

על חשבונך . מפונק
אם כולם היו חושבים כמוך , מזמן לא הייתה לנו מדינה . מבאס לשמור על אנשים כמוך שהערכה שלהם ברצפה

נ.ב
אני רואה את הזקפה הלאומית שלך מכאן דרך המכנסיים שלך, תרגע
בן כמה אתה ומה הספקת לעשות ב3 שנים שאני "שרפתי" ואתה לא?
אם אין לי משהו טוב לעשות ב 3 שניהם האלה, אני חייב להתגייס?

אני רואה את הזקפה הלאומית שלך מכאן דרך המכנסיים שלך, תרגע

אם אין לי משהו טוב לעשות ב 3 שניהם האלה, אני חייב להתגייס?
גאה במי שאני ומה שאני עושה . עם הזקפה הלאומית שלי. מה איתך?

עניתי לך, תחשוב קצת.
אתה בא קצת עוין כנראה שלא הבנת אותי כל כך. בשונה מכל ה"עצבניים" פה, אני ממש לא כועס עליך שלא עשית צבא, בעיקר כי לדעתי הצבא תרם לי הרבה יותר ממה שאני תרמתי לו, אז מקסימום קצת מבואס בשבילך

על חשבונך . מפונק

נ.ב

אם זה היה כל כך קל כמו שאתה מתאר את זה אני משאר שכולם היו עושים את זה.
הצבא לא מתאים לכל אחד, הם יעשו לך גיהנום, גם אם אתה רוצה לתרום.
וכמו שאמרו מעליי יש ילדי שמנת וכו..
אבל זה נושא כל כך רחב וכל כך מסובך שאין טעם בכלל לדון בו, לדוגמא, למה שאני ארצה לשמור על קבוצה מטומטמת של חרדים שחוץ מלקחת לי כסף לא תורמת לי? ואחר כך יעמדו ליד הבית ספר של הילדים שלי ויבקשו מהם להניח תפילין ויגידו "יהודי זה יהודי".
למה שאני ארצה לשמור על איזה חבורה של ילדים מזדיינים שחושבים שהשלוש פלטות PR שלהם זה סיבה מספיק טובה לא להתגייס?
אם זה האנשים שאתה שומר עליהם, זה בכלל שווה את זה?
שלא לדבר על החוסר תמיכה מהמדינה עצמה במקרה וקורה לך משהו בתקופת השרות.
או חוסר תמיכה מצה"ל.

אם זה היה כל כך קל כמו שאתה מתאר את זה אני משאר שכולם היו עושים את זה.
הצבא לא מתאים לכל אחד, הם יעשו לך גיהנום, גם אם אתה רוצה לתרום.
וכמו שאמרו מעליי יש ילדי שמנת וכו..
אבל זה נושא כל כך רחב וכל כך מסובך שאין טעם בכלל לדון בו, לדוגמא, למה שאני ארצה לשמור על קבוצה מטומטמת של חרדים שחוץ מלקחת לי כסף לא תורמת לי? ואחר כך יעמדו ליד הבית ספר של הילדים שלי ויבקשו מהם להניח תפילין ויגידו "יהודי זה יהודי".
למה שאני ארצה לשמור על איזה חבורה של ילדים מזדיינים שחושבים שהשלוש פלטות PR שלהם זה סיבה מספיק טובה לא להתגייס?
אם זה האנשים שאתה שומר עליהם, זה בכלל שווה את זה?
שלא לדבר על החוסר תמיכה מהמדינה עצמה במקרה וקורה לך משהו בתקופת השרות.
או חוסר תמיכה מצה"ל.
לא אמרתי שזה קל . יש לי חבר או שניים שיצאו מהצבא .
אני רוצה לחדד שאני לא כועס על מי שלא עשה צבא . אני כועס על השתמטות בלי לנסות . כן צבא זה מקום לא פשוט
ובנוגע לשוויון בנטל , זה באמת נושא מורכז שאין טעם לדון בו יותר מידי כי זה לא יגמר.
יש דרך להגיד דברים , פישר כמוהו שכ"כ סובל בארץ מוזמן לעזוב ויפה שעה אחת קודם

כן, רק שאת העבודה שעושים 30 עובדי מטבח, אפשר לחסוך על ידי קייטרינג חיצוני (אגב, זה כנראה גם יחסוך כסף)

אני רוצה לחדד שאני לא כועס על מי שלא עשה צבא . אני כועס על השתמטות בלי לנסות . כן צבא זה מקום לא פשוט
ובנוגע לשוויון בנטל , זה באמת נושא מורכז שאין טעם לדון בו יותר מידי כי זה לא יגמר.

אנשים גם מתייחסים ללצאת מהארץ כאילו זה נושא פשוט וקל, תאמין לי שאם זה היה כל כך קל אנשים היו קופצים על זה בשניה.
אני גם מכיר שניים שיצאו מהצבא, אבל הם יצאו רק אחרי שנה וחצי, נשבר להם הזין, ואני לא יכול להאשים אותם, רק לקוות שלא יקרה לי אותו הדבר.

ואם הבחור שהשתמתט לפני הצבא עשה רפואה ומצא תרופה לאיידס אתה עדיין תכעס עליו שהוא לא עשה צבא?

אתה מדבר שטויות, הצבא זורק אלף זין על היכולות של חיילים ועל ההישגים שלהם.
'לא בעיה'? זה הדבר הכי רחוק מהמציאות שאתה יכול להגיד, זה מאוד בעיה, כל שינוי קטן בתפקיד או ביציאות שלך בצבא כרוך במליון ואחת סידורים בירוקרטיים, חתימות של סא"ל למיניהם וחודשים של המתנה.
אז כן ,זה בעיה, ולא לכולם גם יש כישרון ד"א, בטח לא כזה שנחוץ בצבא.
לצבא אכפת מהכח אדם שהוא זקוק לו כרגע, לכן תראה אדם חכם מאוד נופל כטבח או איזשהו שקר כלשהו אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית