הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

א.אתה לא יודע לאן העתיד ייקח אותך,אם פתאום תתקע בלי עבודה והאופציה היחידה שלך תהיה במשרד ממשלתי וזה שיצאת מהצבא יידפוק אותך,אתה תתחרט על זה במשך הרבה זמן.
ב.כשהחברים ידברו על השירות וגם אחרי 10 שנים ייזכרו בזמנים האלה ואתה די תהיה מחוץ ללולאה זה לא יהיה כיף.
ג.הצבא מחשל,לאכול חרא במשך 3 שנים יהפוך אותך לאדם שונה(לטוב ולרע),אני אישית בעד.
ובתאכלס,אני אכלתי חרא בשבילך,זמנך לאכול חרא בשביל אחרים.

ובתאכלס,אני אכלתי חרא בשבילך,זמנך לאכול חרא בשביל אחרים.
את שאר המשפטים שרשמת עוד איכשהו הבנתי ואולי טיפה התחברתי, אבל זה המשפט שאני הכי שונא! למה בצבא צריך לאכול חרא? למה צריך שלא יהיה לך טוב שם?

בגלל זה הצבא שלנו נראה ככה (ברובו) תמיד אנשים יחשבו שצבא זה חרא ובגלל זה אנשים לא רוצים להתגייס.

*ואני התגייסתי והייתי לוחם סתם לידע כללי, ובגלל 2 ניתוחים שעשיתי הוציאו אותי מהצבא אחרי שנתיים, ויכול להגיד שסבלתי 90% מהשירות שלי. ככה שלא תמיד צבא עושה טוב לאנשים ולא משנה מה.

את שאר המשפטים שרשמת עוד איכשהו הבנתי ואולי טיפה התחברתי, אבל זה המשפט שאני הכי שונא! למה בצבא צריך לאכול חרא? למה צריך שלא יהיה לך טוב שם?

בגלל זה הצבא שלנו נראה ככה (ברובו) תמיד אנשים יחשבו שצבא זה חרא ובגלל זה אנשים לא רוצים להתגייס.

(ואני התגייסתי והייתי לוחם סתם לידע כללי).
כי הצבא לא נועד לשרת אותך,אתה נועדת לשרת אותו,ובמצב חד כיווני כזה הסיכוי שתעשה דברים בניגוד לרצונך גדל משמעותית,אי לכך ובהתאם לזאת:לאכול חרא.

ואם הבחור שהשתמתט לפני הצבא עשה רפואה ומצא תרופה לאיידס אתה עדיין תכעס עליו שהוא לא עשה צבא?
סביר להניח שדבר כזה לא יקרה.

ובכללי, גם אנשים מוצלחים ומשכילים יוצאים מהצבא לאחר שירות חובה ומפתחים עתיד, אתה יודע. (זה לא אומר שאותו רופא שהשתמט לא יכל לעשות את המחויבות שהרוב עושים)

כי הצבא לא נועד לשרת אותך,אתה נועדת לשרת אותו,ובמצב חד כיווני כזה הסיכוי שתעשה דברים בניגוד לרצונך גדל משמעותית,אי לכך ובהתאם לזאת:לאכול חרא.
הייתי עונה לך אבל זה ארוך ואני קצר בזמן, לכן ארשום בקצרה שעצוב שזה המצב ובתור אחד שסיים צבא אתה חושב שלא משנה מה זה המצב וככה הוא ישאר במקום לשנות ולתת כיוון אחר.

הייתי עונה לך אבל זה ארוך ואני קצר בזמן, לכן ארשום בקצרה שעצוב שזה המצב ובתור אחד שסיים צבא אתה חושב שלא משנה מה זה המצב וככה הוא ישאר במקום לשנות ולתת כיוון אחר.
חכמים ממני וממך ניסו ולא השתנה דבר,הצבא זאת מערכת אטומה ולא הגיונית,ושום דבר לא ישנה את זה.

סביר להניח שדבר כזה לא יקרה.

ובכללי, גם אנשים מוצלחים ומשכילים יוצאים מהצבא לאחר שירות חובה ומפתחים עתיד, אתה יודע. (זה לא אומר שאותו רופא שהשתמט לא יכל לעשות את המחויבות שהרוב עושים)

סתם נתתי מקרה קיצון כדי להוכיח לו את השטות שהוא רשם ואני מצטט:
"אני לא כועס על מי שלא עשה צבא אני כועס על מי שהשתמט" כלומר הוא בוחר על מי לכעוס וזו צביעות לדעתי שהוא אומר טוב עליך אני כועס עליך לא ואני רוצה להראות לו שזה מפגר

סתם נתתי מקרה קיצון כדי להוכיח לו את השטות שהוא רשם ואני מצטט:
"אני לא כועס על מי שלא עשה צבא אני כועס על מי שהשתמט" כלומר הוא בוחר על מי לכעוס וזו צביעות לדעתי שהוא אומר טוב עליך אני כועס עליך לא ואני רוצה להראות לו שזה מפגר
ברור שצריך להיות הבדל מובהק בין מי שכן יכל לעשות צבא ובחר שלא לבין מי שבאמת לא יכל מסיבות רפואיות/נפשיות. אין ספק.

ברור שצריך להיות הבדל מובהק בין מי שכן יכל לעשות צבא ובחר שלא לבין מי שבאמת לא יכל מסיבות רפואיות/נפשיות. אין ספק.

אבל השאלה אם הסיבות שלו לא לעשות צבא מוצדקות
כי בחור א' בחר לא לעשות צבא כי הוא לא רוצה לבזבז 3 שנים
לעומת בחור ב' שבחר לא לעשות צבא כי הוא בממונטום לימודי ונגיד רוצה לסיים את התואר שהוא התחיל בכיתה יא באוניברסיטה הפתוחה
האם צריך להאשים את בחור ב' כמו בחור א'
לדעתי לא
למרות שאישית אני לא חושב שיש להטיח האשמות בבחור א' אבל זה דיון אחר כבר

מזמין אתכם לראות את החיילים השורצים על המדשאות הסינטטיות מחוץ לבניין כנרית בשעות הבוקר עד הצהריים.
הצבא רווי בחיילים,יש אבטלה סמויה,לא סתם היממ וכל היחידות המיוחדות נשענות על מבנה של צבא מקצועי,כי שם אין חוכמות.

אבל השאלה אם הסיבות שלו לא לעשות צבא מוצדקות
כי בחור א' בחר לא לעשות צבא כי הוא לא רוצה לבזבז 3 שנים
לעומת בחור ב' שבחר לא לעשות צבא כי הוא בממונטום לימודי ונגיד רוצה לסיים את התואר שהוא התחיל בכיתה יא באוניברסיטה הפתוחה
האם צריך להאשים את בחור ב' כמו בחור א'
לדעתי לא
למרות שאישית אני לא חושב שיש להטיח האשמות בבחור א' אבל זה דיון אחר כבר
עקרונית כן, כי יש הגדרה מאוד ברורה למשתמט. (אחד שיכל לעשות צבא ובחר שלא)

אז מבחינת הגיון, שניהם(לא חשוב מה המטרות שלהם, לימוד באקדמיה או לגרבץ 3 שנים בבית) "אשמים".

גם אני הייתי שמח לסיים את התואר 3 שנים מוקדם יותר, אבל לא כך המצב. (ולכן אין שום סיבה שאנשים אחרים שלא ביצעו את המחויבות יקבלו עדיפות)

ש אבטלה סמויה
היא כל כך לא סמויה, שזה כבר מצחיק.

לגבי הנושא, אני באמת סבור שזה לא יפגע בך באזרחות, זה יכול לפגוע בך בפן החברתי\משפחתי, עם הזמן זה עובר וזה לא נושא כלכך מהותי כמו שהרוב מציינים, לא כל שיחה עם החבר'ה בגיל 30 היא על צבא.

לגבי האשמות, אם בא בן אדם ומשוויץ בזה שהוא יצא על נפשי או משהו כזה, וגאה בכך שהוא 'עקץ', זה יגרום לסלידה וכעס כלפיו, אין מה לעשות, אנחנו מדינה עם גיוס חובה, אם בן אדם מסביר שהיה לו קשה, לא התאים לו, אני לא חושב שמישהו יכעס\יתנכל לו בגלל זה, פרט לכמה מורעלים.

דור של מפונקים

שטויות, כל דור נראה זהה.
גם בדורינו (כתבת שהיית בלבנון II) היו משתמטים ואם אתה זוכר היו גם שלטי חוצות נגד השתמטות.

זה כמו הקביעה הטיפשית על דור הילדים שראשו תקוע באייפון - נחש מה, ככה חשבו עליי כשהייתי משחק בסופר מריו וסטריט פייטר במג-סון.

זה לא מעניין אף אחד, אולי חוץ מכל מיני ממורמרים שבילו את השירות שלהם בלבכות על מר גורלם.

אולי השירות שלי היה ממש מזמן , אבל אני לא זוכר שהיה שם "חרא" , "גיהנום" או כל דבר אחר שנרשם פה.
לא היה קל , אבל מפה ועד להגדיר את זה כגהנום ולבכות על זה, יש מרחק עצום

אחרי התגובה הזאת הפסקתי לקרוא את השאר, סיכמת את זה בצורה מצויינת.
צבא מקצועי זאת התשובה.
זה שצבא מקצועי עדיף זה ברור.
השאלה היא, עד שיהיה פה צבא מקצועי, האם יש לאזרח לגיטימציה לבחור לא לשרת, בגלל שהוא מאמין שצריך להיות פה צבא מקצועי.

זה שצבא מקצועי עדיף זה ברור.
השאלה היא, עד שיהיה פה צבא מקצועי, האם יש לאזרח לגיטימציה לבחור לא לשרת, בגלל שהוא מאמין שצריך להיות פה צבא מקצועי.
לא. ואין שום לגיטמציה.
אבל אנשים מסויימים מאבדים את השפיות לשבת 10 14 שעות באותו מקום ללא תמורה משמעותית, כי הפעולה והעבודה שהם עושים גם לא מועילים לשום דבר, כי עוד שני אנשים עושים ביחד, עבודה של אדם אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית