הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

דרמטי משהו
בקטע פסיכי

הטענה שלי זה שגם ככה החיים קצרים, חבל לבזבז אותם על דברים שאתה לא רוצה לעשות במידה ויש לך לעשות דברים יותר טובים.
אתה לא מסכים עם זה?
כל כך הרבה דברים כמו לשבת בפורום כושר ולקשקש?מה אתה יכול לעשות כשאתה "צעיר" בן 18 שאתה לא יכול לעשות כשאתה צעיר בן 21?

צודק גבר,לא מתפתחים בצבא,נשארים 3 שנים אותו הדבר,הגיוני לחלוטין.
בוא נגיד שאם היית הולך לצבא 3 שנים היית מתפתח הרבה יותר משאם היית נוסע לדיסנילנד ל3 שנים.
טוב אתה מתחיל לדבר שטויות
אפשר לעשות הכל אותו הדבר, פשוט בגיל יותר מבוגר עם פחות נסיון.
היה ברור שהתכוונתי להתפתח כבן אדם, ולא מהבחינה הפיזיולוגית, אל תזיין את השכל עם אנלוגיות לא קשורות.

בקטע פסיכי

הטענה שלי זה שגם ככה החיים קצרים, חבל לבזבז אותם על דברים שאתה לא רוצה לעשות במידה ויש לך לעשות דברים יותר טובים.
אתה לא מסכים עם זה?

טוב אתה מתחיל לדבר שטויות
אפשר לעשות הכל אותו הדבר, פשוט בגיל יותר מבוגר עם פחות נסיון.
היה ברור שהתכוונתי להתפתח כבן אדם, ולא מהבחינה הפיזיולוגית, אל תזיין את השכל עם אנלוגיות לא קשורות.
גם אני התכוונתי ללהתפתח כבן אדם,מה נראה לך שאתה לא תשתנה בצבא?שהצבא לא יבגר אותך?שאתה לא "תתפתח"?

ברור אבל בצורה שונה משתתפתח ותתבגר ללא הצבא.
ברור שקיימים אינדיוידואלים שהצבא יעשה להם יותר טוב מלהיזרק לעולם מחוץ למסגרת של הבית ספר אך לא כולם כאלה.
כל אחד יתבגר ויתפתח בצבא אבל יכול להיות שאחדים יכולים לעשות זאת בצורה יותר טובה מחוץ לצבא.

כי כל שאר האנשים בעולם שאין במדינותיהם צבא חובה לא מתבגרים?
לא בגיל הזה זה בטוח,וטיילתי לא מעט בעולם,והכרתי צעירים\צעירות בגילי שהיו יותר ילדים מאחותי שעדיין לא בגיל בגרות.
אז כל מקרה לגופו אבל לצורך העניין כן,צבא מבגר את הבן אדם,כמו שהכלא מקשיח בן אדם,זאת מסגרת שמשנה אותך לטוב ולרע.
ברור אבל בצורה שונה משתתפתח ותתבגר ללא הצבא.
ברור שקיימים אינדיוידואלים שהצבא יעשה להם יותר טוב מלהיזרק לעולם מחוץ למסגרת של הבית ספר אך לא כולם כאלה.
כל אחד יתבגר ויתפתח בצבא אבל יכול להיות שאחדים יכולים לעשות זאת בצורה יותר טובה מחוץ לצבא.
אני לא מכיר בן אדם אחד שהצבא לא שינה אותו לטובה.
ויותר מזה,רוב האנשים ש*אני* הכרתי שהשתמטו או יצאו על נפשי אחרי חצי שנה,זה אנשים לא אכותיים בעליל.

לא בגיל הזה זה בטוח,וטיילתי לא מעט בעולם,והכרתי צעירים\צעירות בגילי שהיו יותר ילדים מאחותי שעדיין לא בגיל בגרות.
אז כל מקרה לגופו אבל לצורך העניין כן,צבא מבגר את הבן אדם,כמו שהכלא מקשיח בן אדם,זאת מסגרת שמשנה אותך לטוב ולרע.

אני לא מכיר בן אדם אחד שהצבא לא שינה אותו לטובה.
ויותר מזה,רוב האנשים ש*אני* הכרתי שהשתמטו או יצאו על נפשי אחרי חצי שנה,זה אנשים לא אכותיים בעליל.
ואני מכירה הרבה אנשים איכותיים שהשתמטו וגם להפך, מכירה אנשים שהצבא עשה להם בעיקר רע. אז?

ואני מכירה הרבה אנשים איכותיים שהשתמטו וגם להפך, מכירה אנשים שהצבא עשה להם בעיקר רע. אז?
אז כנראה שזאת הסביבה שלך,שזה מקובל להשתמט וזה נחשב בסדר,אולי פשוט חינכו אותי אחרת.
במיוחד בשביל אנשים כמוכם הדגשתי את ה "אני".

הטיעונים שלי משקפים נסיון חיים אישי ונסיון של אנשים אחרים שבחרו ללכת בדרך אחרת.
אבל כאשר אומרים לך שיש אנשים עם ניסיון חיים אחר, שבחרו בדרך אחרת שעשתה להם טוב, אתה לא מאמין לזה. כי אתה גאוותן ומתיימר לחשוב שאתה יודע בדיוק מה יעשה טוב לכל אחד.

כמה באמת מכלל החיילים בצה"ל יושבים בתפקידים כאלו?
לא הרבה, אבל עדיין יש תפקידים אחרים שהם לא לוחמה שתורמים להתפתחות המנטלית עם כמה שזה נשמע מוזר, לא חסרים תפקידים בצבא שבונים לך את האישיות והיכולת להתמודד אחר כך עם דברים יותר מורכבים בחיים. (פשוט אצל לוחמים זה הכי בולט)

לא הרבה, אבל עדיין יש תפקידים אחרים שהם לא לוחמה שתורמים להתפתחות המנטלית עם כמה שזה נשמע מוזר, לא חסרים תפקידים בצבא שבונים לך את האישיות והיכולת להתמודד אחר כך עם דברים יותר מורכבים בחיים. (פשוט אצל לוחמים זה הכי בולט)
ואתה חושב שבעבודה אין לחצים? שבלימודים באוניברסיטה לא צריך להתמודד עם קשיים?
גם מחוץ לצבא אתה יכול לרכוש ניסיון..
אם אתה מדבר על החוויה הסובייקטיבית שלך, אז אני אגיד לך שמהניסיון שלי בצבא, בעיקר ראיתי איך המסגרת הזו גוררת אותי לחשיבה מקובעת, ולא יעילה. הרבה אנשי קבע מסביבי לא היו שורדים בעבודה אחרת מחוץ לחממה הזאת אם היו נתקעים עם ההרגלים שרכשו בצבא.

אני בטוחה שיש הרבה שהצבא השפיע עליהם לטובה, אבל אתם לא יכולים להכליל..

לא יודע, אני כל הזמן שומע שאומרים שהצבא זאת קייטנה לעומת החיים האזרחים שאתה צריך לטפל בעצמך לבד.
אבל כנראה שאלו סתם שטויות.

ואתה חושב שבעבודה אין לחצים? שבלימודים באוניברסיטה לא צריך להתמודד עם קשיים?
גם מחוץ לצבא אתה יכול לרכוש ניסיון..
אם אתה מדבר על החוויה הסובייקטיבית שלך, אז אני אגיד לך שמהניסיון שלי בצבא, בעיקר ראיתי איך המסגרת הזו גוררת אותי לחשיבה מקובעת, ולא יעילה. הרבה אנשי קבע מסביבי לא היו שורדים בעבודה אחרת מחוץ לחממה הזאת אם היו נתקעים עם ההרגלים שרכשו בצבא.

אני בטוחה שיש הרבה שהצבא השפיע עליהם לטובה, אבל אתם לא יכולים להכליל..
בסוף הכל מסתכם לאישיות של אותו אדם, בין אם הוא היה בצבא או לא, אם הוא עשה תפקיד שכולל לחצים בצבא אז מן הסתם שהוא ידע לתפקד אחר כך יותר טוב בדברים כאלו ואחרים באזרחות תחת לחץ או רגעי משבר, כי הוא כבר עבר את זה.
זה לא אומר שאדם אחר שלא עשה צבא לא יצטיין באוניברסיטה או בעבודה בהמשך החיים, אבל אני כן חושב שאותו אחד שעבר את זה בתפקידים מסויימים כן יהיה עם יתרון. (למרות שכן, קשה להגיד משהו כזה כי זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי איך עבר השירות של אותו אדם ואיך הוא סיים איתו ועם איזה תחושות הוא יצא משם)

בכל מקרה - אני לא מכליל, אני רק מציין שבתור אחד שכן עבר את התהליך הזה יכולתי לראות את היתרונות שהצבא כן מספק(ובמסגרת נוקשה כזו, הרבה תלוי בגישה) למרות כל התדמית האפורה שמנסים לייצר לו פעם אחר פעם, לצד הדברים הרעים יש גם דברים טובים. (זה לא אומר גם שלא ראיתי הרבה חיילים שנפגעו מעצם היותם במסגרת צבאית)

בנוסף, ראיתי כל כך הרבה תפקידים וחיילים באמת מיותרים בצבא, הרבה כסף שהולך לפח ולא מיועל בצורה נכונה, בגלל זה אני כן דוגל בצבא מקצועי שיעבוד לפי מודל כלכלי/הגיוני ולכן אני סבור שזה הפתרון הכי טוב. (אני מאמין שגם בצבא התחילו להבין את זה לאט לאט, ע"ע קיצור השירות לחיילים/העלאת המשכורות - למרות שזה עדיין בדיחה)

לא יודע, אני כל הזמן שומע שאומרים שהצבא זאת קייטנה לעומת החיים האזרחים שאתה צריך לטפל בעצמך לבד.
אבל כנראה שאלו סתם שטויות.
ברור, החיים האזרחיים ממש לא פשוטים ומאוד מורכבים, בצבא אתה נמצא במסגרת - עם החברים שלך והיציאות פעם בחודש הביתה(אם אתה לוחם), אבל עדיין אתה לא עצמאי בהחלטות שלך ולא חושב באמת על המשך החיים כשאתה נמצא בצבא.

אבל זה לא אומר שאתה לא רוכש כלים מנטליים שיעזרו לך להתמודד במסגרת האזרחית בצורה טובה יותר. (לא הכל בצבא זה קייטנה, כי שוב זה תלוי מאוד איפה אתה משרת, ואני לא מדבר על הקרייה)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית