הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

ישלי חבר שהיה לו חשש לשבץ מוחי לפני הצבא בצו ראשון הרופאה החליטה להביא לו 21
אז אתה לא תגייס אותו לחברה שלך שתהיה מגייס כי הוא לא עשה צבא?

אתה אדם חשוך
ההבדל שאדם כזה לרוב יסביר בראיון את השנים החסרות ומי שהשתמט מסיבות פחות ראויות יסתיר את זה.

ההבדל שאדם כזה לרוב יסביר בראיון את השנים החסרות ומי שהשתמט מסיבות פחות ראויות יסתיר את זה.

הטענה שלו שלא מעניין לו את הביצה השמאלית (סליחה על הביטוי) מה הסיבת שחרור מצהל
וגם אדם כזה לא יתקבל אצלו לעבודה בחברה אם הוא היה המגייס

@Bariah פתאום לא מפריע לך שיש פה מישהו שרוצה לעבור על החוק? 😆
אבל הבגרות באזרחות, אחי..
אם מישהו יכול לעקם את הפציעה שלו מהכדורגל בגיל 8 לפציעה חמורה שבגללה הוא חייב להשתחרר על 21, גם גודלין יכול להחליט שלא בא לו משתמט בעסק שלו בטענה שהוא לא מתאים, לא?

יפה אבל על התשומת לב 🤣

ישלי חבר שהיה לו חשש לשבץ מוחי לפני הצבא בצו ראשון הרופאה החליטה להביא לו 21
אז אתה לא תגייס אותו לחברה שלך שתהיה מגייס כי הוא לא עשה צבא?

אתה אדם חשוך

מה לגבי שירות לאומי או התנדבות למען הקהילה?

כל אלה שאומרים שלא היו לוקחים לעבודה אנשים שלא עשו צבא, אני לא יודע באיזה חברות ראיינתם, אולי כאלה של כוח עבודה בשכר מינימום שממנו יש אין סוף מועמדים ולכן אפשר לבחור על פי קריטריונים שרירותיים. בחברות שאני ראיינתי בהן המטרה המרכזית הייתה עשיית כסף, לא אכיפה של ערכים פוליטיים/ציוניים. הן גם פעלו בשווקיים תחרותיים שמסתמכים על איכות כוח האדם, אז לא היה קל למצוא מועמדים מתאימים. לכן סוגיית השירות הצבאי פשוט לא הייתה רלוונטית במקרה שלמועמד היו כישורים מתאימים (אלא אם כן הוא צבר את הידע והניסיון בצבא, כמובן).

נערך לאחרונה:
כל אלה שאומרים שלא היו לוקחים לעבודה אנשים שלא עשו צבא, אני לא יודע באיזה חברות ראיינתם. בחברות שאני ראיינתי בהן המטרה המרכזית הייתה עשיית כסף, לא אכיפה של ערכים פוליטיים/ציוניים. סוגיית השירות הצבאי פשוט לא הייתה רלוונטית במקרה שלמועמד יש כישורים מתאימים (אלא אם כן הוא צבר את הידע והניסיון בצבא, כמובן).
כמובן שזה עשיית כסף, במידה ויהיה רק מועמד אחד כנראה לא יהיה ברירה. אבל לרוב זה לא המצב ולכן אפשר לבחור. ואני יעדיף מישהוא בעל שרות צבאי/לאומי מאשר ללא.

אם מישהו יכול לעקם את הפציעה שלו מהכדורגל בגיל 8 לפציעה חמורה שבגללה הוא חייב להשתחרר על 21, גם גודלין יכול להחליט שלא בא לו משתמט בעסק שלו בטענה שהוא לא מתאים, לא?

יפה אבל על התשומת לב 🤣
וואו, עקיפה של חוק.. ממש התקדמת מאז התגובה הקודמת.

אני לא מבין מה כל כך קשה לך להכיל.
חוק הוא חוק ויש הרבה דרכים להתנגד לו, אבל לעבור עליו זו עדיין עבירה על החוק.

אנשים שהשתמטו (ועברו על חוק) יתבכיינו אם לא יקבלו אותם לעבודה בגלל זה ויגידו שגם המעסיק עובר על החוק, למרות שזה די מטופש, בהתחשב בעובדה שהוא לא העסיק אותם בדיוק מאותה סיבה.
אם הם לא נענשו, למה שהוא יענש?

חוץ מזה, קראת לי טמבל ונעלבתי, אז אני לא מדבר איתך יותר 😭

אני מאמין שאנשים שהשתמטו ממילא לא יתחברו לאנשים כמו המראיין לעתיד שדיבר פה, ואני דיי נגעל מאנשים כאלה בעצמי, למרות השירות הקרבי שלי, הצבא היא תקופה, ועם כל הכיף כשמעלים זכרונות, לא צריך לתת לזה כזה משקל בעתיד, ובטח שלא לראיין לפי זה.
כל המשתטים מבחירה, לא יראו איתו עין בעין, אדם שמעניק כזה משקל לצבא כנראה ידבר על זה כל יום בעבודה ממילא.

אנשים שהשתמטו (ועברו על חוק) יתבכיינו אם לא יקבלו אותם לעבודה בגלל זה ויגידו שגם המעסיק עובר על החוק, למרות שזה די מטופש, בהתחשב בעובדה שהוא לא העסיק אותם בדיוק מאותה סיבה.
יכול להיות שהם באמת לא עברו על החוק (פשוט לא עמדו בקריטריונים לגיוס).
או שהם סתם צבועים.

חוץ מזה, קראת לי טמבל ונעלבתי, אז אני לא מדבר איתך יותר

😭

ואני יעדיף מישהוא בעל שרות צבאי/לאומי מאשר ללא.

ואיך תגיע למידע הזה?
אסור לשאול על פרופיל צבאי אלא אם זה מתקשר באופן ישיר לתפקיד.
ובמידה ושאלת ולא קיבלת לעבודה, גם אם לטענתך מסיבה אחרת, אתה חושף את החברה שלך לתביעות.

ואיך תגיע למידע הזה?
אסור לשאול על פרופיל צבאי אלא אם זה מתקשר באופן ישיר לתפקיד.
ובמידה ושאלת ולא קיבלת לעבודה, גם אם לטענתך מסיבה אחרת, אתה חושף את החברה שלך לתביעות.
אני לא ישאל על פרופיל שואלים על שירות צבאי. שאלו אותי הרבה פעמים. פעם אחת אפילו שאלו מה אני עושה במילואים ושהסברתי שאני לא קרבי במילואים ראיתי שהמראיין התאכזב מזה (היה ראיון אחרון אם מנהל בכיר שזה ראיון שלישי מקצועי).

כמו שאין לי שום דרך להגיד שבגלל זה לא קבילתי הצעה לאף אחד אין דרך לדעת על מה פסלו אותך. ותביעה במקרים כאלו לא תביא כלום. יכול להיות אפילו שזה יפגע בך יותר בסוף.

אני לא מבין מה כל כך קשה לך להכיל.
חוק הוא חוק ויש הרבה דרכים להתנגד לו, אבל לעבור עליו זו עדיין עבירה על החוק.

אם הם לא נענשו, למה שהוא יענש?

חוץ מזה, קראת לי טמבל ונעלבתי, אז אני לא מדבר איתך יותר 😭
זכותו של מעסיק לא להעסיק עובד מכל סיבה שהיא.

אני לא ישאל על פרופיל שואלים על שירות צבאי

אסור לשאול.

שאלו מה אני עושה במילואים

אסור לשאול.

ותביעה במקרים כאלו לא תביא כלום. יכול להיות אפילו שזה יפגע בך יותר בסוף.

נחמד שאתה אומר שתביעה לא תביא לך כלום, גם אם נפגעות לך זכויות בתחומים אחרים אתה יכול להגיד שתביעות לא יעזרו לך.
בדיוק בגלל אנשים כמוך קיימים חוקים. חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה קיים בשביל שגם אנשים שלא עשו צבא מסיבות רפואיות (חברה שלי חולת כרון, אתה לא תעסיק אותה?) יוכלו להתקבל למקומות.

וכמו שאמרת, אתה שמת לב שעשו לך על זה פרצוף, ואם למראיין יש ראש כמו שלך הוא יכול גם לא לקבל אותך בגלל זה. מספיק שתתלונן על זה ששאלו אותך על שירות צבאי/מילואים/פרופיל ולא התקבלת, יש לך עילה לתביעה.

אסור לשאול.

אסור לשאול.

נחמד שאתה אומר שתביעה לא תביא לך כלום, גם אם נפגעות לך זכויות בתחומים אחרים אתה יכול להגיד שתביעות לא יעזרו לך.
בדיוק בגלל אנשים כמוך קיימים חוקים. חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה קיים בשביל שגם אנשים שלא עשו צבא מסיבות רפואיות (חברה שלי חולת כרון, אתה לא תעסיק אותה?) יוכלו להתקבל למקומות.

וכמו שאמרת, אתה שמת לב שעשו לך על זה פרצוף, ואם למראיין יש ראש כמו שלך הוא יכול גם לא לקבל אותך בגלל זה. מספיק שתתלונן על זה ששאלו אותך על שירות צבאי/מילואים/פרופיל ולא התקבלת, יש לך עילה לתביעה.
אתה טועה, מותר לשאול על הצבא. זאת שאלה לגיטימית. מרואיין לא חייב לענות אליה. וכן לשאול על פרופיל אסור אבל אין בזה צורך.

אני מדבר על משרות בהייטק משרות מהנדס. אף פעם לא שמעתי על תביעה. וגם אם כן אני יודע שאין בעיה להגיד שלא עניתה נכון על שאלה. כמובן שבתחומים אחרים אולי זה אחרת.

הראיון לא מוקלט אין לך שום דרך להוכיח בבית משפט שעניתה על שאלה מקצועית נכון.

אתה טועה, מותר לשאול על הצבא. זאת שאלה לגיטימית.

אתה טועה. אסור לשאול על הצבא. תכיר- חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה. אם זה לא רלוונטי לתפקיד, אסור לשאול.

אף פעם לא שמעתי על תביעה.

טוב לדעת שאתה מייצג את הסטטיסטיקה.

הראיון לא מוקלט אין לך שום דרך להוכיח בבית משפט שעניתה על שאלה מקצועית נכון

שאלו אותך על פרופיל/מה עשית בצבא/מילואים וזה מידע שלא נידבת? אתה לא צריך להוכיח שלא קיבלו אותך בגלל משהו אחר. זאת עילה לתביעה. אסור לשאול על כל מה שקשור לצבא אלא אם אתה מרצונך נידבת את המידע.

ולך אין דרך לבדוק לו את הפרופיל אלא אם אתה ממש סטוקר, אז הוא יכול לספר שהוא היה בשייטת וזהו, הכל טוב ויפה.
סהכ פותח השרשור רצה לדעת אם זה יפגע בו, הכל תלוי בכמה הוא שלם עם מה שהוא עשה, הוא תמיד יכול לספר למראיין שהוא היה אפסנאי וזהו, לא משהו שמישהו יטרח לבדוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית