הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט 140X5, צריך עזרה עם הטכניקה(מצורף סירטון)

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

לאחר תקופה לא קצרה של אימונים לא רציפים, ומעל חצי שנה שלא הסקבטתי 3 פלטות חזרתי סוף סוף להתאמן כוח כמו שצריך.
יש לי בעיה בסקוואט ומצורף סירטון.

כשאני יורד אני מרגיש שהברכיים מעט בורחות לי קדימה, ואני לא מנצל את הבאונס כמו שצריך.
מה דעתכם ?

אני לא מומחה גדול אבל זה נראה לי שאתה נכנס לאובראקסטנשן בגב התחתון - בירידה ובעיקר בעלייה.

• פותח/ת השרשור
תנסה לרדת קצת יותר לאט שלח יותר חזק את הברכיים ותנסה להתיישב עוד לאחור וקח עוד אוויר לפני כל חזרה לדעתי

קשה לראות אם יש הקשתה בגב התחתון או לא בגלל החגורה , נראה קצת שכן..
קשה לראות את רוחב העמידה, זווית כפות הרגליים.. זה נראה שאתה פשוט יורד למטה ולא "מתיישב", תנסה לפתוח יותר ברכיים בזמן הירידה,
חוץ מזה העומק שלך מעולה וסחטיין על החזרה לשלוש פלטות! 🤯

עוד משהו - אולי להוציא יותר חזה החוצה

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה,
מה הפואנטה בלהרים כל כך הרבה משקל כל כך קצת חזרות?

למשקל עצמו אין שום משמעות, המשמעות נוצרת כתוצאה מהתקדמות מסויימת שמתרחשת לאורך זמן.
חמישיות הן טווח אידאלי לדעת אנשים שמבינים יותר ממני בתחום פיתוח כוח עם עליה במסת השריר, תוך כדי שמירה על טכניקה אידאלית והתקדמות לאורך זמן.
ובסובייקטיביות, קל לי מאוד להתמיד בתוכניות כוח, הן בנויות בצורה טובה שעוזרת לך להתקדם לאורך זמן. בהתחשב בזה שראיתי תוצאות גם בכוח וגם במסת השריר אז אני ממשיך בדרך הזאת. לצד מה שרשמתי קודם, כשאתה מתחיל בתוכניות כוח קשה מאוד להתנתק מהן.

אולי תגיד לי קודם למה לא

אם אתה נהנה מזה אז ברור שכדאי לך לעשות את זה,
אבל מבחינת בניית מסת שריר? עדיף חזרות גבוהות והרבה סטים. שוורצנגר לא בא לאימון לעשות 3 סטים של 4 חזרות, הוא בא לעשות 27 סטים לחזה בלבד. אז אם המטרה שלך היא גוף אסתטי ויפה לעין הנשית... :\ זה לא יעזור.

אבל מבחינת בניית מסת שריר? עדיף חזרות גבוהות והרבה סטים. שוורצנגר לא בא לאימון לעשות 3 סטים של 4 חזרות, הוא בא לעשות 27 סטים לחזה בלבד. אז אם המטרה שלך היא גוף אסתטי ויפה לעין הנשית... :\ זה לא יעזור.
א. זה בולשיט.
ב. שוורצנגר זו הדוגמה האחרונה שהייתי לוקח.
ג. לא רק לעין הנשית. 🙄

• פותח/ת השרשור

מבטיח לך שבמציאות אתה לא תראה שאני שחיף אחי, לא בנימה שחצנית.

גיי קאטלר, רוני קולמן, כל באדי בילדר שקיים - זה דוגמה?
לא, כי הם ברמה שונה לגמרי מכל מי שמגיב כאן. אתה לא יכול לקחת תכנית אימונים שמישהו ברמה גבוהה עושה, לתת אותה למישהו ברמה של מתחיל או בינוני ולצפות לתוצאות טובות.

אתה עומד בעמידה שאתה מרגיש בה הכי חזק?
איזה נעליים אתה לובש?
תנסה גם להיות מכווץ יותר לפני שאתה יורד, תשלח ראש אחורה יותר.

והגישה שלך זאת בעיה ששמתי לב כמה פעמים אצל מתאמנים יחסית מתחילים במכון, חושבים שאם יעשו אימונים כמו שעושה רוני קולמן אז הם יראו כמוהו ואז לא מבינים למה אין תוצאות וחושבים שכל מי שמגיע לתוצאות כלשהן הוא בטח "על אסטרואידים עחי"

• פותח/ת השרשור
אתה עומד בעמידה שאתה מרגיש בה הכי חזק?
איזה נעליים אתה לובש?
תנסה גם להיות מכווץ יותר לפני שאתה יורד, תשלח ראש אחורה יותר.

כן, העמידה סבבה.
אני נועל אדיפאוור, מרגיש יציב מאוד.
הבעיה העיקרית שלי הייתה הרצון להישאר זקוף מאוד, מה שיצר גב לא STRICT. סוג של אובר אקסטנשן.
אם תרצו אעלה את ה122.5 נפח של היום.(ניסתי לתקן שם את האובר אקסטנשן)
יש מעוניינים ?

כן, העמידה סבבה.
אני נועל אדיפאוור, מרגיש יציב מאוד.
הבעיה העיקרית שלי הייתה הרצון להישאר זקוף מאוד, מה שיצר גב לא STRICT. סוג של אובר אקסטנשן.
אם תרצו אעלה את ה122.5 נפח של היום.(ניסתי לתקן שם את האובר אקסטנשן)
יש מעוניינים ?
תנסה (אולי בהתאוששות) להסקביט עם נעל שטוחה ואולי כדאי לעבור לשלשות בעצימות (ככל שטווח החזרות עולה כך יש יותר מקום לטעויות טכניות).

צילום הבא תנסה להראות את הכפות רגליים.

• פותח/ת השרשור
תנסה (אולי בהתאוששות) להסקביט עם נעל שטוחה ואולי כדאי לעבור לשלשות בעצימות (ככל שטווח החזרות עולה כך יש יותר מקום לטעויות טכניות).

צילום הבא תנסה להראות את הכפות רגליים.

צילום מקדימה של 120 קילו נפח לפני אחרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית