הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט 140X5, צריך עזרה עם הטכניקה(מצורף סירטון)

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

לאחר תקופה לא קצרה של אימונים לא רציפים, ומעל חצי שנה שלא הסקבטתי 3 פלטות חזרתי סוף סוף להתאמן כוח כמו שצריך.
יש לי בעיה בסקוואט ומצורף סירטון.

כשאני יורד אני מרגיש שהברכיים מעט בורחות לי קדימה, ואני לא מנצל את הבאונס כמו שצריך.
מה דעתכם ?

והגישה שלך זאת בעיה ששמתי לב כמה פעמים אצל מתאמנים יחסית מתחילים במכון, חושבים שאם יעשו אימונים כמו שעושה רוני קולמן אז הם יראו כמוהו ואז לא מבינים למה אין תוצאות וחושבים שכל מי שמגיע לתוצאות כלשהן הוא בטח "על אסטרואידים עחי"

אתה צודק מאה אחוז.

עם זאת, השיטות שבהן הם משתמשים - תקפות גם למתאמן המתחיל ביותר.

למה? כי השריר שלי והשריר שלהם, בסופו של דבר בנוי על אותם עקונות.
הוא נקרע - הוא יבנה(במידה ותאכיל אותו ותתן לו זמן לנוח).

עכשיו, מתי תקבל יותר נפח, יותר מהר, דרך משקלים גבוהים או הרבה חזרות?
הרבה חזרות, וזה אני לא אומר כי סתם מתחשק לי, אלא כי ככה הגוף שלך פועל.
אתה מעמיס עליו 10 סטים של 15 חזרות, הוא יאלץ לאגור יותר גליקוגן ומאגרי מים, מה שיגרום לעליה בנפח.

אבללללל אם תעשה קצת חזרות, יכול להיות שתקרע את השריר,
אבל הגוף מגיב למשקל כבד בצורה שונה מאוד ממשקל נמוך יותר, כי במשקל כבד המערכת העצבית שלך נכנסת לפעולה,
נוצר זכרון שריר, הגוף שלך "לומד" להרים את המשקל הזה יותר טוב, גם בלי צמיחה במסת השריר.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק מאה אחוז.

אתה מעמיס עליו 10 סטים של 15 חזרות, הוא יאלץ לאגור יותר גליקוגן ומאגרי מים, מה שיגרום לעליה בנפח.

אבל הגוף מגיב למשקל כבד בצורה שונה מאוד ממשקל נמוך יותר, כי במשקל כבד המערכת העצבית שלך נכנסת לפעולה,
נוצר זכרון שריר, הגוף שלך "לומד" להרים את המשקל הזה יותר טוב, גם בלי צמיחה במסת השריר.

אם ככה אני אשמח לראות מישהו שחיף שלוחץ 120-140 קילו לחזרות, רק כי יש שיפור עצבי במערכת העצבים שלו בלבד.

@RussianHotGirl
122.5 לנפח סט אחרון, מה דעתך

@White Walker
@THE BEAR
@yujinius
אשמח גם לדעתכם.

אם ככה אני אשמח לראות מישהו שחיף שלוחץ 120-140 קילו לחזרות, רק כי יש שיפור עצבי במערכת העצבים שלו בלבד.

@RussianHotGirl

@White Walker
@THE BEAR
@yujinius
אשמח גם לדעתכם.

אתה לא תראה.
אבללללל אתה כן תראה מישהו שהוא יותר גדול ממך, ולא מסוגל להרים את אותו המשקל.
זאת הנקודה שלי.

צילום מקדימה של 120 קילו נפח לפני אחרון.

@RussianHotGirl

@White Walker
@THE BEAR
@yujinius
אשמח גם לדעתכם.

לגבי המבט הקדמי - הייתי מרחיב טיפונת את העמידה, שוב אני ממליץ לנסות גם עם אולסטאר.

לגבי הצדדי - חוץ מחמישית אתה יותר טוב בקטע של הכיווץ, תנסה לעבור בעצימות לשלשות ותשים דגש על כיווץ (ראש אחורה, חזה למעלהish) ואוויר גדול לפני הירידה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא תראה.
אבללללל אתה כן תראה מישהו שהוא יותר גדול ממך, ולא מסוגל להרים את אותו המשקל.
זאת הנקודה שלי.

יש פה גם עניין גנטי, יש אנשים שמגיבים יותר טוב לאימונים כאלה ואחרים.
כן כנראה שמתישהו יהיה עדיף לעשות תוכנית נפח על פני כוח למטרת גדילה בלבד.
שוב זה לא אומר שתוכנית כוח לא תבנה לך מסת שריר.
לגבי המבט הקדמי - הייתי מרחיב טיפונת את העמידה, שוב אני ממליץ לנסות גם עם אולסטאר.

לגבי הצדדי - חוץ מחמישית אתה יותר טוב בקטע של הכיווץ, תנסה לעבור בעצימות לשלשות ותשים דגש על כיווץ (ראש אחורה, חזה למעלהish) ואוויר גדול לפני הירידה.

ניסתי היום להרחיב את העמידה והרגשתי לא משו.
במבט הצידי אני בכוונה לא מזדקף יותר, כי זה יוצר לי אובר אקסטנשן.
עם אולסטאר אני לא יציב.

יש פה גם עניין גנטי, יש אנשים שמגיבים יותר טוב לאימונים כאלה ואחרים.
כן כנראה שמתישהו יהיה עדיף לעשות תוכנית נפח על פני כוח למטרת גדילה בלבד.
שוב זה לא אומר שתוכנית כוח לא תבנה לך מסת שריר.

לא.
לכולנו יש את אותו הדנ"א הבסיסי הזה.

שוב, אם זה כיף לך להרים הרבה משקל? מי אני שאגיד לך אחרת.
פשוט שאתה תשיג גוף אסתטי וגדול יותר מאימוני נפח, זה הכל.

כי השריר שלי והשריר שלהם, בסופו של דבר בנוי על אותם עקונות.
השריר בנוי מאותו חומר מן הסתם, כולנו עשויים מבשר ודם. אבל יש כמה הבדלים בין רוני קולמן או כל בילדר עולמי לבינך וביני:
הם מתאמנים המון זמן לכן צריכים הרבה יותר נפח בשביל התקדמות, כי הגוף שלך מתרגל לנפח מסויים וצריך להעלות נפח ככל שאתה מתקדם יותר בשביל להמשיך להתקדם.
הם מזריקים חומרים שמאפשרים להם לשרוד עוד יותר נפח ולהתקדם, נפח שכנראה מישהו לא מוזרק היה מגיע ממנו לאימון יתר.

אחרי מה שאמרתי, אני ואתה לא יודעים בכלל מה המטרה של אוהד, אולי המטרה לו היא כוח מירבי ולא היפרטרופיה.

מצטער על הסטיה מנושא הפוסט

עדיף חזרות גבוהות והרבה סטים
ואתה מבסס את זה על מה בדיוק.....?
וינגייט?

מתי תקבל יותר נפח, יותר מהר, דרך משקלים גבוהים או הרבה חזרות?
עשית פעם 5x5 ?
לא בטוח שזה קורע את השריר.. סה"כ 5 חזרות, אבל קצת יותר מ 3x8 כשר למהדרין.

ואתה מבסס את זה על מה בדיוק.....?
וינגייט?

עשית פעם 5x5 ?
לא בטוח שזה קורע את השריר.. סה"כ 5 חזרות, אבל קצת יותר מ 3x8 כשר למהדרין.

לא התכוונתי להישמע מתנשא או משהו :\
קראתי מחקרים באינטרנט, היה נראה לי הגיוני, עקבתי אחרי זה 😃

• פותח/ת השרשור
השריר בנוי מאותו חומר מן הסתם, כולנו עשויים מבשר ודם. אבל יש כמה הבדלים בין רוני קולמן או כל בילדר עולמי לבינך וביני:
הם מתאמנים המון זמן לכן צריכים הרבה יותר נפח בשביל התקדמות, כי הגוף שלך מתרגל לנפח מסויים וצריך להעלות נפח ככל שאתה מתקדם יותר בשביל להמשיך להתקדם.
הם מזריקים חומרים שמאפשרים להם לשרוד עוד יותר נפח ולהתקדם, נפח שכנראה מישהו לא מוזרק היה מגיע ממנו לאימון יתר.

אחרי מה שאמרתי, אני ואתה לא יודעים בכלל מה המטרה של אוהד, אולי המטרה לו היא כוח מירבי ולא היפרטרופיה.

מצטער על הסטיה מנושא הפוסט

זה בסדר, המטרה שלי היא פיתוח כוח והיפרטרופיה.
ניתן לראות כאן מה השגתי לאחר SS.
תמונה - התוצאות שלי בייעוץ האישי-חיטוב

אתה צודק מאה אחוז.

אם תיקח מרימים אולימפיים, פאוורליפטרים ובאדיבלדרים, אתה תראה שכולם גדלים בצורה זהה למרות שהאימונים שלהם שונים לחלוטין, הסיבה היא שהם באמת גדלים מסיבות שונות
כל אחד מהם מקבל היפרטרופיה בצורה שונה, ואין מה לעשות, מי שיקבל את הגוף הטוב כנראה זה יהיה הרבה יותר קשור לגנטיקה ולדיאטה שלו מכל דבר אחר
אבל הבאדיבילדרים המפורסמים, אני לא מכיר אפילו אחד שלא לקח סטרואידים בכמויות מטורפות, שמאפשרים להם להתאמן בנפחים שבלתי אפשריים לטבעיים, וכמובן גם משפרים מאוד את מבנה הגוף (לרבות שווארצנגר, שאומר אפילו בעצמו, שהם אפילו לא היו סופרים כמה כדורים הם היו לוקחים, פשוט כמה שהם מצליחים להכניס ליד)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית