הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סוגי אימון

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
אהלן חברים..

שמתי לב שאצלי כל פעם מופיעה פציעה חדשה או כאב חדש או משהו כזה..
(העלתי סרטוני טכניקה כבר ואומנם היא לא מושלמת אבל גם לא כזאת שעלולה לגרום לכל כך הרבה פציעות)
מדובר על פעם כתף פעם שכמה פעם ברכיים וביקצור גוף ארור!

חשבתי שאולי פשוט הסגנון הזה לא מתאים לי (אימוני כוח וכדומה) ואולי ג'מנסטיקס ואימוני תנועה ומשקל גוף יתנו לי מענה טוב יותר לגוף
(אוהב אימוני כוח אבל המטרה בגדול היא לא פווארליפטינג)

מה אומרים האם האימונים האלה פחות מעמיסים על הגוף\יותר עדינים לבעלי נטיה לפציעות?
או שאולי אני צריך להשלים אם זה שזה התחום והוא כלול בהרבה פציעות?

נ.ב
הייתי אצל פזיוטרפיסטים ואני מתגלגל על פואם רולר וכדור לקרוס וגם מקפיד על טכניקה טובה ומשום מה כל פעם כאבים אחרים בגוף..

תודה לעונים

יש אנשים שנוטים יותר לפציעות, אין מה לעשות לגבי זה
אתה כן יכול למזער את זה ע"י שינה טובה, תזונה נכונה, מנוחה מספיקה ושמירה כללית על הבריאות בלי קשר לאימונים
בנוסף, זה משהו שאני רואה פה אצל הרבה אנשים, בעיקר בגלל שהם למדו כמעט אך ורק מריפטו, זה שאנשים עובדים רק עם טכניקה של פאוורליפטרים, שאולי היא תביא לך את המשקלים הגבוהים ביותר, אבל היא לא ידידודית במיוחד למפרקים (בעיקר רואים את זה סקוואט)
לדעתי הכי חשוב ללמוד לעבוד בטווח תנועה מלא של המפרקים שעובדים בתרגיל, מעט בשונה מפאוורליפטינג, ששם המשקולת צריכה לעבור את המינימום מרחק האפשרי בתחום "החוקי"

• פותח/ת השרשור
יש אנשים שנוטים יותר לפציעות, אין מה לעשות לגבי זה
אתה כן יכול למזער את זה ע"י שינה טובה, תזונה נכונה, מנוחה מספיקה ושמירה כללית על הבריאות בלי קשר לאימונים
בנוסף, זה משהו שאני רואה פה אצל הרבה אנשים, בעיקר בגלל שהם למדו כמעט אך ורק מריפטו, זה שאנשים עובדים רק עם טכניקה של פאוורליפטרים, שאולי היא תביא לך את המשקלים הגבוהים ביותר, אבל היא לא ידידודית במיוחד למפרקים (בעיקר רואים את זה סקוואט)
לדעתי הכי חשוב ללמוד לעבוד בטווח תנועה מלא של המפרקים שעובדים בתרגיל, מעט בשונה מפאוורליפטינג, ששם המשקולת צריכה לעבור את המינימום מרחק האפשרי בתחום "החוקי"

זהו שהשינה שלי לא משהו בכלל
ואני כרגע בחיטוב ככה שתזונה זה לא הצד החזק פה חח
אתן לך דוגמא..
בבנץ פרס הטכניקה שלי טובה (לא מושלמת אבל לא רעה בכלל) ואחרי המון אימונים אם אותה הטכניקה לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים באיזור הכתף\בייספס ככה משום מקום..
להוריד משקל זה מבעייתי כי אני בחיטוב וגם ככה קשה לשמור על השריר אבל מצד שני לא מתאים לי פציעה ארוכה..
מה לדעתך עושים במצב כזה?

זהו שהשינה שלי לא משהו בכלל
ואני כרגע בחיטוב ככה שתזונה זה לא הצד החזק פה חח
אתן לך דוגמא..
בבנץ פרס הטכניקה שלי טובה (לא מושלמת אבל לא רעה בכלל) ואחרי המון אימונים אם אותה הטכניקה לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים באיזור הכתף\בייספס ככה משום מקום..
להוריד משקל זה מבעייתי כי אני בחיטוב וגם ככה קשה לשמור על השריר אבל מצד שני לא מתאים לי פציעה ארוכה..
מה לדעתך עושים במצב כזה?
תעלה סירטוני טכניקה ל-4 הגדולים
ואין מה לעשות, אתה צריך לשפר את השינה, ולהעלות טיפה בהכנסה הקלורית, לתת לגוף שלך להתאושש (גוף שמתאושש מפציעה צורך יותר קלוריות)

• פותח/ת השרשור
תעלה סירטוני טכניקה ל-4 הגדולים
אני ביעוץ אם משה הטכניקה יחסית בסדר
ולגבי השינה זה בהחלט משהו שאני צריך לשפר
(גוף שמתאושש מפציעה צורך יותר קלוריות)
הגוף שלי מתאושש מפציעות מהיום שהתחלתי להתאמן.. משמע אני לא יכול לחטב אף פעם

אני ביעוץ אם משה הטכניקה יחסית בסדר
ולגבי השינה זה בהחלט משהו שאני צריך לשפר

הגוף שלי מתאושש מפציעות מהיום שהתחלתי להתאמן.. משמע אני לא יכול לחטב אף פעם
לא יכול להזיק אם תעלה סירטונים
ולהתחטב אפשר , פשוט קח בחשבון, שה-RMR שלך הוא בפועל יותר גבוה ממה שיצא לך בחישוב התיאורטי
ותכלס, להרזות ולהוריד במשקל אי אפשר בלי גירעון קלורי, אבל להתחטב, שזה רק להוריד אחוזי שומן, אפשר גם בפלוס קלורי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית