הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית Work Out of the Day- המחודש

תנסה לעבוד על olympic lifting ולעולם לא להשתמש במשקלים שבהם הטכניקה שלך נשברת. אתה תעשה קלינים עם ארבעים קילו עד גיל שמונים.
20% זה סתם מספר. כשאתה הולך על 100% עצימות אתה צריך לדחוף ככה שהטכניקה שלך טובה. לא מושלמת, לא מסוכנת, פשוט טובה

אני מציע שתלך להתאמן בהדר יוסף 🤡

לא יודע, מספיק לי לראות את הפורום פציעות שלהם שמלא בהודעות בסגנון של "בדיוק חזרתי משיקום של X חודשים כי קרעתי/שברתי/הייתה לי בעיה תפקודית ב-Y ועכשיו קרעתי/שברתי/יש לי בעיה תפקודית ב-Z ואני אצטרך שיקום של עוד כמה חודשים, אבל אז אני חוזר לקרוספיט בכל הכוח!!!111!!!!" בשביל להאמין שיש בקרוספיט משהו מעבר ל"כל תחום".

אין ספק שיש פציעות בכל דבר שתסתכל עליה, אבל קרוספיט כשיטה מעודדת ביצוע רע של תרגילים (ראה ערך: "20% Slop Margin") כדי שתוכל לסיים את Cindy או מה שזה לא יהיה יותר מהר, ותיכנות גרוע של אימונים תוך כדי חוסר התחשבות בהבדלים שבין אמא בת 40 במשקל יתר לאדם בן 22 עם רקע כזה או אחר בפעילות ספורטיבית.

הבעיה היא לא בשיטה עצמה. זה כמו שתגיד שהעולם מלא באנשים שנפצעו מסקוואטים. אם אתה עושה משהו לא נכון, אתה לא מאשים את המשהו הזה בפציעה שלך. זה שיש הרבה קרוספיטרים שעובדים כמו ליצנים, כי מאמני ה-level 1 שלהם חסרי מושג, ולמדו במשך יומיים לעשות תנועות עם מטאטא, לא אומר שהבעיה היא באימונים.

לגבי הפורום, זה בכלל בדיחה.
לשפוט תוכנית לפי מה שאנשים כותבים בפורום זה בדיחה. אבל גם אם הולכים לשם, אז יש בפורום פציעות של קרוספיט 3000 ת'רדים. זאת תוכנית שעושים אותה עשרות אם לא מאות אלפי אנשים בכמה שנים האחרונות.
אז הלכתי כרגע ועשיתי מדגם קטן על 10 ההודעות בראש הפורום.
- המילה wod הוזכרה בשתי הודעות וכנראה שהפציעה קשורה אליהם.
- אחד שבר את היד באימון קראטה.
- אחד החליט לעשות את תוכנית armstrong למתח ועשה לעצמו דלקת. מפתיע.
- אחד דפק את הברך בסקוואט rack.
- אחד עשה תאונת מוטוקרוס.
- עוד כמה שלא ברור בדיוק מה הפציעה ושאולי הם סחבו משהו עוד לפני קרוספיט.

חלק מהדברים זה סתם אנשים מתייעצים על פציעות שיש להם או היו להם או שיש לדודה שלהם כי יש שם אנשים שיכולים לעזור. הרוב לא קשור בשיט לקרוספיט.

אני מציע שתלך להתאמן בהדר יוסף 🤡

אני מבין שבהדר יוסף מעולם לא נעשה קלין עם טכניקה פחות ממושלמת. מעניין. כנראה מקבלים לשם רק אלופים ונותנים להם לעבוד ב- 70%.

אני מבין שבהדר יוסף מעולם לא נעשה קלין עם טכניקה פחות ממושלמת. מעניין. כנראה מקבלים לשם רק אלופים ונותנים להם לעבוד ב- 70%.
אין לך מושג

שאני אהיה בבית, במקום לנסות להתחמק מלעבוד בספרייה, אני אמצא את הקישור של דיון בין Couch לCoach Sommers שנסב פחות או יותר על הטענה של Couch ש-Max effort בהכרח דורש ביצוע "פחות ממושלם".

ויש הבדל בין ביצוע טוב לביצוע ליצני שמלמדים מאמנים שהלכו לLevel 1 Cert.

קח, הנה הדיון.
http://board.crossfit.com/showthread.php?t=10982

ממש מסמך אנושי מזעזע.

היית ב- level 1 ? היית פעם על טבעות, שאתה יכול לשפוט בכלל מי משניהם צודק? עשית מאסל אפ? ראית פעם טבעות? תעשה לי טובה. לקרוא ב- IGX גם אני יכול (ורוצה). אני צריך תוכי פה בפורום בערך כמו הרפס.

לא יודע, מספיק לי לראות את הפורום פציעות שלהם שמלא בהודעות בסגנון של "בדיוק חזרתי משיקום של X חודשים כי קרעתי/שברתי/הייתה לי בעיה תפקודית ב-Y ועכשיו קרעתי/שברתי/יש לי בעיה תפקודית ב-Z ואני אצטרך שיקום של עוד כמה חודשים, אבל אז אני חוזר לקרוספיט בכל הכוח!!!111!!!!" בשביל להאמין שיש בקרוספיט משהו מעבר ל"כל תחום".

אין ספק שיש פציעות בכל דבר שתסתכל עליה, אבל קרוספיט כשיטה מעודדת ביצוע רע של תרגילים (ראה ערך: "20% Slop Margin") כדי שתוכל לסיים את Cindy או מה שזה לא יהיה יותר מהר, ותיכנות גרוע של אימונים תוך כדי חוסר התחשבות בהבדלים שבין אמא בת 40 במשקל יתר לאדם בן 22 עם רקע כזה או אחר בפעילות ספורטיבית.

http://www.crossfit.com/cf-info/start-how.html
דרך אגב השלבים שבהם עובדים עם מתאמנים (לפי ההדרכה שאתה מקבל בסמינר)
1. טכניקה - השרשה של טכניקה טובה
2. עקביות - היכולת לבצע את התרגיל בטכניקה טובה, במס' רב של חזרות
3. אינטנסיטביות

נערך לאחרונה:
קח, הנה הדיון.
http://board.crossfit.com/showthread.php?t=10982

ממש מסמך אנושי מזעזע.

היית ב- level 1 ? היית פעם על טבעות, שאתה יכול לשפוט בכלל מי משניהם צודק? עשית מאסל אפ? ראית פעם טבעות? תעשה לי טובה. לקרוא ב- IGX גם אני יכול (ורוצה). אני צריך תוכי פה בפורום בערך כמו הרפס.

אני לא צריך להיות לא בקורס של יומיים שמתיימר ללמד מאמנים איך לבצע הרמות אולימפיות בשביל לראות סירטונים ותמונות של מאמנים בקרוספיט עושים אותן לא נכון, ואני לא צריך לעשות מאסל אפס בשביל לראות שאדם אחד מעודד טכניקה לא טובה (בלי שום קשר לטבעות או מאסל אפס, אלא בכל דבר) ואחד מעודד עבודה נכונה. אגב, גם בלי לדעת שום דבר על ספורט כל בן אדם בערך מבין שהאדם שמחליט לתקוף את האופי של בן אדם (כמו שCouch עושה בערך כל פעם שהוא מדבר עם מישהו שלא מסכים איתו, ואני לא צריך את האנשים בIGX בשביל שיסבירו לי איך התקפה אישית נראית) הוא האדם שכנראה מפסיד בוויכוח.

ו-zfridman, אני בטוח שהיומיים השלמים שמלמדים אותם את כל זה משרישים בכל מאמן level 1 את היסודות הנכונים, שלא לדבר על היכולות להעביר אותם למתאמנים 😣

blah blah blah. משעמם לי כבר לענות לשטויות שאתה פולט.

לגבי הקורס, איך זה שונה מהסמינר של יומיים של ריפ? נכון, יש שם מבחן ומתמקדים במעט תרגילים לעומק אבל בתכלס מדובר ביומיים ואחרי זה אתה "מוסמך" לאמן? זה בדיוק אותו דבר בכל הסמינרים האלה. אתה עושה אותם כדי להשלים את מה שאתה לומד בעצמך וכדי ללטש את מה שאתה כבר יודע.

לגבי הקורס, איך זה שונה מהסמינר של יומיים של ריפ? נכון, יש שם מבחן ומתמקדים במעט תרגילים לעומק אבל בתכלס מדובר ביומיים ואחרי זה אתה "מוסמך" לאמן? זה בדיוק אותו דבר בכל הסמינרים האלה. אתה עושה אותם כדי להשלים את מה שאתה לומד בעצמך וכדי ללטש את מה שאתה כבר יודע.

ריפ לא נותן לך שום הסמכה לאמן, וגם הסמינר שלו יותר רציני בקטע הזה. אין על זה וויכוח. אבל כל זה לא משנה, אין אף קורס שיכין אותך להיות מאמן כי בסופו של דבר צריך ניסיון. הבעיה עם מאמני level 1 שאין להם כזה, אבל גם זה לא נורא.

דניאל, הם לא מלמדים בקורס level 1 הרמות אולימפיות. הם מנסים בקטנה, אבל לא באמת. יש שם לא מעט ליצנות, אבל זה אשמת גלסמן, שהוא חרא של בן אדם וכל מה שאומרים עליו. זה עדיין לא הופך את קרוספיט לשיטת אימונים גרועה.

אם משעמם לך למה אתה ממשיך לענות?

וכמו שאמרו כבר, ריפטו לא מתיימר לתת לך הסמכה. הוא מציע לך ידע, ובוחן אותך לראות אם הבנת אותו. בעוד שכל אידיוט יכול לשלם 2000 דולר ולהפוך ל"מאמן".

ואלכס, אין לי ספק שבידיים יותר מוסמכות ועם סטנדרטים קצת יותר גבוהים קרוספיט יכולה להיות שיטה מעולה, בסה"כ היא לא מחדשת כלום, אבל האנשים שלמעלה הפכו אותה ממשהו שיש לו פוטנציאל לשיטה שיש בה מעט אנשים שיודעים מה הם עושים, ולרוב משתמשים בשם קרוספיט רק לצורכי פירסום, והרבה מאוד ליצנים שמנסים לחקות את Pukie וUncle Rhabdo.

ריפ לא נותן לך שום הסמכה לאמן, וגם הסמינר שלו יותר רציני בקטע הזה. אין על זה וויכוח. אבל כל זה לא משנה, אין אף קורס שיכין אותך להיות מאמן כי בסופו של דבר צריך ניסיון. הבעיה עם מאמני level 1 שאין להם כזה, אבל גם זה לא נורא.

The attendee that passes the examination and has shown the ability to apply efficient mechanical analysis and to adequately coach the Starting Strength method is granted a Starting Strength Coach certificate.

The attendee that passes the examination and has shown the ability to apply efficient mechanical analysis and to adequately coach the Starting Strength method is granted a Starting Strength Coach certificate.

זה לא הסמכה לשום דבר מיוחד. זה לא שהוא נותן לך לפתוח סניף שלו או משהו, זה רק אומר שאתה מבין את השיטות שלו ויודע ללמד אותן ברמה שמספקת אותו.

זה לא הסמכה לשום דבר מיוחד. זה לא שהוא נותן לך לפתוח סניף שלו או משהו, זה רק אומר שאתה מבין את השיטות שלו ויודע ללמד אותן ברמה שמספקת אותו.

טוב, אלכס. זאת לא הסמכה לקרוא לעצמך ריפ ולדבר במבטא טקסני.
certificate = הסמכה.
מותר לטעות. אל תיקח את זה קשה.

טוב, אלכס. זאת לא הסמכה לקרוא לעצמך ריפ ולדבר במבטא טקסני.
certificate = הסמכה.
מותר לטעות. אל תיקח את זה קשה.

הסמכה למה? מה אתה יכול לעשות איתה? סה"כ תעודה, כמו כל תעודה שאתה מקבל בסוף כל קורס.

הסמכה למה? מה אתה יכול לעשות איתה? סה"כ תעודה, כמו כל תעודה שאתה מקבל בסוף כל קורס.

בדיוק. הסמכה כמו כל תעודה. בתכלס זה אומר שאתה יכול להשתמש במותג ששייך לריפ, קרי Starting Strength באישורו ושהוא "ערב" לרמה שלך בתור מאמן כי הוא לימד אותך והוא בחן אותך.

בדיוק. הסמכה כמו כל תעודה. בתכלס זה אומר שאתה יכול להשתמש במותג ששייך לריפ, קרי Starting Strength באישורו ושהוא "ערב" לרמה שלך בתור מאמן כי הוא לימד אותך והוא בחן אותך.

צודק. מסכים.

עדיין ריפ שולט 🤡

16 לינואר 2010 WOD

שעון פתוח, מקסימום squat בדקה. יש להחסיר את מספר ה- Squats מ- 60, ולעשות כמספר הזה מתח בדקה השניה. בדקה השלישית יש לעשות שוב squats ולהחסיר את מספר החזרות שוב מ- 60. יש לעשות שכיבות שמיכה ע"פ התוצאה. בדקה החמישית יש לעשות שוב squats, ובדקה השישית שוב מתח לפי חיסור ה- Squats מ- 60. התבנית היא- squat מתח, squat, שכיבות שמיכה, squat, מתח, squat, שכיבות שמיכה.
הטרה היא להישאר בתבנית של האימון כמה שיותר זמן. אין לעשות יותר מ- 60 squats בדקה.

בכל מקרה לא להפסיק לזוז במשך 12 דקות.

Back
למעלה תחתית