הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרפק טניס

• פותח/ת השרשור Zakash
  • פורסם בתאריך

Zakash

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אהלן חברים.

התחלתי להתאמן לפני חודש ובשבועיים שלושה האחרונים התחלתי להרגיש כאבים בצד החיצוני של היד מתחת למרפק. גלישה כאן ובאינטרנט מצביעה ככל הנראה כל מרפק טניס.

במהלך האימונים האמת אני לא מרגיש שום כאב מיוחד, הכאב מגיע ביום שאחרי...

מה לעשות? להפסיק את האימונים בנתיים? זה מרגיש שזה רק מחמיר...

תודה מראש!

אם זה מרפק טניס-בעתיות לא בלחיצות אלא בתרגילי משיכות. ובמיוחד תרגילי יד קדמית באחיזה ניטרללית (פטישים).
זה לא באמת משנה, רוב התרגילים עם שימוש במפרק יגיבו בצורה רעה. אפילו דדליפט אף שאין תנועה מהמפרק.

אהלן חברים.

התחלתי להתאמן לפני חודש ובשבועיים שלושה האחרונים התחלתי להרגיש כאבים בצד החיצוני של היד מתחת למרפק. גלישה כאן ובאינטרנט מצביעה ככל הנראה כל מרפק טניס.

במהלך האימונים האמת אני לא מרגיש שום כאב מיוחד, הכאב מגיע ביום שאחרי...

מה לעשות? להפסיק את האימונים בנתיים? זה מרגיש שזה רק מחמיר...

תודה מראש!
תלך לאורטופד- הוא יתן לך מרשם לתחבושת מיוחדת מתחת למרפק. מי שבמכבי מקבל החזר של 80% מהעלות. בלי הנחה זה עולה בסביבות 480 שח...עד כמה שזכור לי.
ולמרוח משחות.
יכול להיות הוא יתן לך הפניה לבדיקת emg. זה אם אתה מרגיש גם חולשה באצבעות .
להפסיק להיתאמן אין טעם. אפשר לחיות אם זה. פשוט לדעת מאיזה תרגילים להימנע...
יכול להיות זה יעבור. יכול להיות שיחזור. אצלי זה כל הזמן חוזר...
זה לא באמת משנה, רוב התרגילים עם שימוש במפרק יגיבו בצורה רעה. אפילו דדליפט אף שאין תנועה מהמפרק.
תאמין לי עד כמה שזה משנה. כבן אדם שיש לי את זה שנים...
והבעיה היא לא במפרק , אלה בגיד.

תלך לאורטופד- הוא יתן לך מרשם לתחבושת מיוחדת מתחת למרפק. מי שבמכבי מקבל החזר של 80% מהעלות. בלי הנחה זה עולה בסביבות 480 שח...עד כמה שזכור לי.
ולמרוח משחות.
יכול להיות הוא יתן לך הפניה לבדיקת emg. זה אם אתה מרגיש גם חולשה באצבעות .
להפסיק להיתאמן אין טעם. אפשר לחיות אם זה. פשוט לדעת מאיזה תרגילים להימנע...
יכול להיות זה יעבור. יכול להיות שיחזור. אצלי זה כל הזמן חוזר...

תאמין לי עד כמה שזה משנה. כבן אדם שיש לי את זה שנים...
והבעיה היא לא במפרק , אלה בגיד.

כן לי גם הייתה הבעיה הזאתי בתרגילי יד אחורית אבל זה כואב לי רק שהיד שלי בצורה נטרלית (כף יד לכיוון גוף) אני יכול לפעול בתרגילים שכוללים יש אחורית רק אם כף היד מופנית לרצפה ככה זה לא כואב לי.
לפי מה שהבחור אומר בסרטון הזה זה חלק מהטרייספ שזז על המרפק וכל פשיטת מרפק הוא פשוט זז מהעצם וזה כואב ועושה קנאקים (בדיוק המצב שלי) שים לב מה הוא אומר.

למדתי להשלים עם זה כבר, יש לי את זה כבר כמה שנים טובות, לפעמים הכאב נסבל במהלך אימון ולפעמים זה כאבים חדים שפשוט צריך לעצור.
קניתי תומך מרפק בסבסוד של קופת חולים כללית שהצליחה טיפה להוריד מהעומס על הגיד ובהחלט יש שיפור אבל זה עדיין שם.

עיקר הבעיה תרגילים מבודדים ולחיצות. תוריד נפח. בנוגע למשיכות, לי אישית הדדליפט מרגיש אחלה ולא עושה כאבים.

בתור מוזיקאי שעושה כושר להנאתו, אתה לא מאמין כמה שיפור אתה יכול לראות מיוגה. הבעיה לעיתים היא לא אזורית כפי שהמטפלים שלי הסבירו לי ( והיו לא מעט, רופאים ופיזיוטרפיסטים פרטיים ולא החאפרים האלה בקופות חולים) .. הבעיה לעיתים יכולה לנבוע אפילו מהשכם, לשרירי צוואר, כתפיים, ויד אחורית.

יוגה עזרה לי מאוד, כל בוקר.. תרגילים של 15-20 דקות מה שמתאים לך ( איך יודעים? הולכים לסשן פעם אחת או פעמיים או פותחים יוטוב). מעבר לזה, תבחון את כל האזורים בחיים שלך שבהם יש לחץ על האזורים האלה, כי כשמתאמנים צריך לדאוג לנוח ולמשל כשאנחנו יושבים במחשב או מיסתכלים באייפון אנחנו יכולים, מבלי לשים לב, לשים לחץ עצום על המערכת הזאת בזמן "מנוחה" . זה למה יש אנשים שזה חוזר להם, כדי שהבעיה תיפתר, והיא יכולה להיפטר תשקול את השלבים הבאים :

יוגה באופן יום יומי, לא חייב הרבה זמן אבל עם המון תשומת לב
כל שבוע חמישי להוריד חצי מהעומס של האימון שלך
מקלחות חמות ועיסוי עצמי כל ערב לאחר אימון, או בימי מנוחה
עיסוי מקצועי בכל הגוף פעם לחודש/חודשיים

כל זה כמובן נאמר, אם אתה רוצה להיפטר מזה לגמרי. עוד משהו, ממליץ לך לנטול מגנוקס 520 כל לילה לפני השינה.

בהצלחה חבר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית