הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקנות חגורה לדדליפט או לא?

golan1414

משתמש מתחיל
61
22
נק' מוניטין:
340
61
22
חיפשתי מידע באינטרנט בקשר לזה אבל לא מצאתי מספיק אז אני מעדיף לשאול פה כדאי לקנות חגורה לדדליפט או לא? זה ישנה משהו בכלל? ואיזו חגורה כדאי לקנות?

לדעתי בסופו של דבר כן תצטרך חגורה גם אם לא לדדליפט אז לסקוואט .. בהסבר הכי גרוע שאני יכול לתת זה - החגורה נועדה להגדיל את הלחץ התוך בטני ולאפשר גיוס רב יותר של שרירי הליבה, ובמיוחד את ה- רקטוס אבדומינלס

כדאי לקנות חגורה לדדליפט או לא?

אם אתה מתאמן רציני, חובה חגורה בלי קשר לדדליפט.
בסקוואט צריך חגורה גם כן.
יש כאלו גם בלחיצות למיניהם משתמשים.
הדעות לגבי החגורה בדדליפט חלוקות.
מידי פעם אנשים לא נוח להם למשוך עם חגורה בדדליפט ולכן מתאמנים בלעדייה.

זה ישנה משהו בכלל?
ישנה?
כן, בוודאות. השאלה אם השימוש בה לא יפריע לך.
ואיזו חגורה כדאי לקנות?
אתה יכול להריץ חיפוש בפורום, דובר מליון פעם.

יש המלצה מאיזה משקלים צריך חגורה ? , נניח פי 1.5 ממשקל גוף?
חשבתי שעם חגורה אני כביכול אצטרך פחות להשתמש בבטן ובגב התחתון ואז אני בעצם נותן יתרון לעצמי ולא מנצל את כל השרירים לתרגיל (סקוואט נניח)

• פותח/ת השרשור
לדעתי בסופו של דבר כן תצטרך חגורה גם אם לא לדדליפט אז לסקוואט .. בהסבר הכי גרוע שאני יכול לתת זה - החגורה נועדה להגדיל את הלחץ התוך בטני ולאפשר גיוס רב יותר של שרירי הליבה, ובמיוחד את ה- רקטוס אבדומינלס

בסקוואט צריך חגורה גם כן.
יש כאלו גם בלחיצות למיניהם משתמשים.
הדעות לגבי החגורה בדדליפט חלוקות.
מידי פעם אנשים לא נוח להם למשוך עם חגורה בדדליפט ולכן מתאמנים בלעדייה.

ישנה?
כן, בוודאות. השאלה אם השימוש בה לא יפריע לך.

אתה יכול להריץ חיפוש בפורום, דובר מליון פעם.

סבבה תודה רבה:)

חשבתי שעם חגורה אני כביכול אצטרך פחות להשתמש בבטן ובגב התחתון ואז אני בעצם נותן יתרון לעצמי ולא מנצל את כל השרירים לתרגיל (סקוואט נניח)
כשאתה משתמש בחגורה הבטן עובדת יותר אתה לא משתמש פחות *-*
ואני הייתי ממליץ על אינזר/מטאל/טיטאן

זה בדיוק ההפך ממה שחגורה עושה.
אין המלצה גורפת לדברים כאלו. פשוט מתי שזה נראה לך לנכון.
1.5 נשמע סביר לחלוטין.

זה בדיוק ההפך ממה שחגורה עושה.

אין המלצה גורפת לדברים כאלו. פשוט מתי שזה נראה לך לנכון.
1.5 נשמע סביר לחלוטין.
סליחה שאני מתפרץ ככה לדיון אבל אם חגורה עובדת כמו שאמרתם, יש איזה שהוא יתרון בלהתקדם בלי חגורה?

אותה גישה לגבי רצועות לברכיים ?

רצועות ברכיים הם כן מחליפים את הפעילות של הברך ושל ההאמסטרינג, ושימוש יותר מידי זמן בהם יכול להוביל לבעיות בברכיים ברגע שתספיק להשתמש ברצועות. לכן לגבי הרצועות עדיף לא להשתמש בהן בכלל במהלך אימונים ורק אם אתה מתכונן לתחרות להוסיף אותן ולהפסיק שוב אחרי התחרות

סליחה שאני מתפרץ ככה לדיון אבל אם חגורה עובדת כמו שאמרתם, יש איזה שהוא יתרון בלהתקדם בלי חגורה?
מי אמר שיש?
אותה גישה לגבי רצועות לברכיים ?
לא, רצועות ברכיים זה ממש לא אותו הדבר.
אני לא בעד, אבל התחרויות בארץ הם עם רצועות, אז אין מנוס.

אין טעם לחגורה בשום שלב, אלא אם כן אתה רוצה להרים יותר (כדי להתחרות/ליישר קו עם שאר המרימים).
בתקופת מסה כשאני שואף להתקדם אז המשקלים עולים כל שבוע, זה נקרא להרים יותר משקלים מבחינתך ?

בתקופת מסה כשאני שואף להתקדם אז המשקלים עולים כל שבוע, זה נקרא להרים יותר משקלים מבחינתך ?
יש הבדל בין להרים יותר ללהתחזק,
אם הוספת 5 קילו למוט וחתכת בחצי את העומק (בהנחה שחצי סקוואט קל יותר מסקוואט מלא שזה לא תמיד כך) אז כנראה שלא התחזקת.
יש אינדקטורים להתחזקות שהעיקרי שבהם זה המשקל אבל לא בהכרח.

זאת הייתה הכוונה אם לא הייתי ברור.
אם חגורה ושרוולים יכולים להוסיף 15% אבל אחרי שנוספו ה-15% קילו אתה ממשיך להתקדם אז התחזקת אבל אתה תמיד תרים יותר מה״ללא״ עם חגורה ושרוולים.

כנ״ל עם רצועות,
מישהו שהביא את הסקוואט עם רצועות שלו מ-200 ל-300 כנראה שהתחזק אבל הוא תמיד ירים יותר מה״ללא״.

הטענה היא שעם חגורה ההתקדמות היא גדולה יותר (בלי קשר למשקל).
לדוג׳ בהנחה שלמתאמן א׳ חגורה מוסיפה 10 קילו
אז יהיה לו יותר קל להתקדם מ-170 ל-190 עם חגורה מאשר להתקדם מ-160 ל-180 ללא חגורה,
בפועל לא ראיתי הוכחות, וגם בשטח אי אפשר לקבוע את זה כי אף אחד (או לא מספיק אנשים) לא ניסה להגיע ל-400 סקוואט ללא רצועות וחגורה.

אין יתרון מובהק בלהתקדם ללא חגורה.
פשוט כשהמשקל לא כבד אז זה מיותר, בנוסף בשביל ללמוד טכניקה זה לא תמיד נוח.

ם הוספת 5 קילו למוט וחתכת בחצי את העומק (בהנחה שחצי סקוואט קל יותר מסקוואט מלא שזה לא תמיד כך) אז כנראה שלא התחזקת.
מבחינתי אין דבר כזה, אצלי הטכניקה לא תשתנה בהתאם לעליית המשקלים אפילו אם זה יעלה לי בלהיתקע עם אותו משקל.

ממה שהבנתי מדבריך חגורה זה לא אביזר חובה שיישמור עליי מלהיפצע , ברגע שאני מתחיל להשתמש בחגורה ועולה איתה משקלים חשוב לי לזכור שהמשקלים האני מגיע אליהם יהיו עם כוכבית בצד שאומרת שהמשקלים הללו הם עם חגורה ובלעדיה כנראה שלא אצליח אותם אלא אם אחזור אחורה ואעלה במשקלים בלי חגורה, הבנתי נכון ?

מבחינתי אין דבר כזה, אצלי הטכניקה לא תשתנה בהתאם לעליית המשקלים אפילו אם זה יעלה לי בלהיתקע עם אותו משקל.

ממה שהבנתי מדבריך חגורה זה לא אביזר חובה שיישמור עליי מלהיפצע , ברגע שאני מתחיל להשתמש בחגורה ועולה איתה משקלים חשוב לי לזכור שהמשקלים האני מגיע אליהם יהיו עם כוכבית בצד שאומרת שהמשקלים הללו הם עם חגורה ובלעדיה כנראה שלא אצליח אותם אלא אם אחזור אחורה ואעלה במשקלים בלי חגורה, הבנתי נכון ?

בערך כן
אם הסקוואט שלך 100 והגעת ל200 עם החגורה נגיד
זה לא שתוריד את החגורה ואתה אוטומטית תחזור להרים 100 אבל אתה לא תצליח את ה200 בלי כנראה
אבל כן תצליח נגיד 180-190 בלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית