הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אי התקדמות בss

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
כרגע אני עומד בבנץ על משקל של 104 ופרס 59 במתכונת ss ולא מתקדם ( תזונה, שינה וטכניקה בסדר גמור) עכשיו השאלה שלי האם יש טעם לדעתכם להשאר במתכונת ss ע"י הוספת תרגילי עזר או לעבור למתכונת הלינארית

• פותח/ת השרשור
אם הגעת כבר ל104 קילו בנץ ואתה לא מתקדם עדיף שתעבור לטקסס
הייתי ממליץ על טקסס..
אם עברת ריסטים כבר (אם לא תעשה ריסט) תעשה כמו שאמרו מעליי
בצעתי כבר מספר ריסטים אבל עדיין לא ניסתי את המתכונת עם הוספת תרגילי עזר שאמורה לשפר את המצב השאלה אם זה חא בזבוז זה וכדאי? ולמה טקסס ולא לינארית? אם אני אעשה לינארית אחרי שהפסיק להתקדם אןכל לישתמש במתכונת טקסס וככה הרווח?
אשמח לשמוע את דעתכם

לדעתי תנסה להוסיף תרגילי עזר (מקבילים בעיקר מה שאמור להשפיע), תראה אם יהיה שינוי.

• פותח/ת השרשור
לדעתי תנסה להוסיף תרגילי עזר (מקבילים בעיקר מה שאמור להשפיע), תראה אם יהיה שינוי.
מאימון לאימון בפרס אני עולה בקפיצות של חצי קילו וגם לא רצוף ומבצע ריסטים יש אפשרות גם לפרס להוסיף תרגיל עזר או שזה יהיה יותר מידי כבר? והאם לא אז אפשר תרגיל עזר אחר במקום המקבילים חשבתי על אנדסטנד (שכיבות סמיכה שהראש כלפי מטה במצב על עמידת ידיים) פשוט אני אוהב לעשות אותו?

ולמה רוב החברה ממליצים על הטקסס לעומת הלינארית? קראת בקילוגרם ובעוד כמה מקומות שהלינארית מגייע לפני הטקסס שם זה התקדמות שבועים ובטקסס דו שבועית בלחיצות אז למה להתחיל עם טקסס איפה הגיון כאן? ולגבי הדדליפט והסקוואט שם אני אעשה לינארית או טקסס? כי מבחינת התקדמות זה שבועית בשניהם מה עדיף?

נערך לאחרונה:
מאימון לאימון בפרס אני עולה בקפיצות של חצי קילו וגם לא רצוף ומבצע ריסטים יש אפשרות גם לפרס להוסיף תרגיל עזר או שזה יהיה יותר מידי כבר? והאם לא אז אפשר תרגיל עזר אחר במקום המקבילים חשבתי על אנדסטנד (שכיבות סמיכה שהראש כלפי מטה במצב על עמידת ידיים) פשוט אני אוהב לעשות אותו?
אני ממליץ על מקבילים בלי עוד תרגיל עזר ללחיצות. לגבי תרגיל עזר אחר לא יודע להגיד לך.

• פותח/ת השרשור
עם כל הכבוד לפרס ולבנץ', מה המצב עם הסקוואט/דדליפט?
דדליפט 150 לחמישיה
סקוואט 120 3x5 אני יודע שזה לא גבוה אבל מבחינצי גם שם הגעתי למקסימום שאני יכול.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין וגם בקשר של הלינארית והטקסס

דדליפט 150 לחמישיה
סקוואט 120 3x5 אני יודע שזה לא גבוה אבל מבחינצי גם שם הגעתי למקסימום שאני יכול.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין וגם בקשר של הלינארית והטקסס

אפשר לעבור למתכונת טקסס ללחיצות בסוף SS, הרבה עושים את זה.

באופן כללי אני נוטה חזק לכיוון של טקסס לעומת הלינארית, אבל יש כאן כמה חבר'ה חזקים מאוד שהתקדמו מצויין דווקא עם הלינארית.

לגבי "המקסימום שאתה יכול" - זה מקסימום יחסי, יום יבוא ואתה רק תתחמם עם המשקל הזה. ב-long run זה לא משנה אם תמשיך עם SS בסקוואט/דדליפט או תעבור להתקדמות לינארית שבועית כבר עכשיו, תבחר את מה שתהנה ממנו יותר - התקדמות מהירה כשכל אימון חגיגה ב-SS או התקדמות איטית יותר אבל אימונים יותר קלים.

שים לב שאם אתה עושה משהו לא נכון (לא אוכל, לא ישן, טכניקה על הפנים וכו') שום תכנון אימונים לא יציל אותך ואתה שוב פעם תיתקע ב-120 ק"ג סקוואט ואז תעבור לבילדינג כשאתה מקלל את ריפטו.

ב-long run זה לא משנה אם תמשיך עם SS בסקוואט/דדליפט או תעבור להתקדמות לינארית שבועית כבר עכשיו, תבחר את מה שתהנה ממנו יותר - התקדמות מהירה כשכל אימון חגיגה ב-SS או התקדמות איטית יותר אבל אימונים יותר קלים.
נושא מאוד חשוב וחבל שלא נותנים עליו פה יותר דגש, כמובן לגבי מתאמנים שלא מחפשים "להוציא קוביות עוד חודשיים לקיץ".

• פותח/ת השרשור
אפשר לעבור למתכונת טקסס ללחיצות בסוף SS, הרבה עושים את זה.

באופן כללי אני נוטה חזק לכיוון של טקסס לעומת הלינארית, אבל יש כאן כמה חבר'ה חזקים מאוד שהתקדמו מצויין דווקא עם הלינארית.

לגבי "המקסימום שאתה יכול" - זה מקסימום יחסי, יום יבוא ואתה רק תתחמם עם המשקל הזה. ב-long run זה לא משנה אם תמשיך עם SS בסקוואט/דדליפט או תעבור להתקדמות לינארית שבועית כבר עכשיו, תבחר את מה שתהנה ממנו יותר - התקדמות מהירה כשכל אימון חגיגה ב-SS או התקדמות איטית יותר אבל אימונים יותר קלים.

שים לב שאם אתה עושה משהו לא נכון (לא אוכל, לא ישן, טכניקה על הפנים וכו') שום תכנון אימונים לא יציל אותך ואתה שוב פעם תיתקע ב-120 ק"ג סקוואט ואז תעבור לבילדינג כשאתה מקלל את ריפטו.
נושא מאוד חשוב וחבל שלא נותנים עליו פה יותר דגש, כמובן לגבי מתאמנים שלא מחפשים "להוציא קוביות עוד חודשיים לקיץ".
אז נוותר על האפשרות של הוספת תרגיל עזר ונעבור ישירות ללינארית? תאמת אני תאשוש מהאימונים ואני חושב שהתוכנית כבר כבד עליי והוזפת תרגיל עזר רק תקלקל כרגע מה אתם אומרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית