הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר עזרה|תזונה לחיטוב

• פותח/ת השרשור Travis
  • פורסם בתאריך

Travis

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
3
8
0
שלום לכולם.

אז אני חדש כאן בפורום, ורציתי להתייעץ על תזונה..

לפניי כחצי שנה חזרתי במפרישה של שנה וחצי להתאמן בחדר הכושר,לא ממש שמרתי על תזונה ובכלל אני אוהב לאכול)
האמת?הורדתי איזה 5 קילו בלי להשתמש בתפריט תזונה נכון.. אבל עדיין הבטן והצדדים מלאים בשומן.
קראתי כאן הפורום שארוחות בוקר הם חשובות, האמת?אני לא אוכל בבוקר,אין ממש זמן להכין וגם לא ניראה לי שאני יכול להכניס משהו לבטן בבוקר.

קראתי גם כמה פוסטים שמודדים את השריפת קלוריות במנוחה (RMR) יצא לי 2366 יכול להיות?
אני בן 27 גובה 174 משקל 76 ק"ג

לפי המחשבון: צריכת החלבון שלי היא 150גר' 60גר שומן 215גר פחמימה..
צריכת החלבון ביום אחד ניראת לי קשהה אז אני רוצה להזמין אבקת חלבון שתעזור לי בצריכה היומית..
ומה לגביי קריאטין? אני רוצה לחזור כמה שיותר מהר למשקלים שהייתי מרים פעם.
קראתי שקריאטין לא טוב לחיטוב כי הוא שומר על נוזלים בגוף זה נכון?
ומה לגבי שורפי שומנים? יש הרבה פוסטים בפורום שאומרים שמדובר במוצר שנועד "לעבוד אליינו" שזה "חארטה" האם זה אמיתי?

הייתי רוצה לקבל טיפים על תזונה לחיטוב הגוף, הייתי רוצה להוריד איזה 5%-7% שומן בגוף(אם אני לא טועה נכון לאכשיו זה 16%) אבל גם לשמור על מסת שריר, האם זה אפשרי?

קראתי כאן הפורום שארוחות בוקר הם חשובות, האמת?אני לא אוכל בבוקר,אין ממש זמן להכין וגם לא ניראה לי שאני יכול להכניס משהו לבטן בבוקר.
אתה לא חייב לאכול ארוחת בוקר, העיקר שבסוף היום תגיע לערכים הדרושים.
קראתי גם כמה פוסטים שמודדים את השריפת קלוריות במנוחה (RMR) יצא לי 2366 יכול להיות?
אני בן 27 גובה 174 משקל 76 ק"ג
לי ה RMR שלך יצא 300 קלוריות פחות מזה (יש קובץ אקסל בפורטל).
מה לגביי קריאטין? אני רוצה לחזור כמה שיותר מהר למשקלים שהייתי מרים פעם.
קראתי שקריאטין לא טוב לחיטוב כי הוא שומר על נוזלים בגוף זה נכון?
אין בעיה לקחת קריאטין בחיטוב. זה יכול לגרום לך להיראות קצת יותר נוזלי אבל זה לא קשור להורדת שומן, וגם יכול לעזור לך לשמור קצת יותר על משקלי עבודה וכתוצאה מכך על מסת שריר.
ומה לגבי שורפי שומנים? יש הרבה פוסטים בפורום שאומרים שמדובר במוצר שנועד "לעבוד אליינו" שזה "חארטה" האם זה אמיתי?
ממה שידוע לי כל השורפי שומנים החוקיים לא יעילים בכלל (לא ניסיתי).

תקרא את זה:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
יש שם את כל המידע שתצטרך.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה קדם כל.
צודק לגבי ה-RMR יצא לי 2061,

ומה לגבי בניית תפריט יומי? איפה אוכל למצוא כיצד להרכיב אחד?
ראיתי הרבה משתמשים בפורום שכבר באים עם תפריט רק מבקשים לחדד דברים קטנים.

לגבי תפריט, אתה יכול לבחור תפריט מוכן, יש קישור בסוף המאמר לתפריטים. או שאתה יכול לבחור מאכלים שאתה רוצה לכניס לתפריט שלך, לבדוק את הערכים שלהם במחשבון תזונה (FOODSDICTIONARY, גולינגו, האפליקציה MYFITNESSPAL) ולהרכיב תפריט בעצמך (לפי הערכים שאתה צריך, שאותם אתה אמור ללמוד מהמאמר ששמתי לך), ותוכל להעלות אותו כאן לפורום לביקורת.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת,
בחיטוב רשום שמומלץ להתאמן FBW או AB
האם זה יפגע בי אם אני מתאמן בשיטה אחרת ..4 פעמים בשבוע, וכל יום להתאמן על שריר אחד?
דוגמא:
יום א: חזה
יום ב: גב
יום ג: יד קד+אח'
יום ד: רגליים + כתפיים

כמובן שאני לא מתאמן רצוף, לוקח הפסקה של יום בין אימון לאימון

נערך לאחרונה:
הפיצול הזה באופן כללי לא טוב למתאמן מתחיל או בינוני (בתכלס למתאמן שלא לוקח חומרים כנראה שאין מה לפצל ל abcd).
העניין שבפיצול כזה אתה עובד על שריר בנפח הרבה יותר גבוה בכל אימון (הכוונה הרבה סטים לכל שריר) ובתדירות הרבה יותר נמוכה מאשר ב fbw למשל (פעם בשבוע כל שריר לעומת 3 פעמים ב fbw). בתור מתחיל/בינוני אתה תרוויח הרבה יותר מתדירות גבוהה יותר.

• פותח/ת השרשור
הפיצול הזה באופן כללי לא טוב למתאמן מתחיל או בינוני (בתכלס למתאמן שלא לוקח חומרים כנראה שאין מה לפצל ל abcd).
העניין שבפיצול כזה אתה עובד על שריר בנפח הרבה יותר גבוה בכל אימון (הכוונה הרבה סטים לכל שריר) ובתדירות הרבה יותר נמוכה מאשר ב fbw למשל (פעם בשבוע כל שריר לעומת 3 פעמים ב fbw). בתור מתחיל/בינוני אתה תרוויח הרבה יותר מתדירות גבוהה יותר.

אבל ה-AB בחיטוב אתה ממש לא משקיע בסטים בשרירים גדולים..

הכוונה לפי דעתי בתוכנית כזאת אני לא יעלה במשקלים בסטים אלה להפך, ירד..

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה לא משקיע בסטים?

יש בסך הכל תרגיל 1 לשריר גדול,
כמו שאני רואה את זה אני פשוט לא יעמוד בקצב המשקלים.

דוגמא: נניח ואני דוחק בבנץ פרס 80 קילו.. רק פעם בשבוע (לפי תוכנית חיטוב), כמה אני יוכל להחזיק מעמד על משקל כזה..

לפי דעתי אני לא נותן לעצמי שבועיים ואני כבר לא דוחק 75 קג

יש בסך הכל תרגיל 1 לשריר גדול,
כמו שאני רואה את זה אני פשוט לא יעמוד בקצב המשקלים.

דוגמא: נניח ואני דוחק בבנץ פרס 80 קילו.. רק פעם בשבוע (לפי תוכנית חיטוב), כמה אני יוכל להחזיק מעמד על משקל כזה..

לפי דעתי אני לא נותן לעצמי שבועיים ואני כבר לא דוחק 75 קג
כמו שאמרתי לך:

• פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה:
האם ניתן בתקופת אימונים AB (חיטוב) להכניס את תוכנית האימונים SS ?

וגם האם ניתן לשנות ב-AB (חיטוב) את התרגילים?

לדוגמא: באימון B- מקבילים בתוספת משקל באחיזה רחבה עם גוף נוטה קדימה

במקום זה לעשות- בשכיבה לחיצת חזה בשיפוע חיובי כנגד משקוליות יד
לגבי SS לא מומלץ בכלל. כשהמשקלים יהיו מאתגרים בשבילך במקרה הטוב אתה תיתקע ולא תצליח להתקדם, במקרה הרע פציעה.
לגבי שני התרגילים, אפשר להחליף בעקרון.

Back
למעלה תחתית