הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לניארית בחיטוב

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום.אני מבצע את הלינארית (5X5) כבר כמה שנים בכל חיטוב במטרה לשמר את הכוח ואף לנסות ולהתחזק.
שאלתי,האם הנפח שם לא קטן מדי ועל אף שעובדים לעצימות..עדין מאבדים שריר או בעצם השריר מאבד מהנפח שלו?

שאלתי,האם הנפח שם לא קטן מדי ועל אף שעובדים לעצימות..עדין מאבדים שריר או בעצם השריר מאבד מהנפח שלו?
לפי הלוגיקה הזו, בתקופת מסה לא היינו מרוויחים מסת שריר בתכנית הזו, אבל זה לא המצב, היא דווקא עושה עבודה מצויינת לפי נסיון של הרבה חבר'ה בפורום

• פותח/ת השרשור
לפי הלוגיקה הזו, בתקופת מסה לא היינו מרוויחים מסת שריר בתכנית הזו, אבל זה לא המצב, היא דווקא עושה עבודה מצויינת לפי נסיון של הרבה חבר'ה בפורום

התוכנית טובה למסה ולהתקדמות במשקלים ועם זאת נראה לי אחרי תקופה איתה בחיטוב שסט 1-2 כבדים ככל שיהיו אמנם משמרים כוח אך לא מספיקים כדי לתת מראה שרירי וחטוב..מבין את כוונתי?

התוכנית טובה למסה ולהתקדמות במשקלים ועם זאת נראה לי אחרי תקופה איתה בחיטוב שסט 1-2 כבדים ככל שיהיו אמנם משמרים כוח אך לא מספיקים כדי לתת מראה שרירי וחטוב..מבין את כוונתי?
המראה השרירי והחטוב שאתה מדבר עליו הוא פונקציה של כמה גורמים שחלקם זמניים (כמו משק נוזלים ואגירת גליקוגן) ורובו המכריע קשור ליחס בין מסת שריר לשומן.

כפי שאנחנו יודעים, ורואים זאת כל הזמן במחקרים ובתוצאות בשטח, מסת שריר קשורה לכוח, באופן ישיר או עקיף, ככה ששימור כוח ככל הנראה גם יוביל לשימור מסת שריר, שעל פניו גם נשמע הגיוני.

מה שבטוח הוא שלהגיע לאימון יתר על גרעון קלורי זה דבר נפוץ ומוכר, וזה האידיאל שלנו להמנע ממנו, עבודה בנפח גבוה מקשה על ההתאוששות מאימון לאימון ולכן במיוחד בחיטוב רצוי להמנע מנפחי אימון גבוהים, לכן אנחנו מתרכזים בלעבוד בעצימות גבוהה.

זה שאתה חושב שזה מעט לא בהכרח אומר שזה מעט, בכל אופן אם אתה מרגיש שחסר לך נפח, אתה מוזמן להוסיף נפח בעזרת תרגילי עזר אבל לדעתי במקרים האלו לפעמים כל המוסיף גורע, ואם אתה מתאושש מאימון לאימון כמו שצריך אז זה אומר שאתה במצב מצויין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית