הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים בחיטוב *דחוף*

עדן12

משתמש מתחיל
169
5
נק' מוניטין:
5
169
5
בס"ד

בע"ה, עוד שבועיים וחצי פלוס מינוס אני מתחיל תקופת חיטוב ורציתי לדעת בקשר לאימונים בתקופה הזאת כמה דברים...
1) בגלל שצריך לשנות תכנית אימונים כל 30 יום רציתי לדעת אם תכנית האימונים הראשונה שאעשה בחיטוב יכולה להיות זהה (**רק מבחינת התרגילים. מבחינת החזרות והסטים ברור לי שיש הבדל. ז"א להשאיר את אותם תרגילים בדיוק**) לתכנית האחרונה שעשיתי במסה או שיש עדיפות לשנות אותה (להחליף תרגילים, שכן גם דבר זה הכרחי לעשות מדי תכנית)?
2) כמה סטים וכמה חזרות בדיוק צריך לכל קבוצת שריר כדי לשמר את מסת השריר/לאבד ממש מעט מסת שריר (אם אין ברירה)?
3) אם אני מחליף תרגילים איך אני משמר בחיטוב את אותם משקלים שעשיתי במסה? (כי אלה לא אותם תרגילים מה שבעצם לא נותן לי אפשרות לשמר את המשקל כי אני לא יכול לדעת כמה משקל אני צריך באותו תרגיל אם לא עשיתי אותו לפני כן בתקופת המסה..)
תודה מראש לכל העוזרים!

בגלל שצריך לשנות תכנית אימונים כל 30 יום
לא צריך לשנות תוכנית אימונים כל 30 יום

2) כמה סטים וכמה חזרות בדיוק צריך לכל קבוצת שריר כדי לשמר את מסת השריר/לאבד ממש מעט מסת שריר (אם אין ברירה)?
בתרגילי הבסיס בעיקר עצימות גבוהה (3x5) דדליפט - 1x5 יספיק
רצוי לא להגזים עם הנפח הכולל, ועם תרגילי עזר.

אם אני מחליף תרגילים
אל תחליף תרגילים. תעבוד כפי שעבדת במסה, רק בעצימות גבוהה יותר ופחות נפח

• פותח/ת השרשור

אני בכללי לא עושה דדליפט אבל תודה בכל מקרה! אתה תותח!

סליחה שאני יוצא דוחף אבל אני חייב להבין כי היום נאמר לי אחרת אני כבר די מבולבל...
היום נאמר לי להשאיר את אותו הנפח באימונים גם בתקופת החיטוב ופה אתה אומר להוריד נפח ולעבוד עם עצימות גבוהה.
תוכל להסביר מדוע יש העדפה של עצימות על פני נפח בחיטוב ?

תוכל להסביר מדוע יש העדפה של עצימות על פני נפח בחיטוב ?
מכיוון שנפח גבוה יוביל להתאוששות איטית יותר ולבזבוז רב יותר של מאגרי הגליקוגן בשריר מה שבסופו של דבר מתבטא בהיחלשות.
ברגע שתתחיל להיחלש במשקלי העבודה, השריר יקבל פחות גירוי מאשר קיבל לפני כן ופחות גירוי לשריר = פחות מסת שריר.

מכיוון שנפח גבוה יוביל להתאוששות איטית יותר ולבזבוז רב יותר של מאגרי הגליקוגן בשריר מה שבסופו של דבר מתבטא בהיחלשות.
ברגע שתתחיל להיחלש במשקלי העבודה, השריר יקבל פחות גירוי מאשר קיבל לפני כן ופחות גירוי לשריר = פחות מסת שריר.
לא חושב שיכולת לנסח את זה יותר טוב, תודה רבה.

• פותח/ת השרשור

שאלה נוספת אחי, לכל אורך תקופת החיטוב לא מחליפים תכנית אימון (החלפת תרגילים וכו')?

פחות נפח באימון לא נחשב גם לסוג של פחות גירוי לשריר?

פחות נפח באימון לא נחשב גם לסוג של פחות גירוי לשריר?
לא, כי העצימות גוברת.
להבדיל ממסה ששם נפח האימון יותר חשוב עבור התקדמות במשקלי העבודה\ בניית מסת שריר וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית