הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עדכון 5/3/1 5X5

oshri391

משתמש מתחיל
47
3
נק' מוניטין:
3
47
3
חג שמח כולם.
לפני ארבעה שבועות התייעצתי כאן עקב ירידה במשקלים רק בסקוואט ו- @yanivgoft עזר לי והציע שאנסה במקום BBB את הווריאציה של 5X5.
כיום, הסקוואט נשאר במגמת ירידה קלה (אולם קרה מצב שבשני הפעמים של הסקוואט אני מצליח לשפוף אותו המשקל - 80% מהTM והסט הרבה יותר קל ביום הדדליפט בסטים של 5X5).
בעיה נוספת שנתקלתי בה היא כי ביום הסקוואט אני לא מצליח לסגור את הסטים של הדדליפט 5X5 - זה מרגיש לא אפשרי לצערי.
כעת הבנץ והדדליפט הם אלו הממשיכים לעלות.
ככל הנראה אחזור לליניארית לתקופה הקרובה מלווה בחיטובון ואשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לצעד זה..
האם כדאי לחזור ל5X5 ולהיכנס לחיטוב קל ולנסות להחזיר את המשקלים למה שהיו ככל שניתן? יש טעם לסיים את המחזור של ששת השבועות בתכנית הנוכחית?
אשמח למענה.. תודה רבה והמשך יום נעים.

מה בדדליפט אתה לא מצליח? אם זה רק ה5x5 פשוט תוריד מהאחוזים. מה שחשוב ב531 זה אך ורק הסטים של ה+. כל עוד הם מתקדמים אתה מתקדם. השאר נועד להוספת נפח ועצימות מעבר לסט הזה שהוא צריך להיות מדד ההתקדמות שלך. אם קשה לך להתקדם ב531 לא יודע איך אתה מצפה לעבור להתקדמות שבועית ועוד עם מאזן שלילי..

אם אתה רגיש שיותר קל לך לעשות סקווט ביום של דדליפט מאשר ביום סקווט אז ככל הנראה אתה לא מתחמם טוב מספיק לםני הסקווט והדדליפט מהווה סוג של חימום בשבילך

• פותח/ת השרשור
מה בדדליפט אתה לא מצליח? אם זה רק ה5x5 פשוט תוריד מהאחוזים. מה שחשוב ב531 זה אך ורק הסטים של ה+. כל עוד הם מתקדמים אתה מתקדם. השאר נועד להוספת נפח ועצימות מעבר לסט הזה שהוא צריך להיות מדד ההתקדמות שלך. אם קשה לך להתקדם ב531 לא יודע איך אתה מצפה לעבור להתקדמות שבועית ועוד עם מאזן שלילי..

מה שעשיתי עד כה היה להוריד את האחוזים ולנסות להמשיך לעלות במשקלים והסטים של ה5/3/1 המשיכו לעלות בדדליפט.
השאלה היא כזו - בהנחה שאני נכנס עכשיו לחיטוב והסקוואט גם על ניטרלי לא עולה בתכנית הזו אלא להיפך, אם כדאי לחזור לליניארית בינתיים כדי לנסות לשמר את מה שיש (ואולי אף להצליח להעלות את הסקוואט עקב החזרת התדירות) ואולי לנסות להתקדם פעם בשבועיים לדוג' או שמא כדאי להישאר עם התכנית הנוכחית?

אם אתה רגיש שיותר קל לך לעשות סקווט ביום של דדליפט מאשר ביום סקווט אז ככל הנראה אתה לא מתחמם טוב מספיק לםני הסקווט והדדליפט מהווה סוג של חימום בשבילך

אני מבצע את החימומים BY THE BOOK ומרגיש דווקא די גרוע אחרי הדדליפט ביום שלו ועדיין איכשהו יותר קל לי להרים ביום זה כבד..לדעתי זה קשור איכשהו פסיכולוגיות (ואולי פיזיולוגית) לעובד שזה האימון האחרון בשבוע ובמיוחד שהוא בא אחרי יום בנץ..

תודה לשניכם על העזרה.. כמעט שכחתי לציין.

אני מבצע את החימומים BY THE BOOK ומרגיש דווקא די גרוע אחרי הדדליפט ביום שלו ועדיין איכשהו יותר קל לי להרים ביום זה כבד..לדעתי זה קשור איכשהו פסיכולוגיות (ואולי פיזיולוגית) לעובד שזה האימון האחרון בשבוע ובמיוחד שהוא בא אחרי יום בנץ..

תודה לשניכם על העזרה.. כמעט שכחתי לציין.
אז תנסה להתחמם לפי איך שמרגיש לך יותר טוב ולא בהכרח לפי הספר כל בנאדם מגיב קצת שונה

כתבתי כאן מספר פעמים, התרגילי עזר ב531 זה סוג שלהמלצה תשחק על זה איך שנוח לך.

הסבב האחרון שעשיתי היה נראה ככה:

סקואט 531
פרונט 5 סטים של 3

דדליפט 531
בוקס 5 סטים של 6

והתקדמתי נהדר

כנראה שלסקוואט אתה צריך יותר חימום ממה שאתה עושה נכון לכרגע
והתוכנית הזו לא מומלצת לנייטרלי ובטח שלא חיטוב, כי אתה לא תצליח להמשיך להתחזק כמו מה שאמור לקרות בתוכנית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית