ייעוץ האם להתחיל בחיטוב או במסה??

רן לנקרי

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אהלן חבריים.
אני בן 22, משקל 82 , וגובה 1.80.
אני קצת בעייתי משום שיש לי אחוז שומן גבוה (מעריך שכ-18 אחוז), ומסת שריר קטנה יחסית.
נרשמתי לחדר כושר, ואני מתחיל להתאמן בצורה רצינית + מעקב קפדני אחר תזונה, המוטיבציה שלי בשמים.

מה עלי לעשות?
1. "לנצל" את אחוז השומן הגבוה, ולעלות במסת שריר, כדי שבעוד כמה חודשים אכנס לחיטוב?
2. להתחיל חיטוב כעת תוך עבודה על מסת שריר??

ממה שיצא לי לקרוא במדריכים ולהתייעץ עם המאמן בחדר הכושר, אני מעריך שהאפשרות השנייה היא הסבירה יותר. הבעיה היא שאם אכנס לחיטוב, יהיה לי מאוד מאוד קשה לעלות במסת שריר, ואני אראה רזה ולא שרירי.

מה אתם אומרים חברים יקרים?

היי רן. 😃

תביא תמונה שנראה כמה אחוזי שומן יש לך.

• פותח/ת השרשור
מאמן מאוד מנוסה ראה אותי והוא העריך שיש לי בין 18-19 אחוז שומן

תמונות בכמה פוזות על בטן ריקה בבוקר תעזורנה להחליט

• פותח/ת השרשור
אוקי, אעלה מחר.
נניח ואכן אחוז השומן שלי בין 18-19. מה אתה ממליץ?

אוקי, אעלה מחר.
נניח ואכן אחוז השומן שלי בין 18-19. מה אתה ממליץ?

אני חושב שזה תלוי בך... כל אחד יגיד לך משהו אחר.

אני אישית הייתי מחטב לסביבות 75 ק"ג ואז מתחיל מסה ארוכה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה תלוי בך... כל אחד יגיד לך משהו אחר.

אני אישית הייתי מחטב לסביבות 75 ק"ג ואז מתחיל מסה ארוכה.

המטרה שלי היא לא לרדת במשקל אלא לרדת באחוז שומן.
השאלה היא איך אני שומר על מסת שריר?

המטרה שלי היא לא לרדת במשקל אלא לרדת באחוז שומן.
השאלה היא איך אני שומר על מסת שריר?

יש עליך מסת שריר כלשהי?

ובנוגע לשאלה שלך - אם אתה רוצה לרדת באחוזי שומן תוך כדי שמירה מירבית על מסת שריר, אתה חייב לשלב לפחות פעמיים-שלוש בשבוע אימון כוח: משקולות, דדליפט וכד'.

• פותח/ת השרשור
ברור לי שאני צריך לבצע אימוני כוח, גם ציינתי את זה בהודעה הראשונה, השאלה שלי אם להיכנס לתקופת חיטוב קלאסית (שמטרתה לרדת באחוז שומן ולשמור על מסת שריר- בדרך כלל עושים אותה אחרי תקופת מסה), או ללכת לתפריט חיטוב אחר, כי אין לי מסת שריר כל כך גבוהה גם ככה.

ברור לי שאני צריך לבצע אימוני כוח, גם ציינתי את זה בהודעה הראשונה, השאלה שלי אם להיכנס לתקופת חיטוב קלאסית (שמטרתה לרדת באחוז שומן ולשמור על מסת שריר- בדרך כלל עושים אותה אחרי תקופת מסה), או ללכת לתפריט חיטוב אחר, כי אין לי מסת שריר כל כך גבוהה גם ככה.

אנחנו צריכים לראות את התמונה שלך כדי להחליט...

מסכים שתמונה תעזור להחליט אבל בסוף זה החלטה שלך.

אפשר לרדת בחיטוב אבל להיות קטן יחסית כי אם המסה ההתחלתית נמוכה זה יהיה קשה גם החיטוב.
או לעשות מסה ארוכה ואיטית ו"לספוג" את העליה בשומן.

בד"כ על 18 אחוז שומן לא הייתי מתחיל מסה באופן אישי.

אפשר לרדת בחיטוב אבל להיות קטן יחסית כי אם המסה ההתחלתית נמוכה זה יהיה קשה גם החיטוב.

אפשר לשאול למה? כי אני נמצא במצב דומה לשלו ואני מתלבט אם לחטב עוד קצת או להתחיל מסה. למה בעצם קשה לחטב אם המסה ההתחלתית שלך נמוכה?

אפשר לשאול למה? כי אני נמצא במצב דומה לשלו ואני מתלבט אם לחטב עוד קצת או להתחיל מסה. למה בעצם קשה לחטב אם המסה ההתחלתית שלך נמוכה?

הכוונה היא בד"כ לכאלה שהם Skinny fat. שהם רזים יחסית אבל עם א.ש גבוה (רוב המקרים בפוסטים מסוג זה).

קושי לחטב עם מסה התחלתית נמוכה מאחר ואתה תצטרך לרדת למשקל נמוך כדי להגיע לאחוז שומן הרצוי.

• פותח/ת השרשור
מסכים שתמונה תעזור להחליט אבל בסוף זה החלטה שלך.

או לעשות מסה ארוכה ואיטית ו"לספוג" את העליה בשומן.

בד"כ על 18 אחוז שומן לא הייתי מתחיל מסה באופן אישי.

חברים יקרים, בואו נעזוב שנייה את עניין התמונה, נניח ואחוז השומן שלי הוא 18 אחוז.
הסכמנו שעכשיו אני צריך להתחיל בחיטוב כי המטרה שלי היא להיות 12-13 אחוז שומן ולאחר מכן להתחיל במסה.
השאלה המרכזית היא איך לשמור על מסת השריר (הלא גבוהה במיוחד שיש לי), או אפילו איך לעלות במסת שריר למרות שאני בחיטוב.
הבנתי שלמתאמנים מתחילים עם מסת שריר נמוכה, יש אפשרות מסוימת לעלות במסת שריר למרות שהם מתחטבים.
אני צריך טיפים לגבי סוג האימון שאני צריך לעשות ואיך לחלק נכון את הערכים התזונתיים של התפריט, כדי לשמור או אפילו להגדיל את מסת השריר.

הכוונה היא בד"כ לכאלה שהם Skinny fat. שהם רזים יחסית אבל עם א.ש גבוה (רוב המקרים בפוסטים מסוג זה).

קושי לחטב עם מסה התחלתית נמוכה מאחר ואתה תצטרך לרדת למשקל נמוך כדי להגיע לאחוז שומן הרצוי.

מצטער אבל אני עשיתי רק 3 יחידות במתמטיקה אז אני לא מבין איך מה שאתה אומר הגיוני. 😛

הרי אם אני אעלה, למשל, 10 קילו במסה, נשארתי עם אותם אחוזי שומן בגוף שלי, לא?

הרי אם אני אעלה, למשל, 10 קילו במסה, נשארתי עם אותם אחוזי שומן בגוף שלי, לא?
א) אתה לא עולה רק במסת השריר תמיד תעלה גם בשומן.
ב) אם עלית 10 קילו מסת שריר בלי שומן אז ירדת באחוז שומן 😃

• פותח/ת השרשור
חברים יקרים, בואו נעזוב שנייה את עניין התמונה, נניח ואחוז השומן שלי הוא 18 אחוז.
הסכמנו שעכשיו אני צריך להתחיל בחיטוב כי המטרה שלי היא להיות 12-13 אחוז שומן ולאחר מכן להתחיל במסה.
השאלה המרכזית היא איך לשמור על מסת השריר (הלא גבוהה במיוחד שיש לי), או אפילו איך לעלות במסת שריר למרות שאני בחיטוב.
הבנתי שלמתאמנים מתחילים עם מסת שריר נמוכה, יש אפשרות מסוימת לעלות במסת שריר למרות שהם מתחטבים.
אני צריך טיפים לגבי סוג האימון שאני צריך לעשות ואיך לחלק נכון את הערכים התזונתיים של התפריט, כדי לשמור או אפילו להגדיל את מסת השריר.

אשמח אם תסייעו לי במקום לסטות מהנושא

אשמח אם תסייעו לי במקום לסטות מהנושא
אם רק התחלת להתאמן. תתחיל במאזן נייטראלי עם מספיק חלבון. תוכל להתקדם כמה שבועות במשקלים גם ככה.
אחרי השבועות האלה תעלה שוב תמונה להתייעצות ואת משקלי העבודה שהגעת אליהם.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אם רק התחלת להתאמן. תתחיל במאזן נייטראלי עם מספיק חלבון. תוכל להתקדם כמה שבועות במשקלים גם ככה.
אחרי השבועות האלה תעלה שוב תמונה להתייעצות ואת משקלי העבודה שהגעת אליהם.
בהצלחה

האמת שחשבתי לעשות מאזן נייטרלי!
השאלה היא איך אני במאזן נייטרלי מוריד אחוז שומן? פשוט המון המון חלבון ולהוריד פחמימות ושומנים?

Back
למעלה תחתית