הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אימון חזה שלי ושל חבר

מצב
השרשור נעול

YoniCannelloni

משתמש מתחיל
82
13
נק' מוניטין:
21
82
13

אימון חזה שלי ושל חבר , בני חמש עשרה, הערוץ פעיל אז אני ממליץ להרשם 😃

זה די פשוט , ההתקדמות היא גם במשקלי עבודה וגם בכמות החזרות .
את התרגילי בסיס אני תמיד עושה 5*5 ומעלה משקל כל שבוע ב2.5 עד 5 קילו כדי להתקדם בהם הכי מהר במשקלי עבודה (בשביל תחרויות ליפטינג 😃 ) . לפחות משתדל לעלות .

אחרי זה יש לי תרגילי השלמה או בילדינג או תרגילי עזר או איך שתרצה לקרוא לזה . התרגילים האילו תמיד קשורים לתרגיל בסיס שאני עושה באותו יום . אם זה דדליפט ,אז התרגילי עזר יהיו קשורים לארבע ראשי , דו ראשי ,וגב עליון ותחתון ,ויד קדמית (ואותו דבר ביום של הסקוואט) . ביום של הבנץ (ואותו דבר ביום של הכתפיים) תרגילי עזר יהיו קשורים בכתפיים קדמיות ,צדדיות ואחוריות , בנץ עם משקולות או דיפ , ותרגיל ליד אחורית (אני עושה בנץ צר) .
התרגילים האלו אני מעלה גם במשקל וגם בחזרות . אני מתחיל למשל ב 5 סטים ל4 חזרות , אימון אחרי זה מעלה בחזרה (אם המשקל לא היה כבד מדי) , אימון אחרי זה בעוד חזרה , וכו וכו , עד שאני מגיע ל8-12 חזרות (אני מגיע בדרך כלל ל8 חזרות) .

ברגע זה אני מוסיף לתרגיל 2.5-5 קילו ומתחיל עוד פעם מ4 חזרות וחוזר חלילה . יוצא שיש פה גם התאוששות (כי 4 חזרות עם 2.5 -5 קילו יותר זה סביל ביותר ) , עובר לשלב של הכוח ,ומגיע לטווח חזרות גבוה .וחוזר חלילה .

זה בגדול הכל,די פשוט ומאוד יעיל כמה שאני מרגיש .
נשמע ממש נחמד, אני מאמין שזה מתחלק לאימון בנץ\פרס\סקוואט\דדליפט? או שיש חלוקה אחרת?
ובתרגילי עזר כמה סטים אתה נותן להכל? אין אימון עצימות כל שהוא?

אני לא עושה אף פעם עבודה במכשירים, רק משקל חופשי, לגבי תוכנית ss, אתה ממליץ לעשות אותה או שפשוט להעלות משקלים עם פחות חזרות בתוכנית שלי?

אני לא הכי ממליץ על ss לפיתוח גוף ואסטטיקה,כי לטעמי תרגילי בסיס לא מכסים מספיק את כל השרירים בעלי חשיבות באסטטיקה. תעשה את התוכנית שלך ותן דגש למשקלים כבדים ולהתקדמות מדי שבוע,בין עם במשקל או בין זה בהוספת חזרות.או שתיקח את הבסיס של ss ותוסיף תרגילי בידוד,למרות שזה יכול לפגוע בהתאוששות בשלבים מתקדמים של התוכנית .

אני לא הכי ממליץ על ss לפיתוח גוף ואסטטיקה,כי לטעמי תרגילי בסיס לא מכסים מספיק את כל השרירים בעלי חשיבות באסטטיקה. תעשה את התוכנית שלך ותן דגש למשקלים כבדים ולהתקדמות מדי שבוע,בין עם במשקל או בין זה בהוספת חזרות.או שתיקח את הבסיס של ss ותוסיף תרגילי בידוד,למרות שזה יכול לפגוע בהתאוששות בשלבים מתקדמים של התוכנית .
מה הבעיה בבנית כוח בסיסי עם SS ואחריה ביצוע פיצולים, בידודים ושאר הירקות?

נשמע ממש נחמד, אני מאמין שזה מתחלק לאימון בנץ\פרס\סקוואט\דדליפט? או שיש חלוקה אחרת?
ובתרגילי עזר כמה סטים אתה נותן להכל? אין אימון עצימות כל שהוא?

אכן,כל אימון בסיס שלו זה תרגיל מורכב אחד.אני אישית עושה את ההתקדמות בהם בסגנון תוכנית ליניארית,הרצתי אותה לפני כשנה ואהבתי את צורת ההתקדמות בה.

תרגילי עזר זה חמישה סטים, אלא אם כן אני לחוץ בזמן חח.אני לא רואה טעם בעצימות התרגילים עזר כי זה כבד על המפרקים ואני כבר שוחט את עצמי בתרגיל בסיס.
מה הבעיה בבנית כוח בסיסי עם SS ואחריה ביצוע פיצולים, בידודים ושאר הירקות?

אין בעיה,רק אתה צריך להבין כי יש שרירים שחשובים למתאמן שרוצה באסטטיקה שלא מקבלים מענה מלא בss.
אני לא רואה פואנטה להריץ תוכנית שיכולה לקחת מלא זמן עם התרגילים שנועדו לשפר את הכוח שלך (בתרגילים מסוימים ובצורת עבודה מסוימת),כאשר מהתחלה המטרה של המתאמן אחרת.
זה שהתרגילים הם אותם תרגילים, אבל השימוש בהם ואף צורת ביצוע הוא שונה בין פיתוח כוח ואסטטיקה.

אכן,כל אימון בסיס שלו זה תרגיל מורכב אחד.אני אישית עושה את ההתקדמות בהם בסגנון תוכנית ליניארית,הרצתי אותה לפני כשנה ואהבתי את צורת ההתקדמות בה.

תרגילי עזר זה חמישה סטים, אלא אם כן אני לחוץ בזמן חח.אני לא רואה טעם בעצימות התרגילים עזר כי זה כבד על המפרקים ואני כבר שוחט את עצמי בתרגיל בסיס.
נשמע תכנון שדי יתאים לי, אולי אנסה כאשסיים חיטוב. תודה!

תודה רבה אחי! אשקול מה לעשות

אני פאקינג ילד שמתאמן שנה וחצי ואתם מדברים איתי כאילו אוי ואבוי שאני לא יודע מה זה ss או משהו בסגנון
ברוך הבא ל LBS.
קח הכל בקלות ואל תתרגש, בטוח שתלמד מהשרשור הזה דבר או שניים.

לפי דעתי כדאי לך לפתוח פוסט ייעוץ חדש ונעזור לך שם בכל השאלות שלך
בוצע.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית