כמה פציעות שמסרבות לעבור!

• פותח/ת השרשור LifterS
  • פורסם בתאריך

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
אהלן חברים..

לפני שנתחיל חשוב לי לציין שכבר נפגשתי עם פזיו (לא אחד ולא שנים) בעלי רקע בתחום (פיזיו ספורט, וספורטתרפיסט).

היו לי כאבי ברכיים המון המון זמן ולאחר כמה טיפולים הם עברו כמעט לגמרי( עומס על הגיד הפיקה) ויכלתי לעשות סקוואטים והכל..
העלתי משקלים ממש ממש בהדרגה זאת אומרת 2.5 קילו בשבוע 😣 , ולאחר כמה שבועות הכאבים חזרו , אומנם הרבה פחות מפעם אבל עדיין קיימת אי נוחות בברך.
עצרתי שוב את הסקווטים ועברתי לכפיפה ופשיטה של הברכיים (אגב אני לא מרגיש שום כאב בתרגילים האלה) אבל אני מעוניין לחזור לעשות סקווטים אבל הכאבים חוזרים שוב ושוב מהתרגיל הזה, לגבי הטכניקה היא בסדר גמור (אפילו מנהלים פה בפורום אמרו שהיא בסדר, או לפחות לא כזאת שתגרום לכאבים)

איך אני פותר את הבעיה הזאת? אני כרגע מחטב אבל כשאחזור למסה אני מצפה לתת דגש על הרגליים שלי ונראהה לי שרק פשיטה וכפיפיה יעשו את העבודה לאט יוותר מהסקווט.

הפציעה השניה בדיוק אותו הדבר רק באיזור ההיפ פלקסורס.. מגיע מסקווטים וכל התסמינים שרשמתי על הברך.. אחרי דיקור הכל בסדר ואחרי כמה פעמים זה חוזר..
נסיתי לשנות רוחב עמידה ניסיתי וריאציה אחרת כמו hb ו lb ושום דבר לא עוזר הכאבים חוזרים..

מה עושים? הכסף נגמר כבר לפיזיו האלה..

תודה מראש

אני מהמר על בעיה בטכניקה. אולי הברך זזה לצדדים או קדימה מדי במהלך הביצוע.
האם כואב לך גם במשקל נמוך?

מה מצב הגמישות? אתה מסוגל לגעת ברצפה עם האצבעות כשהברכיים ישרות?

• פותח/ת השרשור
לא שולל אופציה שזה קשור לטכניקה כשאני דוחף את הברכיים לצדדים אז הרגל טיפה מתורממת אני מאמין זה התחיל מזה..
אבל מה שמוזר שזה לא כואב בסקוואט בכלל מגיע רק אחרי, יום אחרי יומיים אחרי לפעמים גם שעתיים אחרי
ועכשיו גם כואב לי ובכלל לא עשיתי סקוואט זה פתאום מגיע בלי קשר..
אגב הכאב מופיע גם בריצה ממש ברגע האימפקט.

לגבי הגמישות.. בוא נגיד שאני נוגע ברצפה אבל לא ברך ישרה פלס יש כיפוף קל

חשוב לי להגיד שהכאב נרגע כשאני מתגלגל על הרולר או אחרי דיקור או משהו בסגנון
אבל חוזר כל פעם מחדש

זה מחייב הסתכלות רחבה יותר כולל מבנה גפיים תחתונות , טכניקה וכמובן תוכנית האימונים וההתאוששות שלך.

לא שולל אופציה שזה קשור לטכניקה כשאני דוחף את הברכיים לצדדים אז הרגל טיפה מתורממת אני מאמין זה התחיל מזה..
אבל מה שמוזר שזה לא כואב בסקוואט בכלל מגיע רק אחרי, יום אחרי יומיים אחרי לפעמים גם שעתיים אחרי
ועכשיו גם כואב לי ובכלל לא עשיתי סקוואט זה פתאום מגיע בלי קשר..
אגב הכאב מופיע גם בריצה ממש ברגע האימפקט.

לגבי הגמישות.. בוא נגיד שאני נוגע ברצפה אבל לא ברך ישרה פלס יש כיפוף קל

חשוב לי להגיד שהכאב נרגע כשאני מתגלגל על הרולר או אחרי דיקור או משהו בסגנון
אבל חוזר כל פעם מחדש
ריצה וסקווטים זה שילוב בעייתי. יש הרבה עומס על הגב התחתון שגורם למתיחה בהאמסטרינג ולכאבי ברכיים.
ןזה מסביר גם
תתחיל לכמה שבועות בלי סקווטים או ריצה ותראה איך אתה מרגיש

• פותח/ת השרשור
זה מחייב הסתכלות רחבה יותר כולל מבנה גפיים תחתונות , טכניקה וכמובן תוכנית האימונים וההתאוששות שלך.

לגבי טכניקה יש לי סרטונים ולגבי תכנית אימונים זה שלושה ימים בשבוע
A1
פרס
צין אפס
פשיט ברכיים
כפיפת ברכיים
בייספס
תרייספס
בטן

A2
דדליפט
חזה בשיפוע עליון
פנדלי
ואפרייד ראו

A3 כמו A1

ריצה וסקווטים זה שילוב בעייתי. יש הרבה עומס על הגב התחתון שגורם למתיחה בהאמסטרינג ולכאבי ברכיים.
ןזה מסביר גם
תתחיל לכמה שבועות בלי סקווטים או ריצה ותראה איך אתה מרגיש

לא הסברתי את עצמי טוב..
אני לא רץ אבל אפילו בריצה סתם של 20 מטר זה כואב לא ריצות ארוכות וכאלה
הפיזו אומר שזה עומס על גיד הפיקה ומשם מגיעים כאבי הברכיים שלי..
אבל אני לא מצליח לשחרר את הגיד נסיתי תקופה ארוכה ללא סקוואטים לא עזר, נסיתי תקופה עם סקוואטים קלים והתקדמות איטית, לא עזר.. הכאבים צצים אחרי אימונים שאני דוחף מהרגליים כמו סקוואט\ לג פרס (אני עוד בודק את נושא הדדליפט) אפילו כשאני נשען על הקיר ועושה סקוואט עד המקביל ודוחך אחורה עם הרגליים אני מרגיש ממש את הברכיים

נערך לאחרונה:
לגבי טכניקה יש לי סרטונים ולגבי תכנית אימונים זה שלושה ימים בשבוע
A1
פרס
צין אפס
פשיט ברכיים
כפיפת ברכיים
בייספס
תרייספס
בטן

A2
דדליפט
חזה בשיפוע עליון
פנדלי
ואפרייד ראו

A3 כמו A1

לא הסברתי את עצמי טוב..
אני לא רץ אבל אפילו בריצה סתם של 20 מטר זה כואב לא ריצות ארוכות וכאלה
הפיזו אומר שזה עומס על גיד הפיקה ומשם מגיעים כאבי הברכיים שלי..
אבל אני לא מצליח לשחרר את הגיד נסיתי תקופה ארוכה ללא סקוואטים לא עזר, נסיתי תקופה עם סקוואטים קלים והתקדמות איטית, לא עזר.. הכאבים צצים אחרי אימונים שאני דוחף מהרגליים כמו סקוואט\ לג פרס (אני עוד בודק את נושא הדדליפט) אפילו כשאני נשען על הקיר ועושה סקוואט עד המקביל ודוחך אחורה עם הרגליים אני מרגיש ממש את הברכיים

אין דבר כזה "לשחרר" את הגיד. אם אכן מקור הבעיה הוא בגיד/ים , צריך להתאים תוכנית אימון וטיפול ייעודית.
תקרא קצת כאן : מיתוסים על טיפול בכאבי גידים

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה "לשחרר" את הגיד. אם אכן מקור הבעיה הוא בגיד/ים , צריך להתאים תוכנית אימון וטיפול ייעודית.
תקרא קצת כאן : מיתוסים על טיפול בכאבי גידים
קודם כל תודה זה עזר לי מאוד!
אבל עדיין אני קצת עובד עצות באיך להמשיך מפה מכיוון שכל מה שעשיתי רק עזר זמנית ותמיד הכאבים חזרו, לא זה שינה עם או בלי סקוואטים.
אחרי כמה טיפולים הכאבים כמעט נעלמו ושחזרתי לעשות סקוואטים לאט לאט הכאבים חזרו שוב ועליתי במשקלים לאט מאוד.. ולא העמסתי על הרגליים בכלל.
השאלה מה אני יכול לעשות כדי להחלים מזה? אני מבין שבלי הסתכלות מעמיקה לא באמת אפשר לעזור..
אבל אגיד לך את האמת בצורה הכי גלויה שאפשר..הוצאתי פשוט כל כך הרבה כסף (איזור ה 8000 9000 ש"ח) השנה האחרונה על הברכיים (פזיו, מדרסים,צילומים) שכרגע זה טיפה בעייתי לי ועוד שאני גר באילת אז זה מסתכם גם ביום עליה למרכז שזה עוד יותר מקשה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית