הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחיזה בבנץ' פרס תחרותי

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
אז ככה, במהלך השנים ניסיתי אין סוף ואריאציות של אחיזות בבנץ' פרס, בשלב מסויים מצאתי שכשאני לוחץ צר, הכתפיים מורגשות הרבה פחות והחזרה מרגישה טובה יותר באופן כללי (לחצתי רגיל לפני).
בתחרות האחרונה, התחרתי בבנץ' פרס, אז לפני התחרות, חזרתי לנסות התאמות חדשות בנוגע לאחיזה ושאר הירוקת.
נסגרתי על הכל, קשת, לג דרייב, המיקום שאליו אני מוריד את המוט ובכל זאת, נושא האחיזה חזר להיות שנוי במחלוקת.

צר מידי מוסיף טווח תנועה, אבל מוריד את העומס מהכתפיים
רחב מידי מוריד טווח תנועה, אבל מוסיף עומס לכתפיים (לכאורה, לא שולל את האופציה שאני לא לוחץ רחב כמו שצריך).
בסוף נסגרתי על אחיזה רגילה כסוג של ברירת מחדל.
אני כרגע בסומולוב ויש היו לי מקרים שלחיצות בסט ה8 היו טובות יותר בהרבה מהסט ה שני והשלישי.

מהי דעתכם בנושא? (יש לציין שהדיון הוא לא על מה הכי טוב לפיתוח מסת שריר, אלא על מהי הלחיצה הכי אפקטיבית שיכולה להיות בתחרות).

• פותח/ת השרשור
תאחוז איפה שאתה הכי חזק

אני מעוניין לשמוע על עוד התנסויות של אנשים פה.
הכי הגיוני שאם אלחץ רחב יותר אלחץ חזק יותר.
אבל משהו לא מסתדר לי בלחיצה רחבה! אז אולי אני מפספס משהו

לא. יש אנשים שהחזה שלהם יותר חלש אז אחיזה רחבה לא תהיה טובה להם ויש אנשים שהטרייספס שלהם יותר חלשים אז אחיזה צרה לא תהיה טובה להם.

אולי ישלך פחות שריר שם ? בודדת יד אחורית לנפח בעבר?

• פותח/ת השרשור
לא. יש אנשים שהחזה שלהם יותר חלש אז אחיזה רחבה לא תהיה טובה להם ויש אנשים שהטרייספס שלהם יותר חלשים אז אחיזה צרה לא תהיה טובה להם.

חזה אמור להיות תמיד חזק יותר (מן הסתם)

עברתי בזמנו מלחיצה באחיזה רחבה לאחיזה צרה (רוחב כתפיים) בגלל פציעה בכתף. בדיעבד, זה עשה לי טוב לא רק לכתפיים אלא גם להרמה עצמה. למרות שמגדילים טווח תנועה קל הרבה יותר לצאת מהבור עם אחיזה כזאת.

אני לוחץ מאוד רחב. אבל במקביל נותן הקשתה חזקה וממש מושך את הידיים לכיוון הגוף ומקטין את הזוית.
זה שיפר לי את ההרמה בצורה מאוד משמעותית

לחיצה באחיזה רחבה היא בהחלט אפקטיבית מהיבט תחרותי.
אני אישית עברתי מאחיזה רגילה לרחבה בגלל טרייספס שנחלשו, והרגשתי את היתרונות בהכנות לקראת התחרות.

• פותח/ת השרשור
אני לוחץ מאוד רחב. אבל במקביל נותן הקשתה חזקה וממש מושך את הידיים לכיוון הגוף ומקטין את הזוית.
זה שיפר לי את ההרמה בצורה מאוד משמעותית

יש לך סרטון? (לא משנה של איזה משקל)
ואיך הכתפיים?
לחיצה באחיזה רחבה היא בהחלט אפקטיבית מהיבט תחרותי.
אני אישית עברתי מאחיזה רגילה לרחבה בגלל טרייספס שנחלשו, והרגשתי את היתרונות בהכנות לקראת התחרות.

ונשארת עם רחבה?
לדעתי רחבה.
(מודה, לא לוחץ רחב)

אז למה לא לוחץ רחב?

גם אני הייתי בדילמה דומה, האחיזה שלי היא בין לבין,לכיוון צר, וכרגע נראה לי שאני דיי סגור על עצמי. כשלחצתי רחב יותר הרגשתי שאני לא מצליח 'לגריינדר' חזרות, ברגע שנתקעתי, נכשלתי. והכשלים תמיד היו כואבים בכתפיים. עכשיו לא כואב לי להיכשל ואני מרגיש הרבה יותר אקספלוסיבי מהחזה.

תראה ,

דן גרין - בדעה של לתפוס כמה שיותר רחב יותר טוב

ברנדון לילי- ההפך הגמור , מהלהל את הלחיצה הצרה כאפקטיבית ביותר.

שניהם ליפטרים חזקים ותחרותיים , תבחר מה שהכי נוח לך ורוץ עליו.

• פותח/ת השרשור
גם אני הייתי בדילמה דומה, האחיזה שלי היא בין לבין,לכיוון צר, וכרגע נראה לי שאני דיי סגור על עצמי. כשלחצתי רחב יותר הרגשתי שאני לא מצליח 'לגריינדר' חזרות, ברגע שנתקעתי, נכשלתי. והכשלים תמיד היו כואבים בכתפיים. עכשיו לא כואב לי להיכשל ואני מרגיש הרבה יותר אקספלוסיבי מהחזה.

בדיוק מה שקורה אצלי...

תראה ,

דן גרין - בדעה של לתפוס כמה שיותר רחב יותר טוב

ברנדון לילי- ההפך הגמור , מהלהל את הלחיצה הצרה כאפקטיבית ביותר.

שניהם ליפטרים חזקים ותחרותיים , תבחר מה שהכי נוח לך ורוץ עליו.

קשה לי לקחת אנשים כאלו וללמוד מהם משהו שאני צריך ליישם על עצמי, הפערים הם כל כך עצומים שזה פשוט לא רלוונטי.
איך אתה לוחץ?

בדיוק מה שקורה אצלי...

קשה לי לקחת אנשים כאלו וללמוד מהם משהו שאני צריך ליישם על עצמי, הפערים הם כל כך עצומים שזה פשוט לא רלוונטי.
איך אתה לוחץ?
אני לא מסכים , אתה לא אמור לקחת דוגמא מהם , אתה צריך ללמוד מזה שאין משהו חד משמעי.

אני לוחץ רחב, בלחיצה צרה יותר אני פח , תנסה את שניהם ותדע

אני אישית מעדיף רחבה אבל זה מאוד שונה בין כולם.
יש כאךה שירגישו יותר טוב עם צרה יותר.
תבדוק איך לך יותר נוח להרים.
אני אישית נהגתי לעשות הרבה אימוני טכניקה בשביל למצוא את השיטה הכי טובה בשבילי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית