הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחיזה בבנץ' פרס תחרותי

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
אז ככה, במהלך השנים ניסיתי אין סוף ואריאציות של אחיזות בבנץ' פרס, בשלב מסויים מצאתי שכשאני לוחץ צר, הכתפיים מורגשות הרבה פחות והחזרה מרגישה טובה יותר באופן כללי (לחצתי רגיל לפני).
בתחרות האחרונה, התחרתי בבנץ' פרס, אז לפני התחרות, חזרתי לנסות התאמות חדשות בנוגע לאחיזה ושאר הירוקת.
נסגרתי על הכל, קשת, לג דרייב, המיקום שאליו אני מוריד את המוט ובכל זאת, נושא האחיזה חזר להיות שנוי במחלוקת.

צר מידי מוסיף טווח תנועה, אבל מוריד את העומס מהכתפיים
רחב מידי מוריד טווח תנועה, אבל מוסיף עומס לכתפיים (לכאורה, לא שולל את האופציה שאני לא לוחץ רחב כמו שצריך).
בסוף נסגרתי על אחיזה רגילה כסוג של ברירת מחדל.
אני כרגע בסומולוב ויש היו לי מקרים שלחיצות בסט ה8 היו טובות יותר בהרבה מהסט ה שני והשלישי.

מהי דעתכם בנושא? (יש לציין שהדיון הוא לא על מה הכי טוב לפיתוח מסת שריר, אלא על מהי הלחיצה הכי אפקטיבית שיכולה להיות בתחרות).

קניזיולוגית, אחיזה רחבה תערב טווח תנועה קצר יותר, לכן גם סביר להניח שהמשקל יעלה, אבל עדיין אנחנו רואים פאוורליםטרים מאוד חזקים שלוחצים צר, בדיוק כמו שאנחנו רואים סוגים שונים של דדליפטרים למרות שבסומו הטווח תנועה קצר יותר,

אני יכול לספר על עצמי שהייתי לוחץ רחב בעבר, ובגלל אימפיצ'מנט בכתפיים עברתי לאחיזה צרה יותר, ואני התחזקתי לאורך זמן הרבה יותר איתה, אין לי יותר כאבים בכתפיים, זה מספיק סיבות בשבילי לעבוד באחיזה הזו.

לדעתי אם יש לך כאבים בכתפיים כשאתה אוחז רחב, עזוב זה לא שווה את הכמה קילוגרמים שזה יוסיף לך, עבוד צר יותר, לא חייב מאוד צר אבל תמצא את האמצע.

ענו כאן הרבה נכון, מצד שני אם אני חזק ברחב זה ממש לא אומר עליך.

אני מניח ממה שאתה אומר - שאין יתרון חד משמעי באחיזה מסויימת, אחרת היית יודע בעצמך.

עדיפות ראשונה - ללחוץ איך שאתה מרגיש הכי בריא ועם טכניקה הכי עקבית. אצלי דווקא בצרה אני מרגיש לפעמים כאבים והטכניקה יוצאת משליטה.

עדיפות שניה - מכיוון שאתה בסמולוב, יש לך לא מעט סטים לנסות דברים, קח את האימון של השישיות או החמישיות שהם די קלים ופשוט כל סט תנסה טיפה אחרת, לא בהבדלים משמעותיים, לפעמים ס"מ-שניים משפיעים המון.

קח בחשבון שאם אתה עושה עם / בלי עצירות - יש גם השפעה. הייתי אומר בהנחה כללית שרחב יותר יותר קשה לעצור, ובצרה יש יותר כוח מתפרץ מהחזה שעוצרים.

• פותח/ת השרשור
ענו כאן הרבה נכון, מצד שני אם אני חזק ברחב זה ממש לא אומר עליך.

אני מניח ממה שאתה אומר - שאין יתרון חד משמעי באחיזה מסויימת, אחרת היית יודע בעצמך.

עדיפות ראשונה - ללחוץ איך שאתה מרגיש הכי בריא ועם טכניקה הכי עקבית. אצלי דווקא בצרה אני מרגיש לפעמים כאבים והטכניקה יוצאת משליטה.

עדיפות שניה - מכיוון שאתה בסמולוב, יש לך לא מעט סטים לנסות דברים, קח את האימון של השישיות או החמישיות שהם די קלים ופשוט כל סט תנסה טיפה אחרת, לא בהבדלים משמעותיים, לפעמים ס"מ-שניים משפיעים המון.

קח בחשבון שאם אתה עושה עם / בלי עצירות - יש גם השפעה. הייתי אומר בהנחה כללית שרחב יותר יותר קשה לעצור, ובצרה יש יותר כוח מתפרץ מהחזה שעוצרים.

הרעיון שלי באשכול היה ללמוד איך להגיע ללחיצה המתאימה לי ביותר, לא בשביל להעתיק.
עצירות אני מתרגל רק חודש לפני תחרות, לגמרי מסכים איתך לגבי האקספוליביות שחזקה יותר מהאחיזה הצרה/אמצעית.

אם כבר הגבת פה, מה דעתך על הנגיעה עצמה? בהנחה והקשת שלי סבירה, בסטרנום או טיפה מתחת/מעל?

אני מעוניין לשמוע על עוד התנסויות של אנשים פה.
הכי הגיוני שאם אלחץ רחב יותר אלחץ חזק יותר.
אבל משהו לא מסתדר לי בלחיצה רחבה! אז אולי אני מפספס משהו

אני גם חשבתי ככה..ואז הצרתי אחיזה והמשקלים עלו ובאופן כללי גם מרגיש יותר חזק בפוזיצייה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית