הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב מתח בתכנית אימונים

alond22

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום,

גובה: 1.75 מטר.
משקל: 66 קילו.

מתאמן כבר פחות או יותר 3 חודשים.

מטרה: פיתוח גוף, מסה.
כרגע אני עם תכנית AB, מתאמן 3-4 פעמים בשבוע, לוקח 15 גרם חלבון כל יום (ובנוסף אוכל מלאא).

אני צריך עזרה, אני מעוניין לשלב תרגילי מתח בתכנית אימונים שלי.
עד עכשיו בתרגילי גב היה לי באימון B חתירה לחזה בישיבה, משיכת פולי עליון לחזה, משיכת פולי עליון-אחיזה צרה, פשיטת גו (גב תחתון). כל התרגילים 3 סטים, 8-10 חזרות.
הרבה אנשים המליצו לי לוותר על שני התרגילים של משיכת פולי עליון ולהכניס מתח לתכנית שלי במקום, וזה מה שאני מעוניין לעשות.
ראיתי את התכנית הזאת:
http://www.50pullups.com
היא נראית לי מאוד טובה.
השאלה היא האם זה נראה לכם הגיוני לעשות את התרגילים האלה רק באימון B כאשר אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע תכנית AB? או שאולי כדאי לי לעשות את התרגילים בלי קשר לתכנית AB, כלומר לעשות את התרגילים כל יומיים ותוך כדי ללכת לחד״כ ולוותר על משיכת פולי עליון באימון B?
תוכלו בבקשה לעזור?

תודה רבה ושבת שלום.

אלא אם אתה מעוניין משום מה להגיע לכמות כזאת של מתח, אין סיבה לשלב את זה.
תשלב מתח או צ'ין אפ עם משקל כתרגיל ראשון לגב באימון B.
תמיד עדיף לבסס את התוכנית על חזרות נמוכות, כלומר לעשות את המתח ל-3x5 - וכמו תמיד, להקפיד על התקדמות במשקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
אלא אם אתה מעוניין משום מה להגיע לכמות כזאת של מתח, אין סיבה לשלב את זה.
תשלב מתח או צ'ין אפ עם משקל כתרגיל ראשון לגב באימון B.
תמיד עדיף לבסס את התוכנית על חזרות נמוכות, כלומר לעשות את המתח ל-3x5 - וכמו תמיד, להקפיד על התקדמות במשקלי העבודה.
אני חושב שאני רוצה להחליף את כל הפולי עליון למתח, ההתלבטות היא האם כדאי לעשות את הסטים שבתכנית הזאת גם אם אני אעשה את זה רק פעמיים בשבוע (באימון B)? או שאולי כדאי לוותר על התרגילים של הפולי עליון ולהתחיל להתאמן עם התכנית הזאת בלי קשר לתכנית של החדר כושר אלא בנוסף? כאילו כל יומיים לבצע את התרגילים שבתכנית מתח ובנוסף ללכת לחדר כושר.
וצ׳ין אפ לא עובד על יד קדמית?

אני חושב שאני רוצה להחליף את כל הפולי עליון למתח, ההתלבטות היא האם כדאי לעשות את הסטים שבתכנית הזאת גם אם אני אעשה את זה רק פעמיים בשבוע (באימון B)? או שאולי כדאי לוותר על התרגילים של הפולי עליון ולהתחיל להתאמן עם התכנית הזאת בלי קשר לתכנית של החדר כושר אלא בנוסף? כאילו כל יומיים לבצע את התרגילים שבתכנית מתח ובנוסף ללכת לחדר כושר.
וצ׳ין אפ לא עובד על יד קדמית?
אם אתה מתעקש על התוכנית, נחכה שאנשים שעשו אותה יגיבו.
בכל מקרה לא כדאי לשלב תוכניות, בדרך כלל יש התנגשות של עקרונות אימון וזה רק פוגע.
לגבי צ'ין אפס, הם עובדים בעיקר על גב ויחד איתו גם על יד קדמית, כמו רוב (אם לא כל) החתירות והמשיכות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית