הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיואשת סופית

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
אני יודעת שכבר שאלתי על זה אולי אלף פעם
אבל הפעם זה קצת שונה- אני באמת ממש ממש מיואשת כבר ואני לא יודעת מה לעשות
אני בת 14.8 גבה 147-148 משקל 39-41
ובגלל הגנים הגרועים שקיבלתי ומבנה הגוף שלי לי סוג של כרס
אני לא מתכוונת כמובן כמו לאלה שבמשקל עודף אבל בוא נאמר שלנתונים שלי זה לא הגיוני כל כך
(אני לא מדמיינת סתם כי לא רק אני חושבת ככה, כולם אומרים לי
וכשאני אומרת את המשקל שלי לא מאמינים לי חושבים יותר ותמיד שרואים אותי בבגד ים נגיד או חולצה צמודה אפילו
מעירים לי על זה שיש לי בטן -_-)
ואפילו בקיץ שהייתי ממש תת משקל שקלתי איזה 30 קילו ולמרות זאת עדיין היה לי את הדבר המעצבן הזה של הבטן
ואני יחסית מחוטבת בישן, בידיים, אולי גם קצת ברגליים...
וממזמן כבר הייתי עושה מסה ואז חיטוב אם זה היה תלוי בי אבל אסור לי (זה כבר לא ניכנס)
וגם אני לא במכון כושר אני מתאמנת בבית.
וזה ממש ממש ממש מתסכל אותי ומדכא אותי שיש לי חברות- שהן אוכלות כל דבר שזז נכנס להן לפה
הם עושות פי 5 פחות ספורט ממני תזונה ממש לא מקפידות אבל הן הרבהה יותר רזות ממני למרות שהן שוקלות יותר
הן נראות מקל ומחוטבות ואני פשוט קורעת את עצמי באימונים אני ממש ממש ממש משקיעה כבר אין לי כוח (נפשי ופיזי)
ותזונה אני ממש ממש ממש ממש מקפידה תפריט וערכים רק רק בריא אבל מה- אני עדיין עם הבטן הזאת
אל תגידו לי ''כל אחד איך שהוא, תאהבי את עצמך'' וכל השטויות האלה...
אז בקיצור ולעניין- מה אני יכולה לעשות? כמו שאמרתי ספורט ותזונה אני מקפידה מאוד מאוד לא חורגת בכלל לא מפספסת אימון,
ומסה או חיטוב אסור לי לעשות (סיבות אישיות) אז מה נשאר לי?
עוד מעט הקיץ ואני ממש בדיכאון בגלל זה- למה זה מגיע לי? שאחרי שאני משקיעה וקורעת את עצמי
בכל הדבר הזה ולא זזה מהמקום מילימטר ואילו חברות שלי טוחנות כאילו אין מחר עושות ספורט אולי פעם בשנה שוקלות יותר ממני
ונראות כמו דוגמניות? אני יודעת שזה מבנה גוף וגנים אבל באמת שאני כבר לא יכולה יותר נפשית ופיזית

• פותח/ת השרשור
כנראה שיש להן מסת שריר גבוהה יותר.

אני לא יודע מה הסיבות אבל חוץ מלעלות מסת שריר אני לא רואה מה עוד אפשר להמליץ לך.
ממש לא, אחת מהן בכלל לא מתאמנת כמעט והשנייה עושה אירובי והן לא בדיוק מפתחות שרירים
הן אפילו לא נראלי אוכלות מספיק חלבון בשביל זה
הן פשוט ממש רזות לאו דווקא מחוטבות ריבועים בבטן אלא פשוט צורה יפה

ממש לא, אחת מהן בכלל לא מתאמנת כמעט והשנייה עושה אירובי והן לא בדיוק מפתחות שרירים
הן אפילו לא נראלי אוכלות מספיק חלבון בשביל זה
הן פשוט ממש רזות לאו דווקא מחוטבות ריבועים בבטן אלא פשוט צורה יפה
אם הן שוקלות יותר ונראות יותר רזות אני רואה רק 2 סיבות אפשריות: או שהן גבוהות יותר או שיש להן יותר מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
הן
אם הן שוקלות יותר ונראות יותר רזות אני רואה רק 2 סיבות אפשריות: או שהן גבוהות יותר או שיש להן יותר מסת שריר.
הן כן גבוהות יותר אבל התכוונתי שהיחס בין הגובה למשקל שלהן ושהן נראות ככה ממש לא הגיוני לעומת היחס גובה משקל שלי ואיך שאני נראית כי גם כשאני בתת משקל ממש והן ההפך הן נראות הרבהה יותר רזות ממני

הן

הן כן גבוהות יותר אבל התכוונתי שהיחס בין הגובה למשקל שלהן ושהן נראות ככה ממש לא הגיוני לעומת היחס גובה משקל שלי ואיך שאני נראית כי גם כשאני בתת משקל ממש והן ההפך הן נראות הרבהה יותר רזות ממני
כי יש להן מסת שריר גבוהה יותר. אי אפשר להתחמק מזה.

אני מבין שמסה את לא יכולה לעשות. (הייתי שמח לדעת אם אפשר לעזור בזה - מוזמנת לשלוח לי בהודעה את הסיבה אולי אוכל לעזור) אבל במצב שלך כנראה שרק הזמן יעשה את שלו, את מתאמנת הרבה..עד שתוכלי ללכת למכון כושר זה מה שיש. ואת עוד צעירה מאוד ותגבהי ואז כנראה הדברים יסתדרו

• פותח/ת השרשור
כי יש להן מסת שריר גבוהה יותר. אי אפשר להתחמק מזה.

אני מבין שמסה את לא יכולה לעשות. (הייתי שמח לדעת אם אפשר לעזור בזה - מוזמנת לשלוח לי בהודעה את הסיבה אולי אוכל לעזור) אבל במצב שלך כנראה שרק הזמן יעשה את שלו, את מתאמנת הרבה..עד שתוכלי ללכת למכון כושר זה מה שיש. ואת עוד צעירה מאוד ותגבהי ואז כנראה הדברים יסתדרו
אוקיי אז אין להן מסת שריר כי אם תראה מה שעניתי לזה שמקודם תבין - הן פשוט רזות וזה גנים ומבנה גוף ואני מבינה את זה
לגבי המכון והגובה- אז אני לא אהיה יותר מ150 זה סופי וזה סיפור ארוך אני לא אפרט זו פשוט עובדה
ולגבי המסה / חיטוב- ההורים שלי לא רוצים להשקיע בי ככה ולדעתם זה סתם שטויות ושאני לא צריכה את זה, לדעתם אני מינימום בר רפאלי -_-
והם לא רוצים גם שעכשיו שאני מקבלת הזרקות הורמון גדילה אני אתחיל לפגוע בזה עם משקולות וחדר כושר וכל זה וכל מיני חיטוב ומסה הם סבורים במאה אחוז שמש קולות וחדר כושר יהרוס לי את הגדילה ולא מוכנים לשמוע גם דעה של איש מקצוע , בקיצור לדבר לקיר

1.תפסיקי להסתכל על אחרים
2. תעשי אימוני התנגדות עם משקל גוף בטיאראקס (תגידי שאת אוהבת כושר וזה תחביב בלי לפרט את הסיבות לכך) ושההורים יעזרו לך זה לא משקולות ואחלה דרך לשמור על אורח חיים בריא.
3. תאכלי בריא בלי שטויות
4. יש לך עוד 60-70 שנה או יותר להוריד את הכרס ה'מפלצתית ' שהורסת לך את החיים כרגע אז
בסוף היא תרד אם את כל כך רוצה.

את בת 15.
אז דבר ראשון, אגיד לך מניסיון..בגיל הזה היו לי חברות בדיוק כמו שלך..״רזות מקל״ שמעצבן לראות כמה הן אוכלות ולא משמינות..ואני הייתי תמיד זו שלא יכולה לאכול מה שבא לה ולא יכולה ללבוש מה שבא לה כי תמיד יהיה משהו שיראה לא טוב.
והיום, רוב הבנות האלה השמינו, ואני רק להיפך.
הגוף שלך עדיין משתנה, זה גיל שיש בו המון שינויים פיזיים ולכן הדבר היחיד שאפשר להמליץ לך זה לאכול בריא, לא לעשות שום ״דיאטה״ או משהו כזה.
תעשי ספורט שאת יכולה לעשות וההורים שלך לא ילחצו ממנו..כמו שהציעו פה למשל TRX.
אם תצליחי לשכנע אותם להתאמן אימוני התנגדות (אולי שיחה עם איש מקצוע שיסביר להם שזה בסדר) זה יהיה מעולה, אבל אם לא, תנסי להסתפק בדברים אחרים.
אבל העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, זה שתהיי בסבלנות, ועם כמה שזה נשמע מעצבן- תאהבי את עצמך! את הרבה מעבר למה שאת נראית, אל תתני להערות של אחרים להפיל אותך.
ושוב, את בת 15, תתעסקי בלהנות מהגיל הזה ובכל מה שמסביב ולא רק באיך שאת נראית..(ואני מבינה בדיוק כמה זה קשה, תאמיני לי..)

גם אני הרגשתי ככה בגילך, אבל תאמיני לי שהכל היה בראש שלי..
אני בטוחה שגם אצלך זה המקרה, מהמעט שאני מכירה אותך מהפורום..

גנטיקה ומבנה גוף משחקים תפקיד מאוד משמעותי וזה יהיה כך כל החיים. ניתן לשפר במידה די משמעותית נתונים גנטיים אבל אני מבינה שהאפשרויות בשלב הזה מוגבלות. הן מוגבלות מסיבה טובה, ההורים שלך מנסים למקסם את התוצאות של הטיפול ההורמונלי שאת מקבלת.
יש לך אזורים בגוף שאת מרוצה מהם אבל רואה רק את הבטן. מצד שני הבטן הזו מלמדת אותך על משמעת עצמית ונותנת לך מוטיבציה ענקית להקפיד על תזונה ועל אימונים.
אז היום את בת 14 וסובלת (סליחה אם אני נשמעת מזלזלת אבל סבל היא נקודת המוצא בגיל הזה. כולם/ן סובלים כך או אחרת. תשתפי את החברות שלך הן יספרו לך על הצלוליט בירכיים והבוהן הענקית..😉)
התקופה הזו תעבור ואת תגדלי להיות מי שאת ועם מוטיבציה מטורפת ויכולת גופנית.
לבינתיים תמקסמי מה שניתן עם אימוני משקל גוף (שכיבות שמיכה, מכרעים, עמידות ידיים, מתח, מקבילים...). תמשיכי להקפיד על תזונה ותמצאי בגדים שמחמיאים לרגליים, לישבן. הבטן תחכה.
דרך אגב מהר מאוד תלמדי ש5 חזרות של מתח או 20 שכיבות שמיכה נותנים סיפוק אדיר לא פחות מבטן.
🙄

• פותח/ת השרשור
ואם ארשם לחדר כושר רק ביוני
אני לא יודעת מה לעשות- מסה או חיטוב
אני יודעת שלפי הנתונים שלי זה מסה ואז חיטוב
אבל הבנתי שלפי האחוזי שומן אם זה בערך 20 אחוזים לפחות
אז זה לא מומלץ כי כנראה שהעלייה תהיה יותר בשומן ולא בשריר
זה נכון? וגם לפי מבנה הגוף שלי כדאי חיטוב...
הבעיה בבטן שלי זה שהשומן נאגר בחלק התחתון של הבטן
וזה לא נראה טוב בכלל
וזה ממש מעצבן אותי אני עושה תרגילים למקום הזה חורשת על כל התרגילים שרק קיימים
לכל הרמות עם כל ציוד שאני רק יכולה למצוא בבית
אבל זה לא עוזר בכלל אפילו לא קצת אין שינוי

ואם ארשם לחדר כושר רק ביוני
אני לא יודעת מה לעשות- מסה או חיטוב
אני יודעת שלפי הנתונים שלי זה מסה ואז חיטוב
אבל הבנתי שלפי האחוזי שומן אם זה בערך 20 אחוזים לפחות
אז זה לא מומלץ כי כנראה שהעלייה תהיה יותר בשומן ולא בשריר
זה נכון? וגם לפי מבנה הגוף שלי כדאי חיטוב...
הבעיה בבטן שלי זה שהשומן נאגר בחלק התחתון של הבטן
וזה לא נראה טוב בכלל
וזה ממש מעצבן אותי אני עושה תרגילים למקום הזה חורשת על כל התרגילים שרק קיימים
לכל הרמות עם כל ציוד שאני רק יכולה למצוא בבית
אבל זה לא עוזר בכלל אפילו לא קצת אין שינוי
אין כזה דבר תרגילים למקום, השומן שם נאגר לפי אחוז השומן, הגנטיקה והתזונה שלך, לא משהו ששום תרגיל ספציפי יכול לשנות
מה שאת כן יכולה לעשות, זה להתחזק ולהעלות מסת שריר, שגם תעזור לשרוף מעט שומן, וגם תשנה מעט את מבנה הבטן, ואולי תעזור מעט למתוח וליישר את האזור, מה שיוריד מעט את הגוש הזה

• פותח/ת השרשור
אין כזה דבר תרגילים למקום, השומן שם נאגר לפי אחוז השומן, הגנטיקה והתזונה שלך, לא משהו ששום תרגיל ספציפי יכול לשנות
מה שאת כן יכולה לעשות, זה להתחזק ולהעלות מסת שריר, שגם תעזור לשרוף מעט שומן, וגם תשנה מעט את מבנה הבטן, ואולי תעזור מעט למתוח וליישר את האזור, מה שיוריד מעט את הגוש הזה
ואם נגיד אני ארשם ביוני למכון כושר שזה בערך עוד שבועיים ככה?
מה אני יכולה לעשות עד אז? ואם בסוף אני בכלל לא ארשם?
אילו אפשרויות יש לי? אם בכלל...

ואם נגיד אני ארשם ביוני למכון כושר שזה בערך עוד שבועיים ככה?
מה אני יכולה לעשות עד אז? ואם בסוף אני בכלל לא ארשם?
אילו אפשרויות יש לי? אם בכלל...
בינתיים את יכולה להתחיל עם תזונה בריאה יותר, במידה ולא עשית את זה עד עכשיו, ושאני אומר תזונה בריאה אני לא מתכוון רק ללא לאכול ג'אנק, אלא גם הכוונה להשאיר את הגוף שלך בריא עם הכמויות, לא לצמצם עד למצב שהגוף שלך נלחם להשאיר מקורות אנרגיה כמו שומן
מה גם, שעם הנתונים שלך בינתיים אימונים ביתיים בהחלט יכולים להספיק עד אז, ויש כאלה יותר ופחות קשים, אבל בגלל שאת כבר עובדת בבית אז לכי על אימוני הכוח הביתיים, פחות אלה של אירובי ושטויות, וכל זה עם דגש על טכניקה של תרגילי בסיס, ככה שלא תצטרכי לבזבז זמן על ללמוד אותם בחדר כושר, ותוכלי ישר להיכנס לעבודה

• פותח/ת השרשור
בינתיים את יכולה להתחיל עם תזונה בריאה יותר, במידה ולא עשית את זה עד עכשיו, ושאני אומר תזונה בריאה אני לא מתכוון רק ללא לאכול ג'אנק, אלא גם הכוונה להשאיר את הגוף שלך בריא עם הכמויות, לא לצמצם עד למצב שהגוף שלך נלחם להשאיר מקורות אנרגיה כמו שומן
מה גם, שעם הנתונים שלך בינתיים אימונים ביתיים בהחלט יכולים להספיק עד אז, ויש כאלה יותר ופחות קשים, אבל בגלל שאת כבר עובדת בבית אז לכי על אימוני הכוח הביתיים, פחות אלה של אירובי ושטויות, וכל זה עם דגש על טכניקה של תרגילי בסיס, ככה שלא תצטרכי לבזבז זמן על ללמוד אותם בחדר כושר, ותוכלי ישר להיכנס לעבודה
על התזונה אין מה לדבר בכלל
אני ממש ממש מקפידה לא רק על תזונה בריאה אלא גם על כמויות ותפריט וערכים ליום
ובאמת שזה החלק שממש ממש קל לי

על התזונה אין מה לדבר בכלל
אני ממש ממש מקפידה לא רק על תזונה בריאה אלא גם על כמויות ותפריט וערכים ליום
ובאמת שזה החלק שממש ממש קל לי
אז מה שנשאר זה רק תוכנית האימונים
לרוב מה שתמצאי באינטרנט בתכניות אימון ביתיות זה כמה תרגילים חסרי תועלת, בעיקר בטן וישבן, קלים מאוד, בסיגנון כמה דקות ונגמר
אז תחפשי משהו קצת יותר רציני, אולי אפילו TRX אם יש לך את האופציה הזאת

• פותח/ת השרשור
אז מה שנשאר זה רק תוכנית האימונים
לרוב מה שתמצאי באינטרנט בתכניות אימון ביתיות זה כמה תרגילים חסרי תועלת, בעיקר בטן וישבן, קלים מאוד, בסיגנון כמה דקות ונגמר
אז תחפשי משהו קצת יותר רציני, אולי אפילו TRX אם יש לך את האופציה הזאת
בעיקרון הבעיה היא יותר בתכנית לבטן
מכיוון שהתכנית שלי לחלק של הישבן והרגליים היא מאוד מאוד אינטנסיבית ולא פשוטה

Back
למעלה תחתית