הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיואשת סופית

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
אז מה שנשאר זה רק תוכנית האימונים
לרוב מה שתמצאי באינטרנט בתכניות אימון ביתיות זה כמה תרגילים חסרי תועלת, בעיקר בטן וישבן, קלים מאוד, בסיגנון כמה דקות ונגמר
אז תחפשי משהו קצת יותר רציני, אולי אפילו TRX אם יש לך את האופציה הזאת
ואני חושבת שירשו לי ביוני להירשם למכון אז אני מעדיפה כבר להיות שם במקום רק TRX שיהיו לי יותר אפשרויות
ובקר למה שכתבתי על התכנית לבטן, הבעיה בזה שפשוט כבר באמת חרשתי את כל התרגילים
כל הוריאציות כל הרמות הכל מהכל וקשה לי למצוא משהו שקצת יותר לרמה שלי עכשיו

ואני חושבת שירשו לי ביוני להירשם למכון אז אני מעדיפה כבר להיות שם במקום רק TRX שיהיו לי יותר אפשרויות
ובקר למה שכתבתי על התכנית לבטן, הבעיה בזה שפשוט כבר באמת חרשתי את כל התרגילים
כל הוריאציות כל הרמות הכל מהכל וקשה לי למצוא משהו שקצת יותר לרמה שלי עכשיו
זה למה המלצתי על TRX, יש לו גם רמות קשות, וזה לא מזיק שיהיה לך אחד
וכל תרגיל אפשר להרוס את היעילות שלו כששמים אותו בקונטקסט הלא נכון
בואי תרשמי פה תוכנית לדוגמא שלך, שנוכל לדעת האם יש פה ניצול לא נכון של זמן ואנרגיה

• פותח/ת השרשור
זה למה המלצתי על TRX, יש לו גם רמות קשות, וזה לא מזיק שיהיה לך אחד
וכל תרגיל אפשר להרוס את היעילות שלו כששמים אותו בקונטקסט הלא נכון
בואי תרשמי פה תוכנית לדוגמא שלך, שנוכל לדעת האם יש פה ניצול לא נכון של זמן ואנרגיה
הכוונה לתכנית לבטן שאני עושה? זה קצת בעיה כי כפי שציינתי לפני כמה תגובות
שחרשתי כל תרגיל בכל הוריאציות בכל רמות הקושי כל תרגיל באינטרנט שקיים שאפשר לעשות בבית
ללא ציוד כי אין ליולכן כל פעם התכנית לבטן שלי סוג של משתנה מכל שבוע אני מנסה להוסיף דברים שלא עשיתי עדיין
אבל שיהיו לרמה שלי ואפקטיביים ולא מוצאת

הכוונה לתכנית לבטן שאני עושה? זה קצת בעיה כי כפי שציינתי לפני כמה תגובות
שחרשתי כל תרגיל בכל הוריאציות בכל רמות הקושי כל תרגיל באינטרנט שקיים שאפשר לעשות בבית
ללא ציוד כי אין ליולכן כל פעם התכנית לבטן שלי סוג של משתנה מכל שבוע אני מנסה להוסיף דברים שלא עשיתי עדיין
אבל שיהיו לרמה שלי ואפקטיביים ולא מוצאת
אז כבר יש פה כמה בעיות
1. לא צריכה להיות לך תוכנית בטן, כי כמו שכבר אמרתי, עבודה על הבטן לא תשנה את השומן על הבטן, בנוסף, עבודה מוגזמת על הבטן עלולה רק לנפח את השרירים החיצוניים של הבטן (יש כמה שכבות), וליצור מראה נפוח יותר של הבטן, בנוסף לעבודה לא נכונה שעלולה לגרום לבעיות ביציבה, וגם שם לגרום למראה נפוח של הבטן (שלא לדבר על בעיות גב)
2. תוכנית שמשתנה ללא הרף לא תשיג הרבה תוצאות, ומה שכן היא תשיג יהיה לך קשה לעקוב אחריהן. לפחות בשלב הזה, כדאי לעבוד עם מה שעובד, לפחות לתקופות ארוכות יותר, לפחות תני איזה חודש לכל תוכנית
ללמוד תנועות ותרגילים חדשים זה תמיד טוב, אבל לקפוץ כל כך מהר מאחר לשני לא מאפשר לך זמן ללמוד כל אחד מהם כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
אז כבר יש פה כמה בעיות
1. לא צריכה להיות לך תוכנית בטן, כי כמו שכבר אמרתי, עבודה על הבטן לא תשנה את השומן על הבטן, בנוסף, עבודה מוגזמת על הבטן עלולה רק לנפח את השרירים החיצוניים של הבטן (יש כמה שכבות), וליצור מראה נפוח יותר של הבטן, בנוסף לעבודה לא נכונה שעלולה לגרום לבעיות ביציבה, וגם שם לגרום למראה נפוח של הבטן (שלא לדבר על בעיות גב)
2. תוכנית שמשתנה ללא הרף לא תשיג הרבה תוצאות, ומה שכן היא תשיג יהיה לך קשה לעקוב אחריהן. לפחות בשלב הזה, כדאי לעבוד עם מה שעובד, לפחות לתקופות ארוכות יותר, לפחות תני איזה חודש לכל תוכנית
ללמוד תנועות ותרגילים חדשים זה תמיד טוב, אבל לקפוץ כל כך מהר מאחר לשני לא מאפשר לך זמן ללמוד כל אחד מהם כמו שצריך
אבל הבעיה זה שאני מחפשת תרגילים שהם לרמה שלי ושלא עשיתי ושיאתגרו את שרירי הבטן
לעבודה ברמה ולכן נגיד אני מוצאת תכנית מנסה אותה פעם אחת, לא אהבתי אותה היא לא הייתה קשה
או שאני לא עושה אותה נכון ואין מי שילמד אותי אני מחליפה לתכנית אחרת עד שאני מוצאת משהו טוב יחסית
ואז משאירה אותו
ולגבי הדבר הראשון שכתבת, הרי הבעיה שלי בכל הגוף כהיא רק בבטן
לא אכפת לי מהידיים למשל כי הן מחוטבות כנ''ל לגבי שאר הגוף
רק הבטן מפריעה לי לכן אני שמה עליה דגש וזה כל כך חשוב לי
ואם לא אאמן אותה אז בגלל הגנים שלי הרי השומן עוד יותר צטבר שם לא?
אני לא יודעת איך זה עובד אני משערת..
ואם נגיד אני לא מאמנת בטן אז מה לעשות?

אבל הבעיה זה שאני מחפשת תרגילים שהם לרמה שלי ושלא עשיתי ושיאתגרו את שרירי הבטן
לעבודה ברמה ולכן נגיד אני מוצאת תכנית מנסה אותה פעם אחת, לא אהבתי אותה היא לא הייתה קשה
או שאני לא עושה אותה נכון ואין מי שילמד אותי אני מחליפה לתכנית אחרת עד שאני מוצאת משהו טוב יחסית
ואז משאירה אותו
ולגבי הדבר הראשון שכתבת, הרי הבעיה שלי בכל הגוף כהיא רק בבטן
לא אכפת לי מהידיים למשל כי הן מחוטבות כנ''ל לגבי שאר הגוף
רק הבטן מפריעה לי לכן אני שמה עליה דגש וזה כל כך חשוב לי
ואם לא אאמן אותה אז בגלל הגנים שלי הרי השומן עוד יותר צטבר שם לא?
אני לא יודעת איך זה עובד אני משערת..
ואם נגיד אני לא מאמנת בטן אז מה לעשות?
אם תאמני את הבטן זה לא ישרוף שומן בבטן, לא ככה זה עובד
הבטן הוא מקום שבו שומן נאגר בצורה נוחה בגוף, בהתאם לגנטיקה ולתזונה שלך, וכמה שומן יעלם משם תלוי ביכולת שריפת האנרגיה של הגוף, ואת זה משפרים ע"י תרגילים מורכבים שעובדים על כמה שיותר מפרקים (כמו למשל סקוואט, דדליפט, חתירות למיניהן, דברים כאלה), בעיקר הרגליים, וככה יש יותר שרירים בגוף ששורפים אנרגיה
עכשיו למה לדבוק בתוכנית מסויימת? כי כל תנועה חדשה הגוף צריך ללמוד איך להשתמש בשרירים בהקשר הזה, וזה לוקח מעט זמן, אבל ברגע שהגוף למד, אז השריר "נהיה יותר פעיל", מה שהופך אותו ליותר פעיל מטבולית, וזה שורף אנרגיה, שזה אומר שומן

מהתיאור שלך את מתארת מראה של אישה בהריון, וזה ממש לא הגיוני בהתאם לנתונים שלך. אולי תעלי תמונה שנבין מה "הבעיה"?

• פותח/ת השרשור
מהתיאור שלך את מתארת מראה של אישה בהריון, וזה ממש לא הגיוני בהתאם לנתונים שלך. אולי תעלי תמונה שנבין מה "הבעיה"?
מותר פשוט להעלות תמונה פה בשאלה?

• פותח/ת השרשור
אם תאמני את הבטן זה לא ישרוף שומן בבטן, לא ככה זה עובד
הבטן הוא מקום שבו שומן נאגר בצורה נוחה בגוף, בהתאם לגנטיקה ולתזונה שלך, וכמה שומן יעלם משם תלוי ביכולת שריפת האנרגיה של הגוף, ואת זה משפרים ע"י תרגילים מורכבים שעובדים על כמה שיותר מפרקים (כמו למשל סקוואט, דדליפט, חתירות למיניהן, דברים כאלה), בעיקר הרגליים, וככה יש יותר שרירים בגוף ששורפים אנרגיה
עכשיו למה לדבוק בתוכנית מסויימת? כי כל תנועה חדשה הגוף צריך ללמוד איך להשתמש בשרירים בהקשר הזה, וזה לוקח מעט זמן, אבל ברגע שהגוף למד, אז השריר "נהיה יותר פעיל", מה שהופך אותו ליותר פעיל מטבולית, וזה שורף אנרגיה, שזה אומר שומן
אני כן עושה את הדדליפט , סקוואט וכדומה..
כבר די הרבה זמן וכמו שאמרתי - אין שינוי

אני כן עושה את הדדליפט , סקוואט וכדומה..
כבר די הרבה זמן וכמו שאמרתי - אין שינוי
השאלה אם הם מאמצים אותך מספיק, כי אם לא אז כמובן שהיעילות שלהם תהיה מוגבלת

• פותח/ת השרשור
השאלה אם הם מאמצים אותך מספיק, כי אם לא אז כמובן שהיעילות שלהם תהיה מוגבלת
האמת שלפי ההרגשה שלי במהלך האימון זה ממש מאמץ אותי
אני גם מוספיה 2 משקולות של 2 קילו (אני יודעת שזה לא שווה אם אני לא מעלה את משקלים אבל זה מה שישי לי בינתיים)
ואת האמת שהמשקולות האלה כמה זמן שאני לא מתאמנת איתן, הן באמת מקשות על התרגילים ועל הרמה
אני גם תמיד מחפשת רמות שונות של התרגיל, וריאציות אחרות
נגיד לסקוואט אז עם מדרגה או כל מיני דברים כאלה..

האמת שלפי ההרגשה שלי במהלך האימון זה ממש מאמץ אותי
אני גם מוספיה 2 משקולות של 2 קילו (אני יודעת שזה לא שווה אם אני לא מעלה את משקלים אבל זה מה שישי לי בינתיים)
ואת האמת שהמשקולות האלה כמה זמן שאני לא מתאמנת איתן, הן באמת מקשות על התרגילים ועל הרמה
אני גם תמיד מחפשת רמות שונות של התרגיל, וריאציות אחרות
נגיד לסקוואט אז עם מדרגה או כל מיני דברים כאלה..
אז תנסי להעלות את המשקלים, לא לשנות בהכרח את התרגיל, כי אז זה פשוט יהיה תרגיל שונה, לא התקדמות כלשהי

• פותח/ת השרשור
אז תנסי להעלות את המשקלים, לא לשנות בהכרח את התרגיל, כי אז זה פשוט יהיה תרגיל שונה, לא התקדמות כלשהי
אבל בגלל שאני עובדת בבית
לא מרשים לי לעבוד אםילו עם משקולות אני עושה את זה בלי שההורים יידעו בכלל...
אז הם בטח ובטח שלא ייקנו לי עוד משקולות וגם עוד שבועיים כנראה שארשם לחדר כושר
אז שם כבר אעבוד באמת עם משקלים

אבל בגלל שאני עובדת בבית
לא מרשים לי לעבוד אםילו עם משקולות אני עושה את זה בלי שההורים יידעו בכלל...
אז הם בטח ובטח שלא ייקנו לי עוד משקולות וגם עוד שבועיים כנראה שארשם לחדר כושר
אז שם כבר אעבוד באמת עם משקלים
למה לא מרשים לך? נדירים המקרים הרפואיים שבהם באמת אסור להתאמן עם משקולות

• פותח/ת השרשור
למה לא מרשים לך? נדירים המקרים הרפואיים שבהם באמת אסור להתאמן עם משקולות
כי אני התחלתי לקחת הורמון גדילה והם מאלה שמאמינים שחדר כושר או משקולות פוגעים בגדילה והתפתחות
לא משנה כמה אנשי מקצוע ניסו לשנע אותם אפילו שהייתי בחוג
מודרך והשתמשנו במשקולת חצי קילו הם חששו ...

כי אני התחלתי לקחת הורמון גדילה והם מאלה שמאמינים שחדר כושר או משקולות פוגעים בגדילה והתפתחות
לא משנה כמה אנשי מקצוע ניסו לשנע אותם אפילו שהייתי בחוג
מודרך והשתמשנו במשקולת חצי קילו הם חששו ...
אימונים אינטנסיביים ללא התאוששות מתאימה באמת יכולים לפגוע קלות, אבל אימונים רגילים עם התאוששות טובה יכולים רק להועיל ולמנוע בעיות אורטופדיות שמתקבעות עם השנים (לדוגמה עקמת)

• פותח/ת השרשור
אימונים אינטנסיביים ללא התאוששות מתאימה באמת יכולים לפגוע קלות, אבל אימונים רגילים עם התאוששות טובה יכולים רק להועיל ולמנוע בעיות אורטופדיות שמתקבעות עם השנים (לדוגמה עקמת)
איך אני יכולה לדעת אם האימונים והמנוחות שאני עושה זה בסדר או שאני פוגעת בעצמי

תעבדי עם תוכנית מסודרת, לא סתם להתאמן עד שאת מתה, ואת תהיי בסדר

אם את לא עושה 5 אימונים בכל שכל אחד מהם שעתיים ומתאמנת 7 ימים בשבוע ללא ימי מנוחה
אל תדאגי את לא מגיע לאימון יתר

Back
למעלה תחתית