הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומן טראנס - האם נמצא בכל דבר אפשרי??

LiftInsanity

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
6
74
3
אהלן!
לאחרונה הזהירו אותי לגבי שומן טראנס גם במוצרים שנראים על פניהם בריאים.
בדקתי את הנושא ומתברר שבחמאת הבוטנים הטבעית שלי, בטחינה האורגנית-טבעית (גולמית) שלי וגם בגבנ"צ יש שומן טראנס!
יכול להיות דבר כזה? בדקתי כמה חברות של גבנ"צ ושל טחינה ואותו דבר בכולן יש שומן טראנס!

היום אין דבר כזה לאכול בריא? או שיש מקומות מיוחדים שאפשר לקנות מוצרים באמת טבעיים ובריאים ללא שומן טראנס שאני לא מכיר? כל פעם שאנשים פה מדברים שאכלו בתפריט טחינה, חמאת בוטנים וכו', כולם אוכלים שומן טראנס או שזה רק אני? אשמח לעצות איפה אפשר לקנות מוצרים ללא שומן טראנס.

תודה רבה לכולם!

נ.ב הטחינה והחמאה 100% טבעיים (ככה כתוב לפחות) ונקנו בעדן טבע מרקט (החמאה של B&D)

לא סגור על הכמויות בטחינה וחמאה שלך, אבל ברוב סוגי הגבנ"צ מדובר בפחות מ0.5 גרם ל100 גרם.
מדובר בכמויות מזעריות ולא משמעותיות.
אם תרצה לראות מקומות שבהם זה כן משמעותי, תסתכל לדוגמה על מרגרינה.

• פותח/ת השרשור
לא סגור על הכמויות בטחינה וחמאה שלך, אבל ברוב סוגי הגבנ"צ מדובר בפחות מ0.5 גרם ל100 גרם.
מדובר בכמויות מזעריות ולא משמעותיות.
אם תרצה לראות מקומות שבהם זה כן משמעותי, תסתכל לדוגמה על מרגרינה.

הכוונה היא לפחות מ0.5 אבל בכל זאת כשאתה אוכל כל יום כל היום מוצרים שמכילים את הכמות המזערית הזאת זה כבר נהיה מסוכן לא? תקן אותי אם אני טועה אני באמת שואל

• פותח/ת השרשור
ולגבי גבנ"צ שמכילה גרם שומן טראנס למאה גרם, האם זאת כמות משמעותית במידה ואני אוכל כל יום קצת יותר ממאה גרם?

ולגבי גבנ"צ שמכילה גרם שומן טראנס למאה גרם, האם זאת כמות משמעותית במידה ואני אוכל כל יום קצת יותר ממאה גרם?
בחלב יש שומן טראנס.

שומן טראנס הוא לא אויב מוחלט. ישנם תת סוגים שונים שלו.
המלאכותי שבינהם הוא לא חיובי.

שומן טראנס טבעי שנמצא בבשרים/מוצרי חלב למיניהם לא מזיק כמו שומן טראנס מלאכותי שנוצר בתהליך הידרוגנציה של שמן.

בגבינה צהובה 28% יש 1 גרם שומן טראנס ב 100 גרם מוצר, מאז שגיליתי את זה הפסקתי לאכול את הגבינה שלהם. (עמק)
באחוזי שומן נמוכים יותר זה לפי הסטנדרט של קטן מ 0.5.

אני מדבר על הגבינה הזאת >

034250.jpg

בגבינה צהובה 28% יש 1 גרם שומן טראנס ב 100 גרם מוצר, מאז שגיליתי את זה הפסקתי לאכול את הגבינה שלהם. (עמק)
באחוזי שומן נמוכים יותר זה לפי הסטנדרט של קטן מ 0.5.

אני מדבר על הגבינה הזאת >

034250.jpg
לא רואה סיבה להפסיק לאכול את זה

אני כן.
שומן טראנס זה לא בריא, זה לא טוב וזה לא משהו שצריך לצרוך. (אבל אין ברירה)
כשיש כמות גבוהה של שומן טראנס, אני נמנע.
השומן טראנס שנוצר בטבע זה לא אותו שומן טראנס שנוצר בצורה מלאכותית.

השומן טראנס שנוצר בטבע זה לא אותו שומן טראנס שנוצר בצורה מלאכותית.
באמת? כי הייתי בטוח ששומן טראנס שנוצר בצורה מלאכותית זה אותו שומן טראנס שקיים בטבע.
אתה יודע, גם אני מכיר ויקיפדיה.
ומה זה קשור למה שאמרתי? אתה לא יודע מה המקור של ה-1 גרם שומן טראנס שקיים ב 100 גרם גבנ"צ 28% של עמק, וב 9% לצורך העניין אין כמות כזאת של שומן טראנס.
גם בגבינות אחרות לצורך העניין, הכמות הטבעית שקיימת במוצרים מן החי היא מזערית!

באמת? כי הייתי בטוח ששומן טראנס שנוצר בצורה מלאכותית זה אותו שומן טראנס שקיים בטבע.
אתה יודע, גם אני מכיר ויקיפדיה.
ומה זה קשור למה שאמרתי? אתה לא יודע מה המקור של ה-1 גרם שומן טראנס שקיים ב 100 גרם גבנ"צ 28% של עמק, וב 9% לצורך העניין אין כמות כזאת של שומן טראנס.
גם בגבינות אחרות לצורך העניין, הכמות הטבעית שקיימת במוצרים מן החי היא מזערית!
זה לא הגיוני שככל שאחוזי השומן עולים ככה גם מסת השומן טראנס הכולל גדלה?
זה די נגזר אחד מין השני.

זה לא הגיוני שככל שאחוזי השומן עולים ככה גם מסת השומן טראנס הכולל גדלה?
זה די נגזר אחד מין השני.
כן, אבל אני לא יודע כמה מכל הגרם הזה הוא טבעי וכמה לא טבעי בגבנ"צ..

לא יודע, לא מציינים אם זה שומן טראנס טבעי או לא.
אם טבעי אז ברור שלא היה מפריע לי ולא הייתי מציין זאת.
עד כמה שאני יודע, שומן טראנס מלאכותי נוצר בעיקר במוצרים תעשייתים, פחות במוצרים "בסיסיים" כמו גבנ"צ.

בגלל שהשומן היום במוצרי החלב מוסף באופן מלאכותי ולא טבעי סביר להניח שיש הגיון במה שמורן אמר שהוא לא טבעי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית